Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Britof z razgledom

komedija
Na pogreb ... z nasmeškom!
Na sporedu od: 31.12.2003, Kolosej Ljubljana
1h 34min / 94min
Leto: 2003
Scenarij: Frederick Ponzlov
Režija: Nick Hurran
Prizorišče komedije je majhno angleško podeželsko mesto z dvema konkurenčnima pogrebnima zavodoma, neuresničeno ljubezensko zgodbo, navidez mrtvo gospo, plesnimi točkami in vojno zvezd sredi pogreba. Brenda Blethyn, Alfred Molina, Christopher Walken in tudi Jerry Springer poskrbijo za pogreb, na katerem boste jokali... od smeha...

Prizorišče komedije je majhno angleško podeželsko mesto z dvema konkurenčnima pogrebnima zavodoma. Prvega vodi gospod Boris Plotz (Alfred Molina - župan iz Čokolade), ki je vse življenje sanjal le o dveh stvareh: o plesu in Betty (Brenda Blethyn - Saving Grace). Tudi Betty je bila na skrivaj zaljubljena vanj, vendar se je morala ukloniti želji svojega očeta in poročiti bogatega snubca. Boris se je odrekel sanjam in prevzel domače pogrebno podjetje. Življenje je teklo po ustaljenih tirnicah vse do smrti Betty-ne tašče. Ko Betty ureja vse potrebno za pogreb, se med njo in Borisom začnejo zopet kresati iskrice.

Drugo pogrebno podjetje pa vodi gospod Frank Featherbed (Christopher Walken), Američan, ki je trdo odločen prevzeti pogrebni posel na angleškem podeželju. Njegov adut so t.i. tematski pogrebi: poglobi se v pokojnikove neuresničene želje in hobije. Če je potrebno se s svojim pomočnikom preoblečeta tudi v like iz Vojne zvezd, poskrbita za krsto s pokojnikom v dimu, ki s posebnimi efekti poleti proti stropu kot Enterprise. Med Frankom in Borisom se bije trd boj za trupla.

Medtem pa Boris in Betty ugotovita, da jima na poti do njune neuresničene ljubezni stoji le Bettyin mož. V obupu se odločita, da bosta zaigrala Bettyno smrt in pobegnila. Tu pa se vmeša Frank, ker se mu zdi Betty preveč popoln mrlič (zavist ga razjeda predvsem zaradi poplnega make-up in plastičnih popravkov, ki naj bi jih Borisovo pogrebno podjetje naredilo Betty po temu, ko se je domnevno raztreščila čez skale v prepad).

Betty se nezvestemu možu sladko maščuje nezvestemu možu in njegovi ljubici Meredith (Naomi Watts - Outsider, Mulholland Drive, The Ring).

Komentarji

29.9. 2004 ob 20:54

to je ena najhujših komedij vseh časov zakon je

— Gašper

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.