Kolosej
Film distribucije 2i Film

Časovna kad doktorja Proktorja

družinska komična pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 8.9.2016, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2015
Država: Norveška, Nemčija
Jezik: norveščina
Scenarij: Johan Bogaeus, po knjigi Joa Nesboja
Režija: Arild Frohlich
Po zabavno smrdečih prigodah s prdopraškom se mlada prijatelja Lisa in Bulle s pomočjo nenavadnih izumov doktorja Proktorja znova znajdeta na nepozabni dogodivščini. Čudaški izumitelj je tokrat ustvaril časovni stroj, da bi se podal v preteklost in preprečil poroko med ljubko Juliette in zlobnim napihnjencem Claudom. Toda nerodni doktor se je zataknil v času, zato se morata Bulle in Lisa odpraviti za njim, med popotovanjem po različnih obdobjih zgodovine pa smukneta v čevlje številnih znanih osebnosti in doživita vrsto zabavnih nezgod in prigod.

Slovenska sinhronizacija:

Dr. Proktor: Jernej Kuntner, Bulle: Lina Kuntner, Liza: Maša Tiselj, Claude Cliche: Štefan Kušar, Strgula (s pesmico vred): Lucija Grm, Juliette: Katja Ajster, Duhovnik: Marjan Bunič, Črni Brki: Srdjan Milovanović, Blond Brki: Matevž Müller, Rabelj Vodnjak Krvi: Marjan Bunič, Dolgoroki mož: Miha Rodman, Ivana Orleanska: Sonja Lovrenčič, Receptorka: Sonja Lovrenčič, Učitelj: Uroš Buh, Bullejeva mama: Ana Trnavčević, Kustos v muzeju: Marjan Bunič, Množice: Saška Jenič, Igor Petan, Jure Gorjanec, Lina Kuntner, Srdjan Milovanović

Zaljubljeni doktor Proktor se na vso moč trudi vrniti v preteklost, da bi spremenil tok zgodovine in preprečil poroko med ljubljeno Juliette ter groznim Claudom Clichéjem, vendar obtiči v času. Proktorjeva mlada partnerja in soseda Liza in Bulle morata spet posredovati. S časovno kadjo se podata na potovanje po času in mu skušata pomagati. Sledi razburljiva pot skozi čas, na kateri trije junaki srečajo Napoleona, ki se med francosko revolucijo za las izogne giljotini, in Ivano Orleansko, ki jo kot čarovnico sežgejo na grmadi. Ali pač ne?!

Časovna kad doktorja Proktorja je vznemirljiva pripoved o treh prijateljih, Lizi, Bulleju in doktorju Proktorju, ki storijo vse, da bi rešili tok zgodovine sveta - in ljubezen.

Časovna kad doktorja Proktorja je druga filmska uprizoritev knjižne uspešnice za otroke o nekoliko trčenem izumitelju doktorju Proktorju avtorja Joja Nesbøja.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.