Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Cmok cmok, bang bang

komična kriminalka
Seks. Umor. Skrivnost.
Dobrodošli na zabavi!
Na sporedu od: 19.1.2006, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Shane Black po zgodbi Bretta Hallidaya
Režija: Shane Black
Skrivnostni niz brutalnih umorov v Los Angelesu združi tatiča (Robert Downey Jr.), ki se pretvarja, da je igralec, njegovo prijateljico iz otroštva (Michelle Monaghan), ki si prizadeva, da bi postala slavna, in detektiva (Val Kilmer), ki ga ni sram pogledati onstran strani zakona. Vse skupaj poveže vrtinec velikih skrivnosti, strastnih poljubov in vedno večjega števila trupel.

Scenarist Shane Black (The Last Boyscout, Lethal Weapon) je prvič sedel na režiserski stolček in posnel akcijo/komedijo Cmok, cmok, bang, bang, v katerem igrajo Robert Downey Jr. (Gothika, The Singing Detective), Val Kilmer (Alexander, Wonderland) in Michelle Monaghan (The Bourne Supremacy).

Harry Lockhart (Robert Downey Jr.) je v osnovi čisto spodoben moški. No, res je tatič, ki se prebija skozi življenje s svojim obrabljenim šarmom in komičnim optimizmom, toda vsaj želi storiti pravo stvar. Samo ne ve točno, kako bi to naredil.

Harryjeva večna smola se obrne na bolje, ko se s partnerjem lotita nočnega božičnega "nakupovanja" v newyorški trgovini z igračami in sprožita alarm. V begu pred policaji Harry nenamerno pade v sobo, kjer imajo ravno avdicijo za hollywoodsko kriminalko. In kaj kmalu ga producent odpelje v Los Angeles na poskusno snemanje.li storiti pravo stvar, tvar, Tam dobi v spremstvo zasebnega detektiva Perryja van Shrika (Val Kilmer), z drugim imenom Gay Perry, ki naj bi ga karseda dobro pripravil na snemanje. Gay Perry je neusmiljen, žilav in - ja, tako je - gej. Harry mu gre izjemno na živce, saj se ta izdaja za detektiva, ker bi rad preizkusil svoje igralske sposobnosti.

Na svoji "detektivski" poti sreča tudi Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan), nadebudno igralko, ki potrebuje njegovo pomoč. Njen navdih je Jonny Gossamer, pretkan zasebni detektiv iz šund romanov, zato se je v želji, da bi uresničila svoje sanje, preselila v Hollywood, kjer pa je po nekaj letih in veliko zavrnitvah pristala na trdnih tleh in začela razmišljati, da so verjetno njena najboljša leta mimo.

Ko skrivnostni samomor Harmonyjine sestre pripelje na pot navidezno nepovezanega primera, ki ga raziskujeta Harry in Gay Perry, se kar naenkrat znajdejo v resnični kriminalki. Na površje pridejo trupla, dolgo pozabljene družinske skrivnosti privrejo na dan...

Če bo hotel preživeti in postati junak, ki bo očaral Harmony, bo moral Harry prepričati nejevoljnega Gayja Perryja, da mu bo pomagal rešiti primer.

Igralci

Robert Downey Jr. (Harry)

Za vlogo v Chaplinu je bil nominiran za oskarja, prejel pa je nagrado BAFTA. Leta 1994 je nastopil kot manipulatorski tabloidni novinar v Natural Born Kilers Oliverja Stonea. Septembra leta 1999 je nastopil v Black and White, januarja istega leta pa kot zlikovec v In Dreams. Aprila leta 2000 je ob Stevu Martinu in Eddieju Murphyju nastopil v komediji Bowfinger, leta 2001 pa ob Michaelu Douglasu in Tobeyju Maguireju v Wonder Boys.

Posnel je tudi muzikal The Singing Detective, ki je remake priljubljene BBC-jeve uspešnice, ob njem nastopata še Mel Gibson in Robin Wright-Penn.

Med njegovimi filmi so še U.S. Marshals, Two Girls and a Guy, The Gingerbread Man, Hugo Pool, One Night Stand, Restoration, Richard III, Short Cuts, Hearts and Souls, The Last Party, Soapdish, Air America, Chances Are, True Believer, Johnny Be Good, 1969, Less Than Zero, The Pick-Up Artist, Back to School, Tuff Turf, Weird Science, Firstborn in Pound, Gothika, kmalu pa ga bomo lahko videli tudi v filmu Georgea Clooneyja Good Night and Good Luck.

Na televiziji je nastopil v Raztreseni Ally in za vlogo dobil zlati globus.

Val Kilmer (Perry)

V zadnjem času je je igral v filmih At First Sight in The Salton Sea. Med filmi, v katerih se je še posebno izkazal, so The Saint, Batman Forever, Tombstone (kot Doc Holliday), The Real McCoy, The Doors (kot Jim Morrison) in Heat.

Kilmer je bil najmlajši študent, ki se mu je kdajkoli uspelo vpisati na dramski oddelek newyorške prestižne šole Juilliard School. Z velikim uspehom je nastopil v dramah Elektra in Orest, Rihard III., Macbeth in How It All Began, pri kateri je bil tudi soavtor.

Na velikem platnu je debitiral v odštekani komediji Top Secret!, ki ji je sledila vloga v Real Genius. Zaslovel je kot Ledeni v uspešnici Top Gun, kjer je nastopil ob Tomu Cruiseu. Sledili so filmi Willow, Kill Me Again in Thunderheart. Med ostalimi Kilmerjevimi igralskimi dosežki omenimo še Wings of Courage, Dead Girl, The Island of Dr. Moreau, The Ghost And the Darkness ter vrsto televizijskih filmov, med katerimi izstopata The Man Who Broke 1.000 Chains in Gore Vidal's Billy the Kid, v katerem igra naslovnega junaka.

Izza kamere

Shane Black (režiser/scenarist)

Rodil se je leta 1961 v Pittsburghu v Pennsylvanii. Uveljavil se je s svojim scenarijem za Lethal Weapon (1987). Sodeloval je tudi pri njegovem drugem delu, prav tako pa ima zasluge za filma The Lasr Boyscout in The Long Kiss Goodnight.

Poskusil pa se je tudi kot igralec. Leta 1987 ga je prvega uničil Predator, pojavil pa se je tudi v As Good As It Gets in Robocop 3.

Akcijska komedija Cmok cmok, bang bang je njegov režijski prvenec.

Komentarji

22.11. 2005 ob 19:57

Solidna roba.

— Dakota
26.11. 2005 ob 7:48

upam da boste ta film čist usi gledal , kr je biu men osebno ´najbolši´ oglejte si ga , čimprej kulk lahk :)

— o filmu
25.12. 2005 ob 22:06 zvezdica

Scenarist filmov Smrtonostno Orozje je spet v mestu! Pricakujte HIT AKCIJSKO KOMEDIJO LETA! Film bo razsturu!

— Donnie Darko
1.1. 2006 ob 2:42

em...film je res ful fain...sm ne sami...he he

— mony&katy
21.1. 2006 ob 0:11 zvezdica

Čeprav je bilo 2005 bolj za zehat kot ne je tale film več kot presenečenje. Sploh glede nato, da se loči od že malo utrujajočih filozofskih "gangsterskih komedij". Film fura en svoj new age noir stil in je nasploh neki tako svežega, da iztopa že zaradi svojega črnega humorja, ki je res pika na i in odlično implementiran v film. Če je kakšen film za vidt pol je to ta.

— Krade xboxe!
27.1. 2006 ob 10:58

je zelo vredu film-obilo akcije in strasti!

— x
29.1. 2006 ob 14:43 zvezdica

men je bil film mega! inteligenten humor, odlicna tehnika snemanja, nepricakovan razplet, zanimiva vsebina... same pohvale!!!

— e
30.1. 2006 ob 17:32 zvezdica

Jz sploh nevem, od kje te dobri komentarji. Film je najdalši dolgčas nasploh. Totalna bedarija, škoda denarja. Po filmu je bla cela dvorana totalno zamorjena in razočarana.

— Marko
31.1. 2006 ob 19:58 zvezdica

Bolj dolgočasnega filma že dolgo nisem videla. Sicer se začuti kaj so iz filmom hoteli naredit, vendar je narejeno površno, dolgočasno, brez prave povezave, nekaj med kriminalko in romantično komedijo, s poskusom polemiziranja o odnosu med moškim in žensko, ter o tem v kaj se je prelevila otroška ljubezen glavnega junaka. Vsega se le dotakne in nič ne dokonča, vse je površinsko in plitko. Enostavno brezveze!

— katka
31.1. 2006 ob 20:42

se strinjam, dobr muvi

— Bojan
3.2. 2006 ob 9:16

povejte kak film je to?

— vera
3.2. 2006 ob 16:17

joj sigurn je ful vredu komj cakam da si ga odidem ogledat.uau

— lulika
3.2. 2006 ob 16:18

joj toti film je tak bedn.rajs ga ne pejte gledt

— lulika
5.2. 2006 ob 10:03

Bedn je! Ful!!!

— 81
5.2. 2006 ob 12:45 zvezdica

po prihodu v kolosej nisem vedel kaj naj grem gledat ker so mi vsi filmi bli "krneki".tiste dobre sm si pa že ogledal.in tako sem se na hitro odločil da grem gledat cmok cmok bang bang,brez kakšnega koli pričakovanja,nisem niti vedel o čem se film gre.že na začetku je bil film obetaven,in sem mislil da bo pri tem tudi ostalo,da bo preostali del filma nezanimiv.ampak ni bilo tako.čez cel film se nekaj dogaja.vedno akcija,skos smeh...ne bo vam žal če si boste ogledali film,vam priporočam.poleg saw 2 je pomoje edini film ki se ga splača trenutno pogledat

— Scorpion
5.2. 2006 ob 12:47

marko jst pa mislm da si izmišljuješ in da ni bila dvorana zamorjena ker je film dober,sem prepričan da je bilo smeha v dvorani

— Scorpion
8.2. 2006 ob 13:44

to wam je da best film...resno...razn če ste take budale da ne znate razumet humorja...pa ni za one brez domišlije...v vse se morš malo poglobit da najdeš bistvo. FILM RULA

— met.y
8.2. 2006 ob 15:04

Ah ja,,,bi rekla, da tako dolgočasnega, zateženega, zmedenega filma že dolgo nisem videla..

— Manja
8.2. 2006 ob 16:19

res supr film..hude fore..za nasmejat..priporočam

— ana
10.2. 2006 ob 13:01 zvezdica

Za vse tiste z zdravim smislom za (črni) humor. Če ga imate, se boste res nasmejali, če ga pa nimate, pa toliko slabše za vas. Ima pa žal slab slovenski prevod - tako kot večina filmov.

— Jagoda
10.2. 2006 ob 14:44

to je najslabsi film na zemljski obli

— lord vader
20.2. 2006 ob 17:15 zvezdica

Žanrska poslastica. Shane Black, kultni scenarist filmov Smrtonosno orožje, ki je za svoje delo nekoč dobil več denarja od igralcev in režiserjev skupaj, je končno režiral svoj film. Svoj labodji spev. Svoj Šund. In svoj poklon žanru, ki si ga je izmislil. Nazadnje je delal leta 1999, ko je napisal scenarij za film A.W.O.L., kjer je kot veste igral Jean Claude Van Damme. Potem si je vzel dopust in se lansko leto zmagoslavno vrnil s filmom Kiss Kiss Bang Bang, z enkratno žanrsko poslastico, s svojo verzijo filma The Hard Way, zgodbe o igralcu, ki svojo novo vlogo vadi kar v živo. Med pravimi kriminalci in pravimi policaji. Tak je bil Michael J. Fox in tak je sedaj tudi Robert Downey Jr., nepomembni lopov Harry Lockhart, ki zaradi spleta okoliščin prikoraka na filmsko avdicijo in se zaplete v hudo umazano igro, v zviti kiss kiss bang bang, kjer se poljubi in žrtve kar vrstijo. Ob strani mu stoji opevani privatni detektiv Gay Perry (Val Kilmer), glavo pa mu meša fatalna Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Čistokrvni film noir, zabaven od začetka do konca, eleganten, frajerski in tak, da mu zlepa ne boste našli para.

— iztok gartner
14.3. 2006 ob 12:37

kaj naj rečem:laž,laž,beng.. .

— LEON
12.4. 2006 ob 13:42

cyoo...nisi mogli slabsega filma naret al kaj?? ..niti nisn wedla o cem se gre..mislim lol...totalna katastrofa ...skoda totega jurja..

— katastrofa

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.