Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Čudežni park

animirana pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 18.4.2019, Kolosej Ljubljana
1h 25min / 85min
Leto: 2019
Država: Španija, ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Josh Appelbaum, André Nemec
Deklica June, polna domišljije in optimizma, odkrije zabaviščni park po imenu Wonderland, ki je skrit globoko v gozdu. V tem parku je polno zabavnih vrtiljakov in vratolomnih prog, tam so celo smešne govoreče živali. Edina pomanjkljivost pa je, da je park v popolnem neredu. Kmalu June ugotovi, da je park le v njeni domišljiji in da je ona edina, ki ga lahko popravi. Skupaj z živalmi zaviha rokave in se loti popravil, da bi rešila magični park in vanj znova vnesla čudež.

Filmski studio Paramount Animation in produkcijska družba Nickleodeon Movies predstavljata pustolovsko avanturo, v kateri bo dekle s pomočjo živali skušalo v neurejeni zabaviščni park znova vnesti nekaj čarobnosti.

V originalni različici je svoj glas dekletu posodila mlada igralka Brianna Denski, slišali pa bomo tudi glasove bolj slavnih Jennifer Garner, Matthewja Brodericka, Mile Kunis, Kenana Thompsona in drugih. 

V sinhronizirani različici je svoj glas deklici June posodila Pia Škulj, med drugim pa bomo slišali tudi glasove igralcev Tjaše Železnik, Gorana Hrvaćanina, Maria Ćulibrka, Jureta Godlerja, Iztoka Valiča, Žiga Buniča in drugih.


O LIKIH:

JUNE – je dekle, ki si je v svoji domišljiji skupaj z mamo ustvarila Čudežni park. Ustvarila je tudi vse živali, ki ta park upravljajo. Je izjemno inovativna, rada ustvarja, je pustolovska in se ničesar ne boji. Včasih se v njej pojavijo dvomi, ki pa se hitro razblinijo. Pred njo bo velika preizkušnja…

BOOMER – je medved, modre barve, včasih malce preveč prestrašen, sicer pa vesel in poln optimizma. Ima precejšnje težave s spancem, saj ga lahko v vsakem trenutku zmanjka, še posebej, če je pod stresom. Zelo se boji višine, pa tudi ptic. Želi si, da vsak postane, kar si želi, pogosto pa izreče stavek: »Danes bo v Čudežnem parku čudovit dan!«

 STEVE - je ježevec, njegova slabost je, da ima neprijeten občutek eksistenčnega strahu. Ker je zaljubljen v Greto, si želi, da bi ga nekega dne tudi ona ljubila. Boji se vsakega namernega neupoštevanja uradnega varnostnega postopka, ki velja v parku, saj je tam namreč vodja varnosti. Varnost mu je na prvem mestu, v parku pa mu edino nevarnost predstavljajo šimpanzombiji. Čudežni park je po njegovem mnenju poln čiste zabave in radosti, obiskovalce pa opozarja, naj bodo vseeno zelo previdni, še posebej, če njega ni v bližini.

GRETA - je prašič, ljubeča in materinska, želi varnost za svojo družino. Zelo pogosto sopiha in se boji apokalipse šimpanzombijev. Pravi, da je s svojimi prijatelji čudež v Čudežnem parku, njeni prijatelji pa so njena družina. Čudežni park je po njenih besedah park, kjer se uresničijo vse sanje.

GUS in COOPER – sta bobra, brata dvojčka, po naravi sarkastična in veseljaka, ki se nenehno prepirata, rada imata lepe stvari. V Čudežnem parku ves čas žurata in se veselita. Njun najboljši prijatelj je medved Boomer, obožujeta pa njegove slaščice. Vrtoglavih voženj v parku se ne bojita, nasprotno - naravnost uživata! Rada delata načrte, kako rešiti ljudi v težavah, še posebej pa, kako jih rešiti pred šimpanzombiji.

PEANUT – je šimpanz, ki ima to sposobnost, da ustvarja vožnje s poslušanjem glasu Junine matere.

 

 ZANIMIVOSTI:

  • Zabaviščni park v animirani pustolovščini se imenuje Wonderland, zabaviščni park z daljšim imenom "Canada's Wonderland" pa se resnično nahaja v kanadskem mestu Vaughan.Komentarji

11.6. 2019 ob 15:00

Rada imam animirane filme

— Ana
23.6. 2019 ob 23:55

Zacetek je zgledal obetaven, nato zalosten zaplet in kmalu vse postane dolgocasno, ker se film vlece in vlece...kot bi gledal zalostno pink ponk zogco kako se odbija ...liki in efekti super, zgodba pa zal kot en razvlecen cigum ki se ti nalepi na cevelj.

— Ime obvezno

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.