Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Dekle kralj

zgodovinska drama
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 46min / 106min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Michel Marc Bouchard
17. stoletje. Kraljica Kristina je odločena, da bo iz Švedske naredila najbolj sofisticirano državo v Evropi. Skrivnostna in nepredvidljiva kraljica, ki je bila vzgojena kot princ pod strogim mentorstvom luteranca, se moral spopadati z ostrim nasprotovanjem v prizadevanjih za izobraževanje podanikov in za konec tridesetletne vojne med protestanti in katoliki. Ob vsem tem se spopada tudi sama s sabo, saj se skuša upreti nezadržni strasti, ki jo čuti do grofice Ebbi Sparre. Njena želja po razumevanju ljubezni je enako močna kot želja po razumevanju človeštva ter zatiralskih sil, ki se združujejo proti njej. Razpeta med političnimi in osebnimi ambicijami bo Kristina sprejela eno najbolj kontroverznih odločitev v zgodovini človeštva.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.