Kolosej
Film distribucije FAMOUS FOX, d.o.o.

Coexister

Coexister
glasbena komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 12.7.2018, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2017
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Fabrice Eboué
Režija: Fabrice Eboué
Glasbeni producent Nicolas Lejeune se mora domisliti velikega in uspešnega projekta, da bi obdržal službo, zato sestavi skupino, v kateri pojejo župnik, imam in rabin. Ker pa videz vara in člani skupine niso ravno tisto, kar si je Nicolas zamislil, se morajo družno na poti do uspeha prebiti čez številne ovire.

Fabrice Éboué, ki v filmu igra glasbenega producenta (Nicolas Lejeune), je na spletu po naključju naletel na posnetek glasbene skupine duhovnikov in rodila se je ideja za film. Režiser je odraščal v katoliški družini, vendar pa se mu je zdelo, da film s tremi katoliškimi duhovniki morda ne bo nagovoril vseh, zato se je odločil razširiti verske okvire in posneti film o skupini, v kateri nastopajo župnik, imam in rabin. Tematike, ki se dandanes zdi kočljiva, se loti z oblico humornih in klišejskih vložkov, pa tudi realistično in z distanco: če z neke perspektive duhovništvo pomeni le poklic, zakaj bi o njem in ljudeh, ki ga opravljajo, govorili drugače kot o pekih ali informatikih? Fabrice, ki je predvsem humorist, si je želel občinstvo nasmejati in pa prenesti sporočilo, ki ga prepogosto pozabljamo: le združeni in s skupnimi cilji lahko nehamo problematizirati verske in kulturne razlike ter naredimo korak naprej v lepši jutri. Film Coexister je režiserjev tretji film, in prvi, pod katerega se je podpisal sam.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.