Kolosej
Film distribucije Cenex

Deuce Bigalow: Moški žigolo

komedija
Na sporedu od: 6.7.2000, Kolosej Ljubljana
1h 28min / 88min
Scenarij: Harris Goldberg, Rob Schneider
Režija: Mike Mitchell

Zgodba

Prisrčno ste vabljeni v družbo Deucea Bigalowa, naivnega in dobrosrčnega čistilca akvarijev, ki ima svoje delo rad in mu je predan s srcem in dušo. Edino, kar si v življenju želi, je, da bi s svojo ribico odšel na plažo in tam, v bližini svojih morskih prijateljev, preživel dan. Ko pa nenadoma službo izgubi, se mu življenje dramatično spremeni, ker sprejme delo v luksuznem stanovanju žigola Antoina Laconta, ki ga po naključju sreča. Kar ga v njegovem stanovanju privlači seveda ni ne lastnik ne bogastvo, ampak spet in vedno - akvarij. Ko ena od rib zboli in mora Antoine nujno v Evropo, mu Deuce obljubi, da bo skrbel za hišo, dokler se ne vrne. Antoine mu naroči dvoje: naj nikar ne dviguje telefona in naj ne vozi njegovega avta. Na videz ne zahteva veliko. Ko pa se stanovanja, ki mu je v resnici čisto všeč, navadi, sproži vrsto dogodkov, ki hišo dobesedno razsujejo. Seveda se razbije tudi akvarij, vreden 6000 dolarjev. Ker Deuce potrebuje denar, da bo popravil narejeno škodo, sicer mu grozi smrt, in ker po naključju dvigne poslovni telefon, se zanj začne novo življenje - kariera žigola. Vstopi v svet, ki si ga niti v sanjah ni mogel predstavljati.

Generator vsega

Rob Scneider. Komik, ki pri nas sicer ni tako poznan, ki pa se ameriškemu trgu zdi dovolj atraktiven, ker ima talent, da na resne stvari gleda s humorjem. Sodeloval je pri scenariju, ki je bil pisan tako, da bi njegov način igre prišel čim bolj do izraza. Zanimivo je, da je to film, ki ponuja izredne možnosti predvsem ženskim vlogam. Te so inteligentno zasnovane pa tudi zabavne. Liki skratka, ki jih ljudje radi gledajo, in ki jih tudi igralke z največjim veselje igrajo, saj jih je težko dobiti, še teže odigrati. Robov žigolo je čisto drugačen od ameriških standardov o takšnem liku. Je nekaj posebnega, pa tudi bolj človeški je, saj kar naprej za nekaj ali nekoga skrbi, ker mu reči v resnici nekaj pomenijo.

Kakšen naj bo režiser?

Ker je bila že zgodba drugačna od tovrstnih standardnih zgodb, pa tudi glavni lik, so producenti želeli, da bi tudi film posnel kakšen mlad, svež režiser, ki bi tvegal tudi poraz, čeprav bi bil to njegov prvi korak k celovečernemu filmu. V to dovolj nevarno jabolko je ugriznil Mike Mitchell, potem ko se je svetu udarno predstavil s kratkim filmom "Herd" in zanj takoj prejel nagrado. Film je zasnoval kot zaporedje zabavnih skečev.

Po drugi strani pa so v filmu prvič pokazali tudi dejstvo, da imajo v Los Angelesu mnogi akvarije, da je te treba čistiti, pa tudi če so od najboljše firme, ki se imenuje Living Color. To je firma, ki dela akvarije muzejske vrednosti, celo za tematske parke Walta Disneya. In ta zadnji, je producent pričujočega zabavnega poskusa, kako rešiti svojo kožo in pri tem najti ljubezen svojega življenja.

IGRALSKA ZASEDBA

ROB SCHNEIDER (Deuce Bigalow). Rojen v San Francisku, že pri petnajstih začne pisati šale in nastopati v lokalnem zabaviščnem klubu. Komedijo je spoznaval preko plošč in filmov, njegovi vzorniki pa so bili: Monty Python, Richard Pryor, Gene Wilder in Peter Sellers.

Najprej se je uril v oddajah "Saturday Night Live". Najeli so ga, da bi pisal, a on je želel tudi igrati. Željo so mu uresničili že s prvim dnem. Štiri leta je bil steber oddaje. Nastopal je tudi na NBC-ju, potem pa se priključil pravemu filmu. Nazadnje je žel uspeh v komediji Big Daddy, v proizvodnji Columbije.

ARIJA BAREIKIS (Kate). To je najbolj zanimiva ženska vloga v filmu. Igralko bomo videli tudi v filmu "Snow falling On Cedars". Kot ostali prihaja s televizije, kalilnice ameriških igralcev, in to kar iz serij "Oz" in "Law & Ordrer". Nadalje igra v off Broadway gledališčih in to v samih klasičnih delih kot: Othello, Romeo in Julija, Kakor vam drago in Sen kresne noči.

RICHARD RIEHLE (Bob Bigalow). Nastopil je v nekaj zelo uspešnih filmih zadnjih let. Begunec, Strah in sovraštvo v Las Vegasu, Free Willy, Pečeni zeleni paradižniki, Slava, Ljudje in miši. Na televiziji ima že obširen opus. Nastopa pa tudi v gledališčih Broadwaya, sodeluje v posameznih njujorških produkcijah kot tudi v Los Angelesu.

JACQUELINE OBRADORS (Elaine Fowler). Našli so jo kot prodajalko v trgovini. Vendar je postala zelo popularna in vsi jo kličejo kar "Jackie O". Tudi ona je najprej začela na televizij, potem so prišle še filmske vloge kot Šest dni, sedem noči, Natakar in Zadnji samski moški.

MIKE MITCHELL - režiser

Njegov prvi celovečeren film po kratkem "Čreda", ki je prejel nagrado na Slamdance festivalu. Najprej ilustrator, skrbel je za obdelavo zgodbe pri filmih Antz in James and the Giant Peach. Pri številnih produkcijah je sodeloval v fazi razvijanja zgodb, pa tudi kot animator lutk in seveda kot pisec.

HARRIS GOLDBERG - koscenarist

Prihaja iz Toronta. Njegov brat je že pisal in produciral filme, sodeloval celo z Ivanom Reitmanom, in enako delo si je izbral tudi Harris. V Los Angelesu se je javil slavni agenciji William Morris, kateri je prodal prvi scenarij. Znan je njegov scenarij za film Doma bom za božič.

PETER LYONS COLLISTER - direktor fotografije

Fotografija ga je zanimala od mladih nog. Odšel je študirat na Filmsko šolo USC. Učil se je pri filmih kot so: Plava laguna, Let Navigatorja, Kriv je Rio, Stanleya Donena. Prvi samostojen film je bil KGB - Skrivnostna vojna. Nato pa Ljubezni se ne da kupiti, Halloween IV in Težak otrok. Snema tudi reklame in glasbene spote.

ALAN AU - scenograf

Pri tem filmu je zelo pomemben. Diplomiral je na znani univerzi Cornell. Po končanih študijih je odšel v Los Angeles in delal z znanim arhitektom Frankom Gehryjem. Pričel je z reklamnimi filmi za družbe kot so: Coca-Cola, Mercedes Benz, Toyota, Callaway golf. Med vidnejšimi filmi pa so: Leave it to Beaver, Virus in Wedding Singer. Objavlja tudi v revijah o arhitekturi.

GEORGE BOWERS - montažer

Večkrat že je delal z znanim Pennyjem Marshallom. Omenimo The Preacher"s Wife in Renaissance Man pa A League of Their Own. Pri nas smo videli tudi film Josepha Rubena, V postelji s svojim sovražnikom.

MICHAEL DILBECK - glasba

V glasbenem svetu se vrti že več kot 20 let. Nazadnje je bil šef glasbe pri filmih Big Daddy in The Waterboy. Sodeloval je tudi pri dveh največjih albumskih uspešnicah glasbe iz filmov Footlose in Top Gun. Je vodja glasbenega oddelka pri Sony Pictures, pri Columbia Records pa izvršni producent. Začel je kot promotor koncertnih turnej skupin in posameznikov kot The Doors, Crosby, Stills, Nash & Young, Led Zeppelin, Joe Cocker in Chicago.

Komentarji

30.12. 2004 ob 11:41

film za posrt gledala sm ga vsaj 50x in res je full dobr!!!kdur ga še ni gledu ga mora!full sm se režala še cel mesc po tem filmu!če si želite ql komedijo si oglejte moški žigolo!

— afna
2.10. 2006 ob 17:04

film je ta teden po tv in mislm da ni prou dobr

— julija

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.