Kolosej
Film distribucije Fivia

Chicago

Chicago
drama
Na sporedu od: 20.3.2003, Kolosej Ljubljana
2h 3min / 123min
Leto: 2002
Država: ZDA, Nemčija
Scenarij: Bill Condon, Fred Ebb
Režija: Rob Marshall
Odmevna filmska priredba razvpitega musicala Chicago je pred dvema letoma prejela šest oskarjev in zlati globus kot najboljši musical leta 2002! Pričakovanja in priložnosti, ki jih diha "vetrovno mesto", povsem prevzamejo Roxie Hart, na zunaj kot angel nedolžno pevko in plesalko, ki sanja o tem, kako bo nekega dne, prav kmalu, odpela in odplesala iz svojega revnega neopaznega življenja v svetlobo odrskih luči. Njena edina želja je slediti zlatim plesnim stopinjam zvezdnice varietejskega nočnega življenja, pevke in plesalke Velme Kelly. Film temelji na občudovanem in nagrajevanem odrskem mjuziklu "Chicago" Johna Kanderja, Freda Ebba in Boba Fosseja. Je sijajen spektakel, poln intrig, ljubezni, prevar, izdaj, rivalstva in prijateljstva; alegorija glasbe in plesa ter seveda odlične igre vseh sodelujočih; celovita, kot iz tančic stkana zgodba Roxie Hart, ki jo plepletata resničnost in fantazija, ki jo spremljamo od ječe, do sodne dvorane in končno na oder, kjer z Velmo Kelly zablesti v vsem svojem sijaju. Lažnem ali resničnem? Odgovorite si sami.

Komentarji

13.12. 2005 ob 19:51

film je ful dober in mi je zelo všeč. ker je noter Gerne R.

— jurij slatinsek
29.1. 2011 ob 21:51

izjemen film

— pinko

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.