Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Creed III

Creed III
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 2.3.2023, Kolosej Ljubljana
1h 56min / 116min
Leto: 2023
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Keenan Coogler, Zach Baylin, Ryan Coogler
Studio Metro Goldwyn Mayer Pictures prinaša film Creed III, režiserski prvenec Michaela B. Jordana, ki se tudi vrača v glavni vlogi Adonisa Creeda. Poleg njega igrajo tudi Tessa Thompson, Jonathan Majors, Wood Harris, Florian Munteanu, Mila Kent in Phylicia Rashad. Jordan je režiral po scenariju Keenana Cooglerja (Space Jam: Nova legenda) in Zacha Baylina (Kralj Richard), po zgodbi Ryana Cooglerja (Črni panter: Wakanda za vedno) ter Keenana Cooglerja in Zacha Baylina. Producenti so Irwin Winkler, Charles Winkler, William Chartoff, David Winkler, Ryan Coogler, Michael B. Jordan, Elizabeth Raposo, Jonathan Glickman in Sylvester Stallone. Izvršni producenti so Sev Ohanian, Zinzi Coogler, Nicolas Stern in Adam Rosenberg. Jordanu se za kamero pridružijo direktor fotografije Kramer Morgenthau ("Creed II", "Thor: The Dark World"), produkcijski oblikovalec Jahmin Assa ("mid90s", "Angelyne"), montažer Tyler Nelson ("The Batman," "Rememory"), kostumografinja Lizz Wolf ("Creed II," "Pacific Rim: Uprising"), s partituro skladatelja Josepha Shirleyja ("Jackass Forever," "The Book of Boba Fett").

Režijski prvenec Michaela B. Jordana, ki se v tretjem delu slavne boksarske franšize vrača kot Adonis Creed.

Po uspehu v svetu boksa, Adonis Creed napreduje tako v karieri kot v družinskem življenju. Ko se po prestani zaporni kazni pojavi njegov prijatelj iz otroštva in nekdanji boksarski čudežni deček Damian (Jonathan Majors), si zaželi priložnosti v ringu. Soočenje bivših prijateljev je več kot le prepir. Da bi poravnal račune, mora Adonis postaviti na kocko svojo prihodnost in se boriti z Damianom – borcem, ki nima ničesar izgubiti.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.