Kolosej
Film distribucije Fivia

Bunkica

Dumplin'
glasbena komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 21.2.2019, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Kristin Hahn
Režija: Anne Fletcher
"Okrogla" najstnica Willowdean (Danielle Macdonald) živi v vitki senci svoje matere Rosie (Jennifer Aniston), nekdanje lepotne kraljice, ki svojo hčer nepremišljeno kliče po vzdevku Bunkica. Rosie je goreče zaposlena z okrajnimi lepotnimi tekmovanji in ji za Willowdean ostaja bore malo časa, predvsem pa razumevanja. Slednja se, naveličana životarjenja v ozadju, z najboljšo prijateljico Ellen (Odeya Rush) v znak protesta odloči tekmovanja udeležiti. Ko pa njeno dejanje opogumi tudi prav tako zajetno Millie (Maddie Baillio), ki je od nekdaj sanjala, da bo nekoč lepotna kraljica, je Willowdean obupana. Nikoli ni nameravala postati navdih drugim. Vseeno pa dekleta skupaj z upornico Hannah (Bex Taylor-Klaus), ki se ne strinja s tem, kako lepotna tekmovanja obravnavajo dekleta zgolj kot objekt, stkejo tesno prijateljstvo in spoznajo, da je biti lepotna kraljica veliko več, kot so si kdaj predstavljale. Filmska zgodba temelji na romanu Julie Murphy.

JENNIFER ANISTON (Rosie)

Igralka grškega rodu se je kmalu po rojstvu (njen boter je bil pokojni Telly Savalas) z očetom, ki je dobil vlogo v žajfnici Love of Life, preselila v New York, kjer se je pri enajstih vpisala v igralsko šolo in izkazala tudi strast do slikanja – ena od njenih stvaritev je pri njenih enajstih visela v muzeju Metropolitan v New Yorku. Nastopila je v več postavitvah izven Broadwaya, leta 1989 dobila prvo vlogo v TV seriji Molloy in nato igrala v serijah The Edge, Ferris Bueller, Herman’s Head, Quantum Leap in Burke’s Law. Zaslovela je v humoristični nanizanki Prijatelji, ki je trajala deset sezon; za vlogo Rachel Green je dobila emmyja, zlati globus, štiri nagrade po izboru gledalcev, dodatnih 5 nominacij za emmyja, dve za zlati globus,...


FESTIVALI / NAGRADE

Nominacija za zlate globuse 2019 (najboljša pesem)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.