Kolosej

Karieristke

komedija, drama
Ali tudi Karieristke vozijo V leru?
Na sporedu od: 14.10.1999, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Režija: Mike Leigh
Film pripoveduje o dveh uspešnih ženskah pri tridesetih ki se po šestih letih znova srečata in ponovno odkrivata odnos, kakršnega sta imeli kot sostanovalki - "cimri" v študentskih letih. V nekaj dneh druženja srečata ljudi s katerimi sta preživljali študijska leta v Londonu sredi 80-tih. Skozi serijo flashbackov se sprehodimo skozi njuna študentska leta in vidimo, kako sta se spreminjali in dozorevali.
Film ljubezni, prijateljstva, mladosti, prvih spolnih izkušenj in spominov. Ganljiv, včasih žalosten, drugič smešen.

Utegne zanimati bodoče, sedanje in nekdanje študente, zlasti "cimre" in še posebej študentke. Ob vseh naštetih (in tudi že vštetih) pa še: ljubitelje britanskega(in evropskega) filma, fane Mikea Leigha, britanske državljane v Sloveniji, obiskovalce LIFFA in vse, ki ljubijo dober film in so malo siti Holywooda.

Opa! Imetniki iskaznic Študentskega servisa ŠOU v Ljubljani si film lahko ogledajo na "študentskih"predpremierah v torek in sredo (12.in 13.oktobra) v Kinu Vič, vsakič ob 23.uri za vsega 400 SIT.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.