Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Čokolada

drama
1h 50min / 110min
Leto: 2016
Država: Francija
Scenarij: Cyril Gely, Olivier Gorce
Režija: Roschdy Zem
Resnična zgodba o prvem temnopoltem francoskem cirkusantu nas popelje v 19. stoletje, ko skuša ambiciozni zabavljač Footit najti partnerja, s katerim bi lahko nastopala v cirusu. V oči mu pade visokorasli Chocolat, ki je prisiljen igrati divjaka iz džungle. Footit je prepričan, da lahko skupaj ustvarita nepozaben nastop in kljub začetnim težavam se jima posreči sestaviti nepozabno igro o belem klovnu, ki ustvarja težave, in temnopoltem klovnu, večnem grešnem kozlu. Navdušenje gledalcev prepriča lastnika prestižnega Pariškega cirkusa, da zabavni duet povabi nastopat v francosko prestolnico, toda Chocolat si zaželi bolj resne igralske kariere.

Čokolada je ganljiva zgodovinska pripoved o istoimenskemu klovnu, ki je konec 19. stoletja kot prvi temnopolti klovn v cirkusu požel veliko vznemirjenja, potem pa zaslovel kot eden izmed najbolj priljubljenih in prepoznavnejših zabavljačev v širni Franciji.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.