Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Čebelica Maja

animirana pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 23.10.2014, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2014
Država: Avstralija, Nemčija
Jezik: angleščina
Scenarij: Fin Edquist, Martin Quaden in Marcus Sauermann
Priljubljena čebelica Maja bo pribrenčala na velika platna v poučni in zabavni zgodbi o prijateljstvu, zvestobi in pravem pogumu. Radovedno Maja mora zaradi neposlušnosti zapustiti čebelji panj, vendar na širnih cvetličnih travnikih najde nova prijatelja, nergavega trota Vilija in poskočno modro kobilico Flipa. Njihove številne zabavne norčije se končajo, ko izvejo, da so panj ogrozili zlobni sršeni, zato Maja zbere pogum in se skupaj s prijatelji poda v reševanje svojega starega doma.

Zgodba o radovedni čebelici Maji se je leta 1912 začela v knjigi nemškega otroškega pisatelja, od tedaj pa je v različnih adaptacijah na malih zaslonih razveseljevala številne generacije, ki so odraščale ob njenih iskrivih in pustolovskih prigodah. Sedaj je napočil trenutek, da mala, zvita in predrzna Maja iz domačega čebelnjaka poleti še na veliko platno. V svoji prvi kinematografski filmski avanturi bo konec oktobra skupaj z zvestim prijateljem Vilijem reševala svoj dom, se podala na vznemirljivo popotovanje po širnem travniku in odkrila, da je prijateljstvo še slajše od medu.

Čebelica Maja si brez dvoma zasluži oznako legendarna, saj je ena najbolj priljubljenih risanih likov vseh časov. Njene prigode vedno znova navdušujejo otroke po vsem svetu, odrasle generacije pa ovijejo v topel objem nostalgije.

Majina zgodba se je začela pred več kot 100 leti, ko jo je nemški otroški pisatelj leta 1912 predstavil svetu v knjigi Die Biene Maja. Zatem je nastopila tudi v stripih, svojo priljubljenost pa nedvomno dolguje izjemno uspešni animirani seriji, ki so jo leta 1975 prvič predvajali na Japonskem, kasneje pa sinhronizirali v 42 jezikov, med drugim tudi v slovenščino.

Zgodba

Maja tudi v svojem prvem kinematografskem filmu ostaja navihana in malce uporniška čebelica, ki nerada sledi pravilom in sanja o vznemirljivem življenju, polnem svobode in zabave. Njeno brezskrbno raziskovanje sveta se konča, ko iz domačega čebelnjaka nenadoma izgine matični mleček. Čebele za krajo nemudoma okrivijo sršene, ki živijo onkraj travnika, obenem pa obtožijo Majo, da je sodelovala z njimi in jim pomagala. Nihče ji ne verjame, da je le nedolžna žrtev in prav vsi ji obrnejo hrbet razen njenega najboljšega prijatelja, dobrosrčnega in nerodno simpatičnega Vilija. Skupaj sprejmeta pogumno odločitev, da bosta rešila kraljico in našla izgubljeni matični mleček, zato se odpravita na drzno popotovanje do domovanja sršenov. Dvojico na poti spremlja tudi svobodomiselna kobilica Flip in nešteto novih prijateljev, ki jih bosta med svojimi dogodivščinami na širnem travniku šele odkrila in spoznala.

Komentarji

26.10. 2014 ob 8:55

Maja je ful kul pa Vili ful smešn

— Čebelica Maja
26.10. 2014 ob 11:15

cool

— pia
30.10. 2014 ob 15:57

Zelo mi je všeč, da se je čebelica iz naše mladosti vrnila v bolj moderni podobi. Veliko je namreč, ne tako zelo dobrih, modernih, 3D priredb risank, ki se te sploh ne dotaknejo. Moram reči, da so se ustvarjalci pri filmski verziji zares izkazali, trudili so se, da bi bili liki simpatični kar jim je bolj ali manj uspelo. Mogoče je zgodba malce bolj pustolovska-akcijska kar se mi zdi vredu, saj je prilagojena današnji družbi. Ogled vsekakor priporočam tako otrokom, pa tudi tistim, malo večjim, katerim mala Maja zaseda poseben del src :)

— Laura K.
8.11. 2014 ob 18:23

Sem šla gledat ta film. Včasih je bl tudi smešen(mravlji). Drugače pa je bil fil dober mi všeč in zelo dobro oblikovan

— LARA
29.11. 2014 ob 12:02

res mi gre na živce da dan danes VSI animirani filmi uporabljajo CGI tehniko animacije, vem da ni pravično, da anim.film avtomatično nemaram zaradi tega ampak imam tega res dovolj, jaz osebno se tega filma ne bom dotikal, predlagam vam da namesto tega ali moderne serije čebelica maja, poiščete originalno risanko iz sedemdesetih let

— primoz

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.