Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Cesta

apokaliptična pustolovska drama
Podnapisi
1h 52min / 112min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Joe Penhall po romanu Cormaca McCarthyja
Režija: John Hillcoat
V bližnji prihodnosti Zemljo doleti apokalipsa in jo spremeni v neprijazno pustinjo, kjer so redki preživeli prepuščeni sami sebi. Oče in sin želita zapustiti smrtonosni oklep večne zime, zato se odpravita proti jugu. Na poti se morata spopasti s pomanjkanjem hrane, kanibalskimi tolpami, okrutnimi lokalnimi despoti, brezvestnimi tatovi in nevarnostjo, da ne bi v neusmiljenem boju za preživetje tudi sama izgubila človečnosti.

Komentarji

26.12. 2009 ob 22:06

Premiera v Sloveniji je bila že napovedana za 14 januar 2010 na vaši spletni strani.
Kaj se je zgodilo? Zakaj ste umaknili film iz napovedi?

— Iris
13.1. 2010 ob 19:41

kdaj bo ta film .?mora prit obvezno!!

— Viggo`s Fan
16.1. 2010 ob 10:39

film pride fuuuuul pozno...pa v Lj. Kaj pa za Mb je tudi isto??...
pa res...pride čez dolg cajta...

— Viggo`s Fan
17.1. 2010 ob 17:32 zvezdica

Midva sva si ga pred kratkim ogledala v Franciji čisto slučajno in ga priporočava! Je izredno napet triler od začetka do konca z zelo dobro zgodbo, izrednimi mislimi predvsem pa poanto, ki je vmesna za današnji čas! Scenografija in zgodba sta zelo dovršeni! Tako zelo dobrega filma si že dolgo nisva ogledala! Vredno ogleda!

— Matic in TeA
24.1. 2010 ob 12:56

Ta film je totalna bedarija, škoda časa sploh gledat takšno polomijo :((

— roberto
24.1. 2010 ob 19:34

film ni nič posebnega.

— nobody
25.1. 2010 ob 18:59

Če je film tako dober kot knjiga, ga resnično priporočam :)

— Sereniti
5.2. 2010 ob 8:55

Film ni napet triler ampak bolj kot dolgočasna drama. Odsvetujem, razen, če ste brali knjigo vam zna biti fajn.

— Mr
18.2. 2010 ob 19:43

Česa tako obupno dolgočasnega in depresivnega še nisem gledal. Možno, da je knjiga v redu, ampak kot film se pa tole ne obnese. Ta film si bo pri nas ogledalo morda kvečjemu par sto gledalcev.

— Filmoljubec
20.2. 2010 ob 11:18

Film sem gledal v tujini. Zgodba je odlična, seveda ne bo všeč tistim ki jim je všeč avatar zato ker se zgodba odvija na drugem nivoju. In sicer notranjem nivoju oseb. To da pride do nuklearnega razčefuka je tipična zgodba, s čim pa se soočajo glavni junaki te zgodbe pa daleč od tega. Me pa zanima če se bo tudi tukaj javila kakšna krščanska mamica in napisala tako kot napišejo pri večini slovenskih filmov-ta film spodbuja samomor kar nikoli ni dobro-in podobne zadeve. Potem pa pelje sinčka gledat Terminatorja. Igralci so super. Scenografija je res odlična, srhljivo odlična. Zame 9/10 več takih filmov prosim.

— Miha
2.3. 2010 ob 15:53

Med počitnicami sem prebral to knjigo, ki nosi enak naslov. Ni boljše knjige od te (kar sem jih doslej prebral), tudi Gospodar prstanov (trilogija, namreč prebral sem vse tri dele) ni bil tako dober. Cormac McCarthy je izvrsten pisatelj, tudi po njegovi knjigi ``No country for old men´´ so posneli film, ki je bil uspešnica (nažalost si nisem ogledal filma in prebral te knjige - ne še!!! ). Komaj čakam, da si ogledam film, prvič: zato,ker je knjiga super, drugič: zato, ker je povsod po svetu dobil odlične ocene (...4 do 4,5...), in tretjič: ker v filmu igrajo zelo dobri igralci (Mortensen, Mcphee, C. Theron, Duvall...). Prepričan sem, da bo film uspešnica, saj bo to film dokazal. V najslabšem primeru si bo ta film verjetno ogledalo 350-400 ljudi. No, vseeno ne tako slabo (vsaj zame). Super, da boste predvajali ta film. SE VIDIMO!!!!!!!
LP, Klemen

— Viggo`s Fan
3.7. 2010 ob 11:25

Bral knjigo "Ni prostora za starce", gledal film "Ni prostora za starce", fenomenalna zgodba in film.

Ker sem bil navdušen nad avtorjem sem takoj prebral tudi knjigo "Cesta".
Sledilo je veliko razočaranje. Nato sem gledal še filem in groza.
"Ni prostora za starce" ocena 10.
"Cesta" ocena 3.

— Janez
14.3. 2012 ob 15:21

no,tudi meni film ni ravno všeč. je precej dolgočasen brez prave zgodbe je pa res da ti da misliti -kaj če bo čez 20 let svet res tak?
v glavnem: priporočam ga tistim,ki radi gledate takšne drame in razmišljate o koncu sveta.
ocena: 4/10

— julči!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.