Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Bridget Jones: Na robu pameti

romantična komedija
Ista Bridget. Čisto nov dnevnik.
Na sporedu od: 25.11.2004, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2004
Scenarij: Andrew Davies, Helen Fielding, Adam Brooks, Richard Curtis
Režija: Beeban Kidron
Bridget Jones se ni kaj bistveno spremenila. Sicer ima zdaj fanta Marka Darcyja, vendar je njuno razmerje kmalu na veliki preizkušnji. Bolje rečeno: na dolgonogi preizkušnji, saj je Mark všeč tudi njegovi pripravnici. Ne samo to: nad Bridget se zgrne še ena skušnjava - na obzorju se namreč znova pojavi njen mačistični bivši šef Daniel Cleaver. Tudi tokrat se v glavnih vlogah pomerijo precej zrejena Renee Zellweger, Colin Firth in Hugh Grant.

Bridget Jones – samska punca iz Londona, stara 30 in malo drobiža, ki vedno dvomi sama vase in se neprestano analizira, skuša zgraditi kariero in ne preživi dneva, ne da bi štela zaužite kalorije – je končno našla srečo v ljubezni.

Že šest fantastičnih tednov (in 71 norih seksov) je dekle prefinjenega odvetnika Marka Darcyja. Življenje ne bi moglo biti lepše.

Morda pa le?

Čeprav ji je Darcy očitno zelo predan, se Bridget vseeno sprašuje kaj je smisel življenja, ljubezni in kako je treba pravilno pospraviti spodnje perilo. Zdaj, ko je končno našla moškega, jo čaka nov izziv – mora ga tudi obdržati. Ne more si pomagati, neprestano se sprašuje, kaj se zgodi po "...in potem sta srečno živela".

Ravno, ko ji odgovori na vprašanja, ki si jih zastavlja, začenjajo počasi postajati jasni, na prizorišče prikoraka konkurenca – Darcyjeva nova kolegica, mrha, da dol padeš, z nogami do vratu ... Ženska, ki nikoli ne izusti neumnosti. V Bridgetino življenje se prikradejo ljubosumje, negotovost in skušnjava. Slednje v podobi njenega nekdanjega šefa, nepopravljivega ženskarja in dolgotrajne, čeprav zdaj že skoraj pozabljene tarče njenih pohotnih misli, Daniela Cleaverja.

Zgodba nas popelje od londonskih ulic do peščenih tajskih obal. Na tej poti pa Bridget skače s padalom (pada, če smo čisto odkriti), smuča (no, ja, če se temu lahko tako reče) in pristane v zaporu (kar pa je le neprijetna pomota).

O filmu

Bridget Zellweger

"Bridget Jones je zamočila zadnjič." -- Bridget Jones

Ko so se začele priprave na snemanje nadaljevanja velike knjižne in filmske uspešnice Dnevnik Bridget Jones, je bilo najpomembnejše vprašanje, ali se bo oskarjevka Renée Zellweger pripravljena ponovno zrediti, se spet navzeti britanskega naglasa in vrniti kot prikupno zmedena Bridget Jones.

Igralka je kar nekaj časa razmišljala o tem, a nazadnje se je odločila, da je njena dolžnost ohraniti podobo Bridget Jones, kakršno so gledalci spoznali v prvem filmu. Poleg tega pa se je, po lastnih besedah, med snemanjem prvega filma izvrstno zabavala.

A vrnitev v vlogo, ki jo je enkrat že izvrstno odigrala, ni bila vrnitev na že enkrat prehojeno pot. Bridget je v drugem delu zgodbe veliko bolj zrela, manj naivna, bolj svetovljanska, še vedno pa ima nekatere prikupne napakice, zaradi katerih se je priljubila gledalcem po vsem svetu.

Tudi zgodba se premakne v bolj zrele vode. Prav odkritosrčno in brez zadržkov pripoveduje o težavah ljubezenskega življenja, s katerimi se srečujemo dandanes, ne glede na to, kako čudovito in blaženo je vse skupaj delovalo v prvih zaljubljenih dnevih. A ni pomembno, kakšne izzive in prepreke ji prinaša življenje, Bridget ostaja optimistična in to je eno najpomembnejših sporočil filma – pozitivno razmišljanje slej ko prej pripelje do srečnega konca.

Igralka se je morala psihično in telesno pripraviti na vlogo. Že kar nekaj časa je minilo od snemanja prvega filma in od takrat ni uporabljala britanskega naglasa. Zato se ga je morala dobesedno znova naučiti.

Poleg tega je morala pridobiti toliko teže, da je svoja oblačila št. 36 zamenjala za št. 42.

Igralka je nevarne prizore posnela sama. Tudi tistega, ko s padalom skoči v obor za prašiče. "Tistega dne sem o prašičih izvedela več, kot sem kdaj koli želela vedeti," v smehu pripominja.

Bridgetina fanta: Hugh Grant in Colin Firth v novem spopadu

"Si se kdaj mečkala v temi s popolnim neznancem? No, ja... ne ravno popolnim neznancem..." -- Daniel Cleaver

Tudi v drugem filmu je Bridget razpeta med dvema moškima skrajnostima – skoraj pretirano dobrim odvetnikom za človekove pravice, nepopisnim kavalirjem in potencialnim bodočim soprogom Markom Darcyjem na eni strani ter neznosno seksi cinikom, ki se mu preprosto ni mogoče upreti, Danielom Cleaverjem.

Tudi moška sta od prvega filma in prvega dela zgodbe doživela nekaj sprememb. Darcy, ki je v prvem filmu veljal za idealnega moškega, se izkaže kot bolestno obseden s čistočo, nepripravljen spremeniti karkoli v svojem življenju, obenem pa je precejšen tepec, kar se tiče čustvenih zadev. Precej dolgo traja, preden dojame, kaj mu govori srce.

In da ne bo pomote – tudi tega kavalirja, ki se ponaša z umirjenim vedenjem in ki ga redko kaj vrže iz tira, včasih začne razjedati ljubosumje. Še posebno, kadar se prikaže Bridgetin nekdanji šef. In kakor veleva praksa britanskega kavalirstva, njuna srečanja ne minejo brez takega ali drugačnega (vedno pa precej pomilovanja vrednega) fizičnega obračuna.

Tako imamo v tem filmu priložnost videti enega najbolj nerodnih, najmanj nasilnih in najbolj premočenih pretepov v zgodovini sodobnega filma. V celoti sta si ga izmislila in ga izvedla igralca sama – brez enega samega vnaprej dogovorjenega giba in brez ene same vaje pred začetkom snemanja.

Cela snemalna ekipa je po koncu snemanja tega prizora soglasno ugotovila, da sta Colin in Hugh zagotovo najbolj obupna in pomilovanja vredna pretepača na svetu.

Vlogo Daniela Cleaverja so za drugi film malce bolj razširili in poudarili kot je v knjigi. S tem so želeli vzpostaviti določeno ravnotežje med obema moškima in poskrbeti, da bo film prežet s smehom in zabavo.

Kolegice z nogami do vratu, starši, ki se ne znajo obnašati, in prijatelji, ki dajejo neizogibno slabe nasvete

"Pred eno uro sem ga videla. Vstopal je v hišo z Rebecco Gillies. 22 let, noge do vratu, očka pa ima v lasti pol Škotske." -- Bridget Jones

Bridgetino cvetočo romanco skoraj podminirajo osebe, ki se, povabljene ali ne, vtikajo v njeno življenje.

Na primer Rebecca, Markova mlada kolegica, za katero je Bridget prepričana, da se meče za njenim ljubim. Hkrati pa se boji, da je Rebecca s svojim prikupnim videzom, bogastvom in prav nesramno dolgimi nogami točno taka, kot bi si Mark želel, da bi bila Bridget.

Bridgetina starša se začneta obnašati precej neprimerno svojim letom in si izkazujeta čustva tudi tam, ko ne bi bilo treba, še vedno pa so vedno pri roki tudi Shazzer, Jude in Tom – Bridgetini nekoristni prijatelji, ki so svoja življenja posvetili dvema ciljema: pijančevanju in dajanju katastrofalnih nasvetov. A tudi oni so se malce spremenili. Vse bolj jih vleče v življenjski slog poročenih važičev, pa čeprav si tega ne priznajo.

Edini, ki se od prvega filma pravzaprav ni spremenil niti za malenkost, je Bridgetin televizijski šef Richard Finch, ki dekle pošilja na vse bolj nemogoče in nevarne novinarske naloge, nanjo pa sploh ne gleda kot na osebo ampak le skozi številke o gledanosti oddaje.

Igralci

Renée Zellweger (Bridget Jones)

Proslavila se je ob Tomu Cruisu v filmu Jerry Maguire in za vlogo dobila več prestižnih nominacij in nagrad. Kasneje je igrala v Nurse Betty, ki ji je prinesel zlati globus za najboljšo igralko v komediji. Opažena pa je bila tudi v filmu Jaz, Irene in jaz. Po uspehu filma Dnevnik Bridget Jones je začela dobivati pomembnejše vloge, od katerih ji je ena prinesla tudi oskarja za stransko vlogo ter več drugih nagrad.

Filmi: Love & a .45 (1994), Dazed and Confused (1993), Reality Bites (1993), The Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation (1994), Empire Records (1995), The Low Life (1995), Jerry Maguire (1996), The Whole Wide World (1996), Deceiver (1997), One True Thing (1998), A Price Above Rubies (1998), The Bachelor (1999), Me, Myself & Irene (2000), Nurse Betty (2000), Bridget Jones's Diary (2001), Chicago (2002), White Oleander (2002), Cold Mountain (2003), Down with Love (2003), Bridget Jones: The Edge of Reason (2004), Shark Tale (2004), Cinderella Man (2005)

Hugh Grant (Daniel Cleaver)

Leta 1994 so mu Štiri poroke in pogreb prinesle mednarodno slavo, zlati globus in britansko filmsko nagrado. Velja za enega najbolj zapeljivih in vsestranskih britanskih igralcev.

Filmi: The Last Place on Earth (1985), Maurice (1987), Rowing With the Wind (1987), The Bengali Night (1988), The Dawning (1988), The Lair of the White Worm (1988), White Mischief (1988), Till We Meet Again (1989), Impromptu (1990), Our Sons (1991), Night Train to Venice (1993), Remains of the Day (1993), Bitter Moon (1994), Four Weddings and a Funeral (1994), Sirens (1994), An Awfully Big Adventure (1995), The Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain (1995), Nine Months (1995), Restoration (1995), Sense and Sensibility (1995), Extreme Measures (1996), Mickey Blue Eyes (1999), Notting Hill (1999), Small Time Crooks (2000), Bridget Jones's Diary (2001), About a Boy (2002), Two Weeks Notice (2002), Love Actually (2003)

Colin Firth (Mark Darcy)

Televizijsko občinstvo ga je spoznalo, ženske pa so začele vzdihovati za njim, ko je nastopil v vlogi g. Darcyja leta 1995 v BBC-jevi adaptaciji Prevzetnosti in pristranosti Jane Austen. Igral je na odrih in na filmu, na primer v Formanovi adaptaciji Nevarnih razmerij - Valmont. Za svoje delo je prejel več nominacij BAFTA.

Filmi: Another Country (1984), Dutch Girls (1987), A Month in the Country (1988), Apartment Zero (1989), Femme Fatale (1990), Valmont (1990), Hostages (1993), Wings of Fame (1993), The Advocate (1994), Playmaker (1994), Circle of Friends (1995), The English Patient (1996), Fever Pitch (1996), A Thousand Acres (1997), Shakespeare in Love (1998), Fever Pitch (1999), My Life So Far (1999), Relative Values (2000), Bridget Jones's Diary (2001), Fourplay (2001), The Importance of Being Earnest (2002), Girl with a Pearl Earring (2003), Hope Springs (2003), Love Actually (2003), What a Girl Wants (2003)

Ustvarjalci

Beeban Kidron (režija):

Antonia and Jane (1991), Used People (1992), Shades of Fear (1993), Swept From the Sea (1997), To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar (1995)

Helen Fielding (scenaristka)

Je avtorica obeh knjig z glavno junakinjo Bridget Jones, ki so jih doslej v 32-ih državah prodali v več kot 5 milijonih izvodov. Njen prvi roman Cause Celeb (1994), ki je postavljen v begunsko taborišče sredi Afrike, je pred kratkim izšel v Združenih državah.

Fieldingova je več let delala kot producentka in režiserka dokumentarcev in otroškega programa na televiziji. Nato je delala kot novinarka za Sunday Times, the Telegraph in Independent, kjer je februarja 1995 kot kolumna oživela Bridget Jones.

Andrew Davies (scenarist)

Poklicno piše že od leta 1960. Začel je z radijskimi igrami, nato pa je začel pisati še za televizijo, gledališče, film, napisal pa je tudi že nekaj romanov in otroških knjig. Občinstvo ga najbolj pozna po scenariju za Prevzetnost in pristranost, ki jo je BBC posnel leta 1995.

Richard Curtis (scenarist)

Rojen je bil na Novi Zelandiji, odrasel pa je v Manili, Stockholmu, Folkestonu in Warringtonu. Zadnjih 20 let živi in dela v Londonu. Kot scenarist se je prvič preizkusil leta 1978, kmalu zatem pa je začel pisati scenarije za slovito televizijsko serijo Černi gad (Blackadder). Njegov prvi film The Tall Guy je bil hkrati tudi filmski debut za Emmo Thompson. Njegov drugi film je bil hkrati tudi njegova največja uspešnica - Štiri poroke in pogreb. Sledili so Bean, Notting Hill, Dnevnik Bridget Jones ...

Adam Brooks (scenarist)

Širšemu občinstvu se je kot scenarist predstavil s filmom The Invisible Circus, Sledili pa so French Kiss, Beloved, Practical Magic, kratki film Duke of Groove, napisal in režiral pa je tudi Almost You, ki je na filmskem festivalu Sundance dobil nagrado žirije.

Adrian Biddle (direktor fotografije):

102 Dalmatians (2000), Aliens (1986), The Princess Bride (1987), Willow (1988), Thelma & Louise (1991), City Slickers II: The Legend of Curly's Gold (1994), Judge Dredd (1995), Event Horizon (1997), Fierce Creatures (1997), The Butcher Boy (1998), Holy Man (1998), The Mummy (1999), The World Is Not Enough (1999), The Mummy Returns (2001), Reign of Fire (2002), The Weight of Water (2002), Shanghai Knights (2003), Laws of Attraction (2004)

Komentarji

20.10. 2004 ob 21:03

Joj, to pa komi cakam! ze prvi del je bil carski, kaj bo sele drugi? lol

— loli
25.10. 2004 ob 15:47 zvezdica

Končo bo prispel še drugi del knjige na filmska platna. Če bo vsaj tako dober kot knjiga bo odlično. Čeprav vem, da na žalot ni prizora, kjer ima Bridget intervju s Colinom Firhom. Res škoda, ker ta prizor bi resnično rada videla. Komaj čakam!!!

— a
27.10. 2004 ob 18:26

Ja sam kako bi pa to spelal, če tip igra njenga tipa Marka??? Al bi biu pa še večji joke! Tut jst bi blazno rada vidla ta prizor, je namreč najboljši u celi knjigi. Drugač je pa Renee največja carica med igralkami, samo še Nicole Kidman je boljša od nje!

— Lina
29.10. 2004 ob 8:55 zvezdica

Ja, saj v tem bi bil čar filma, ker bi Colin igral njenega fanta, kasneje pa bi igral samega sebe in izvedel intervju. Ta del je najboljši v knjigi, ker namesto, da bi ga spraševala o novem filmu (Fever Pitch-ki je tudi odličen), ga sprašuje samo o tem, kako so snemali prizor z jezerom v nadaljevanki Prevzetost in pristranost. Upam vsaj, da so vsaj Tajsko pustili noter. Mogoče pa so ta prizor vseeno naredili, pa so ga kasneje izrezali ven iz končnega filma in bomo mogoče to videli na DVD-ju kot deleted scenes.

— a
30.10. 2004 ob 14:30

končno težko pričakovani 2 del... Upam, da bo tako dober kot prvi!

— lenka
17.11. 2004 ob 7:59 zvezdica

Jaz sem se nasmejala do solz. Film je (jasno tako kot vsak drug) malce drugačen od knjige. Manjša predelava rdeče niti cele knjige, pomembne stvari pa odlično posnete. Dogajanje na Tajskem, predvsem življenje v zaporu, so scenaristi odlično zadeli. Renée Zellweger - Krofek. Ne bi mogli najti boljše.

— M
17.11. 2004 ob 17:21

dobrga filma ne vidš pogost.

— Loo
17.11. 2004 ob 18:31

ampak resno.po dolgem času spet carski film:D

— Tamč
18.11. 2004 ob 14:15

ma komj čakam da pride w kino.

— Ma ena
18.11. 2004 ob 23:20 zvezdica

Film sem si pravkar ogledala in med ogledom sem se nasmejala manj kot petkrat. To kar so naredili iz bridget v tem filmu, namrec ni vec smesno, saj so jo tako karikirali, da je prav tezko gledati, kako se bo spet osmesila. Ce je bila v knjigi nesamozavestna, okrogla in nespretna, je v filmu vse to pripeljano do ekstremov. Pripisali so ji neverjetno sposobnost unicenja vsega, kar se sicer popolnoma normalno odvija, je precej bolj okrogla kot v prvem filmu in izpade popolna bebka. Dvomim, da je to lik, kakrsen je bil vsec milijonom bralcev in gledalcev in s katerim so se lahko vsaj delno identificirale skoraj vse zenske tega sveta.

— razocarana
19.11. 2004 ob 11:41

fajn film. zabaven in namenjen sprostitivi. vreden ogleda.

— petra
19.11. 2004 ob 18:56

film mi je bil zelo všeč,saj sem se ob njem tudi nasmejala.Renee je zopet odlično odigrala svojo vlogo il lepo bi bilo če bi tudi ta film nagradili.

— teja
22.11. 2004 ob 20:38

ja film mi je biv zelo vsec sploh pa kersem gledala ze prvi del tok da bilo ga je vredno gledati!

— tina slapar
25.11. 2004 ob 6:38 zvezdica

Res je, da se pri dvijki manj smejič, vendar je vseeno odlična. Sloni predvsem na razmerju. Koliko resnično zaupaš svojemu partnerju. Res je, da zgeda Bridget totalno neumna, vendar ni tako. Ima zelo veliko smolo, da lahko vse uniči. Ko že misliš, da nižje oz. slabše sploh ne more biti, Bridget uspe tudi to. Na njeno žalost, je pač zelo nerodna (verjetno zato, ker je debelušna in imam malo manj vrednostni kompleks) in se zmeraj osramoti. V bistvu vedno pove, kaj si misli o človeku, nmee glede na to ali je to tisti trenutek pametno. Kot sem rekla, meni je bil zelo všeč.

— a
27.11. 2004 ob 16:21

Fil je ful dobr. Splača se vam ga it gledat. Že prvi del je bil zakon.

— hy
28.11. 2004 ob 9:15

vceri sm si ogledala ta film in mi je biu res usec. ampk spoznala sm pa tut neki zlo zanimiuga. kdor je gledou film al pa ga se bo nj si zapomne prizor k Bridget gleda skoz okno svojega stanovanja in kadi. smil se sama sebi itd itd...ampk sele takrt sm vidla da ona dobesedno se smil sama sebi pa dela iz muhe slona k jo tok motjo une gate ;) zenska uglavnm ful prevec komplicira pa bi lahko ze od zacetka vidla da je tale Mr.Darcy taprau zanjo. tko da sj film je res uredu samo vazno je sam to da gledalci vidte da ce hoces bit srecen je to odvisn od tebe, ni pa treba po nepotrebnem komplicirat tko kt Bridget pa ne smejo te motit narobe zlozene gate ;).

— biba
28.11. 2004 ob 11:59

Mislim ej, na pretep se igralca sploh nista pripravljala in sta si ga izmišljevala sama! Grooozaaa! Nisem še videla večje zgube.Pa dej no Hugh beži pred Colinom.Obup:)

— pididi
28.11. 2004 ob 15:50

Meni je veliko bolj všeč filem kot knjiga. Res si ga je vredno ogledati. Vsaj če komu primanjkuje smeha. Mogoče bi bil lahko malo daljši. Renee je pa verjetno najboljša igralka kar jih trenutno premore filmska industrija :)

— Bridget Jones
30.11. 2004 ob 11:00

Solidni film, dobra komika ter zanimivi prizori. Všeč mi je blo to, da Bridget Jones ni tista klasična stereotipna lepotica, katere srečamo skoraj v vsakem filmu. Kot lik bi jo označil, kot malce ironično, včasih tudi malo ponosno dekle, ki se srečuje z življenskimi težavami.

— David
30.11. 2004 ob 18:30

UU, scena na smučišču!!! Lol na kvadrat, really!

— Buhti
2.12. 2004 ob 9:53

ta film si morate NUJNO iti ogledat, saj je to za režat non-stop! seveda ni Bridget Jones brez težav v ljubezni! no, ampak vsi, ki bi se radi od srca nasmejali, ga pojdite gledat. zdi se mi, da so s tem filmom persegli meje smeha (seveda v dobrem pomenu). sploh pa, razocarana, ne vem kaj se pritožuješ. morda pa se ob filmu nisi dovolj nasmejala, ker imaš pač slab smisel za humor. o tem malo premisli. ostlim pa: to je tako zelo za režat, da se boste komaj poslovili od filma ob koncu, komaj boste zadihali (med filmom). ta film je FILM STOLETJA! prekašata ga lahko le še BELA MODELA! AJDEK

— jasna kopač
3.12. 2004 ob 19:12 zvezdica

Kar v redu. Ni ravno da bi človek počil od smeha, vendar je vseeno zelo zabaven. Na nekaterih mestih lahko opazimo prijeme veščega scenografa. (Primeren je tudi za otroke.) Priporčam predvsem zaljubljenim parčkom!

— Nejc
4.12. 2004 ob 17:32

drugi del sem že pred leti prebrala, tako, da sem pravzaprav že pozabila . Vendar mi je bil film všeč in mi ni žalčasa. drži, da ni tako zabaven kot prvi del.

— luša
5.12. 2004 ob 12:09

Boring! :D

— Venom
5.12. 2004 ob 13:07

Superca film, res! Nasmejala sem se do solz, sploh pri prizoru na smučipču in za tem v lekarni. čeprav knjige nisem prebrala, tako da ne morem govorit koliko se je je film držal, pa vsaka čast scenrtistom, ki so uspeli naredit film, pri katerem UŽIVAŠ! malo takih!

— Nina
5.12. 2004 ob 13:09

ta film je GLUP,

— fhd-kajba
5.12. 2004 ob 17:15

a se da it ta film brez da bi prej vidu 1ko ... se to sploh splaca ? jst bi ga rada sla gledat, ampak 1ke nism vidla in mam filing da sploh ne bom vedla v cem je fora ...

— Klara
5.12. 2004 ob 19:23

hja, mene je prvi del dost bl prepričou... sj ne da bi biu ta čist zanič, sam... sj veste - ponavad so prvi deli unikatni! no drugač si pa oglejte film... za sprostitev, je idealen;)

— .pika.
7.12. 2004 ob 6:40

men je biu film res ful dober :) morte si ga it ogledat :)

— Pikica
7.12. 2004 ob 14:22

inchy kr kul film no vsaj men je bil. to si morn ogledat se enkrat !

— ines
8.12. 2004 ob 14:40

mega film! splača se ga it gledat.samo HUGH GRANT me moti

— zayla
9.12. 2004 ob 8:03

a jjje dobr?

— *
10.12. 2004 ob 17:44

a je fajn? k ne wem al cm ga jit gledat al ne? a bi blo it bols gledat izganjalca hudiča a ne!?

— *leyla*
12.12. 2004 ob 20:45 zvezdica

Like a Virgin: Austin Powers za romantike. Čar filma Bridget Jones je bil v dejstvu, da je Pepelka ostala Pepelka in kljub temu dobila princa na belem konju. Da ji ni bilo potrebno shujšati, obleči tangic, se depilirati, skrivati celulita in da se je lahko obnašala točno tako kot je hotela. 'Všeč si mi takšna kot si', ji je leta 2001 dahnil očarljivi Mark Darcy (Colin Firth), ki se je posebej zanjo stepel z njenim šefom Danielom Cleaverjem (Hugh Grant). In sedaj, po treh letih pavze, ni stvar prav nič drugačna, le da je gledanje Fatalne privlačnosti in filanje s sladkarijami zamenjal seks. Čisto pravi angleški 'shag', ki ga je tako zelo rad izvajal tudi Austin Powers. 'Počutim se odlično. Z Markom sva seksala 71 krat,' v svoj dnevnik veselo zapiše naša dobra stara Bridget Jones (znova simpatično porejena Renee Zellweger), ki je še vedno takšna kot je. Se pravi naravna, direktna, preprosta, okrogla in štorasta. Okej, toda kaj, ko dobi konkurenco. Vročo, mlado, seksi, vitko in navihano Rebecco (Jacinda Barrett), ki je povrhu vsega še Markova sodelavka. In potem se začnejo težave, kriza identitete, filanje s sladkarijami in padec iz prve lige. Toda pozor, Bridget kljub temu ostane Pepelka, ki pod obleko še vedno ne nosi tangic, marveč razvlečene in skrajno neprivlačne gate, ki bi jih v omari pustila celo Šerbi. Simpatična in zabavna moralka za ženske, ki so prepričane, da se da moškega dobiti samo s postavo.

— iztok gartner
14.12. 2004 ob 19:21

zanimiv film. ne fulll mi je bil všeč.legenda... bolj za zaljubljence, kr tam se ljudje naučijo spoštovanja drug do drugega :))

— lol
15.12. 2004 ob 22:53 zvezdica

Prvi del sem gledal enkrat na letalu, enkrat v kinu in vsaj 6 krat na DVD in bil vsakokrat na novo nad njim navdušen. Po mojem osebnem prepričanju ena najboljših komedij doslej z odlično zasedbo, enkratnim scenarijem, dobro režijo in res odličnim humorjem. Temu primerno visoka so bila moja pričakovanja za drugi del. Kar me je pričakalo, je bila čista katastrofa. Nezanimiva zgodba, začinjena z nekaj ne preveč uspele slapstick komedije (smučarski podvigi Bridget), preveč karikirana glavna vloga, dobra glasba uporabljena kot polnilo za puhlo zgodbo, neuspešna in neumestna uporaba dobrih štosov iz prvega dela ("skimpy little skirt", "you dirty bitch", "enormous panties", itd.). Tisti, ki je zagrešil to neumnost, ne bi smel nikoli več prestopiti praga filmskega studia. Obup. Če še niste pogledali, ne pojdite. Obdržite prvi del v dobrem spominu in si ga ne pokvarite z drugim. V sili si lahko pogledate tudi predstavitven film (trailer), vse dobre štose vidite tam, ostalo je za en d*.

— Herbie
26.12. 2004 ob 14:32

Razočaranje pri ogledu drugega dela je bilo precejšnje! Neuspešen poskus, da bi na 'zagotovljen' način prišli do uspeha. Preveč ponavljanj situacij iz prvega dela in preveč smešenja glavne igralke.

— Jana
26.12. 2004 ob 15:09

drugi del filma je veliko boljši kot prvi!V njem je ogromno komičnih prigod,ki se lahko zgodijo prav vsakemu izmed nas...Bridget ni več samska,je pa zato bolj okrogla,nerodna,zmed ena in smešna!Pa kaj zato...to je ona...veliko žensk nas je zelo podobnih njej!Pojdite si pogledat...drugače boste veliko zamudili!Pa ne pozabite robčkov,da si boste lahko brisali oči,ko bodo te polne solz od smeha...

— MATHEA
26.12. 2004 ob 20:00

bridget je zakon! :) we love you

— JASNA
30.12. 2004 ob 8:17

zaaakon film

— AnjaX
30.12. 2004 ob 14:05

to je najboljši film doslej odkar sem jih gledala jaz nebi trenutno komentirala ker je zelo vredu komantirala pa bi ostale filme kotn so naprimer srhljive grozljivke takih pomoje ne bi smel bit v kinu hvala lep pozdrav nuša

— nuša
1.1. 2005 ob 15:32

britanski humor nas je spet razočaral.vsebina filma je dolgočasna naziv komedija pa je povsem odveč.film vsekakor ni vreden ogleda!1

— LuBeNiCa
1.1. 2005 ob 21:15

waaa hud film =) vredno ogleda! najbolši del je pa k se stepeta v vodnjaku :D

— Aly
7.1. 2005 ob 14:42

ma bedarije!

— PREBERITE.
9.1. 2005 ob 18:03

Ja film ja dobr... ...V njem je kr dost smesnih scen... Kakor za koga...Pejte gledat...

— Lee
14.1. 2005 ob 9:11 zvezdica

Zgodilo se je tisto, kar se je moralo: Renée Zellweger se je poredila za nekaj kilogramov (ki pa se jih je prav tako hitro znova znebila) in zopet skočila v vlogo simpatične, toda kronično zmedene in glede svojih lepotnih atributov zelo negotove Bridget Jones, ki jo tokrat nenavadni dogodki popeljejo dobesedno Na rob pameti. Bridget Jones: Na robu pameti je z enim stavkom nepotrebno, a na žalost neizbežno, nadaljevanje kultnega filma o dogajanju v ženskih glavah, ki prej kot kaj drugega poudari pomanjkljivosti samega izvirnika. Če je bila Bridget v prvem delu simpatično čudaška, je sedaj samo še čudaška, kajti bolj ko jo moški ljubijo, bolj sama dvomi v ljubezen, bolj ko se zanimajo zanjo, večje lepotne komplekse razvija in bolj ko so sanjski, več napak najde na njih. Film se tako vse do konca dobesedno trudi poudarjati razlike in lepotne ter karakterne napake, zaradi česar pa nenadni končni prebrat izzveni povsem nerealno in zares prav kot v pravljici. Film preprosto pretirava v nizanju klišejev, ko npr. Renée stlačijo v padalski kombinezon, ki še poudari velikost njene zadnjice, po kateri se nato nepretrgoma prav škodoželjno sprehaja kamera. Je potem sploh kaj čudnega, da ima Bridget take frustracije? Pravzaprav je čudno, predvsem kar se tiče njenih čustev, ko v vsaki Markovi karakterni drugačnosti vidi zgolj problem, a se ne zaveda, da je verjetno tudi sam moral pristati na kar nekaj kompromisov, da njuna zveza lahko uspeva. Pri vsaki ljubezni so namreč potrebni kompromisi, kajti nihče na tem svetu ni popoln (če pa že obstajajo izjeme, je sila majhna verjetnost, da se bosta prav dve izjemi našli skupaj), toda Bridget preprosto ni pripravljena sodelovati, še več, ne verjame niti to, da se je nekdo pripravljen odreči kakšni stvari v njeno korist, pa četudi vsi signali govorijo drugače. In če ženski možgani res delujejo v tej smeri, se moškim piše sila slabo (praksa na srečo dokazuje, da filmska teorija velikokrat ne drži). Kljub vsemu film nekje do zadnje četrtine sledi vsaj neki logiki svojega žanra, ki pa jo zaključi serija neumnih dogodkov, ki film spremenijo v navadno burko, od prepevanja mjuziklov v tajskih zaporih (ki sicer slovijo po svoji krutosti), preko priznanja lezbičnih nagnjenj (ha, še celo ženske se ne morejo upreti tej neperfektni Bridget), pa vse do končnega bizarnega soočenja čustev v stilu oddaj Jerryja Springerja. Film tako na koncu izgubi še tisto malo smisla, ki ga je podedoval od izvirnika, a hkrati ustvari grozljivo misel, da je mogoč tudi tretji del, če ne drugače s kopico novih čustvenih in situacijskih norosti. Še besedica ali dve glede glavnih igralcev: Renée Zellweger kot nevrotična simpatična čudakinja, Colin Firth kot sanjski princ, Hugh Grant kot ženskar in zapeljivec, skratka njihove najbolj stereotipske vloge ... dovolj povedano! Bridget Jones: Na robu pameti je zgodba o absurdno zafrustrirani ženski, ki ne zna prejeti komplimenta, temveč tudi to smatra kot neke vrste ironično kritiko in ki kot taka lahko služi le kot pomiritev za gledalke, ki si lahko rečejo, da same vendarle še niso tako kritičen primer, moški del občinstva pa lahko kvečjemu dobi občutek, da je njihova boljša polovica bolj čustveno zapletena, kot so mislili poprej. Zavoljo prvih lahko le upam, da moški tega ne bodo jemali kot svarilo, temveč kot spodbudo, da se bodo še bolj posvetili partnerkam in poskušali razumeti njihove misli in občutke. Toda drage dame pozor, nimajo vsi moški toliko potrpljenja kot gospod Darcy! Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
22.1. 2005 ob 6:49

ta film mi je bil zelo všeč

— dnevnik bridgy yons
23.1. 2005 ob 17:44

Pr filmu sm se do joka nasmejala!Ni kej!

— Bridget Jones
7.2. 2005 ob 15:38

koncno je prisel v kino tudi 2. del. film nama je bil zelo vsec zato sva ga videle v kinu kar 4krat. 2. del nama je bil bolsi od kot 1. ce prav nisva pocle od smeha, kot nama je rekla prijateljica je bilo vredno ogleda!

— u&m
8.8. 2005 ob 23:45

ljudje,vam ni jasno,da nadeljevanje skoraj nikoli ne uspe?

— katarina
5.7. 2007 ob 22:53

no ta del je mal bolš k pru sam mi še vedno ni všeč

— romina
27.12. 2010 ob 20:33

Še kr uredu film

— Lola
27.1. 2012 ob 9:16

no,ja. ta film je bil včeraj po TV in sem ga gledala z mamo in sva se nasmejale do solz. vsi trije glavni igralci so mi zelo všeč. grant in firth sta odlično zaigrala dve popolni moški nasprotji. super film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— julči!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.12. 2012 ob 20:31

Film je kar se tiče rom. komedij odličen. Briget je kot mama moje prijateljice Teje. Tako da imam film kar pri prijateljic doma. Prvi del je še vedno čuden in mi ni všeč.

— ivy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.