Kolosej

Škrlatne reke

akcijski, triler
Na sporedu od: 24.5.2001, Kolosej Ljubljana
1h 46min / 106min
Scenarij: Mathieu Kassovitz
V filmu spremljamo zgodbo dveh kriminalnih preiskav v enem dnevu. Dva detektiva sta dobila zelo odbita primera. Vabljeni v vrtinec hudih zapletov, adrenalinske akcije, odlične fotografije in v družbo dveh hudih igralcev: Jean Reno in Vincent Cassel vas bosta popeljala v francoske Alpe, kjer se dogajajo krvavi umori. Opraviti boste imeli s smrtjo otroka pred 20 leti in skrivno zgodovine vasice na robu. Pripnite si pasove!

V filmu, ki je posnet po istoimenskem romanu Jeana Christophea Grangea, spremljamo zgodbo policista veterana Pierrea Niemansa (Jean Reno), ki ga pošljejo v Guernon, da bi raziskal bizaren umor, ki se je pripetil v zasebni šoli nekje globoko v Alpah. Seveda ne gre za običajen umor: morilec je bil zelo natančen in metodičen - za sabo je pustil nenavadne in težko razložljive sledi ter nedoumljiv ključ do skrivnosti njegovega motiva za umor. Stvari še bolj zakomplicirajo šolski uradniki, saj pri preiskavi niso preveč kooperativni in se tudi sicer obnašajo zadržano in čudno.

Vzporedno teče še zgodba bivšega tatu avtomobilov Maxa Kerkeriana (Vincent Cassel - zdaj mladega in zagnanega policista. Max dobi prav tako nalogo v francoskih Alpah - 250 kilometrov stran od Guernona, kjer je na delu njegov detektivski kolega Grange. Njegova naloga je vsaj tako bizarna kot naloga njegovega kolega: nekdo je oskrunil grob pred 20 leti umrlega otroka.

Preiskavi na prvi pogled nimata ničesar skupnega, a detektiva prihajata drug drugemu naproti. Naposled celo združita moči, čeprav drug drugega neprestano zafrkavata in si nagajata. Druži ju karizma, ostra in zanesljiva intuicija, poklicna ostrina in pripravljenost, da tvegata vse, kar sta in imata, zato da bi prišla stvarem do dna. Tudi glede zločinov sta si enotna: oba zločina sta povezana - toda KAKO? In kaj ima z vsem skupaj opraviti oddelek za genetske raziskave šole, v kateri se je zgodil umor? Kaj skrivajo čudaški šolniki?

Ko se odpravita po krvavih in gnusnih sledeh, ki jih za sabo pušča zločinec, sta še bolj brezkompromisna. Bliže kot sta resnici, večja je nevarnost. Finale se dogaja na gori, ki ne pozna milosti, in detektiva se skoraj ujameta med ledena pobočja in vrata smrti.

Komentarji

17.6. 2006 ob 13:53

film je ful dobr. strašn res ni tako zlo sam men je bil kul.

— lucija
17.6. 2006 ob 17:11 zvezdica

ta film je zlo dobr, čeprav se vam mogoč ne zdi ker ni tk znan. ful je napet do konca, presenetljiv konec... fajni je! :)

— andy
29.8. 2010 ob 14:30

u ibr film...

— sasomange

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.