Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Čast in slava

kriminalna drama
Resnica. Čast. Predanost. Družina. Kaj ste pripravljeni žrtvovati?
Podnapisi
Na sporedu od: 29.1.2009, Kolosej Ljubljana
5.3.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 10min / 130min
Leto: 2008
Država: ZDA, Nemčija
Jezik: angleščina
Scenarij: Joe Carnahan in Gavin O'Connor po zgodbi Grega O'Connorja in Roberta Hopesa
Režija: Gavin O'Connor
Po krutem umoru štirih policistov pod krinko se ostareli šef policije Francis za pomoč obrne na sina Raya, prav tako detektiva, ki je pred leti opustil preiskovanje umorov. Na očetovo prigovarjanje Ray vendarle prične raziskovati primer, a ob tem odkrije, da nekateri policisti - tudi njegov svak - kršijo vsa etična pravila mož v modrem. Razpet med predanostjo družini in profesionalno odgovornostjo skuša na neizprosnih ulicah New Yorka zadostiti neizbežni pravici.
Napovednik

Sinopsis

Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight in Noah Emmerich igrajo glavne vloge v filmu Čast in slava, realističnem in čustvenem portretu večgeneracijske družine policajev, ki se znajdejo na nasprotnih straneh vnetljivega korupcijskega škandala v newyorški policiji.

Štirje newyorški policaji so mrtvi, ubili so jih v zasedi, ki je v celotnem policijskem oddelku povzročila izredno stanje. Ker je morilec policajev še na prostosti in je v igri toliko pomembnih stvari, šef detektivov z Manhattna Francis Tierney, Sr. (Jon Voight) prosi svojega sina, detektiva Raya Tierneya (Edward Norton), naj vodi preiskavo. Ray nerad porevzame primer, saj ve, da so bili ubiti policaji podrejeni njegovemu bratu, Francisu Tierney, Jr. (Noah Emmerich), njihov sodelavec pa je bil tudi njegov svak, Jimmy Egan (Colin Farrell).

Na površju se sprva dozdeva, da se je grozno, tragično ponesrečil rutinski pregon preprodajalcev drog. Toda ko se Ray bolj poglobi v primer, ugotovi, da je nekdo moral opozoriti preprodajalce droge, da prihajajo policaji. Nekdo od znotraj. Še huje, dokazi začnejo kazati v nedoumljivo smer: proti njegovemu lastnemu bratu in svaku.

Medtem ko se kopičijo odprta vprašanja, primer pripelje člane družine v situacijo, ko morajo izbirati med svojo zvestobo drug drugemu in zvestobo oddelku.

Film je režiral Gavin O’Connor (Čudež). Scenarij sta napisala Joe Carnahan in Gavin O’Connor po zgodbi Gavina O’Connorja, Gregoryja O’Connorja in Roberta Hopesa. Film je produciral Gregory O’Connor. Toby Emmerich, Cale Boyter in Marcus Viscidi so bili izvršni producenti, Josh Fagan koproducent, Robert Hopes pa pridruženi producent.

Glavno igralsko zasedbo filma Čast in slava zaokrožujejo Jennifer Ehle, John Ortiz, Shea Whigham, Frank Grillo in Lake Bell. Za kamero so z Gavinom O’Connorjem sodelovali direktor fotografije Declan Quinn, scenograf Dan Leigh, montažerja Lisa Zeno Churgin in John Gilroy, kostumografinja Abigail Murray in skladatelj Mark Isham.

New Line Cinema predstavlja produkcijo Solaris Entertainment / O’Connor Brothers Čast in slava. Film distribuira Warner Bros. Pictures, del družbe Warner Bros. Entertainment.

O produkciji

Sina newyorškega policaja, režiser in scenarist Gavin O’Connor in njegov brat dvojček, producent Gregory O’Connor, dobro razumeta posebne vezi – tako osebne kot poklicne – ki povezujejo policaje. Gavin je povedal: "V filmu Čast in slava sem hotel raziskati ‘vzporedni svet’ newyorškega policijskega oddelka. Hkrati pa sem hotel povedati zgodbo o družini. Kot sin policaja, ki je bil globoko zvest svojim kolegom, razumem notranje konflikte, s kakršnimi se je spoprijemal oče." Gregory je dodal: "Na neki način sva si vedno želela biti del tega sveta, mogoče zato, ker mnogi sinovi policajev tudi sami postanejo policaji, midva pa nisva."

Edward Norton v filmu igra detektiva NYPD Raya Tierneya, za katerega preiskava uboja policajev, ki vključuje tudi njegovo lastno družino, postane resen preizkus zvestobe. Ni preprostih odgovorov; kakorkoli se odloči, bo prizadel ljudi, ki mu pomenijo največ. "Film vsebuje zanimivo moralno dilemo," je povedal Norton. "Gre za ljudi, ki se soočajo z nujnostjo povedati resnico in hkrati s težavnostjo tega v nekaterih situacijah. Ray mora izbrati med zvestobo družini in zvestobo instituciji, med zakonom in neke vrste višjim zakonom. Glavno vprašanje je, do kdaj bo lahko prenašal reči, za katere ve, da niso pravilne."

Colin Farrell igra Rayevega svaka Jimmyja Egana, ki se kot policaj, ki deluje na obeh straneh zakona, giblje po nevarni črti. Igralec je povedal, da razume frustracije policajev: "Vedno bodo obstajale droge, nasilje in kriminalci. Hkrati pa bodo vedno obstajali policaji, ki vsak dan nosijo glavo naprodaj, pa za svoje delo niso ravno odlično plačani. Če bi bil policaj, bi me zelo frustriralo, če bi nekoga spravil za zapahe, teden dni kasneje pa bi ga spet videl na ulici početi iste stvari. Deloma je prav to razlog za to, da Jimmy naredi to, kar naredi." "Dobri ljudje v imenu institucije pogosto storijo strašne reči," je dodal Greg O’Connor.

Gavin O’Connor poudarja, da korupcija ni problem samo v policijskih vrstah, temveč tudi v pravosodju, vladah in gospodarstvu. "Institucije pogosto same določajo lastna pravila. Policijski oddelek sem uporabil kot metaforo, s pomočjo katere sem raziskal to idejo," je pojasnil. "Med odraščanjem sva z Gregoryjem ves čas poslušala o ‘modrem zidu tišine’. Hotel sem raziskati ta koncept neprodušnega kodeksa časti med policaji, in način, kako je s pomočjo obračanja besed kot čast in slava mogoče dobrega policaja pripraviti k stvarem, za katere ve, da niso dobre. Pravijo, da policaji krvavijo modro, saj imajo lastne krvne vezi. Ampak zunaj tega modrega zida, v lastnih družinah, seveda tudi oni krvavijo rdeče."

Brata O’Connor sta pri oblikovanju zgodbe filma Čast in slava sodelovala z upokojenim newyorškim detektivom Robertom Hopesom, ki je bil tudi pridruženi producent in svetovalec za tehnične zadeve. "Gavin je hotel biti pri tem filmu čim bolj avtentičen," je povedal.

Prvi igralec, ki so ga izbrali za Čast in slavo, je bil Edward Norton. "Z Gavinom sva ga vedno imela za enega najboljših igralcev na svetu," je povedal Greg. Gavin je dodal, da je bil Norton od začetka vključen v oblikovanje vloge Raya: "Velik poudarek smo dali biografskemu vidiku: Ray je vzhajajoča zvezda newyorške policije, po nekem incidentu pa ga premestijo na oddelek za pogrešane osebe. Za policaja je to nekako tako, kot če bi ga poslali v Sibirijo."

Colin Farrell igra Jimmyja, policaja, ki je frustriranosti in pohlepu dovolil, da sta postopoma uničila tisto, kar mu je pomenilo največ: "Jimmy je policaj, ki se je poročil v družino policajev – tako oče kot brata njegove žene so policaji. Vendar je nekje na poti stopil na napačno stran zakona. Sprva le malo čez rob, nato pa je naredil še en korak, in še enega … in preden se je dobro zavedel, črte, ki jo je prestopil, sploh ni več videl. Jimmy je poln nasprotij: v odnosih z družino je nežen in ljubeč, hkrati pa je v njem tudi veliko jeze in strahu."

"Vedno sem bil Colinov oboževalec," je povedal Gavin. "Najin cilj je bil predstaviti Jimmyjevo človeško plat in s tem občinstvu pomagati razumeti, kaj ga je prignalo do njegovih dejanj. Ustvaril si je racionalizacijo o tem, kako lahko izkoristi svojo službo za preživetje."

"Jimmyjevo zunanje življenje začne pronicati skozi stene njegovega doma in prizadevati njegovo družino," je dodal Farrell. Posledice Jimmyjevih dejanj sežejo vse do vrhov policijskega oddelka, pa tudi do glave njegove družine. Pri Jimmyju je oboje ista oseba: njegov tast, Francis Tierney, Sr., ki je šef manhattanskih detektivov.

Jon Voight, ki igra Tierneya, je opazil: "Moj lik je človek, ki ljubi svojo družino, hkrati pa je zelo ponosen na policijsko dediščino, ki jo je predal sinovoma, pa tudi hčerki, ki se je poročila s policajem. Ampak zdaj se mora soočiti z dejstvom, da je mogoče njegova lastna družina vpletena v nekaj, kar nasprotuje vsemu, v kar je verjel in za kar se je boril."

"Vsi smo se veselili sodelovanja z Jonom Voightom," je priznal Greg, "saj je prava legenda. Ko vstopi v prostor, prinese s sabo nekakšno dostojanstvo; kar verjameš, da je glava družine. Njegov lik v filmu predstavlja etično plat tega, kaj pomeni biti policaj."

Noah Emmerich igra starejšega od Tierneyevih sinov, Francisa, policijskega inšpektorja, ki se sooča s krizo na dveh frontah. Tragični uboj štirih se razrašča v škandal, ki bi lahko uničil tako njegovo kariero kot njegovo družino, hkrati pa je njegova ljubljena žena Abby v zadnjem stadiju raka. "Ta moški je mučenik," je povedal Emmerich. "V njem je ogromno bolečine, a kljub temu osebnostno raste. Za igralca je to vedno zelo zanimivo."

Igralci so se na svoje vloge začeli pripravljati nekaj tednov pred začetkom snemanja. Režiserju Gavinu O’Connorju je bila najpomembnejša avtentičnost: "Organizirali smo, da so se igralci pred snemanjem družili z resničnimi policaji, ki so bili podobni njihovim likom. Edward se je družil z detektivi z oddelka za umore, Colin s fanti z oddelka za narkotike, Noah pa z inšpektorji." Številne ‘stranske’ policaje v filmu pa igrajo resnični veterani NYPD.

Glavni igralci so obiskali vadbišče NYPD v Bronxu. Norton je povedal: "Preizkusili smo orožje in opravili trening taktike, saj se je treba gibati podobno, kot se gibljejo ti možje. To je bilo zanimivo, vendar so moje priprave vključevale predvsem pogovore s policaji, poslušanje pripovedi o tem, kako počnejo, kar počnejo, in predstavljanje, kako bi se oni čustveno odzvali v takšnih situacijah. Ta vidik – jaz mu pravim ‘učilnica’ – me vedno fascinira, to je najboljši del igralskega poklica: v štirih mesecih se naučiš, kaj pomeni biti policaj v New Yorku."

"Name je največji vtis naredilo neverjetno tovarištvo med policaji," se je navezal Colin Farrell, ki je za otvoritvene prizore filma treniral z resnično nogometno ekipo NYPD – ‘The Finest’. "O tem tovarištvu slišiš, ko pa z njimi preživljaš čas, ga tudi resnično začutiš. Teden dni smo snemali v ledenem mrazu na Coney Islandu. Za te može je bilo zelo težko, saj so hkrati še vedno opravljali svoje redno delo kot policaji. Pa vendar so me zelo namučili – kot so me tudi morali, saj edini nisem zares pripradal moštvu. Ampak bilo je super."

Zgodba filma Čast in slava je postavljena v zimski čas, zato so snemali pozimi. Zaradi avtentičnosti seveda na lokaciji, na ledeno mrzlih ulicah New Yorka.

O igralcih

Edward Norton (Ray Tierney) je igral v filmih Izvirni strah, Vsi pravijo ljubim te, Ljudstvo proti Larryju Flintu, Generacija X, Kvartopirci, Klub golih pesti, Jake, Brian in Anna, Obračun, Umri Smoochy, Frida, Rdeči zmaj, Poslednja noč, Italijanska misija, V dolini, Iluzionist, Pisani pajčolan in Neverjetni Hulk, če naštejemo le nekatere.

Bil je nominiran za dva oskarja, za svoji vlogi v filmih Izvirni strah in Generacija X, za prvo pa je prejel tudi zlati globus. Prejel je tudi številne druge nagrade. Film Frida, kjer je Norton sodeloval pri pisanju scenarija, je bil nominiran za šest oskarjev, osvojil pa je dva.

Produciral in režiral je film Jake, Brian in Anna, produciral pa tudi filma V dolini, ki je bil leta 2005 izbran v uradno selekcijo v Cannesu, in Pisani pajčolan. Je ustanovitelj ter s scenaristom Stuartom Blumbergom in producentom Billom Migliorejem vodi družbo Class 5 Films. Ta trenutno snema celovečerni dokumentarec o Baracku Obami v kampanji 2008.

Edward Norton je poleg tega tudi znan in predan družbeni in okoljevarstveni aktivist.

Colin Farrell (Jimmy Egan) igra tako v velikih studijskih produkcijah kot v manjših neodvisnih filmih. Trenutno snema domišljijsko dramo Ondine v režiji Neila Jordana. Gre za zgodbo o ribiču, ki odkrije žensko, za katero misli, da je morska deklica. Pred kratkim je zaključil delo pri filmu Terryja Gilliama The Imaginarium of Doctor Parnasus, v katerem igrata tudi Jude Law in Johnny Depp, in trilerju bosanskega režiserja Danisa Tanovića Triage.

Colin Farrell je pred kratkim igral zraven Brendana Gleesona v neodvisnem filmu Morilca na kolektivca, ki je bil premierno prikazan na festivalu Sundance. Črna komedija sledi morilcema, ki se po zaključeni težavni nalogi v Londonu skrivata v mestu Bruges v Belgiji. Med Farrellovimi zadnjimi vlogami so bile tudi tista v filmu Woodyja Allena Cassandra’s Dream, ki je bil premierno prikazan na beneškem festivalu leta 2007, ter vlogi v filmu Michaela Manna Miami Vice in v filmu Roberta Townea Vprašaj prah.

Farrell si je s sodelovanjem pri Deželi tigrov Joela Schumacherja prislužil nagrado Londonskega kroga filmskih kritikov. S Schumacherjem je ponovno sodeloval pri trilerju Telefonska govorilnica. Za vlogo v Posebnem poročilu Stevena Spielberga je bil nominiran za nagrado empire za najboljšega igralca. Med njegovimi filmi so še Novi svet Terrencea Malicka, Aleksander Oliverja Stonea, Dom na koncu sveta, posnet po romanu Pulitzerjevega nagrajenca Michaela Cunninghama, Intermission, Specialci, Daredevil, Rekrut Rogerja Donaldsona, v katerem je igral poleg Ala Pacina, Hartova vojna in American Outlaws.

Farrell je rojeni Irec, sin Eamona Farrella in nečak Tommya Farrella – oba sta bila v šestdesetih znana irska nogometaša. Colin je sprva nameraval iti po njunih stopinjah, a se je nato raje vpisal v dramsko šolo Gaiety v Dublinu. Trenutno živi v Dublinu.

Jon Voight (Francis Tierney, Sr.) je z oskarjem nagrajeni igralec, ki je filmski zvezdnik že desetletja. Njegova kariera se je začela leta 1969 z vlogo v Polnočnem kavboju, ki je dobil oskarja za najboljši film. Voight si je z vlogo Joeja Bucka prislužil oskarjevsko nominacijo, osvojil pa je tudi zlati globus, nagrado BAFTA ter nagradi za najboljšega igralca Združenja newyorških filmskih kritikov in Nacionalnega združenja filmskih kritikov.

Voight je leta 1978 dobil oskarja za najboljšega igralca za portret vietnamskega veterana v drami Coming Home. Za isto vlogo je dobil tudi zlati globus ter nagrade v Cannesu, združenj newyorških in losangeleških filmskih kritikov in National Board of Review.

Tretjič je bil nominiran za oskarja za vlogo v trilerju Andreia Konchalovskega Ponoreli vlak, (zaenkrat) zadnjo oskarjevsko nominacijo pa si je prislužil z upodobitvijo Howarda Cosella v biografskem filmu Michaela Manna Ali, za katero je bil nominiran tudi za zlati globus. Za zlati globus je bil nominiran še z vlogami v klasiki Johna Boormana Odrešitev, v filmu Franca Zeffirellija Šampion in v filmu Francisa Forda Coppole The Rainmaker.

Voighta smo nedavno gledali v blockbusterju Michaela Baya Transformerji, uspešnici Zaklad pozabljenih in njenem nadaljevanju, Zaklad pozabljenih: Knjiga skrivnosti, filmu Steza slave in rimejku Mandžurskega kandidata Jonathana Demmeja, kjer je igral ob Meryl Streep. Samega sebe je zaigral v uspešnici Tropski vihar, igra pa tudi v komediji Božič na kvadrat.

Na Voightovem spisku so med drugim tudi Lara Croft: Tomb Raider, v katerem je zaigral poleg svoje hčerke Angeline Jolie, Pearl Harbor Michaela Baya, Državni sovražnik Tonyja Scotta, Misija: Nemogoče Briana De Palme in Vročina Michaela Manna.

Večkrat je bil nagrajen tudi za delo na televiziji; pred kratkim je dobil emmyja za naslovno vlogo v biografskem filmu Janez Pavel II. Leta 1995 se je preizkusil tudi kot režiser: s filmom Kositrni vojak, ki je bil proglašen za najboljši otroški film berlinskega festivala.

Noah Emmerich (Francis Tierney, Jr.) pri filmu Čast in slava z režiserjem Gavinom O’Connorjem sodeluje že tretjič. Pred tem je ob Kurtu Russellu igral v O’Connorjevem Čudežu, filmu o zlatem triumfu ameriške hokejske reprezentance na zimskih olimpijskih igrah leta 1980. Prvič pa je delal z O’Connorjem, ko je nastopil v filmu Tumbleweeds.

Pred kratkim je poleg Kate Winslet igral v nagrajeni drami Todda Fielda Mali otroci. Njegova prva vidnejša vloga pa je bila leta 1996 v hvaljenem filmu Teda Demmeja Lepa dekleta, v katerem so igrali tudi Matt Dillon, Uma Thurman in Natalie Portman. V hvaljeni drami Petra Weira Trumanov show je igral poleg Jima Carreya in Laure Linney.

Igral je tudi v filmu Martina Campbella Preko vseh meja (z Angelino Jolie in Cliveom Owenom), Glasnikih vetra Johna Wooja (z Nicolasom Cageom) ter filmih Prava frekvenca (tudi Dennis Quaid) in Cop Land (tudi Sylvester Stallone, Robert De Niro in Ray Liotta).

Emmerich je z odliko diplomiral iz zgodovine na univerzi Yale. Nato je študiral film na newyorški univerzi, kjer je po lastnem scenariju zrežiral nagrajeni kratki film Slikar.

O ostalih ustvarjalcih filma

Gavin O’connor (režiser in scenarist) je prvič vzbudil pozornost z neodvisnim filmom Tumbleweeds: drama o odnosu med materjo in hčerjo mu je prinesla priznanje kritikov in nagrado na festivalu Sundance leta 1999.

Leta 2004 je režiral uspešnico Čudež, ki so jo pohvalili tudi kritiki. Glavno vlogo v navdihujoči zgodbi o zlatem triumfu ameriške hokejske reprezentance na olimpijskih igrah leta 1980, ko so premagali tudi na videz nepremagljivo rusko ekipo, je odigral Kurt Russell.

O’Connor trenutno režira neodvisno dramo Warrior, pri kateri je sodeloval tudi pri pisanju scenarija. Gre za katarzično zgodbo o odtujenih bratih, ki raziskuje svet najhitreje rastočega športa na svetu, svet mešanih borilnih veščin.

Poleg tega razvija komično dramo z naslovom Sunny and 68 –  film o profesionalnem igralcu pokra, ki na nacionalni televiziji doživi polom, ki pokoplje njegovo kariero. Zadolžen in na begu se vrne v delavsko okolje svojega domačega kraja, kjer najde ljubezen in odpuščanje s pomočjo treh generacij žensk, ki ga naučijo, kaj pomeni biti pravi moški.

Rojeni Newyorčan je začel pisati med študijem v Pennsylvaniji. Po diplomi se je vrnil v New York, kjer je pisal kratke filme in drame. Njegov scenaristični prvenec je bil nagrajeni kratki film The Bet, nato je režiral kratki film po lastnem scenariju American Standoff.

Joe Carnahan (scenarist) je pred kratkim režiral akcijsko komedijo po lastnem scenariju As v rokavu, v kateri so igrali Jeremy Piven, Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta in, v svojem igralskem prvencu, Common in Alicia Keys. Pred tem je napisal scenarij in režiral hvaljeno policijsko dramo Narc, ki je bila premierno prikazana na festivalu Sundance leta 2002. Film je Carnahanu prinesel nagrado Independent Spirit za najboljšega režiserja.

Njegov prvi celovečerni film je bil Blood, Guts, Bullets & Octane, ki je bil premierno prikazan na festivalu Sundance leta 1998. Carnahan je za film napisal scenarij, ga režiral, v njem igral in ga tudi financiral z lastnim denarjem. Poleg tega je Carnahan ustvaril BMW-jev inovativen kratki spletni film Ticker, v katerem igrata Clive Owen in Don Cheadle.

Mark Isham (avtor glasbe) je cenjen skladatelj in glasbenik, ki ima doma med drugim nagrade grammy, emmy in clio. Leta 2006 je prejel nagrado Henryja Mancinija za življenjske dosežke, pred tem pa si je prislužil že oskarjevske in nominacije za zlate globuse.

Z Gavinom O’Connorjem je sodeloval že pri filmu Čudež, skladateljev prepoznavni slog pa preveva tudi nepozabno glasbo filmov Reka poje mi, ki je Ishamu prinesla nominacijo za oskarja, Nell Michaela Apteda, za katero je bil nominiran za zlati globus, in Usodna nesreča, ki jo je spletna stran Cinescape.com proglasila za najboljši soundtrack leta 2005.

Med Ishamovimi vrhunci je še glasba za filme Bobby, Črna dalija, Osem ujetih, Lov na srečo, Možje časti, Oktobrsko nebo, Rezilo in Reversal of Fortune, če naštejemo le nekatere. Doslej je napisal glasbo za več kot 80 filmov. Pri skladanju izhaja iz širokega spektra glasbenih slogov, ki vključuje tradicionalni orkestralni pristop, moderni minimalizem, big bandovski swing, avantgardni jazz, amerikano, svetovno glasbo in ambientalno elektroniko.

Isham je tudi vrhunski trobentač, ki sega od električnega in klasičnega akustičnega jazza do new agea in etno svetovnih godb. Za album s preprostim naslovom Mark Isham je prejel grammyja, nominiran pa je bil tudi z albumoma Castalia in Tibet. The London Times je njegov album Miles Remembered proglasil za najboljši jazzovski album leta 1999, CD Blue Sun pa je Downbeat Magazine uvrstil med 100 najboljših jazzovskih albumov desetletja.

Isham sodeluje s številnimi vrhunskimi glasbeniki, med drugim je njegovo trobentanje popestrilo albume tako različnih izvajalcev, kot so Bruce Springsteen, Willie Nelson, Lyle Lovett, Ziggy Marley, Joni Mitchell, the Rolling Stones, Chris Isaak in Van Morrison.

Komentarji

16.1. 2009 ob 0:00

odlična igra edwarda nortona....to je pa vse....film nč posebnga, nč izvirnega....

— benko
31.1. 2009 ob 0:00

Super film!

— miška
31.1. 2009 ob 0:00

Res odličen film, splača se ga pogledat, super igralci in dobra zgodba, presenetljiv konec.

— tinch0
5.2. 2009 ob 9:51 zvezdica

Film je še kr vredu, zelo dobra kvaliteta zvoka edino slika je bila malce čudna zato ker je kamerman očitno večino delov filma snemu ročno. Drgač pa se ga splača pogledat v družbi prijateljev in vseh, ki imajo radi policijske drame.

— DonDino
31.7. 2009 ob 19:11

film je brez veze nč ne zamujate enA BREZVEZNA drama k nima dobrih igralcev

— tinca

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.