Kolosej
Film distribucije Goethe-Institut Ljubljana

Čigava je ta pesem?

Whose Is This Song?
dokumentarec
Film iz cikla Nasmejana Evropa
1h 10min / 70min
Leto: 2003
Država: Bolgarija
Režija: Adela Peeva
Režiserka skuša na potovanju po Turčiji, Grčiji, Makedoniji, Albaniji, Bosni, Srbiji in Bolgariji najti izvor pesmi, ki jo v vseh deželah v lastnem jeziku prepevajo kot narodno pesem. Kamorkoli prispe, ljudje trdijo, da mora pesem izvirati prav iz njihovega okolja. Iskanje resnice je za režiserko celo nevarno. Film, poln dramatičnih in tragikomičnih trenutkov o razširjenih željah razmejitve na Balkanu. Film je bil nominiran za najboljši dokumentrani film Evropske filmske akademije (Prix ARTE).

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.