Kolosej
Film distribucije Continental Film

Coco Chanel

biografska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 27.8.2009, Kolosej Ljubljana
17.9.2009, Kino Komuna
24.9.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 50min / 110min
Leto: 2009
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Anne Fontaine in Camille Fontaine po knjigi Edmonde Charles-Roux
Režija: Anne Fontaine
Biografija o slavni francoski modni oblikovalki prikaže vse stopnje njenega burnega življenja: revni začetek, ko s sestro pristane v sirotišnici, najstniške poskuse pevskega uveljavljanja, neuspešno iskanje ljubezni v naročju dvoličnega bogataša ter končni razcvet s pomočjo izjemnih modnih stvaritev, ki so zaslovele po vsem svetu.

Dekletce, ki ga s sestrico pošljejo v sirotišnico v srcu Francije, ki vsako nedeljo zaman čaka, da bi očka prišel ponjo. 

Kabaretska pevka s šibkim glasom, ki prepeva občinstvu pijanih vojakov.

Skromna šivilja, ki dela zarobke v stranski sobi podeželskega krojaštva.

Mlada, krhka kurtizana, ki ji zaščitnik Etienne Balsan ponudi varen pristan med brezdelneži in dekadentneži.

Zaljubljena ženska, ki ve, da ne bo nikoli nikogaršnja žena, in zavrne celo Boya Capela, moškega, ki ji je ljubezen vračal.

Upornica, ki se ji norme njenega časa zdijo zatiralske, in se namesto tega oblači v oblačila ljubimcev.

To je zgodba o Gabrielle Chanel, ki začne življenje kot trmoglava sirota in skozi neverjetno popotovanje postane legendarna modna kreatorka, ki pooseblja sodobno žensko in postane brezčasen simbol uspeha, svobode in sloga.

O nastanku filma

Režiserko Anne Fontaine je že dolgo fascinirala podoba Coco Chanel.  "Ni šlo toliko za modo, bolj so me zanimale značilnosti izjemne ženske," pravi Fontaine.  "Posebej me je ganilo, da je do uspeha prišla čisto sama. Dekle, ki je prišlo iz osrčja francoskega podeželja, revno, neizobraženo, je pa bila izjemna osebnost, ki ji je bilo usojeno biti pred svojim časom."

Mnogo let po tistem, ko se je začela zanimati zanjo, je dobila priložnost posneti film o tej legendarni ženski. "Morala sem razmisliti, ali bi se bilo možno držati prvega dela njenega življenja – let vajeništva, ki so se zgodila, preden je razumela svojo osupljivo usodo. Tako sem znova prebrala njeno biografijo, ki jo je napisala Edmonde Charles-Roux: Chanel and Her World: Friends, Fashion, and Fame (Chanel in njen svet: prijatelji, moda in slava). Drugi nujni pogoj je bilo najti igralko, ki bo poosebljala ta lik, ne nekoga, ki bi samo posnemal ali bil bleda imitacija Chanelove."

Fontaine je poosebljeno Chanelovo našla v Audrey Tautou.  "Že na najinem prvem srečanju so me očarali Audreyjina smelost, volja, globina njenega pogleda, s katerim vas kar prebada. Chanelova je gledala vse. Njena kultura ni temeljila na znanju, ampak na opazovanju. Napisala nisem niti ene same vrstice scenarija, ko sem spoznala Audrey, vendar sem vedela, da če mi bo zaupala in če se bo studio strinjal, da se držimo let njenega vajeništva, se bom lahko podala na pustolovščino svojega prvega zgodovinskega filma."

Tudi Tautou je bila fascinirana nad Chanelovo in čeprav se ji je vloga že dolgo obetala, jo je očarala vizija Fontainove. "Skrivaj sem upala, da bom dobila ponudbo z določenim pogledom, ker me je sodobnost tega lika – njen duh in položaj, ki ga je dala ženskam - očarala," pravi Tautou. "In ko mi je Anne Fontaine razložila, kako se namerava lotiti tematike, sem takoj pristala. Anne mi je omogočila razviti Chanelino naravo tako, da sem raziskala različne vidike te vloge, niansirala čustva, krhkost in ljubkost ter obenem zahtevnost in ponosnost. Dejstvo, da ta film režira ženska, je krasna prednost izraziti to, kako težko je bilo biti "šibkejši spol" v tistem času. Inteligenca Anne Fontaine, njene finese, globalna vizija lika in zgodba so bili nadvse pomembni pri njeni režiji tega filma."

Komentarji

4.7. 2009 ob 15:22

Fillm bo seveda zelo dober. Komaj čakam. Imam vse njene modne dodatke .. CHANNEL .. so zelo dragi a se splača. :)

— Katarina
7.7. 2009 ob 19:14

Seveda si moram ogledati ta film, čeprav sem ga enkrat že v Parizu, pred kratkim. Zares vredno drugega ogleda. 2.55 = torbica forever.

A girl should be two things: Classy and Fabulous. CHANEL

— Classy and Fabulous
18.7. 2009 ob 22:09

CHANNEL je pa res draga znamka ja... ampak ena je še dražja Katarina in sicer CHANEL. Te namreč celo ne prodajajo na tržnici.
Če se že neki delaš da maš vse modne dodatke in kok so dragi in hočeš pokazat kako si ti kvazi bogata, dej vsaj pravilno napiš znamko no, da bo zgledal vsaj mal bl verjetno...
Koza neinteligentna.

— -
22.7. 2009 ob 22:19

draga katarina 100% sem da nimaš vseh modnih dodatkov. Vrjemi da jih nimaš. Ker so predragi za tak žep ki ne zna napisati firme od katere naj bi imel vse modne dodatke. V življenju se ni dobro ponašati z denarjem še posebej pa je slabo lagati glede dragih modnih znamk. Če nisi dojela ne splača se ti.

— honey
6.8. 2009 ob 16:11

ja fajn ane katarina če maš use modne dodatke pol pa ne znaš niti prav napisati chanel. človek bi si mislil, da bi potlej le vedela pravilno ime, ne pa da namesto tega napišeš channel. upam da veš da je med tema dvema besedama velika razlika.

— anna
8.8. 2009 ob 14:26

pa ona vjerojatno ima doma fake , dakle channel ;P

— doctor
9.8. 2009 ob 14:42

haha ker je res tak hudo pomembno kaj je neka "katarina" napisala da lahko potem kokodakate :D glavno da bo film dober

— abc
12.8. 2009 ob 11:48

tale katarina se je mal hecala sm se pa vornk nasmejov

— Mahnić Toni Fer
14.8. 2009 ob 15:19

Bed kaj je folk občutljiv! K da smo mi neki blazni poznavalci visoke mode;) Punca se je pač en mičken zatipkala.....ane
Morm pa povedat, da je film res zakon!!!! Bi pa pasal po filmu si jet kupit en Chanelck (sam kaj k ni kesa:( ).

Res je pa hud film in priporočam ogled!

— Lana
16.8. 2009 ob 12:31

super film

— anchika
22.8. 2009 ob 12:28

Ja, halo, no nevem zakaj neki ljudje se delajo pametni pa tkoj k nekdo neki napiše pa se mal zmot, takoj neki začnejo najedat. pač usak se lahko zmot pr pisanju in nevm zkaj morte takoj člouka napadat da nima pojma in da ga še clo zmerja. no taki ljudje k te sploh ne poznajo pa te še zmerjajo, no taki ljudje se lohka mal zamisljo nad sabo, kako se obnašajo..

— Katarina
24.8. 2009 ob 17:43

waaaaaaaaaa komi čakam:).....spet en fajn film .

— jasmina
24.8. 2009 ob 22:07

ko boste mele par € preveč v denarnici vam priporočam pafrum CHANEL CHANCE. sem zelo zadovoljna z njim, kot tudi z ostalimi izdelki CHANEL. sicer jih nimam veliko,si pa kdaj pa kdaj kaj privoščim.
komaj čakam film.

lp

— Ana
25.8. 2009 ob 18:36

katarina....lahko da jih maš kej doma ampak VSE pa sigurno ne ;)
tudi jst komaaaaaj čakam da pride film pri nas vn :)

— spely
25.8. 2009 ob 23:28

tudi če se katarina mal vn meče s stvarmi ki jih nima, se to vseeno ne more primerjat z budalizmi ki jih pišejo ljudje ki zgleda niso zadovoljni sami s sabo, s svojim življenjem al pa samo s svojo omaro, ki ni polna dragih znamk in zato tako grdo zmerjajo in kritizirajo druge. Mogoče pa prav oni kupujejo obleke na tržnicah? Kdor je zadovoljen sam s sabo se ponavadi ne znaša na druge..

— *
26.8. 2009 ob 10:55

zgleda fajn...saj za oči;)

— aa
26.8. 2009 ob 13:19

...:: Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica. ::....

Zgleda, da tegale zgornjega besedila nekateri ne razumejo preveč!
Dajte se malo bolj potrudit ali pa enostavno, odrastite že končno!

— Admin!
26.8. 2009 ob 17:34

No taki ljudje

— :)
27.8. 2009 ob 13:34

no jaz pa upam da bo ta film tud v Koper prisel,ker bi ga sla rada gledat in ze po insertih na tv-ju sem se navdusila,tako da komaj cakam in upam da pride v kratkem;))

— natasa
27.8. 2009 ob 16:19

Ali morda kdo ve, če pride v Koper? Zaenkrat le Ljubljana in Maribor.

— wwwcom
27.8. 2009 ob 17:06

Pozdravljeni!
Film je definitivno vreden ogleda, priporočam vsem, ki še ne veste, kako preživeti večer.
Sicer pa, Katarina, malo slovnice in pravopisa ti ne bi škodilo. Pa brez zamere, samo nasvet.

— Alen
27.8. 2009 ob 19:43

komaj čakam da si film ogledam,Audrey Tautou je ena najboljših igralk,pa tudi obožujem francoske filme...

P.S.:jaz pa verjamem, da ima naša Katarina vse možne modne dodatke znamke CHANNEL(ang. kanal),saj jih imajo vsi brezdomci.......LOL

— irmelinn
27.8. 2009 ob 21:36

A so sploh pomembni modni dodatki, pa channel z dvema n-jema ali s tremi ? Stran je prvotno namenjena komentiranju samega filma, če pa želite se pogovarjati o modnih dodatkih, starosti, kolkokrat na teden in pri katerih filmih se enkratno sexa v kinu predlagajte Koloseju, da odpre forum samo za vas :) Najbolj žalostno je, da se spuščate na nivo 15-letnic, ki jim je v življenju pomembno samo to, da nosijo D&G pas ali Chanel sončna očala, s katerimi se bodo lahko postavljale pred družbo.

— Black Rose
29.8. 2009 ob 8:08

hud film totalno

— z
29.8. 2009 ob 18:53

tipična SLO fovšija- tudi jaz imam ful Chanelovih stvari in so mi super - pač kvaliteta stane!
film je pa odličen!!!!

— Teja
29.8. 2009 ob 20:33

super film

— nataša
30.8. 2009 ob 15:37

Premalo mode, prevec ljubezni... drugac pa tak, za videt je.

— sara
31.8. 2009 ob 13:03

Mene osebno je film razočaral.. pričakovala sem več o tem,kako ji je uspelo, kaj jo je vodilo..
Meni osebno se je film vlekel in se mi zdi,ni dal nič posebnega vedeti o Coco.. zaradi mene bi bil lahko naslov filma tudi Med dvema ognjema..

— Twixie
31.8. 2009 ob 13:48 zvezdica

Te oči, ki izžarevajo vso lepoto ljubezni do življenja, kreacij, dela, moškega....in žalost ter nemoč , ko skozi deske voza opazujejo vso veličino sirotišnice...Čudovita fotografija, in izbira scene (če jo seveda želimo videti) npr. ko izve, da se bo ljubljeni moški njenega živlejnja poročil z drugo in stoji na širni planoti sredi noči vsa krhka in ranjiva, pa pod drevesom z barvami jeseni.Zanimiv je tudi spopad med obema gospodoma, tisti, ki ve, da jo izgublja je že vedno dovolj moški in gospod, da jo pusti odditi in vsa strast ljubezni na drugi strani, ki je dobila priložnost, da zaživi....Film, ki nauči razumeti marsikaj, če seveda to želimo, za vse ostale pa čisto spodobno razvedrilo.
Morda sem na koncu pogrešala malo več mode in orisa njenega življenja po Boy-u.

— Maximiliana
31.8. 2009 ob 13:58 zvezdica

Včeraj sem si ogledal film. Dober izdelek, kot se za francosko kinematografijo spodobi. Že sam naslov v orig. je obetaven, saj napoveduje Coco pred Chanelom/firmo Chanel/, torej njen začetek in prikaz vzpona na modne odre in svetovno slavo. Film ima socialni povdarek, saj odlično prikazuje visoko družbo na začetku 2o.stoletja, njen snobovski naboj ter obremenjenost s predsoki. G.Chanel se je zaradi svoje naravne intuicije in inteligence znala obdržati in si priboriti tako željeno mesto v visoki družbi, ki ga je napovedala z obetavnim stavkom svoji sestri: Še prosili naju bodo, da bi smeli sedeti na najino mizo!
Igralsak zasedba je dobra, scenarija odlična, režija tekoča, pa tudi sam scenarij je razumen in ga odlikujejo odlični dialogi ter duhoviti podtoni.
Pravi Chanel nosijo le prave dame! Vse ostalo je ...khm.

— Rubias
31.8. 2009 ob 15:08

strinjam se z black rose!
sicer pa komi čakam na film!!!!!!!!!!!!!

— ariana
1.9. 2009 ob 19:46

Kdor se pritožuje, da je v filmu premalo mode: film ima naslov Coco avant Chanel, kar v dobesednem prevodu pomeni Coco pred Chanel(om), zato večinoma opisuje njeno ljubezensko življenje in mladost ter revščino. Če bi si radi ogledali dokumentarec o modnih izdelkih Chanel pobrskajte po internetu.

— 2.55 je moja najlepša torbica
1.9. 2009 ob 22:45

vidla film, nič posebnega, pričakovala veliko več ena poceni nadarjena punčara ki živi pri bogatih starčkih, pa kasneje princi,pa nemškim oficirji...

— fufa
3.9. 2009 ob 15:39

Film si bom šla definitivno ogledat, moja naj znamka je že od vedn Chanel tko, da res komi čakam. Sicer mam pa od Chanela puder, maskaro in en parfum in vse je ful dobro <3

— somebodyxx
3.9. 2009 ob 18:49

Komi čakam,da vidim film.Tud js bi bla rada modna kreatorka.Pa tud Coco Chanel me zanima.

— Nastja
4.9. 2009 ob 19:19 zvezdica

COCO CHANEL
(Koža, eleganca, okus boginje)

O, svila, svila,
gola pršiš
z ženskega telesa

(Rad bi te poljubil,
se izgubil
v tebi za večno)

— IGOR BIZJAN
6.9. 2009 ob 0:12 zvezdica

Danes sem vidla film...ko sem pisala prjateljici, da sem gledala coco chanel, mi je nazaj napisala, nic nisi komentirala, kak je film??.... Aja saj res, a morda ni ze samoumnevno,je bo film famozen! Solze so mi tekle, ko sem slisala tisti glas skarij, ki z veseljem drvijo po mizi in ustvarjajo temelje mode.

Za ples si sesije lepo crno oblekico ( katera je pravilo no1 zenske garderobe) in v njej zablesti na plesu poleg vseh zensk, ki imajo drazje in veliko bolj svecane obleke. Mami je komentirala, o pa si je res lepo sesila.. ja mami, seveda, saj je chanelova :)

Film govori o siroti, ki ne obupa in uspe. Skozi film je prisotna velika karizma te izjemne zesnke. Film govori o zacetku njene kariere, njenem ljubezenskem zivljenju in ne toliko o njenem imperiju..

Obozujem ljubljenje, skoda le, da zanj potrbujemo moske! (tako nekako zveni njena izjava)

Zato Ati, hvala ti, za mojo naslajso razavado Chanel CHANCE ...

— ona
8.9. 2009 ob 9:59 zvezdica

Film ima pretresljiv začetek in ganljiv konec. Ostalo vmes pa je po mojem mnenju uro in pol dogčasa. Nekateri prizori so bili zrežirani prav po šolsko, preveč očitno je bilo, kaj hoče prizor povedati (npr. ko je Coco stala ponoči vzunaj v beli spalni srajci, z dolgimi črnimi spuščenimi lasmi, se mi zdi, da je bilo to takrat, ko je izvedela, da se njen ljubimec poroči). Med Coco in Boyem tudi ni bilo nobene kemije, razen v tistem prizoru, ko jo on, že poročen, obišče na delovnem mestu. Verjamem, da bi se dalo o življenju Coco Chanel narediti boljši film, predvsem z drugačnim scenarijem in kakovostnejšo režijo, glavna igralka pa je seveda kljub temu odlična.

— Miška
9.9. 2009 ob 21:09

pozdravljena slovenija...
ker filma še nisem vidla sem seveda želela prebrat kakšen pameten komentar o njemu... in kaj ugotovim?.... da je očino pomenbnejše pisat o tem kdo kaj ima...
prav nič hudega če se želite važit z modnimi dodatki ki si jih lahko (ali težje) privoščite, vendar menim, da to ni pravi naslov.
drage punce, izredno sem razočarana nad nivojem kulture ki ga kažete...

lp kp

— kristina p.
13.9. 2009 ob 14:19

Film je eden izmed najslabših filmov kar sem jih gledal...
verjetno je zanimiv kakšnim starim tetam ampak to je čisto babji film... pa sem mislil da bo najbolj dolgočasen film kar jih bom gledal viharna noč... samo ta je pa res über dolgočasen.

— apenko
17.9. 2009 ob 14:36 zvezdica

Po ogledu filma sem imela tudi jaz občutek, da nekaj manjka. Vendar gre za pomanjkljivost, ki je do zdaj nisem bila vajena. Zanimivo je, da je film vse do zaključne špice pravzaprav dober, samo na koncu se zazdi, da bo naslednji dan ali kdaj drugič sledilo oziroma bi moralo slediti nadaljevanje. Številka dve. Vse do prizora z modno revijo, ki je po mojem mnenju celo vsiljen, zgodba poteka simpatično, psihološko zgledno nadgrajuje glavne like in opaziti je, da je šlo za žensko režisersko roko. Čeprav je to včasih moteče, spet drugič filmu doda nekaj senzibilnosti, občutljivosti za scenografijo, občutenja, odnose in nekakšen zgodbeni slow motion, brez akcijskega sarkazma in ignorance do majhnih detajlov. Kar se tiče naslova, se sicer strinjam: nihče ni obljubil filma s sprehajanjem po pisti, ampak vseeno bi poudarila, da je zgodbi zmanjkalo bistva. Roko na srce: to bi bila lahko pripoved vsake ženske, ne le Chanelove. Ogledamo si njeno zgodnje osebnostno dozorevanje, čustveno dozorevanje, ne dobimo pa odgovora na vprašanje, KAJ JO JE NAREDILO MODNO OBLIKOVALKO, čemu se je temu zavezala, čemu je hodila po svetu emancipirana in odprtega duha? Zgolj zaradi nesrečne ljubezni? Ali ker nekoč pač ni mogla udobno na konja? Ali ker ji pač ni uspelo kot povprečni pevki. Menda je to premalo, ne? V filmu manjka motivacije. Pa še to, kako ji je vendar uspelo na noge postaviti posel. Nisem hotela gledati modnih revij, bi bilo pa zanimivo posneti, kako je od klobukov prišla do prve modne revije. Namesto tega nam servirajo velik časovni preskok in pokažejo njen ponosen pogled na predstavitvi avtorskih oblek. Nihče pa ji ne verjame, da je ponosna. Čeprav sem prepričana, da je bila. Kakšen je korak od nesrečno zaljubljene ženske do pogumne poslovne ženske? Kot pravim, film potrebuje podaljšek. Vse ostalo je bilo čudovito. Igralci (Nivola se je naučil francosko za to vlogo!), predvsem pa slika sama in pripovedni tempo, napetost posameznih scen ter pametna odločitev, da film ostane francoski. Amerikanščina se mu res ne bi podala.

— Movielady
20.9. 2009 ob 14:02

Odličen film. Res vreden ogleda. Odlični kadri, odlični igralci (z izjemo 'Boya', ki res ni preveč prepričljiv). In nenazadnje - film za vse ljubitelje francoščine...

— Poppy
22.9. 2009 ob 13:21 zvezdica

No, zlomka, tudi meni se je včeraj zahotel filmski večer in sem si ogledala tole Coco. In cel film sem nekaj čakala in čakala…. Pa v bistvu sploh ne vem kaj – mogoče, da me nekaj pretrese (smrt Boya me zagotovo ni, ker me njuna ljubezenska zgodba ni prepričala), ali pa da začutim vsak kakšno pozitivno vibracijo. Nič od tega. In čez cel film to njeno hladno in smešno koketiranje in ta šolsko ponesrečen prikaz neuspešne kabaretske kariere. Meni tega ne morejo prodati niti za ceno vstopnice. Zgodba bi torej bila lahko katerekoli ženske (kot pravi Movielady) in o Coco ne vemo niti zrnca (resnice ?) več kot predtem. Pravzaprav vem o njej veliko več, kot je bilo prikazano v filmu. Je sicer genijalka kar se tiče mode in ženska, ki je naredila v oblačenju (pravzaprav slačenju – saj je steznik brez predsodkov odvrgla) pravo revolucijo. Tu ji vsekakor dajem priznanje, vendar se je v njej nekaj moralo zgoditi, da je tako »zagrizla« v modo. Ali je bila dovolj revščina in odraščanje sirote… Zagotovo ne, ampak tega nam film ne uspe odkriti. Ne vemo niti, kateri dan dneva je imela najraje, katere knjige je prebirala (madonca, saj je kar naprej listala neke knjige) niti vrsto cigaret… Je pa film dober v tem, da je dokazal, kako kajenje vsakega ne ubije, saj je babnica dočakala 87 let. In ko se je film končal, se mi je zdel ta filmski konec tako otroško naiven in da bo (kot pravi Movielady) drugi teden nadaljevanje. Na žalost, preveč pocukrano zame. Dobro je prikazana sicer njena eleganca in izredno ponosna drža, ki meji že na aroganco, zato je kljub ljubki igralki, ki jo je upodobila, nisem vzljubila. Všeč mi je bila pa glasba in to predvsem čudoviti zvoki violončela. Vsaj nekaj, ne? O moških igralcih sploh ne gre izgubljat besed, pohvala samo za govor Italijana, ki je igral Boya, saj je precej dobro obvladal francoščino in angleščino. Lik Balsana pa me je čez cel film itaq preveč tako iritiral.
Še besedica o režiserki - ker je delala film o eni najbolj slavnih Francozinj in ga prodaja pod naslovom "biografska drama", bi se morala res bolj potruditi.

— Hela
23.9. 2009 ob 14:56

še vedno čakam kdaj bo film v Kopru ????

— špelca
3.10. 2009 ob 18:23

filem za najstnice in gaye

— janez
6.10. 2009 ob 12:51

Krasen film, vsaj zame, v ponudbi vsega, kar je možno. Komentarji nekaterih mi nekako vsiljujejo mnenje, da določenih nikoli ni mogoče zadovoljiti...?

— Amazone
10.10. 2009 ob 8:25

Hela - se popolnoma strinjam s tabo. Pričakovala sem film o Coco. Pa razen tega da je film pokazal da je bila vedno ljubica s cigareto v ustih nismo o Coco zvedeli nič. Nič o njenem ustvarjanju, o borbi v modi med samimi moškimi. Uspešna je bila tudi med 2.svet.vojno - na kakšen način ? Po mojem mnenju zapravljanje časa. V vsaki knjigi kjer je omenjena zveš o njej več.

— Meta
3.11. 2009 ob 20:13 zvezdica

po ogledu res dobrih biografskih dram kot so walk the line in ray lahko Kokoš Anel vstane od mrtvih in gre režiserki Anne Fontaine prisolit eno čez njeno umetno brado. Film je živ dolgčas, kakršno pa zagotovo ni bilo njeno življenje. Film se konča nekje na sredini, ko jim je očitno zmanjkalo vse ljubezenske tematike za na platno in je dejansko začela končno sk krpat tisto platno...potem sledi samo še napis katerega leta je kaj naredila itd in kdaj je umrla in še po sili poudari, da je bilo to na nedeljo, dan ki ga je imela najmanj rada, ker ni bilo dela...s tako močno izjavo želijo v gledalcu vsaj nekoliko opravičit brezvezen konec, a hkrati napove film veselo novico in sicer, da ga je koncec! iz življenja pisarniškega uradnika bi se dalo narediti bolj zanimivo biografsko dramo kot smo si jo bili primorani ogledati po tem, ko tako ali tako ni bilo druge izbire saj je 5 eur za vstopnico že zdavnaj odšlo v nakup vstopnice za eden najslabših filmov leta! (vključno z ghosts of girlfriends past)

— Štefan Marcelčič
9.12. 2009 ob 8:34 zvezdica

sramotno se mi zdi da lahko film o tako veliki modni ikoni katere njeni strogo krojene jopice narekujejo še danes vsako chanel kolekcijo..ženska ki je postavila temelj za little black dress in sramota da lahko režiser v avtobiografiji o tako izjemni ženski naredi ven ljubezensk ozgodbo, ko je splošno znano (kdor pozna bolje njeno življenje) da je bila vedno ljubica in nikoli vezana..žalostno je da 3/4 filma prikazuje drame z moškimi in le 15min je posvečeno njenemu oblikovanju..in še na koncu ko je modna revija prikazuje dogodke za nazaj..slaba biografska drama in že bolj žalostno da lahko ženska režisira film o taki ikoni na tak način..če že prikazujejo spletke bi raje pokazali afero z naci oficirjem ki jo je prisilila v beg v švico,ter skoraj povzročila njen propad oz. ji prinesla alvo v ameriki..žalostno res in zelo sem razočarana!

— piika
22.9. 2011 ob 19:26

sm neki zasledila da imate nekatere torbico CHANEL, pa mislim da ste se vse zlagale, ker najcenejsa CHANEL torbica stane 1.500 evrou.

to je pa kr velka luknja v denarnici....

— Fashion, love fashion.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.