Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Dežela živih mrtvecev

grozljivka
Na sporedu od: 15.9.2005, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2005
Država: Kanada, Francija, ZDA
Scenarij: George Romero
Režija: George Romero
Svet je poln zombijev in med tem ko se bogati skrivajo v visokih stolpnicah, na ulicah vladata uničenje in smrt. Redki preživeli se zatečejo v utrjeno mesto, kjer pa se kmalu prične neizprosna bitka za oblast. Med tem zombiji zaradi mutacij pridobijo še bolj strašne moči in edini, ki lahko reši človeštvo pred pogubo, je odpadnik Riley s svojo skupino pogumnih bojevnikov.

20 let je minilo, kar so Romerovi zombiji prišli na filmska platna. Leta so ljubitelji nestrpno čakali njihovo vrnitev. Zdaj je prišel ta dan.

Novo poglavje groze se bo začelo.

O zgodbi

Svet, kakršnega smo poznali, je le še spomin. Zdaj je to le še morast kraj, v katerem si stojimo nasproti mi - živi - in oni - hodci. Preživelo človeštvo je za zidovi utrjenega mesta, medtem ko živi mrtveci tavajo po pustinji okrog njega. Bogati so si ustvarili iluzijo nekdanjega življenja, tisti manj srečni pa se na ulicah komaj preživljajo. Skupina okorelih plačancev oskrbuje mesto s potrebnimi zalogami in se zato občasno odpravlja izven mesta med žive mrtvece. Zdi se, da je mesto varno in da vse teče gladko. A v mestu med nesrečniki na ulicah vladata nemir in anarhija, vojska živih mrtvecev pa se spreminja in postaja bolj nevarna.

O produkciji

Režiser George Romero je s filmom Noč živih mrtvecev pravzaprav začetnik zombijskega žanra znotraj žanra grozljivk. Posnel je še dva filma na to temo, tako da govorimo o Romerovi trilogiji. A minilo je 20 let, preden je napisal nov scenarij s to temo. Producent Mark Canton je bil nad njim tako navdušen, da je produkcijo praktično takoj spravil v pogon. Snemanje so najavili julija, avgusta podpisali pogodbe in oktobra začeli snemati. Ker je Romero zaradi svojega dela prava hollywoodska ikona, je imel enkratno priložnost, da izbere igralce po svojih željah. Ko se je razvedelo, da Romero res snema nov film, so produkcijsko pisarno preplavile prošnje tistih, ki so želeli biti Romerovi zombiji. In to niso bili le igralci. Med njimi so bila celo taka imena kot sta Edgar Wright in Simon Pegg, avtorja filma Shaun of the Dead, ki se pojavita kot priklenjena zombija v fotografski kabini.

Ker so Romerovi zombiji nekaj posebnega znotraj žanra, so počasni in kamera se dolgo zadržuje na njih, je bila njihova podoba zelo pomembna. Zato so se odločili za individualiziran videz in tudi v množičnih prizorih so uporabili statiste in odlično izdelane maske in le malo digitalnih učinkov.

Zgodba se dogaja v mračni, postapokaliptični različici sveta, kakršnega poznamo. Ta videz so dosegli z ustrezno scenografijo in inovativno uporabo osvetlitve. Z obojim so tudi postavili ostro ločnico med bogatimi in tistimi, manj srečnimi, in vpletli družbeni komentar, kar Romero počne v vseh svojih filmih. Sam pa pravi: "Zgodnje grozljivke so govorile o krizi, ki lahko uniči svet, in o ponovnem vzpostavljanju reda. V mojih filmih pa je resnična groza to, da red ne bo nikoli več vzpostavljen."

O igralcih

Simon Baker (Riley), avstralec v Hollywoodu, ima za sabo bogato odrsko in filmsko kariero. Pravkar je končal snemanje filma Something New, videli pa smo ga v filmih The Ring Two, Book of Love, L. A. Confidential, Red Planet, Sunset Strip, Ride With the Devil in še drugih. Širši javnosti pa je poznan iz TV serije The Guardian (Odvetnik z ulice). V prvi sezoni je bil za vlogo v tej seriji nominiran za zlati globus.

Dennis Hopper (Kaufman) je seveda najbolj znan po filmu Easy Rider, prvo opazno vlogo pa je imel že v klasiki Upornik brez razloga z Jamesom Deanom. Njegovi najbolj znani filmi so še Giant, Gunfight at O.K. Corral, Apocalypse Now, Blue Velvet, True Romance, Speed, EdTV, Hoosiers. Za svoje vloge je bil večkrat nominiran tako za oskarja kot za zlati globus. Hopper ni samo igralec, pač pa tudi priznan režiser, fotograf in slikar.

Asia Argento (Slack) je režiserka, scenaristka in igralka. Je hči slavnega italijanskega režiserja Daria Argenta. Režirala je med drugim filma The Heart is Deceitful Above All Things in Scarlet Diva, v katerih je tudi igrala, kot igralka pa se je pojavila v filmi XXX, New Rose Hotel, Queen Margot, v očetovih filmih Trauma, The Stendhal Syndrome in The Phantom of the Opera. Njena kariera cveti.

Robert Joy (Charlie) se je po uspešni gledališki karieri na platnu prvič pojavil v filmih Atlantic City, Ragtime in Ticket to Heaven, nadaljeval pa je s filmi Desperately Seeking Susan, Harriet the Spy, Fallen, The Divine Ryans, Resurrection in številnih drugih. Še vedno nastopa v gledališču, pa tudi na TV ima bogato zbirko vlog.

John Leguizamo (Cholo) ima bogato kariero, ki sega na področje filma, gledališče, TV in literature. Nedavno smo ga videli v novi verziji Carpenterjeve klasike Assault on Precinct 13, svoj glas pa je posodil lenivcu Sidu v risanki Ice Age. Med drugim je nastopil v filmih Empire, Spin, Moulin Rouge,, King of Jungle, v kultnem Spawn, Romeo in Julia, Dr. Doolittle, To Wong Foo: Thanks for Everything! Julie Newmar, Carlito's Way, Collateral Damage, Casualties of War in številnih drugih. Nominiran je bil za številne nagrade, še vedno pa uspešno nastopa tudi na Broadwayu in TV.

O ustvarjalcih filma

George A. Romero (scenarist in režiser) velja za očeta moderne grozljivke. Njegov prvi celovečerec Nigh of the Living Dead je na novo definiral žanr ne le z eksplicitnim nasiljem, pač pa tudi s satiričnim pogledom na ameriško družbo. Nadaljeval je s filmi Martin, Dawn of the Dead, Knightriders, Creepshow in seveda predvidoma zadnjim delom zombijske trilogije, Day of the Dead.

Miroslaw Baszak (direktor fotografije) je snemal tako reklame, glasbene video spote, celovečerce in za televizijo. Med filmi so najbolj znani Roadkill, Highway 61, Eclipse, Zero Patience, Four Day, Language of the Heart in The Gospel of Joh. Za svoje delo je prejel številne nagrade.

Arv Greywall (scenograf) je sodeloval pri filmih, kot so The Pacifier, Godsend, Dawn of the Dead iz leta 2004, Bulletproof Mong, K-19: The Widowmaker, Exit Wounds, Spider. Delal je tudi za televizijo. Za svoje delo pri filmu je bil tudi nagrajen.

Komentarji

25.7. 2005 ob 21:00

se ena grozliuka k mislm da bo fuul uredu, ze tko sodec po naslovu

— clem
10.8. 2005 ob 22:04

gledal, ni slab. ima nekaj malo družbenega komentarja, "s teroristi se ne bomo pogajali", itn. na splošno se mi zdi rimejk dawn of the dead boljši film.

— chanel
14.8. 2005 ob 9:13

Upam d bo film uredu, vsaj zombiji so mal bol resnični k pr dawn of the dead. zraun unga filma sm se režala! upam d bo ta kej bolš!

— MeMe
21.8. 2005 ob 12:23

Oj ta film sem gledal pred enim tednom pa moram reči da je zlo dober film si ga splača pogledat, mislim da je to ena od najboljišh grozljivk ki sem jih kdaj gledal.

— Franci
4.9. 2005 ob 21:18

To bo carski film komi čakam da pride v kino. :D waza :P

— immortal
10.9. 2005 ob 1:09

dobil je kr dobro oceno:) more bit kul

— horror
11.9. 2005 ob 12:56

PoMoJe jE tA fIlM fUl UrEdI!!

— UrSy
14.9. 2005 ob 19:18

Film je živa katastrofa, škoda denarja!

— tamara
15.9. 2005 ob 20:52 zvezdica

Filma še nisem pogledal ampak iz opisa me "zmotijo" sledeče stvari: - Vsi prejšnji Romerovi zombijevski (pa tudi večina ostalih) filmi so narejeni izven mainstreama filmske industrije. Dawn of the dead, kot njegova najuspešnejša zombijada se je v sporedih kinodvaron, ker je bila "unrated", reklamirala z "Call in for title". Torej ga kot film, ki ne podlega production codeu sploh niso omenjali z naslovom. To da je brezkompromisno uporabljal gravž za dosego določenega efekta pri gledalcu, da je uporabljal igralce first-timerje, da mu je fotografijo delal Michael Gornick, ki krasno zna prikazati atmosfero tako, da je vse videti zelo realistično in ne risankasto kot do delajo današnji holivudski snemalci. Sploh je največja prednost Zore in Dneva bila fotografija. Pri Romeru, razen pri prvem mrtvaškem filmu, mi je všeč ravno to, da se grozljivost ne dosega z nočjo in temo, ampak je tudi v temnih prostorih vse zelo svetlo. Groza protagoniste lovi pri polni luči - tudi v podzemnih rovih (day of the dead) je svetlo, razen proti koncu. V dosedanjih reklamah za Deželo sem videl tisto klasično "temačnost" ki se jo od grozljivk ponavadi pričakuje in to mi ni prav všeč. Kinematografija je reklamasto glossy, igralci so vsi dobro znani, ok - niso iz prve vrste zaslužkarjev ampak niso pa kašni novaki, edino hopper se mi zdi pravi za v tak film - je pravi propadli igralec za Romerov film. V glavnem - komaj čakam, upam da bom prijetno presenečen.

— Matjaž
16.9. 2005 ob 18:37

JUTR GREMO GLEDAT!!! UPAM DA JE DOBR!!! :D:D:P:P

— ANJA
17.9. 2005 ob 18:56 zvezdica

to je film ki smo ga čakali.Gledal sem ga v nemčiji in vam povem to je film vsehčasov sigurno bo dobil več oskarjev.in vem o čem govorim če rečem da sem videl vse filme ki so v koloseju. Idite gledati ta film ker se vam splača to ja film stoletja.

— jernej
17.9. 2005 ob 19:50 zvezdica

O tem filmu ne bi niti izgubljala preveč besed, mislim da je zunaj veliko več dobrih in strašljivih grozljivk, ki niso tako usmerjene, da bi prestrašile gledalca s krvjo, trganjem in zažiganjem trupel in posebnimi maskami zombijev. Na prizore te nenadoma prestraši, toda že sama zgodba je zelo predvidljiva. Mislim da si zasluži oznako povprečne grozljivke. Sicer se tema ponavlja, prevzeli so jo že iz filma 28 dni po tem, s to razliko da tu ne gre za virus, temveč za "živeče" zombije. Sicer pa so zombiji tudi zelo nerealistični. Mrtvi oživijo, kako za vraga in jih potem lahko s strelom v nogo, roko ali trebuh dokončno ubiješ? Dvojna življenja morda? Za pravega poznavalca grozljivk je to 100% polom od filma, prestrašil bi mlajše občinstvo, pod 13let.

— tanchee
18.9. 2005 ob 21:49

film je totalno brez vezen...kao različica zore živih mrtvecev...škoda ogleda

— tina
18.9. 2005 ob 21:59

ta film je res dober

— jure
19.9. 2005 ob 16:22 zvezdica

pricakoval sem bol slabsi film nakoncu pa sem vidu da je ress kull film temu filmu bi dal oceno najvecjo kar je mozno

— ivo
19.9. 2005 ob 18:52

Dobra grozljivka z veliko trganja:PPP

— ur0s
20.9. 2005 ob 9:13 zvezdica

Eden najslabših filmov kar sem jih gledal!! Zelo slaba igra, totalno bedna zgodba, na trenutke je film čista limonada in dolgčas, edina dobra stvar so zombiji, ki žrejo ljudi. Za višek kretenizma pa poskrbi konec filma. brez komentarja

— Jaka
21.9. 2005 ob 13:03 zvezdica

Original, ki so ga požrle kopije. Pri filmih Georgea A. Romera me je vedno motil politični podton. Vse tiste številne medvrstične in skrite kritike rasizma, vietnamske vojne, potrošniške mrzlice in Ronalda Reagana, ki so uničevale tempo, grozo in dinamiko filma. Ki so zombije in vse tiste negravžne sekvence pahnile v drugi plan in ukradle šov. Ravno zato so filmi Noč živih mrtvecev, Zora živih mrtvecev in Dan živih mrtvecev ostali na pol poti med politično moralko in pravo zombijevsko grozljivko. In ravno zato tudi Dežela živih mrtvecev, ki so ji šov ukradli filmi 28 Days Later, Shaun of the Dead in lanski Dawn of the Dead, ali če hočete, tudi orkan Katrina, ostane tam, kjer so ostali filmi Georgea A. Romera, ki je bil najboljši ravno na začetku, leta 1968, ko je posnel Noč živih mrtvecev. Film o tem, da so črnci bolj nevarni od zombijev. To je bil zaključek, ki je zares vžgal. Ki smo si ga resnično zapomnili. Ki nas je pribil, odbil in zabil za vse večne čase. Vse ostalo je bilo korak nazaj. Kljub mojstru maske Tomu Saviniju, ki sedaj igra zombija z mačeto. In pozor, zombiji tokrat niso le zombiji, marveč zombiji z dometom. Z globino. S človeško pametjo in človeškimi plavalnimi sposobnostmi. To je seveda neumno, to seveda pokvari užitek. Zombi je živi mrtvec. Tako naj tudi ostane. Le kam bi namreč prišli, če bi se začeli zombiji še parfumirati in hoditi k plastičnemu kirurgu.

— iztok gartner
21.9. 2005 ob 19:04

Film je zanic!

— gogi
24.9. 2005 ob 14:43 zvezdica

Žal sem moram tudi jaz pridružiti negativnim komentarjem, popolnoma razočaran, še posebaj, ker sem film z veseljem pričakoval in bil navdušen nad originalom iz leta 68.

— Peter
24.9. 2005 ob 15:13

V holliwoodu niso še nikol naredl dobre grozljivke, nevem zakaj bi bila to izjema...

— Jst
24.9. 2005 ob 16:42

zdravo prvo kot prvo morem povedat,da nat fiLmom nisem najboL presenecena. pretstauLaLa sem si ga na cisto drugacen nacin. boL grozn vec srhLjivih prizorou. za mene to spLoh ni grozLjiuka. ogLedaLa sem si veLiko vec boLsih fiLmou. tko vam povem. Tisti ki si fiLm hoce ogLedat naj si ga pogLeda,ker je resnicno stvar okusa. jas vam ne svetujem ogLed,ker ni nic kaj ekstra. tisti ki pa ne marajo krvi,pa naj si ga raje ne ogLedajo. Lep Pozdrau Fsem=*

— =)
25.9. 2005 ob 0:33

TOTI FILM JE FUL DOBER MORATE SI GA OGLEDAT PA VSE KRITIKE SPLOH NISO RES,SAJ JE FILM ZELO ZANIMIV IN "GROZLJIV":D

— Dare
25.9. 2005 ob 18:32

ja se je film vreji ne sao kai me moti da nima pravega konca!SAMO TO MU MANJKA...je pa res vreden ogleda!!!

— UnKnOw
26.9. 2005 ob 18:33 zvezdica

slabšega filma še nisem gledal, brez zgodbe, brez napetosti, zanič!!!

— matevž
27.9. 2005 ob 18:14

za film je škoda 900 totalni bad vsekano čiist mimo grozlivke jaz sn pričakovala bolši film sao kaj morš =(

— nina
29.9. 2005 ob 11:35 zvezdica

Film sem si ogeldal v koloseju pol navdusenja. Vendar je sledilo veliko presenecenje. Skozi ves film pa se dogaja le eno in isto, tako da se filma navelicas po nekaj minutah. Gledam sem tudi prejsnje verzije mrtvecov, toda vseeno mi je bil ta del najmanj pri srcu.

— Jouza
30.9. 2005 ob 10:08 zvezdica

jaz pa pravim tako da kdo je pristaš grozlivk jih rad gleda in jih ne bo kritizirau kdo pa ni pa seveda letijo pripombe jaz sem gledala vse grozlivke kar obstajajo ker jih obožujem pa mislim da so vse v redu je res da so nekatere po istem kopitu pa saj je vsaka posamezna zanimiva na svoj način mislim pa da jih je premalo v kinu mogli bi jih več imet tako da vsaki grozlivki bi dala visoko oceno neglede katera in kaka je

— jas
1.10. 2005 ob 13:50

Film je ful bed, kr neki... Nima vsebine, pa na trenutke misliš da gledaš neko telenovelo... Saj kokr so govoril o tem filmu bi lahko bi (veliko) boljši... Ne bom nakladala pa bom sam (itaq) rekla da se strinjam z Matevžu (en big kiss za njega) pa mejte se!

— Anchy:/)
2.10. 2005 ob 14:08 zvezdica

jernej, jernej :D film dubu več oskarjev ???! mislm nooo :D ne me zezat :D film je slab ne sicer v useh pogledih vendar... ah ja škoda besed in denarja :) edina dobra stvar v filmu so motorji in tista scena ko 1 zombi eni ženski uhančk iz popka utrga..res tkrt je še mene zabulel (pa še to zato kr ga mam sama :D ) trgač pa se mi zdi d je film stvar okusa ...

— cuci
3.10. 2005 ob 17:18

srečen bi bil,če bi ta film prišel v Zagorje.Večino mojih prijateljev bi šlo gledat.Prosim,če ga boste poslali v našo Zagorsko kino dvorano.Hvala

— rok
3.10. 2005 ob 17:24

film bi si šol ogledat sej sm slišu za njega in more bit ful kul kukr pravjo moji frendi.

— katastrofar
7.10. 2005 ob 12:35

film je res bedn, sem ga gledal že poleti na hrvaškem, ni vredn ogleda.

— matej
7.10. 2005 ob 21:15

huh!to je pa kr ogaben film

— ana
8.10. 2005 ob 16:30

Filma še nisem gledala ampak vem kakšna je ta pava grozljivka. Meni najljubše grozljivke so: mačje pokopališče, hiša mrtvih, legenda o mestu teme, gremilini, skrivnostno okno,. torej že veste kakšen okus imam za grozljivke. Film je špica saj že ime pove ŽIVI MRTVECI in se ze ob naslovu pošteno streseš. res film je presegel vse vrhunce vsaj zame. in da po dolgih 20 letih pride ven spet tak napet filem to je še večja špica! nevem veliko filmov v kinu ki sem jih gledala so bili izjemno dobri, saj če bi bil film zanič sigurno ne bi bil na filmskih platnih. romerovi filmi so res zakon ne znam opisati občutka ki me oblije ko preberem naslov. meni so itak vse grozljivke dobre razen tksaški pokol z motorko to je zame pravljica za lahko noč. bom še pokomentirala ko ga bom pogledala. P.S.: MORTE ITI GLEDATI TA FILM V KOLOSEJA!

— ana
9.10. 2005 ob 14:42

This movie sux.Obozujem grozljivke in sem jih gledala ze OGROMNO.Ampak tole...Tole je cisti podn!

— Cleopatra
10.10. 2005 ob 13:11

ta film, je pa najbolj bedn film, kar jih je! takih filmov o zombijih je že dost, sploh pa je zelo dovgcajtn in nezanimiv. film brez repa in glave - da o trupu sploh ne govorimo! edino, kar je bilo dobro prikazano je, kok so jim čreve vn vlekl! u koloseju bi mogli uvedit reklamacijo, ker mi je še zdaj žel 1100sit za ta film. hvala za razumevanje in pravopisne napake. lp :]

— nuša&petra
17.10. 2005 ob 18:03 zvezdica

Tako bednega filma pa še ne! Sem veliki oboževalec grozljivk tako bedne grozljivke pa še nisem gledal. Beda!

— bv
20.10. 2005 ob 0:24 zvezdica

Da živi mrtveci niso zgolj grozljivka, temveč alegorija krivičnosti sodobnega (kapitalističnega) ekonomskega in socialnega sistema, se je nakazovalo že v vseh prejšnjih inštalacijah tega specifičnega žanra (od Zore in Dneva živih mrtvecev, pa do 28 dni kasneje), toda Dežela živih mrtvecev gre še korak dlje v to smer in se, skoraj bolj kot krvavim prizorom, posveti iskanju vzporednic z realnim svetom. Pravzaprav se lahko vprašamo, če je res svet zombijev tisti, ki želi izgledati vse bolj resničen, ali pa nemara mi delamo resnični svet vse bolj podoben Deželi živih mrtvecev. Bogati si lahko privoščijo praktično vse in brez kančka slabe vesti pustijo umreti revne, prav tako kot v filmu brez slabe vesti "meljejo" zombije. Boste rekli, da je to vendarle malce pretirano? Da svet bogatih vendarle še ni tako apatičen do težavah drugih? Da še obstaja nek splošen sistem podobnih pravic za vse? Pa si poglejmo ZDA, svetovno ekonomsko in vojaško velesilo ... a na žalost zgolj iz perspektive bogatih! Dovolj je bil že en sam orkan, da se je pokazal pravi obraz socialnih razmer, kjer nikogar ne briga, kaj se godi revnim. Vendar Katrina ni bila tista, ki je povzročila socialne razlike, temveč jih je zgolj razkrila, v vsej sramotni veličini. A kar je najbolj strašno, ni samo razdejanje in število umrlih, temveč brezbrižen odnos tistih, ki bi morali ukrepati, pa so to storili šele, ko so bili dobesedno prisiljeni, predvsem zavoljo medijskega pritiska. Kaj če ne bi bilo kamer, ki so snemale new-orleansko Deželo živih mrtvecev? Bi sploh kdo želel pomagati tem "zombijem", ki so tako ali tako že ekonomsko mrtvi? Da, dragi moji, živimo v krutem in mračnem svetu, na moč podobnem Deželi živih mrtvecev. Deželi, ki ji vlada bogata elita, ki gleda le na to, kako bo v svoj žep brez dna spravila še kakšen dodaten fičnik, četudi ga mora odtrgati od ust največjega siromaka! Res je, da nič na tem svetu ni zgolj belo ali črno in so zato take ugotovitve morda malce preveč splošne, toda vsaka stvar se mora pričeti s povsem osnovnimi ugotovitvami. Ena od teh pa je zagotovo, da tak sistem preprosto ni pravičen, saj ne omogoča enakih možnosti za vse. In četudi bi se tudi v prihodnosti izkazalo, da je kastni sistem priviligiranih in zatiranih eden od neizogibnih faktorjev človeške civilizacije, bi bilo prav, da se vsaj prenehamo pretvarjati, da je tak sistem pravičen! In zakaj vsa ta diskusija o simbolih Dežele živih mrtvecev? Preprosto zato, ker je film tako prežet s tem in več kot očitno naravnan v to smer, da ga preprosto ne moremo (in tudi ne smemo) obravnavati zgolj kot žanrsko grozljivko, temveč je vsa dogajanja v filmu potrebno spraviti v nek širši koncept. Nič v filmu namreč ni golo naključje, pa naj si gre za temnopoltega(!) vodjo zombijev, njihovega pohoda preko vode (kar dobi že kar biblični priokus), pa vse do najbolj osnovnih dilem posameznikov, ki ugotovijo, da ne bodo nikoli na priviligirani strani sistema, a še vedno ostaja vprašanje, ali se boriti (in ob tem, ali naj se uporabi beseda ali orožje) ali pa se preprosto umakniti in ubežati problemu? Morda še najbolj sarkastičen del filma pa je, ko brezobzirni bogatin izjavi, da ga ob zombijih spreletava srh, čeprav je prav on tisti, ob katerem bi moralo biti vsakogar strah, celo zombije! Dežela živih mrtvecev ni zgolj eksplicitno žanrska grozljivka, kjer bi se prelivanje krvi in trganje mesa dogajalo zgolj iz principa, temveč film, ki si upa prestopiti mejo politične korektnosti in reči bobu bob. Apokalipsa je namreč pred vrati, kajti zatirani se naposled vedno dvignejo, sejalci pa morajo pobrati svojo žetev. Tako nas uči zgodovina in tako nas bo podučila prihodnost. A morda vendarle nekoč skupaj najdemo način za sobivanje v miru in resnično enakih možnostih in pravicah za vse - tudi za "zombije"! Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
8.11. 2005 ob 11:12

ta film je res najbol priporočam da si ga ogledate

— nick
8.11. 2005 ob 11:15

to sm jst mislu predn je nism pogledou,poj se mi je pa tko zanč zdela da raj sploh nebi govoru o tem

— nick
21.12. 2005 ob 10:58

S prijateljico sva šli gledat ta film in se nama je zdel zelo zabaven:) Zelo sva se smejali:) a drugi so se jokali, k jih je bilo strah. no fanj se mejte pa grozne filme glejte:)

— Nastić
21.12. 2005 ob 15:47

ta film je po opisu sodeč ful carski a se ga splača kupit

— any
6.7. 2007 ob 17:51

Film je pravo klanje. So dobri efekti. Film me je razočaral.

— G-man
22.5. 2010 ob 23:20

beda!!!!!!!!!!!!!!

— dsf
7.2. 2016 ob 10:45

Kjr dobr film! Ma prava legenda TV-ja! Moj brt in jz sva gledala ta film,pa sva kr crkavala od smeha!!! Neki je nelogičnega,drugo pa nesmiselno,kar pa mi je všeč,ker res strašljivih grozljivk ne maram.

— haha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.