Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Čreda

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 12.1.2017, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2016
Država: Srbija
Jezik: srbščina
Scenarij: Nebojša Romčević
Režija: Nikola Kojo
V zabavni satiri na račun ustvarjalcev sedme umetnosti spoznamo prijatelja Kolja in Cveja, ki si želita posneti svojo televizijsko serijo o prigodah igralcev. Ker zgolj s scenarijem ne prepričata producentov, se odločita na lastno pest posneti pilotsko epizodo, toda ob tem se soočata s številnimi komičnimi težavami. Borita se z nemogočimi muhami nastopajočih in nerganjem snemalcev, za vrat jima dihajo oderuhi, pri katerih sta si sposodila denar, nazadnje pa morata, že povsem obupana, zastaviti tudi lastni duši in tako dokazati svojo predanost igralskemu poklicu.

Najambicioznejša regionalna filmska produkcija doslej, ki jo je režiral slavni igralec Nikola Kojo!

Poleti se je začelo snemanje ene najbolj pričakovanih filmskih produkcij v regiji, noro smešne komedije Stado, katere režiser in glavni igralec je Nikola Kojo. Poleg tega, da je glavna tema filma ena tistih, s katerimi se lahko marsikdo v tem trenutku poistoveti, in da se ponaša z izjemno igralsko zasedbo, je film Stado poseben tudi zato, ker gre za prvo regionalno koprodukcijo. Na trenutnem filmskem festivalu v Sarajevu je bil Stado v sklopu filmskih predpremier uradno predstavljen vodilnim kino prikazovalcem v regiji, odzivi na prve fotografije in še neuradni napovednik so več kot odlični.

Glavna junaka komedije Stado sta Kolja in Cveja, entuziasta, ki želita zbrati finančna sredstva za snemanje pilotske epizode za novo televizijsko serijo. Kot se pogosto zgodi v filmih (pa tudi v resničnem življenju), njuna pot do morebitnega uspeha seveda ne bo posuta z rožami, zato bosta Kolja in Cveja prisiljena sprejeti veliko neželenih kompromisov, da bi uresničila svoj načrt. V želji, da bi ustvarila veliko umetniško delo, se bosta spopadla z velikimi ovirami in morala bosta celo skleniti dogovor s "hudičem", da bi dosegla osebni in finančni uspeh.

Satirična komedija Stado je zbrala izjemno igralsko zasedbo, na čelu katere so poleg Nikola Koja še Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Marko Gvero, Bane Trifunović, Srđan Timarov, Hristina Popović, Goran Radaković, Dragan Petrović Pele, Miran Banjac, Petar Strugar in mnogi drugi. To je režijski prvenec Nikola Koja, ki ga širše občinstvo pozna po vlogah v številnih uspešnicah, kot so in druge. Ena največjih zanimivosti o tem filmu je vsekakor tudi povratek Vesne Trivalić, ki se je zaradi sodelovanja v filmu vrnila na domačo zemljo po več kot desetih letih. Scenarij te satirične komedije je ustvaril Nebojša Romčević.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.