Kolosej
Film distribucije Cenex

Čivava z Beverly Hillsa

družinska komična pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 21.5.2009, Kolosej Ljubljana
28.5.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 31min / 91min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Analisa LaBianco in Jeffrey Bushell
Režija: Raja Gosnell
Razvajena čivava Chloe je navajena posebnih privilegijev, gurmanske hrane in najboljših pasjih frizerjev, a življenje se ji obrne na glavo, ko jo gospodarica zaupa v oskrbo lahkomiselni nečakinji. Ne traja dolgo in Chloe se znajde v krempljih prirediteljev nezakonitih pasjih dvobojev v Mehiki. Med begom pred zlobnim dobermanom najde zaveznika v osamljenem nemškem ovčarju in na poti, polni neverjetnih pasjih dogodivščin, spoznava, da je prijateljstvo bolj pomembno od prestiža in denarja.

Dejstva:

Cloe je razvajena čivava, ki z uspešno poslovno žensko Viv živi na Beverly Hillsu in uživa vse razkošje, ki je drugim psom "prihranjeno": njena ovratnica bi zamikala še tako poštenega tatu, brez zaščitnih škorenjcev ne naredi koraka, kar pa ji itak ni treba, saj z lastnico kupujeta posebne torbice zanjo pri najuglednejših kreatorjih. In njen vonj ni pasji vonj, pač pa pravi chanel številka 5. Ko mora Viv na poslovno pot v Evropo, Cloe zaupa svoji nečakinji, malce lahkomiselni in prav tako razvajeni Rachel; ta se dolgočasne vloge pasje varuške kmalu naveliča in jo s prijateljicami ter s Cloe mahne v Mehiko, po zabavo in … Tu se zgodba zaplete in odvije v vsej pasji neverjetnosti in avanturistični akciji.

Največja posebnost in odlika tega štirinogega akcijsko avanturističnega spektakla je dobesedno mednarodna igralska zasedba. Pasja, kakopak. Poleg pisane zbirke čivav vseh pričesk, barv in oblik svoje spretnosti in lepoto razkazujejo nemški ovčar, doberman, pudel, francoski buldog, bernardinec in še in še. Le kam bi prišli, če bi našteli vseh 200 in še kakšen rep za povrh? So fantastično vzgojeni, znajo biti ostri, predvsem pa so ljubeči in priljudni. In če psov ni dovolj, omenimo še podgano in legvana, ki pritakneta svoje tatinske odlike … in zlato srce. Nekatere pasje junake so napaberkovali v zavetiščih v Los Angelesu in Mexico Cityju, drugi spet so prave pravcate hollywoodske zvezde. Izbirali so jih, če gre verjeti Mikeu Alexandru (Osem izgubljenih), odgovornemu za koordinacijo in vodenje tovrstne igralske zasedbe, ne po videzu, pač pa je odločala njihova izjemna osebnost. Ko imamo v mislih čivave, te male velike pse, moramo priznati, da jim osebnostnih odlik ne manjka. O številu njihovih resničnih skrbnikov in trenerjev nimamo podatka, bržkone pa so morali imeti jeklene živce. Poleg tega so liki "psov iz visoke družbe", z Beverly Hillsa torej, tudi oblečeni od glave do krempljev po zadnji modi. Za to je skrbela kostumografinja Mariestela Fernandez, ki je imela pri filmu dvojno nalogo – obleči pse in ljudi. Kar se tiče štirinožnih strank, je priznala, da jih je oblačila prvič v svoji karieri in da je bila naloga kot neznana divja avantura. Vedela je, da bo morala domišljiji dati prosto pot, da bo morala veliko tvegati, a da bo hkrati tudi uživala. Ko je začela raziskovati, je na svoje začudenje odkrila bogato in zelo razvito tržišče s pasjo modo:

"Ljubiteljem psom je na voljo celovita subkultura z oblačili za pse. Kupite lahko katerokoli obleko, ki jo želite, kamor sodijo kopalke, posebna modna očala, pohodni čevlji in celo  modne torbice ter nakit." Kljub temu pa s ponujenim za vzvišeno in razvajeno Chloe ni bila zadovoljna. Zato so vso njeno garderobo oblikovali in sešili po naročilu, ročno, zgledovali pa so se po modelih vrhunskih modnih kreatorjev Chanela in Valentina. Piper Perabo (Rachel) so brez težav oblekli v kreacije, ki jih je mogoče kupiti v vsaki malo bolje založeni veleblagovnici za mlade, Chloe pa s tem ni bila in ni mogla biti zadovoljna. Njena filmska lastnica je vendar lastnica uspešne modne znamke in njeno vsem znano ime je Jamie Lee Curtis, vendar. Toliko o izjemnem položaju in pomembnosti čivave Chloe.

Kosmata dejstva:

Kuža, ki je več kot uspešno upodobil Cloejinega izbranca Papija, niso le rešili iz zavetišča, pač pa gotove smrti, saj bi ga le nekaj ur zatem, ko so ga izbrali za to vlogo, uspavali. Glavni trener in koordinator Mike Alexander pravi, da so ga izbrali zaradi velikih uhljev in živahnega karakterja.

Igralec George Lopez, ki je Papiju posodil glas, je ponosni lastnik treh čivav, čeprav hkrati priznava, da nobena ni tako očarljiva kot Papi. Najbolj ga je navdušil njegov tek, saj ne teče, ampak poskakuje. "Nisem še videl psa, ki teče in poskakuje kot zajček. Poleg tega je izjemen poznavalec ulice in je po naravi pogumen kuža," je poln hvale gospod Lopez.

Režiser Raja Gosnell priznava, da kljub izkušnjam z živalskimi zvezdniki še nikdar ni delal s psi, ki bi imeli tako močne osebnosti. "Mirno lahko trdim, da se za njihovim bistrim in zvestim pogledom skriva skoraj človeška duša."

Nad igralskimi sposobnostmi pasjih zvezdnikom, zlasti njene osrednje soigralke Chloe, je navdušena tudi Piper Perabo. "Ti psi so vrhunsko dresirani in pred kamero pokažejo neverjetne stvari. Ustavijo se točno tam, kjer je treba, počakajo na ukaz, naredijo premor za svoje besedilo, obmolknejo, ko govorimo drugi. Snemanje je zelo komplicirano, vendar za nas, da vse storimo, kot je treba, kajti psi vedno storijo vse tako, da je prav."

Policijsko dresiran nemški ovčar Samson igra Delgada, prijatelja in 'osebnega varuha' male Chloe. Toda zahtevna akcijska vloga je terjala kar pet nemških ovčarjev, ki so bili Samsonu v pomoč. Zato so filmarji morali poskrbeti za pet na las podobnih psov, ki so Samsona nadomeščali, kadar se je preveč utrudil.

Pri psih ni bila največja težava animirati gobčke, da se odpirajo pri izgovorjavi besedila, pač pa pripraviti pasje zvezdnike, da si med pogovorom gledajo … v oči!

Dobri kuža, zli kuža – El Diablo v resnici ni bil niti najmanj tako zloben kot na platnu. Režečega dobermana je zaigral Arad, kuža z zlatim srcem. Pes za osebno varnost je bil v resnici tako dobrodušen, da so vsi težko verjeli, da bo pred kamero uspešno zaigral zlobno mrcino. Zaslužil bi si pasjega oskarja.

Ko boste trepetali za Chloe in njenega nejevoljnega, toda hrabrega varuha Delgada na dolgi in nevarni poti domov, vedite, da vam govorita z glasovoma Drew Barrymore in Andyja Garcie. Drew je v svoji dolgi igralski karieri, ki se je začela zelo "nezemeljsko", v družbi malega, okornega, a hrabrega vesoljčka ET-ja, zaigrala raznolike junakinje: drznega Charliejevega angelčka, v drami Izpovedi nevarnega uma Georgea Clooneyja, v komedijah Music and Lyrics ob Hughu Grantu, z Adamom Sandlerjem v The Wedding Singer in 50 First Dates, z Lukeom Wilsonom v Never Been Kissed, kjer se je poskusila tudi kot producentka, in številne druge.

Andy Garcia je z vlogo ljubljenca Botra v zadnjem delu trilogije Francisa Forda Coppole postal znan širšemu krogu občinstva in mnoge prepričal, da zna igrati tako negativce kot dobre junake. Izjemen je bil v Notranjih zadevah ob Richardu Gereu, pa v Heroju Stephena Frearsa, Črnem dežju Ridleyja Scotta in mnogih drugih. V zadnjem času se je vsem vtisnil v spomin z vlogo v trilogiji o bratih Ocean ob Bradu Pittu, Georgeu Clooneyju, Mattu Damonu, Julii Roberts in mnogih drugih.

Komentarji

22.3. 2009 ob 15:31

kr en film

— branka
5.4. 2009 ob 18:40

komi čakam

— Tjašuu
12.4. 2009 ob 2:00

simpatičen film, drugač pa nič posebnega

— petra
23.4. 2009 ob 18:20

hul hudi posnetek

— *klavdy*
26.4. 2009 ob 22:09

Komi čakam!!!
I <3 čivava!!!! :***

Sam kok pozn šele pride več k pou leta zaostanka... :(

— Mary
30.4. 2009 ob 2:00

film je verjetno zelo zanimiv všeč mi je ker imam rada čivave doma imam 3 ki so zelo razvajene in živijo v prestižu.

— aljica
30.4. 2009 ob 2:00

film je verjetno zelo zanimiv všeč mi je ker imam rada čivave doma imam 3 ki so zelo razvajene .

— aljica
7.5. 2009 ob 19:40

simpatičen predfilm :)

— sara
17.5. 2009 ob 2:00

ja to bom sel gledat in se supr supr

— wiil smit
22.5. 2009 ob 21:28

Super film...zelo primeren za otroke.
Če naprimer greste s šolo ogledati si ta filem ali kaj podobnega bi priporočala,da si izberete tega. ;)

— Lea
24.5. 2009 ob 11:01

jest grem dons gleat ta film

— majcy
27.5. 2009 ob 6:49

joj zakaj ne piše ob keri uri igra ta film jutr

— koki
28.5. 2009 ob 15:21

ej nevem k nism gledala

— molika
30.5. 2009 ob 10:25

svetoven filem..

— sara
30.5. 2009 ob 10:27

kakii beden filem čist za froce

— uroš
31.5. 2009 ob 20:15

najboljši filmmmm
obožujemmmmmmmmmmmmmmmmm čivaveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

— čivava Bebe
4.6. 2009 ob 15:57

COOL FILM!

— titi
6.6. 2009 ob 16:42

supr film,poln smeha:),pogleite ga ne bo vam žal

— teiia
7.6. 2009 ob 12:10

Ful dobr film!

— mary XD
7.6. 2009 ob 17:58

Jooj kok je lep film.

— RBD Fan
8.6. 2009 ob 18:13

Ja... film je ful dober... ce ste stari stiri al pa pet let...

— Nekdo
8.6. 2009 ob 19:52

men je film dobr

— lea
10.6. 2009 ob 13:08

Ta film sem že gledala,res je carski.Tisti ki imajo radi pse,naj kar gredo gledat..
Svaka jim čast da so tako zdresiral pse.:)

Sam tale Papi ni čivava ampak je bolj podoben pinču..:)

Drugač res je hud film,jaz sem ga gledala že 6x..:)

LP

— Ely
10.6. 2009 ob 15:20

psi so moji najbolj živali k mam še doma 1nga cool ane

— Lady Gaga
10.6. 2009 ob 15:24

zelo cool

— rbd od L G
12.6. 2009 ob 13:48

full coolska je

— tina milošič
12.6. 2009 ob 15:59

A SO ČIST ZNOREL!? TA FILM JE ČISTA BEDA!

— dul
15.6. 2009 ob 16:16

super,smešni film

— rebeldica
19.6. 2009 ob 16:35

kul komičakam pondelk da gledam

— vanessa
19.6. 2009 ob 18:23

ful hut film !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— nuška
20.6. 2009 ob 10:37

ta film je res super ;)

predlagam vm da si g pugledate :)

sem se prau nasmejala :) . u kin sem šla z frendicami in smo se res zabauale :)

— saru-
20.6. 2009 ob 18:21

cooooooooooolres hudo

— baxterisimus
21.6. 2009 ob 10:48

Waauu prou dobr film je.!!!.<3.

— Katja.
22.6. 2009 ob 21:28

a 24.6 ne igra ta film??

— eva
23.6. 2009 ob 9:26

kr ena risanka

— **
23.6. 2009 ob 13:58

upam da je hud kr jst ga grem dons gledat pa hvala za komentarje da bom vedla da je hud..sam uni k ste rekl da je bedn ste se mogoce zmotl..hihi..

poljubčki usm

— obozevalka civave
24.6. 2009 ob 12:56

jz grem pa dons gledat ob 16.30 reklama pa je zelo dobra

— rok
24.6. 2009 ob 14:18

FUL JE DOBER RES COOL

— MIHA
24.6. 2009 ob 18:49

a mene spomin vara al je v tem filmu res pesem angels - robbie williams???
sm ga gledala pred par tedni in je zakon film.

— mssslss
28.6. 2009 ob 13:43

mislm da je to cool film.
ful hud posnetek je tuki gor.

cccooollllll

— beverly hils čivava
28.6. 2009 ob 17:26

UaU :) cOoL

— Jim Carey
28.6. 2009 ob 19:16

Noro!!!!!!!! Ful kul film. Rada imam čivave.

— Maša
28.6. 2009 ob 19:40

sva ga šle z prjatlco gledat p je kr dobr :D

— pia
30.6. 2009 ob 14:49

Sigurn je ful CooL film,simpatičn.Pomoje ga bom šla gledat.... :)

— Rbd Dul
30.6. 2009 ob 20:37

kr en film.sam za une k so jim ušeč čivave!!!!!ne splača se it gledat v kino škoda dnarja k je res beden film

— david
30.6. 2009 ob 21:05

film je zeeeeeeeeeeeelooooooooooo dobr. vsem ki ga še niste gledali vam ga priporočam, ker je smešen in hkrati zabaven.

— lajka
1.7. 2009 ob 12:37

nč kei posebnga..

— jst
2.7. 2009 ob 22:12

jst sm šla s prjatlco gledat filem in je zeloo dobreerr najbolšii reeess

— maša
6.7. 2009 ob 16:14

nerazumm zakaj pravjo vsi kle k majo čivave doma da je to zakon film...ka pa js k je nimam?lol

— kr-en
13.8. 2009 ob 11:13

haha ta film je men naj naj bolsi film vseh casov naj bol mi je pa vsec govorjenje psov.sma sla midva z fantom teba gljdat pa se je en kar puscou pual j pa snzilka prsla pa je tist pucala fuj aaa sej je pual blu kuanc ku je pa prsu ven so se mu zcjl vsi smjat hahahaahahahahahaahahhaahh.se zadnja moja beseda je.ayema civava

— eva
17.8. 2009 ob 9:51

primeren za male otroke

— evica
30.8. 2009 ob 12:41

zelo zakon film pa danes grem gledat deklica in lisica film
v kino

— eva
22.10. 2009 ob 20:59

Ta filem, je najboljši kar sem jih gdaj gledala

— nina
28.10. 2009 ob 12:00

OOOOOOOOO ČIVAVA TTTTT ČIVAVA OOOOOOOOOO ČIVAVA HAHAHA KULSKI FILM ŠE MAL PESMI SM TU POLEG DODALA RES JE FRAJERSKI FILM .ČAU

— GALA LOLIPOP
5.12. 2009 ob 16:44

ful cool film

— kluki
4.7. 2010 ob 19:44

kul najboljši na svetu filem

— Janaj
14.8. 2010 ob 18:23

ta film bi si rada ogledala. in si bom!

— tufi
21.9. 2010 ob 14:59

superca je vsi liki filma so zelo simpatični in ni mi žal ba se ga šla gledat I<3 čivava

— Tina
19.11. 2010 ob 19:04

Ful kul .
Najboljši del ko mačka skoči v zrak (ko čivave pritečejo) .

Lp.
Gaja

— Gaja
4.7. 2017 ob 20:33

Uou

— Uou

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.