Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Deček nevihte

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 21.3.2019, Kolosej Ljubljana
1h 39min / 99min
Leto: 2019
Država: Avstralija
Jezik: angleščina
Scenarij: Justin Monjo, knjiga Colin Thiele
Režija: Shawn Seet
Čudovita in brezčasna avstralska klasična zgodba Colina Thielea o nenavadnem in brezmejnem prijateljstvu, doživi upodobitev na velikih platnih. "Deček nevihte" je Michael Kingley, uspešen in upokojen poslovnež in dedek. Ko se mu začno prikazovati slike in podobe iz svoje preteklosti, katerih ne zna razložiti, se je prisiljen spomniti svojega dolgo pozabljenega otroštva in odraščanja na izolirani obali. Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil izjemnega pelikana poi menu gospod Percival. Njune pustolovščine ter vez, ki sta jo spletla, je imela ogromen vpliv na njegovo celotno življenje in življenja ostalih okoli njiju.

ZANIMIVOSTI

Pomembno mesto v filmu zavzame vprašanje avstralskih domorodcev, pripadnikov ljudstva Ngarrindjeri. Ker se film dogaja na njihovem ozemlju in obravnava njihovo kulturo, je bilo njihovo sodelovanje pri nastajanju filma ključnega pomena: Pomagali so pri scenariju, ekipo seznanili z določenimi običaji, pomagali pri izboru besed ...

Odraslega Michaela Kingleya v filmu igra oskarjevec Geoffrey Rush (Kraljev govor, Pirati s Karibov, Sijaj), ki ga je najbolj navdušilo dejstvo, da bo klasična zgodba dobila tudi sodobnejši pridih.

Kar se tiče pelikanov v filmu, so imeli ustvarjalci dve želji. Da bi v filmu nastopali pravi pelikani in da bi dosegli povezavo med pelikani in igralcem Finnom Littlom (mladi Deček nevihte). V ta namen so sodelovali z iskušenimi trenerji pelikanov, na snemanju pa je bila prisotna tudi oseba, ki je skrbela za živali.

Bistveno je bilo, da je Finn postal del skupine pelikanov, zato je prvič srečal ptice, ko so bile stare le šest tednov. Da bi se zbližal s pticami, jih je Finn obiskal vsak teden in preživel z njimi nekaj časa. S časom se je med njimi zares spletla vez in ptice so ga sprejele “za svojega.”

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.