Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Dedek gre na jug

Dedek gre na jug
komedija
V slovenščini
Na sporedu od: 12.1.2023, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2023
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Vinci Vogue Anžlovar
Vlado iz bolnišnice ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Makedonijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike. Sprva gre vse po planu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma, ki je bila priča likvidaciji in je sedaj na begu. Trije junaki se znajdejo v obračunavanjih med bivšimi trgovci z orožjem in policijo. Dedek gre na jug je "feel good" film poln humorja, glasbe in akcije.

Povezava do spletne strani filma: https://dedekgrenajug.si/


Komentarji

31.1. 2023 ob 19:08

Ena od najbolj prijetnih stvari pri originalu je bila lahkotnost in sproščenost.
Tako, da mi cel ideja o teh težkih gangsterskih temah čisto iskreno ne diši kaj blazno.

— TL

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.