Kolosej
Film distribucije 2i Film

Budimfešta

Budapest
komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 19.7.2018, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2018
Država: Belgija, Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Simon Moutairou, Manu Payet
Režija: Xavier Gens
Zgodba filma Budimfešta je inspirirana po resnični francoski zgodbi uspeha dveh 40-letnikov, ki se v svojih službah v velikih korporacijah dolgočasita in zato se odločita, da bosta odprla svoje podjetje za organizacijo fantovščin v Budimpešti. A prvotno navdušenje in zagnanost se kmalu sprevrže v stik z realnostjo, da pa zabav le ni tako lahko prirejati. Njun posel se celo sprevrže v tveganega.

Vincent in Arnauld sta prijatelja, ki imata veliko skupnega: diplomirala sta na najboljši francoski podjetniški šoli, delata pri zelo uspešnih podjetjih in ju njuna služba izredno dolgočasi. Imata občutek, da ne moreta nikamor napredovati, pa če se še tako trudita. Vse se spremeni, ko jima na prijateljevi fantovščini slačifant navdušeno razlaga o Budimpešti in norih zabavah tam.

Arnaud takoj pride na idejo, ki spremeni njuno življenje: ustanoviti podjetje, ki organizira fantovščine v mestu razvrata, ki ponuja odlične nočne klube, poceni alkohol in nore zabave. Pustita zanesljivi redni službi in si sposodita ogromno denarja, nato Vincenc in Arnaud ustanovita svoje podjetje. S pomočjo Georgia, ki jima predstavi najbolj skrite kotičke Budimpešte, začne z delovanjem njuna turistična agencija, imenovana „Nori izleti“. Po nerodnem začetku, sčasoma njuna agencija pošilja vse več turistov v Budimpešto, kjer lahko potniki uživajo v zabavah, popivanju in plesu medtem, ko so priklenjeni na slačifante. Hkrati popotniki doživljajo aktivnosti, ki jih lahko ponudi samo bivša država Vzhodnega bloka: vožnja s tankom in streljanje s kalašnikovo puško.

Čeprav se sliši zabavno, nov posel Vincenta in Arnaulda obrne njuno življenje na glavo, njuno prijateljstvo in ljubezensko življenje pa pristane na preizkušnji.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.