Kolosej
Film distribucije Goethe-Institut Ljubljana

Čigava je ta pesem? (+ kratki film Evropa)

Čigava je ta pesem? (+ kratki film Evropa)
dokumentarec
Na sporedu od: 17.1.2007, Kino Komuna
1h 57min / 117min
Leto: 2006

Čigava je ta pesem?

Dokumentarec
Režiser: Adela Peeva
Režiserka skuša na potovanju po Turčiji, Grčiji, Makedoniji, Albaniji, Bosni, Srbiji in Bolgariji najti izvor pesmi, ki jo v vseh deželah v lastnem jeziku prepevajo kot narodno pesem. Kamorkoli prispe, ljudje trdijo, da mora pesem izvirati prav iz njihovega okolja. Iskanje resnice je za režiserko celo nevarno. Film, poln dramatičnih in tragikomičnih trenutkov o razširjenih željah razmejitve na Balkanu. Film je bil nominiran za najboljši dokumentrani film Evropske filmske akademije (Prix ARTE).

Evropa

Kratki film

Komentarji

25.7. 2007 ob 18:16

film je ful beda

— bedn film

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.