Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Čarli in tovarna čokolade

domišljijska družinska komedija
Na sporedu od: 18.8.2005, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2005
Scenarij: John August
Režija: Tim Burton
Čarlie je reven fantič, katerega edina radost v življenju je čokolada. Njegove največje sanje se mu uresničijo, ko zadene vabilo na ogled fantastične tovarne čokolade, ki jo upravlja nenavadni Willy Wonka (Johnny Depp). Toda čarobna notranjost tovarne skriva tudi številne skrivnosti, saj ima Wonka s povabljenimi otroki prav posebne načrte!

Priznani režiser Tim Burton je svojo burno domišljijo prenesel na film v klasiki Roalda Dahla Čarli in tovarna čokolade, ki se vrti okoli čudaškega čokoladarja Willyja Wonke (JOHNNY DEPP) in Čarlija Bucketa (FREDDIE HIGHMORE), dobrosrčnega fanta iz revne družine, ki živi v senci Wonkine izjemne tovarne.

Skoraj vsak večer je v hiši Bucketov na mizi revna večerja, skodela vodene zeljne juhe, ki jo mladi čarli z veseljem deli skupaj s svojo mamo (HELENA BONHAM CARTER) in očetom (NOAH TAYLOR) ter z obema dedkoma in babicama. Živijo v majhni, razmajani in vlažni stari hiši, ki pa je pola ljubezni. Vsak večer je zadnja stvar, ki jo Čarli vidi skozi okno, mogočna tovarna, nato se pogrezne v spanec in sanja o tem, kakšna je tovarna od znotraj.

Skoraj petnajst let ni nihče videl niti enega delavca, ki bi vstopil ali izstopil iz tovarne, ali pa uzrl samega Willyja Wonko, čeprav se še vedno skrivnostno proizvajajo velike količine čokolade in jih pošiljajo v trgovine po celem svetu.

Nekega dne objavi Willy Wonka presenetljivo sporočilo. Odprl bo vrata svoje slave tovarne in razkril "vse njene skrivnosti in čarovnije" petim otrokom, ki bodo našli zlate vstopnice, skrite v petih naključno izbranih čokoladicah Wonka.

Vsi v Čarlijevi družini bi bili neznansko srečni, če bi jo dobil, vendar so možnosti skoraj nične, saj si lahko privoščijo le eno čokoladico na leto, za njegov rojstni dan. Po celem svetu začnejo odmevati novice o otrocih, ki so našli zlate vstopnice, zato je Čarlijevo upanje vsak dan manjše. Nato se zgodi nekaj neverjetnega. Čarli najde denar na zasneženi ulici, zato takoj odhiti v najbližjo trgovino, kjer kupi čokoladico. Ko jo odpre, se zablešči zlata barva. Zadnja vstopnica. Čarli bo odšel v tovarno! Njegov dedek Joe (DAVID KELLY) je tako vesel, da skoči iz postelje, kot bi spet imel dvajset let, in se takoj spomni srečnih časov, ko je še delal v tovarni, preden je Willy Wonka za vedno zaprl njena vrata. Družina se odloči, da ga bo dedek Joe spremljal na tej enkratni pustolovščini.

Ko končno pride v tovarno, Čarli ne more verjeti svojim očem, saj se pred njim vrstijo sami čudežni prizori, neverjetne naprave, ki so del Wonkine domišljije, piskajo, kipijo in pokajo ter tako proizvajajo raznovrstne dobrote. Ekipe veselih Umpa-Lump kopljejo po kupih karamele poleg penečega čokoladnega slapu ali pa se vozijo v sladkornem čolnu po čokoladni reki mimo zakrivljenih sladkornih palic in užitne mentolne trave. Drugod sto izurjenih veveric na stotih majhnih stolih pripravlja oreščke za čokoladice, Wonka pa upravlja s steklenim dvigalom, ki se premika postrani, diagonalno in v vse druge smeri po tej prostrani in čudežni tovarni.

Govori se, da Wonka že več let ni stopil iz tovarne. Čarli lahko le ugiba, kdo je in zakaj je svoje življenje posvetil sladkarijam. Ostali otroci imajo toliko opravka s samim seboj, da sploh ne opazijo čudežnih Wonkinih kreacij. Njihove pohlepne, razvajene, zlobne ali domišljave osebnosti jih pahnejo v težave, ki jim preprečijo nadaljnji ogled tovarne, še preden se ta konča.

Ostane le mali Čarli Bucket, zato Willy Wonka razkrije zadnjo skrivnost, največjo možno nagrado: ključe tovarne. Wonka je mnenja, da je napočil čas, ko mora poiskati naslednika njegovega imperija, nekoga, ki mu bo lahko zaupal, da bo šel po njegovih stopinjah.

Johnny Depp (Willy Wonka)

Bil je nominiran za oskarja, zlati globus in nagrado BAFTA za filma Finding Neverland, v katerem je igrala tudi Kate Winslet, in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Trenutno snema drugi in tretji del Piratov.

Igral je še v filmih, kot so Secret Window, Once Upon A Time in Mexico, From Hell, Blow, Chocolat, Before Night Falls, The Man Who Cried, Sleepy Hollow, The Ninth Gate, Fear And Loathing in Las Vegas, Donnie Brasco, Dead Man, Don Juan Demarco, Edward Scissorhands, Benny & Joon (druga nominacija za zlati globus), What’s Eating Gilbert Grape?, Arizona Dream, Nightmare on Elm Street, Platoon.

Svoj režijski prvenec je doživel s filmom The Brave, v katerem je zaigral ob Marlonu Brandu. Depp je napisal scenarij s svojim bratom, D.P. Depp.

Freddie Highmore (Charlie Bucket)

Že drugič igra sina Helene Bonham Carter. V svoji prvi vlogi je igral njenega sina v filmu Women Talking Dirty.

Igral je tudi v Finding Neverland, Two Brothers ter Five Children and It. Trenutno v Franciji snema Arthur and the Minimoys, ki ga režira Luc Besson.

Tim Burton (režiser)

Vsi njegovi filmi so znani po domišljijskih svetovih, ki jih ustvari sam. Režiral je filme, kot so Big Fish, v katerem so igrali Ewan McGregor, Albert Finney, Jessica Lange in Billy Crudup, Planet of the Apes, z Markom Wahlbergom, Timom Rothom, Heleno Bonham Carter, Michaelom Clarkom Duncanom in Krisom Kristoffersonom, Beetlejuice, Batman, Edward Scissorhands, Batman Returns, The Nightmare Before Christmas, Ed Wood, Mars Attacks!, Sleepy Hollow.

Roald Dahl (avtor knjige)

Rodil se je v Walesu norveškima staršema. Otroštvo je preživel v Angliji, pri osemnajtih pa je odšel delat v Afriko. Ko je izbruhnila druga svetovna vojna, se je pridružil letalstvu. Pri 26. letih se je preselil v Washington, kjer je začel pisati. Njegovo prvo zgodbo o dogodivščinah v vojni je kupil The Saturday Evening Post in tako se je začela njegova bogata kariera. Po tem, ko se je uveljavil kot pisatelj za odrasle, pa je v 60. letih začel pisati še za otroke. Prve zgodbe je napisal kot razvedrilo svojim lastnim otrokom.

Med njegovimi bolj znanimi romani lahko najdemo James and the Giant Peach, Matilda, The BFG in Charlie and the Chocolate Factory.

Komentarji

3.6. 2005 ob 13:57 zvezdica

Super! Fantastično! Odlično! Fanscinentalno! Perfekno! Fantaguzično! Navdušena sva! Komaj čakawa! kako je Nika nestrpna! še enkrat; ODLIČNO!!!

— Nejc in Nika
3.6. 2005 ob 14:59

Mislim,da bo film kar uspešen,saj je tudi knjiga ql... pa če igra Johnny Depp ne morem film bit tak slab,...no, komaj čakam,da si ga ogledam;)

— LoLyKaaa*
3.6. 2005 ob 18:33

depp!!! yeah baby!!! tomideli!!!

— depp
9.6. 2005 ob 13:35

sigurn bo super ker najljepši igralc igra notr

— x
28.6. 2005 ob 9:52

Filem je zagotovo dober kot knjiga. SE PRAVI ,OODDLLIIČČNNOO!

— P.P.
30.6. 2005 ob 20:57 zvezdica

Mislim, da lahko pričakujemo lep otroški film, saj je knjiga prav tako zabavna.

— Teo
2.7. 2005 ob 21:03 zvezdica

tole bo zihr fajn, ker Johnny je d best igravc! spet sodeluje s Timom Burtonom, s katerim je že v Edward Scissorhands(Edward Škarjeroki), Ed Wood in Sleepy Hollow(Brezglavi jezdec) pa tud v animaciji Corpse Bride bo Johnny posodu glas... torej, obeta se nam zabava =) se že veselim =)

— Oasis Girl
4.7. 2005 ob 14:20

komej cakam! ne samo igralec ampak avtor! koncno so se spomnil se enkrat narest film:)

— urs
6.7. 2005 ob 16:11

Depp...mjav mjav:) Če on igra, bo film zažigal!!:)

— eva
6.7. 2005 ob 21:08 zvezdica

Ja pa smo tam. Film Čarli in tovarna čokolade je kopija od knjige in od filme iz osemdesetih. Da ne bi vse igledalo use tako pusto je v igralski zasedbi Johnny Depp. Res ne vem kaj bi bil film brez njega. ze tako pa mislim da filem ne bo tako uspesen pri nas. gledati ga bojo prisli samo otroci z druzinami. U kino hodijo predvsem "najstiki" med 14 in 23 letom in ne vrjamem da bodo ali gledati ta film. Uso sreco filmu...

— kritik
7.7. 2005 ob 23:22

kdo je naredu ta film.se moja babica bi bolsga---no preiimo k bistvu...kaj je sploh film...film ma podnapise.ta jih ma.no...kkr pac...ta film je za mlade...zato pr nas ne bo uspel...ze naprej powem.hvala.pa odpustite mojemu prijatelju klemenu...prevec weeda...lp BIG_SMOKE

— big_smoke
7.7. 2005 ob 23:24

hehe, kdo je zadno weed kadil?! hehe a si prau pol lahk domov. yao. valda da te taki filmi ne zanimajo sej tud mene ne.. lepo se mej

— klemen (kritik)
7.7. 2005 ob 23:26

prej sm se zmotu...ta film je bolsi od harrya potterja.blagor se reziserju...dubu dnara...k jest kamnckou (delam u kamnolomu).no.kolose j je zakon.to je rs...to je to kar je...to usak ve...se moj prjatu klemn.lp.. BIG_SMOKE

— BIG_SMOKE
8.7. 2005 ob 18:21

jaz nisem gledala filma, sem pa brala knjigo. knjiga, ki sem jo brala je odlično napisana. vse čestitke!

— čarli in tovarna čokolade
8.7. 2005 ob 18:24

lahko si mislim, da bo film super saj je tudi knjiga

— mix
9.7. 2005 ob 16:07

ta film mora bit dobr... sam res ej...u tem filmu pa si johnny sploh ni podoben! čist drugačen look ima!!=) drgač pa...ql...=)

— pupika*
10.7. 2005 ob 13:09

Veš kva ti kr tih bod moja stara babica je navdušena nad filmom komaj čaka da ga bo gledala na dvdju ker ne more v kolosej seveda je meni parav tako všeč pa sem str 15 let

— ocenjevalnik
12.7. 2005 ob 15:17

film bo cist bed,poglejte si reklamo za film pa vam bo vse jasn

— totalna beda
12.7. 2005 ob 15:45 zvezdica

kolikor poznam depp-a mislm, da je zelo nenavadno videti ga kako se smehlja :) nekaj novega...100% ga grem gledat, saj ne zamudim nobenega dobrega filma!

— nina
17.7. 2005 ob 23:09

ok pa smo spet tu . kolkrat naj vam rečm da puste te risanke tam kjer so vi pa grete po njih in jih date v kino!!!no sej služte na račun mink ...sam to je izkoriščevanje!!

— froc_-
27.7. 2005 ob 17:12

zelo neumno tudi knjiga

— Črt
31.7. 2005 ob 16:50 zvezdica

pravljično...prijetn o...očarljivo...za otroke in za odrasle ki so po duši še vedno otroci...ah..ubistvu prav za use! tak je bil original iz osemdesetih. ucasih so delali res dobre in izvirne filme...filme v katere si se lahko vživel in ob njih sprostil. zgodba o dečku katerega največja želja je da bi si lahko ogledal slavno tovarno willyja wonke. ki si z vsem srcem želi najti eno izmet petih zlatih vstopnic ki se skrivajo v ogromnem številu wonkinih čokolad. vendar se zdijo njegove sanje neuresničljive saj v njegovi družini komaj zaslužijo za kruh kaj šele za čokolado medtem ko nekateri bogati in razvajeni otroci odprejo na stotine čokolad. vendar se čarliju nasmehne sreča..sanje se mu uresničijo...in na koncu...povem samo to da je pravljično srečen:) to je zgodba za vse ki imajo radi srečne konce, za vse ki jim gredo na živce razvajeni otroci in za vse ki pogrešajo pravljice.problem je samo v tem da to ni original ampak kopija...in verjetnost da bo kopija boljša od originala??? zelo majhna.a pustimo se presenetiti.

— butterfly
31.7. 2005 ob 16:58

kdor misli da je film neumen in da je neumna celo knijga očitno pač nikoli ni bli otrok..ubistvu pa..vsak ima svoje mnenje

— butterfly
10.8. 2005 ob 9:30

8 more days!!!juhu!8 days, I go! I return never!greece rules!depp rules more!!!kalimera, cant't wait!!!

— lichnos lichnos
11.8. 2005 ob 19:07

sn brala knigo pa mislim da bo film vreji

— neznanka
13.8. 2005 ob 13:18 zvezdica

super! sem brala angleško knjigo bol malo zastopla zato bom gledala film da bom celo zgodbo razumela!. že od negdaj si to želim in želja se mi je uresničla, še posebej mi bo všeč ker vnjem nastopa JOHNNY DEPP! SUPPPER!

— anja
13.8. 2005 ob 13:43 zvezdica

res super ! zdi se mi da bo to super kulski film knjigo sem že prebrala in je tudi fantastična tako da komaj čakam da pride v kinomatografe!!!

— špela
14.8. 2005 ob 9:22

Film si bom ogledala, če ne zarad druga pa zarad johnny-ja...njam

— MeMe
16.8. 2005 ob 11:55

To more bit pa dobr.Že knjiga je bla prfektna kaj šele film

— sabri
16.8. 2005 ob 19:19

Kalispera! Damko, we love you. Sorry Johnny but that's the way it is. Deppu Oskarja!!!

— Maja
16.8. 2005 ob 19:44 zvezdica

ze po reziserju lahko vemo kaj pricakovati ker pa igra Johnny Depp (Willy Wonka) je to ena najzanimivejsih kombinacij.Zelo zanimiv film- ne bo vam dolgcas!!!

— just me
16.8. 2005 ob 21:02

je kniga bol je

— Andrej
17.8. 2005 ob 19:30

he's got the looks and the moves-he is just simply johnny depp! (maruša) Maruša ne nakladi, on je itak že prestr zate. je pa res najhujši igralc, najboljši! (Katja) No comment! (Tjaša)

— Katja, Tjaša, Maruša
17.8. 2005 ob 21:29 zvezdica

Film sem ze videla v kinu v tujini in se mi sploh ne zdi, da film cilja samo na otrosko publiko in druzine. Tudi starejsi gledalec zlahka najde v filmu dovolj zanimivih dialogov in npr. namigovanj na razlicne filme (edvard skarje ipd.), da se pri tem sploh ne dolgocasi. Prej bi se mi zdelo, da film ni namenjen majhnim otrokom (bi znal biti precej grozen za otrosko domisljijo). V glavnem, odlicen film za poletno sprostitev.

— haushinka
18.8. 2005 ob 13:27

kniga je super in film se bolj ;)

— urssa
18.8. 2005 ob 20:55 zvezdica

Živjo, ravnokar se vračam iz koloseja, kjer sem si ogledal Čarlija in čokolado tovarne... naj povem samo, da sem po koncu filma zavil naravnost v trgovino po čokolado =) m Film je najverjetneje zaradi Johnny Deppa pridobil na čarobnosti, saj je tudi tokrat odigral svojo vlogo perfektno.

— Riot77
19.8. 2005 ob 9:31 zvezdica

uu, si predstavljate čokoladno reko, spenjeno pod slapom, pa karamelno goro, ki jo Umpa-lumpiji sekajo s cepini? Johnny je še enkrat dokazal, da je majster, film pa tudi dosledno sledi izvirni knjigi (Roald Dahl je itak car). Pa film res ni sam za otroke:))

— Mia
19.8. 2005 ob 10:28

johnny je tok dobr da ne vem kaj nej napišem v komentar zato bom kr tih. jasas đizs krajst!

— damko
19.8. 2005 ob 12:32

Film je po najinem mnenju zelo dober ,ker je tudi knjiga zelo dobra!

— Anja&Maja
19.8. 2005 ob 14:09 zvezdica

jas mislim da je film ful vredu,ker je tudi knjiga odlična,pa še johnny.njam...čeprav je v totem filmu čisto drugi...se vidi da so mu dali druge zobe v usta...no se vseeno...komaj čakam na film,ki ga bom vidla danes... Za tiste ko pa mislite da je otročji,pa vam povem,da se verjetno vi delate preveč odrasle,se pa te taki filmi tudi morjo bit!!!Mislim,tak dobri,ker Tim Burton ma res dore filme...

— *_tAdY-kA_*
19.8. 2005 ob 17:08

jz ga grem gledat zarad čokolade, čokolade in čokolade ter čokolade.

— alenka
19.8. 2005 ob 20:10

kumi čakam da ga grem nasledn tedn gledat k kokr pravjo je full supr in da je tko koll kokr kniga kumi čakam!

— lara
19.8. 2005 ob 21:49 zvezdica

js mislm da je ta film ful dobr..sm ga lih dons gledala in morm rečt da nism pričakovala da bo sploh tok dobr:)je tud kr smešn:)u glavnm johnny depp je faca!

— *wonka*
20.8. 2005 ob 15:09 zvezdica

Charlie in tovarna čokolade se mi zdi full hud film.Je full zanimiv in dobr film .Velik je za smejat.Film je res fantastičen.

— marko
20.8. 2005 ob 15:44

bOLŠGA FILMA NISEM GLEDAL.fILM JE FUUL ZANIMIV.nAJBOLJŠI FILM MOJEGA ŽIVLJENJA. SAJ ZA ZDEJ.OCENA 5

— ŽANCHY
20.8. 2005 ob 16:08

mega, super, dober! johnny deep je ful dober

— alenka in urška
20.8. 2005 ob 16:53 zvezdica

To je najboljši film kar jih je bilo pa tudi jaz bi rada sodelovala v filmu in se nažirala čokolade. po eni strani pa tudi privoščim malemu Čarliju da je našel ZLATO V STOPNICO !

— Blažka
20.8. 2005 ob 19:15

ta film je res najbolši!ampak mislm da ne bi biu tok dobr če ne bi JOHNNY igrou in on je kot vedno odlično odigrou svojo vlogo!

— hihi...
21.8. 2005 ob 13:18

tako sm bila nestrpna ko smo gledali reklame.film je res THE BEST!kdor ga ne vidi je zamudil velliko stvar!

— neža
21.8. 2005 ob 14:11

Zdej kmal grem jes tud to gledat nejbrž je dobr

— jez
22.8. 2005 ob 10:59 zvezdica

Preveč domišljijski film, ki poleg vzgojiteljskih nasvetov ( požrešni fant, razvajena deklica, ...) ne ponuja dosti. Otroke ponavadi peljem gledat komedije pa ta film ni komičen, niti jih ni navdušil.

— Wonka
22.8. 2005 ob 17:27

film je kar nekaj, film za butaste ameriske otroke in njihove mame, ki gredo po tem v mek donalds debatirat o cudovitost filma... razocaranje na kubik!

— miki
22.8. 2005 ob 17:30 zvezdica

film je bil zame zguba denarja! knjiga je super, film v primerjavi z njo pa pod kritiko... tudi johnny depp je v tem filmu brezveze. res mi je zal za ogled filma. ne priporocam!

— marusa
23.8. 2005 ob 1:48 zvezdica

knjiga mi je bila zelo všeč,prebrati smo jo morali za domače branje v osnovni šoli.pa sm se odloču da grem še film pogledat,in kot je v navadi film ni posnet TOČNO po knjigi.drgač pa nisem pričakoval od filma preveč in tudi nisem bil preveč razočaran.luškan film,sprostitev za otroke:)aja,morm pohvalit Johnnyja Deppa ki je zares odlično odigral vlogo.Svaka čast!

— Scorpion
23.8. 2005 ob 12:04

Charlie and the chocolate factory je res dober film. Ogledal sem si ga v Mariborskem koloseju. Film priporočam.

— QL
23.8. 2005 ob 14:08 zvezdica

Men je biu film ful ušeč. Če bi loh bi ga šla še enkrat gledat. Pa johnny obvlada.k brez njega nebi blo ko dobr(usaj po moje).Res je biu svetovn!

— KK
23.8. 2005 ob 14:10 zvezdica

film sploh ni smesen, oziroma tisti prizori k nej bi bli smesni, so ze stokrat videni, dialogi so nekam nedloceni, tko da dostkrat obvisijo v zraku, lik willya wonke je premalo izrazit, premalo mocen u primerjavi z vlogo ki jo ima u knjigi... nasplosno je knjiga velik boljsa, film pa... kot da bi bil nekak napol dokoncan.

— adelina
23.8. 2005 ob 15:43

Ja, menda je film zelo dober, zato se verjetno splača ga iti pogledati. To bom tudi storila.

— Monika
24.8. 2005 ob 8:49

Film je supr. willy wonka igra supr vlogo. film mi je biu res ušeč

— ANEJ
24.8. 2005 ob 14:03

FILM JE ZAKON

— MARUSA
25.8. 2005 ob 17:42

To je eden izmed mojih najlubsih filmol.Najbolj vsec pa mi je da je Carli prav zaprav z Nemcije.Preden je zacel snemet ta film je cokolado imel zelo zelo rad po snemanju pa se je je prnajedel.Gdaj pa gdaj se oje kaksen cokoladen sladoled drugace pa ima za tot in mogoce se drugo leto dovolj cokolade. POZDRAVLI BI VSE IS SLIVNICE PRI MB IN NAJOLJ OŠ FRANCA LEŠNIKA VUKA

— BARBARA
25.8. 2005 ob 21:27

uglawnem knjiga je super :) upam da bo tudi film, priporočam da jo gledaste z ČoKoLaDo :)))

— lea & katarina
26.8. 2005 ob 14:30

KAJ TAKEGA PA SE NE !!! FILM DA ZTE KAP, S FANTOM SVA SI GA OGLEDALA IN SE ZVECER SVA SKUAJ OBUJALA SPOMINE NA FILM! RES NEKAJ KAR SEM SI RES ZELELA GLEDATI. TANJA P.

— tanja
26.8. 2005 ob 19:00

film se splača ogledat ker je zelo dobr... pravi film za otroke z srečnim koncem

— gustl
27.8. 2005 ob 8:43

jutr grem končno gledat charliea in tovarno čokolade!!! komi čakam!!! sicer pa so mi tko fuuul ušeč USI filmi od Tima Burtona pa on je ful car tko da tega filma ne morm spregledat

— TimBurton-fanica
27.8. 2005 ob 12:24

Film sam po sebi mi je bil super...sploh če se malo poglobiš!Mi je pa blo kr slabo ob prevodu...Kaj se res ne da drugače prevesti?

— smile
27.8. 2005 ob 18:21

Pomoje je film ful carski, sam k ga noce noben it zmano gledat... Kao prevec fantazijski...

— Danijela
27.8. 2005 ob 20:18

totalno hud film!! johny je car!

— Eva
27.8. 2005 ob 20:35

Super film. Vreden ogleda.

— Ana
28.8. 2005 ob 12:41

Vsi ki mislite, da ta film ni dober ne rabite na dolgo razlagat da je brezvez pa , da ga ne priporočate! Lahko se zgodi, da bi enim bil ta film všeč ampak ga ne gredo gledat, ker vidijo vaše komentarje!!! SRAM NAJ VAS BO! Moj komentar:film je čisto O.K.!

— BARBARA
28.8. 2005 ob 16:55

mislim da je film super. depp res super odigra vlogo!se splaca it gledat!

— tecka
28.8. 2005 ob 21:20

nisem ga gledala se a slis se da je kul

— l@.lsa
28.8. 2005 ob 23:43

Filmček super!Prevod pa...ojoj...Moti me prevajanje imen v SLO, in pa tisto... Umpa-Lumpi - JODLAR?svašta...

— jodlar
28.8. 2005 ob 23:56

To je najboljši film kar sem jih videla

— katarina
28.8. 2005 ob 23:59

mislm Črt to je vsekakor najboljši film od vsel na sceni! Posebaj zaradi Willya Wonke-Johney Depp on je najboljši igralec nasploh! Najboljši je lik in govorica katero uporablaja!

— katarina
29.8. 2005 ob 14:43

Gledav sem film v Koloseju in mi je biv zelo všeč.Film priporočam vsem ker je zelo dobr!

— Vid
29.8. 2005 ob 19:44 zvezdica

Pred kratkim sem si film ogledala in moram reči da mi je bil izredno všeč. Tim Burton je dodla Wonki tisto, kar mu je v knjigi manjkalo-preteklost in kompleksnost osebnosti. Ni bil zelo zvest knjigi, je pa kar dosti vzporednic. Osebe so se mi zdele zelo posrečeno izbrane, njihov videz se je kar podal njihovemu značaju. Kakorkoli,film priporočam vsakomur, predvsem ljubiteljem čokolade:)

— just someone
29.8. 2005 ob 21:39 zvezdica

u...ta film je res dober...tko otrocji pa odrasel hkrati...ful se nekak vzivis v film...pa se to je ful vredu ker spila noter deep, ker on je res er res hvale vreden igralec.skratka, ce si ga ogledate vam ne bo zal!!

— Lu
29.8. 2005 ob 22:14

Samo za tiste, ki jim čokolada pomeni več od seksa. Charlie and the Chocolate Factory, sicer rimejk kultnega filma Willy Wonka and the Chocolate Factory, kjer je kot veste blestel Gene Wilder in ekranizacija še bolj kultnega romana Roalda Dahla, avtorja Matilde, izgleda kot biografija Michaela Jacksona. Kot biografija dečka, ki ni hotel odrasti, ki ni imel pravega otroštva in ki si je zgradil svoj svet. Svoj Neverland, kjer ga tokrat pač sestavljajo naprave za izdelovanje čokolade. Nič čudnega, da ga igra Johnny Depp, ki se je v čokolado zaljubil že v filmu Čokolada iz leta 2000. Sedaj je stvar ista, le da gre za pravljico, kjer ne sme biti seksa. Kjer je lahko samo črni humor in perverzno mučenje petih otrok, ki dobijo možnost obiska v tovarni čokolade zloglasnega podjetnika Willyja Wonke, Donalda Trumpa z govorno napako in isto trapasto frizuro. Da ne bo pomote, Tim Burton resda režira kot nor, s polno mero domišljije, v stilu filmov Edward Škarje in Velika riba, toda kaj, ko režira samo za ozek krog ljudi in zase. Za tiste, ki so jim starši kot otrokom prepovedali jesti čokolado, torej preveč otročje in kičasto. Tako, da pade pod lastno težo in se izgubi v čokoladni reki. In ko se otroci s svojimi starši borijo za glavno nagrado, ne moremo mimo šova The Aprentice, ki ga kot veste vodi prav Donald Trump, moderni Willy Wonka, ki je čokolado pač zamenjal z delnicami. Kaj morem, sem pač moški, ki mu čokolada ne pomeni več od seksa.

— iztok gartner
31.8. 2005 ob 14:52

FILM JE FUL DOBR! SMEŠN! Dobr je ker igra Deep pa tut drgač bi bil ful dobr film! vreden je ogleda. RES!

— Tina
31.8. 2005 ob 14:54

Ne razumem fore z ovcami?! Zakva noče govort o tisti sobi?WHY!WHY!

— WHATEVA
3.9. 2005 ob 13:14

zapomnite si že da se tip piše DEPP! res no, sej ni tok težko, mene pa ful nervira!

— jst
4.9. 2005 ob 15:41 zvezdica

Rajši si najprej preberite knjigo. V nadaljnih 5 letih pa lahko pričakujemo še nadaljevanje: čarli in veliko stekleno dvigalo. Depp je dokazal da je vsestranski igralec in se lahko vživi v raznorazne vloge.

— lik iz risanke
9.9. 2005 ob 13:16 zvezdica

Film je dober in primeren za vse generacije. Za tiste ki so še otroci in za tiste ki so otroci po duši.

— Urša
10.9. 2005 ob 10:16 zvezdica

Nad filmom sem navdušena! Še posebno super je odigral Johnny Deep, ki me je resnično spravil v smeh. Že dolgo sem nestrpno pričakovala ta film in resnično nisem bila razočarana.

— superca; 5+
16.9. 2005 ob 16:43

ZA BRUHAT!!!

— JST!
17.9. 2005 ob 15:24

Film katerega definitivno ne bi peljala gldeat svojih otrok ker je prej znanstvenofantastičn a srhlkjivka zanje,zmeden Wily Wonka gleda kot poblaznel in govori dvoumne stvari,ki jih mnogi odrasli ne dojamejo,film je poln simbolike in je na trenutke kar dolgočasen,ubogi Jonny da je mogel kaj takega igrat,mogoče nekateri odrasli sicer najdejo neko globino v njem vendra je za otroke razen poceni in grozljivih for ala utopitve v čokoladi,napihnjenja kot balon in padca v ogromrn lij ki vodi v smeti,kjer jih nato zmeljejo prav bedn!

— MAŠA
18.9. 2005 ob 2:31 zvezdica

Pozdravljeni vsi ! Vsi razen kritika , ki je zgrešil celo desetletje. Mislim človek ne zna niti pisat kaj šele filme gledat. Veliko se jih samo navdušuje zato ker režira Tim igra pa Johnny ali pa celo napisal Roald. Vse je res in prav ampak film , ki je bil posnet 1971 v režiji Mel Stuarta je bil mnogo boljši. Lik Willy Wonke je igral Gene Wilder in scenarij je po knjigi narejen dosti boljše kot Tim Burtonov. Timov film se konča patetično ameriško in ponovno gledamo željo amerike po družini od česa se mi že rahlo bruha. No v prvi različici filma ki nosi naslov Willy Wonka and chocolate factory se s tem ne srečate. Tudi Oompa Loompasi so dosti bolj prijazni od tega novega multipliciranega zlega škrata. Da ne govorimo o glasbi , ki je v novem filmu GROZNA. Soundtrack prvega filma je pa popolnoma neverjetno kvaliteten. Tudi Charlie iz prvega filma je osrednja točka dogajanja. V novem filmu pa je le en fant , ki je pač dobil zlato vstopnico. Priporočam vsem , da pogledajo prvi film. Pa še nekaj. Wonka se ne konča. Preberite nadaljevanje knjige "Charlie and the great glass Elevator". Toliko od mene.

— Willy Wonka
24.9. 2005 ob 11:19

Film je bil zelo zanimiv, najbolj nama je bilo všeč to, da je v filmu igral Johny Depp motilo naju je samo to da ni imel prozorne obleke in nobene punce.

— Natka in Barby
26.9. 2005 ob 18:12 zvezdica

Film Čarli in tovarna čokolade mi je bil zelo všeč.Zabaven, smešen, poučen pred vsem pa mi je všeč, ker je veeliko čokolade, ki jo obožujem.Ta filem je COOL.

— Karin
1.10. 2005 ob 17:34 zvezdica

Po moje je pa film boljsi od '71 različice - od igralske zasedbe do fotografije. Pri gledanju originala sem se na trenutke dolgočasila in konec me je bil 'kr neki'. Tud Wilder me kot Wonka ni ravno navdušil, kaj šele prepričal. V glavnem, definitivna izbolsava v vseh pogledih - way to go vsem, ki so pri filmu sodelovali. Knjig po katerih so filmi osnovani pa itak ne gre primerjati s filmi - čisto drug žanr, zato je treba vedno določene stvari spremenit, dodat, spustit etc. Se mi pa vseeno zdi da se je Timova verzija bolj ujemala z knjižno obliko zgodbe kot Melova - od naslova naprej.

— Miša
1.10. 2005 ob 17:41 zvezdica

Fantastičen film. Absolutna poslastica za vse z dobrim okusom. Depp pa seveda blesti kot vedno.

— Matej
2.10. 2005 ob 12:24 zvezdica

Priznati moram, da je film zabavn, a nima tistega pravega čara...nekaj mu manjka. Verjetno se vam zdi v večini dober prav zaradi Johnnya Deppa in pa Tima Burtona, ki se je pozabaval z remejkom te kultne fantazijsko-družinsk e avanturo. Sicer pa se kar strinjam z gospodom, ki se je podpisal kot Pojma nimate, ki je dejal da je film iz leta 1971 mnogo boljši. Verjemite moji objektivnosti, saj sem gledal filma enega za drugim. Sta si sicer zelo podobna, a vidi se, da je prvi mnogo bolj pristen.

— Simon
2.10. 2005 ob 21:26

Film je biv ful dobr. Sploh pa Johnny Deep. Splača se ga gledat

— Anka
4.10. 2005 ob 12:46

ta film je zame samo zguba cajta edin kar je dober pr temu filmu je to da igra Johnny Depp.

— kar en tip
5.10. 2005 ob 14:38

ta film je ful dober saj v njem nastopa jonnhy deep pa tud tok je ful dober pa ta čarli ma ful "dobro" bajto pa dedka pa una "karatejka" violetta je ful lepasam ne zato kj isto ublečena k nena matt.

— kar en tip
5.10. 2005 ob 20:23

Ta film je prava špica in zelo zanimiv super

— sara
13.10. 2005 ob 21:10 zvezdica

Strinjam se z vsemi zgoraj napisanimi pozitivnimi kritikami, hkrati pa se 1x: COMPLIMENTI!!! Lik Willy-ja Wonke se mi zdi dodelan v detajle, cela pojava pa mi deluje MaGiCNo & me je ocarala & zacarala :) Pohvale Johnny-ju Deppu, ki je se 1x dokazal, da je izjemen igralec :) Film na splosno pa je morda kancek prevec "pisan", ampak kljub temu zelo smesen & zabaven :) Komaj cakam, da ga spet vidim :) Poslastica :)

— nini wonka
17.10. 2005 ob 18:26

kul film

— katka
18.10. 2005 ob 19:37 zvezdica

meni je ta filem zelo všeč. Ker se v njem dogajajo zelo nenavadne reči.Še posebej pa mi je všeč ker v njem nastopa JONNY DEPP. Če bi jas dobila zlato vstopnico bi jo podarila ali pa obdržala

— sara
21.10. 2005 ob 17:57 zvezdica

charlie in tovarna cokolade smo si šli ogledat s šolo.film je bil krasen. najbolj pa mi je bilo všeč: kar po vrsti. na začetku sprejem z lutkami, vse je užitno na tem travniku, violeta postane borovnica, bajsi se znajde v čokoladni reki, televiziska dvorana ki ni le za gledanje tv. ampak je tudi pomanševalnica, letečo nareto iz stekla dvigalo,. to naj bi bilo to mogoče sem kaj spustila ampak kaj zato! bilo je : VSE "FAJN" LEP POZDRAV ŠE VSEM KI TO BERETE. tanja vam svetuje: vsi ki še niste gledali filma charlie in tovarna čokolade to naredite zdaj, jutri, ali pa ste to storili že včeraj. v filmu je VSE "FAJN"

— tanja
21.10. 2005 ob 18:19 zvezdica

všeč mi je bil film v različnih barvah, smešen je z tistimi palčki ki plečejo, nekako dajejo abstrakten navdih. zelo mi je bil všeč, še posebej izrazita čustva, kakor smo jih vajeni v otroških filmih.

— b4thDucKy
25.10. 2005 ob 20:10

filem je odličen za pogledat takoj ko prišel dvd ga bom kupila

— tereza
26.10. 2005 ob 21:12

A ste že gledal animiran film The corpse wife? Ja Johnny se je še dokazal pri risankah. Na žalost tega filma še ni v kinu. Vreden je ogleda, zato si ga pa sami priskrbite :) Pa še Tim Burton je režiser! Hud film!

— Ann
31.10. 2005 ob 13:19 zvezdica

Film je bil super, saj me je popeljal nazaj v otroštvo, ko sem takrat gledala originalno, (staro) verzijo, ki je bila prav tako fantasticna.

— Jedi girl
3.11. 2005 ob 18:08

ja ni ga para od tega filma . ćista domišljija(o ka bi dala da bi tovarna obstajala).vloge so kul pa k ti lepo pove da so tisti k so mal bl revni še bol vredni k ti.ej film se splaša ogledat ker je ful fajn.

— mhm
5.11. 2005 ob 11:30

ja sn pa toti film že gledala in mi je blo ful všeč da za razliko od nekaterih ni bil sinhroniziran

— ena
6.11. 2005 ob 14:14

Am mislm d sta in film in kniga zabavna...film sm gledala in mislm d ni narejen po knjigi...nekaj je skupnega nekaj ne seveda pa je vreden ogleda...čaprav me zanimajo več ali manj grozljivke mi j ebiv film kul=) with love made by:Nincy

— Nincy
21.11. 2005 ob 18:17

Film mi je bil všeč.

— veruca
27.1. 2006 ob 14:34

ta film je najbolši gladala sm ga vsaj 7krat:)

— m. m.
27.2. 2006 ob 12:31

jst sm si film ogledala kr na računalniku pa morm rečt da je ful dobr.Deep pa zlo dobr igrou.S svojim smehljanjem me je čist presenetu!ta film si res morte ogledat.čaw

— nina
30.4. 2006 ob 10:58 zvezdica

Čarli ubogi fantič skuša dobiti zlato vstopnico v tovarno čokolade. In tako jo res dobi. Kar ga notri pričakuje je popolnoma osvežilno in dih jemajoče. In tu dobimo potovanje v Čudežno deželo, le, da tokrat Alico zamenja Freddie Highmore, ki je svojo vlogo Charlieja odlično odigral in se vanj popolnoma vživel. Poleg tega, nam film postreže še z odlično glasbeno podlogo, črnim humorjem in odličnimi igralci. Scenarij je seveda brez lukenj, Burton pa se tokrat vrača, v stanju svžega iznajdljivega in popolnega režiserja. Sladko.

— Dejan
6.5. 2006 ob 9:54

Res dobra sm že prebrav huda še bi mogl bit take dobra

— urbiblejko
8.6. 2006 ob 16:32

Film je bil ful kul!!!Da ne omenjam kakšna je tovarna od znotraj!Ni še bilo tako kulskega filma kot je bil ta!!!

— siniša
10.7. 2006 ob 11:15 zvezdica

tovarna je od znotraj zgledala zelo okusna.=) tisti majhni možički so imeli tako smešen glas. samo ko pokaže kako jih je willy našel, jih je bilo zelo malo, v tovarni pa jih je bilo na stotine. smešno=)=)

— eva
31.7. 2006 ob 13:27

ZELO DOMIŠLIJSKI FILM. I LIKE IT

— MIH
15.8. 2006 ob 11:38

to je res ok film. smešen napet . c¨,

— shain
25.10. 2006 ob 13:46

filem je zelo uredu nič nimam za dodati. najbolj mi je všeč, kjer je prikazano, da so reveži pošteni, dobri in navajeni lepega vedenja, bogataši pa se iz hrane in podobnih stvari delajo norca, saj jih zanima samo denar. otroci revežev se lepo obnašajo medtem, ko bogati ljudje neznajo cenit stvari, ki so za življenje najbolj pomembni

— hana doles
27.2. 2007 ob 10:09

Odličen film z Preveč humora in sploh.KUL KUL KUL od 1 do 10 dobi 11.

— Matej (rabit)
6.6. 2007 ob 19:40

lahko bi bla boljša obnova!!!...!!!

— neznan/a
12.10. 2007 ob 17:24

johnny depp je najboljši iglec na svetu.vsi njegovi filmi so zakon10%.je tud zelo lušn

— dusy
6.11. 2007 ob 15:58

kul film ni kej!! tko da se splača gledat

— ANČY
22.11. 2007 ob 12:50

knjiga charlie in veliko stekleno dvigalo je že dej še kej o tem napište prosim!?

— anonimno dekle
29.10. 2008 ob 13:28

zelo lep film in mislim da obstaja telenovelo o cokoladi
YOU TUBE DAME COHOLATE

— rosita
4.4. 2009 ob 16:44

uu, si predstavljate čokoladno reko, spenjeno pod slapom, pa karamelno goro, ki jo Umpa-lumpiji sekajo s cepini? Johnny je še enkrat dokazal, da je majster, film pa tudi dosledno sledi izvirni knjigi (Roald Dahl je itak car). Pa film res ni sam za otroke:))

— katarina
4.4. 2009 ob 16:46

kaku dobra knjiga

— ana
9.7. 2009 ob 21:44

meni je zelo lep film še takih hočemo.

— anka
23.12. 2009 ob 21:03

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa film je fullll kullll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— cguzkfcuzlizlč
24.1. 2010 ob 18:08

vem da so ga posnel pred 6 leti ampak kul ocena10000000 kul in uredu pa depp blesti kot vedno men je wili in čarli kul
mykec ki vas že od 1999 spremlja in ki je posnel že 100 epizod i*m a cool hollywooder
sem odličen hollywooder parody poglejte odličen je

— MYKEC
5.4. 2010 ob 11:59

TA FILM JE FUUL DOBER! ZAKON! ko gleaš toti film se ti tak zalušta čokolada! johnny deep pa je ful cool v filmu!!!!!!!!

— tennis XD
28.4. 2010 ob 9:57

FILEM JE ODLIČEN. VREDEN OGLEDA KUL FUL

— VALE
2.5. 2010 ob 13:48

to je tabolš film!!!!!!!!!!!1
res....kdor hoče eno novo pustolovščino ali karkloi..sploh nemorem opist..morate gledattt!!! to je tabolšš film!!

=)
vredno ogleda

— jana
14.8. 2010 ob 18:16

sem si filem že ogledala. mi je zelo všeč!

— kuna
30.12. 2010 ob 10:32

FILM JE SMEŠEN AMPAK VSEENO ZELO POUČEN VIDEL SEM DELČEK FILMA V VELIKEM FILMU IN SEM BIL VSEENO MALO RAZOČARAN.FILM JE VREDEN OGLEDA.ZA OTROKE VSEH STAROSTI PA TID ZA ODRASLE.

— ALEN
2.3. 2011 ob 17:13

no knjiga je dobra mislim da bo film še boljši

— maša
2.3. 2011 ob 18:18

filem je bil zelo dober kar sline se ti cedijo ko gledaš to slastno čokolado

— maja
3.10. 2011 ob 16:21

kul,kul,kul

— nuša1234
9.5. 2012 ob 21:00

Meni je všeč knjiga. Komaj čakam, da si ogledam film. Burton dela super filme z Deppom. Roaldh Dahl je pa super pisatelj!

— Ivy
23.5. 2012 ob 21:07

Film je zelo zanimiv,precej za tiste ki obožujejo čokolado!

— Maja
1.11. 2012 ob 16:37 zvezdica

Čarli je fantič, ki živi na dnu same družbene lestvice z mamo, očetom ter starimi starši. Enkrat letno, za svoj rojstni dan pa doživi nebesa, ko mu starši kupijo tablico čokolade. Film se mi zdi le bleda senca knjige, ki jo je užitek brati. Da je bil film gledan se najbrž lahko zahvalimo Johnnyu Deppu, ki je prevzel vlogo Willy-a Wonke ter dokazal, da se v domišljijskih vlogah pač odlično znajde. Seveda pa je v ozadju izstopal Tim Burton, brez katerega režije film pač ne bi bil tam, kjer je. Kajti brez odlične režije domišljijskega sveta, ki se ga je v svojih možganih spomnil Roald Dahl, bi pač bil to še eden normalen in 'brezvezen' film, ki pa na srečo ne vsebuje klišejev.

— eeelllllllaaaaaaaaaaaaaaaaao
5.6. 2017 ob 21:06

film je zelo dober , pa knjiga pa tudi.čarli pa je zelo lep.

— lilo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.