Kolosej
Film distribucije Fivia

Dajva se dol

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 8.10.2015, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Leslye Headland
Režija: Leslye Headland
Režiserka predrzne komedije Nora dekliščina predstavlja neobičajno ljubezensko zgodbo o prijateljstvu in romanci dveh odvisnikov od seksa. Jack večino svojega življenja posveča osvajanju žensk, dokler ponovno ne sreča zapeljive Lainey, s katero je kot najstnik izgubil nedolžnost. Tudi ona ima podobne težave s skakanjem čez plot, zato skleneta dogovor, da se ne bosta podala med rjuhe, temveč bosta ostala prijatelja. Toda več časa, ko preživita skupaj, bolj očitno postaja, da sta ustvarjena drug za drugega, zaradi pritajenih čustev pa se znajdeta v vedno bolj zabavnih težavah.

Nore zgodbe o zmenkih so lahko zelo zabavne, če jih ne doživljaš sam. Jack in Lainey v najstniških letih izgubita nedolžnost skupaj, nato pa gresta vsak svojo pot. Čez nekaj let se znova vidita na skupinskem srečanju za odvisnike od seksa. Čeprav privlačnost med njima še ni ugasnila, skleneta, da bosta ostala le platonska prijatelja, z drugimi pa si bosta prizadevala za bolj zdrave ljubezenske odnose. V igralski ekipi najdemo Natasho Lyonne (Oranžna je nova črna), ki igra lezbično prijateljico, in Amando Peet (The Way Way Back) v vlogi zapeljivke. Scenaristka in režiserka Leslye Headland (Nora dekliščina) nam tokrat postreže z neobičajno romantično komedijo, v kateri ne varčuje z nerodnimi življenjskimi trenutki, ko iščemo srečo in partnerja. Zabavni dialogi in prijetna glasbena podlaga film le še popestrijo.

Jason Sudeikis (Jake) nastopa vrsto let v oddaji Saturday Night Live. Pred tem je sicer gledališki improvizator pri oddaji dve leti sodeloval kot pisec, potem ko ga je stric, igralec George Wendt, spodbudil, naj ustvarjalcem oddaje pošlje posnetke svojega dela. Za gostovanje v humoristični nanizanki 30 Rock je prejel nemalo navdušenih kritik. Igral je v humoristični nanizanki Eastbound and Down ter v filmih The Bounty Hunter, Going the Distance, What Happens in Vegas, The Fan, Watching the Detectives, The Rocker, A Good Old Fashioned Orgy… Naslednje leto ga bomo videli v animirani akcijski komediji Angry Birds.

Amanda Peet (Paula) je občinstvo in kritike očarala z vlogo v komediji Morilec mehkega srca, v katerem je zaigrala z Bruceom Willisom in Matthewom Perryjem. Videli smo jo še ob Johnu Cusacku v Identiteti, Jeffu Goldblumu, Susan Sarandon, Ryanu Philippeu in Claire Danes v gby Goes Down, Pravi zločini, Nevarna smer, Ona je edina zame, Tistega čarobnega dne, Ljubezen je luštna stvar, Saving Silverman, Simply Irresistible, Body Shots, Dve Nini, Melinda in Melinda kontroverznega Woodyja Allena,… Na televiziji smo jo lahko gledali v serijah Jack in Jill, Central Park West in kot gostjo v serijah Seinfeld, Zakon in red in Vsi županovi možje.

Adam Scott Je začel svoji igralsko kariero v dramah, kasneje pa dokazal svojo neverjetno raznolikost v številnih žanrih. Na velikih platnih smo ga videli v filmih Friends with Kids, See Girl Run, The Guilt Trip, Bachelorette in A.C.O.D. Med ostalimi naslovi so še Our Idiot Brother, The Vicious Kind, Passenger Side, The Aviator, August, Piranha 3D, Leap Year, Knocked Up, The Great Buck Howard, Art School Confidential,… znan je tudi z vlogo v humoristični nanizanki Parks and Recreation. Na TV je igral v serijah Party Down, ki jo je tudi produciral, Tell Me You Love Me in Eastbound & Down.

Leslie Headland (režiserka, scenaristka) je ustvarila serijo iger, ki temeljijo na sedmih smrtnih grehih: Cinephilia (pohota), Bachelorette (požrešnost), Assistance (pohlep), Surfer Girl (lenoba), Reverb (jeza) in Accidental Blonde (zavist). Napisala je scenarij za več epizod televizijske serije Terriers, lansko leto pa tudi scenarij za romantično komedijo About Last Night. Leta 2012 je režirala komedijo Nora dekliščina (Bachelorette) z Kirsten Dunst, Islo Fischer in Jamesom Marsdenom.

Komentarji

10.10. 2015 ob 23:12

sss

— a
11.12. 2015 ob 23:13

Spoštovane dame, vas je že kdaj kak ženskar prizadel? Če ste nanj še vedno jezne, čeprav je minilo že vsaj 20 let in je tisti postavni mladenič že star in plešast, ve pa ste poročene, imate otroke, ampak ste še vedno jezne nanj, potem je film PRAVI za vas!

"Zakaj ni poklical? Zakaj me je gledal tako-in-tako in potem šel z drugo? Zakaj me je poljubil, kot da me ljubi, potem pa... potem...potem..." Hja, na enaka vprašanja se sprašujejo vse, ki so kdaj bile žrtve tehnike "stealth attraction" (uči jo zapeljivec Richard la Ruina - resna stvar, lahko jo dame zaradi lastne varnosti preverite na You Tubu). Moški, ki jo obvlada, ni nič drugega, kot ženskar. Oziroma, iz našega vidika, drage dame, PRAŠIČ.

Ampak zdaj se osredotočamo le na POSLEDICE ... Kakšen pa je VZROK? Po ogledu filma Dajva se dol boste vsekakor ugotovile, zakaj vas ni poklical ... Ker ga je PRVA tako prizadela - poznam kar nekaj primerov; tudi slavni La Ruina ima ENAKO zgodbo!!! - da v njegovih prsih enostavno ni ostalo nič več od tiste prožne, utripajoče, mišice, ki daje življenje: IZGUBIL JE SRCE. In to lahko očitno pozdravi le tista prva, ki mu ga ja strla.

Rada bi pohvalila glavna igralca, ki sta me ganila do solz: Sudeikis in Brie sta več kot odlična!!! Med njima je kemija, ki bi jo lahko žagal z motorno žago, ne le z nožem; dokazala pa sta, da sta večplastna igralca. Sudeikisu - ki smo ga sicer vajeni iz humorističnih skečev popularne ameriške televizijske oddaje Saturday Night Live in lahkotnih filmov, kot so Mi smo Millerjevi - vsekakor ni bilo potrebno igrati v drami ali grozljivki, da bi dokazal globino izpovedi svoje igre. Briliantno.

Tudi scenarij - ne glede na bolečine, ki jih prestajamo z igralcema - je domiselno in logično zasnovan; ne manjka pa tudi nepričakovanih zapletov in razpletov.

Če želite, da bi si pogledali kaj lahkotnega, ta film ni prava odločitev. Kljub plehkemu naslovu gre za globoko izpoved, ki nudi doživetje vseh mogočih življenjskih čustev.

Drage dame. Jaz sem ob ogledu filma oprostila vsem zapeljivcem, ki jim kdaj ni bilo mar zame ... Jim boste tudi ve?

— jesse45613
12.12. 2015 ob 20:29

Kdaj bo tale film v koloseju maribor ?

— matic

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.