Kolosej
Film distribucije Cenex

Božična pesem

animirana družinska domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 19.11.2009, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Robert Zemeckis po zgodbi Charlesa Dickensa
Režija: Robert Zemeckis
Priljubljena zgodba mojstra pripovedk Charlesa Dickensa je dobila novo podobo s pomočjo režiserja Polarnega vlaka, Beowulfa in Forresta Gumpa. V zagrenjenega in skopega čemerneža, ki ga ob božiču na pot samospoznavanja popeljejo duhovi preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, se je tokrat s pomočjo osupljive računalniške animacije spremenil zabavni komik Jim Carrey, ki pravi smisel božiča prikaže z dobro mero zabave in ščepcem ironije.

Kratka vsebina

Zdi se, da je Charles Dickens napisal to kratko zgodbo natanko zato, da bi jo nekoč prelili v film, tako zelo filmsko vizualna je. Poleg tega je ena največjih skozi čas potujočih zgodb, kar so jih kdaj napisali, in hotel sem po njej posneti film na način, o katerem sem prepričan, da si ga je zamislil pisatelj sam.
- Robert Zemeckis

Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) začne božične praznike na svoj običajni skopuško zajedljivi način, z bevskanjem na svojega vdanega uradnika (Gary Oldman) in dobrovoljnega nečaka (Colin Firth). Vsi na ulici so deležni njegove mrke in božiču nenaklonjene volje. Vsem nedvoumno pove, da nima nikakršnega namena praznovati in se veseliti praznikov; domov odide sam, kot vedno. Doma pa ga pričaka neljubo presenečenje. Predstavi se mu duh pokojnega partnerja Josepha Marleyja, ki v posmrtnem življenju trpi in plačuje za vse svoje življenjske grehe. Upa pa, da bo lahko pravočasno odprl oči Scroogeu in mu pomagal ubežati enaki usodi, preden bo prepozno. Pove mu, da ga bodo obiskali trije duhovi: duh božične preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Popeljejo ga na dih jemajoče potovanje, ki mu odpre oči. Scrooge se temu upira, toda mora odpreti srce vsem spoznanjem in popraviti svoja leta trajajoča zlobna dejanja, preden bo prepozno.

Na čelu zvezdniške zasedbe igralcev je Jim Carrey, ki se v filmu pojavi v več vlogah. Ni edini, saj so njegovemu vzoru sledili tudi njegovi soigralci, med katerimi je več priznanih imen, od Garyja Oldmana do Boba Hoskinsa. Zgodba pa vestno sledi klasični noveli velikana angleške književnosti, Charlesa Dickensa. Pisatelj jo je prvič natisnil sam leta 1843. Takoj je postala uspešnica in sinonim za božični čas in njegov smisel ter priljubljeno, skorajda obvezno čtivo za več generacij ne le v rodni Angliji, temveč po vsem svetu. Je prva zgodba, ki dogajanje vodi kot potovanje skozi čas in je ena najbolj priljubljenih zgodb o duhovih sploh.

V svojem bistvu pa govori o pokori in trdni volji, da se človek lahko spremeni na boljše. Jim Carrey razmišlja: "Vsak ima rad dobro zgodbo o duhovni preobrazbi. O nekom, ki ugleda luč, ki končno odkrije, kaj je zares pomembno v življenju. In ta je ena najlepših, kar so jih kdaj napisali."

- Duh božične preteklosti (Jim Carrey) se pojavi kot plapolajoč plamenček – Dickens ga je opisal kakor ''svetal, jasen curek svetlobe'' – in Scroogea pospremi na potovanje nazaj v čas, kjer obudita dogodke iz njegove preteklosti. Sam sebe vidi kot mladega fanta, vajenca v pisarni gospoda Fezziwiga (Bob Hoskins), kot življenja polnega mladeniča, ki klepeta s svojim sodelavcem, prav tako mladim uradnikom Dickom Wilkinsom (Cary Elwes), in kot zrelega moškega, zaljubljenega in zaročenega z Belle (Robin Wright Penn). Ti spomini naredijo na Scroogea globok vtis.

- Duh božične sedanjosti (Carrey) – živahen velikan, zadelan v obleke – pride z namenom, da Scroogeu razkrije, kakšno je njegovo zdajšnje življenje v resnici. Povede ga v Cratchitov dom, kjer sprevidi, kako ubogo živi njegova družina in kako resno je bolan Cratchitov najmlajši sin Mali Tim (Gary Oldman). Duh Scroogeu omogoči, da je priča igri ugibanja, v kateri je njegovo mrko življenje osrednja točka zabave.

- Zadnji in bržkone tudi najbolj neprijeten, je Duh božične prihodnosti (Carrey), fantom, ki ga ponese v prihodnost, kjer sta priča smrti neimenovanega moškega. Poslovneži razpravljajo o pokojnikovem bogastvu, Stari Joe (Bob Hoskins) in gospa Dilber (Fionnula Flannigan) se polastita njegove posteljnine in posteljnih zaves. Scrooge želi izvedeti mrtvečevo ime in je zgrožen, ko ugleda na nagrobnem kamnu napisano svoje ime. In zaželi si, da bi vendarle dobil še eno priložnost.

Jim Carrey je v času filmskega festivala v Cannesu spregovoril o svojih čustvih, ko je igral kar več vlog hkrati v tem filmu in o brezčasni temi Dickensove novele. V toplem mediteranskem okolju so v reklamne namene prizorišče predstavitve filma posuli z več tonami umetnega snega, pripeljali kočijo iz Dickensovega časa in nasploh poskrbeli za ''pravo božično vzdušje''. Igralec je zatrdil, da je Scroogea zanimivo igrati, ker "ima vsak v sebi nekaj scroogovskega. Moj skriti notranji Scrooge vsak dan znova kaže svoje roge.'' Na vprašanje, zakaj je Dickensova novela, spisana pred 150 leti, v današnjem času še vedno tako priljubljena, je odgovoril:

"Zamisel o pokori in spreobrnitvi je blizu vsem ljudem. Vsak se poistoveti z junakom, ki ni ljubljen in zaradi tega ni zmožen kazati in vračati ljubezni. Scrooge ujame utrinke svojega preteklega, sedanjega in bodočega življenja na domišljijski način z duhovi, toda koga ni nikoli preblisnila misel o tem, kaj je storil in kaj bo, če se ne bo spremenil? Kdo si še ni obljubil, da si mora spraviti življenje v red?"

Vprašali so ga, ali je prebral zgodbo in videl katerega od filmov, posnetega po njej. Priznal je, da je bil uvod v njegovo spoznavanje Božične pesmi film iz leta 1951, v katerem je Scroogea igral izvrstni britanski igralec Alastair Sim. "Bil je tako zajedljiv in zagrenjen, da si čutil njegovo bolečino. To sem hotel svoji vlogi dati tudi jaz: trpkost, s katero življenje brez ljubezni zaznamuje človeka."

Kaj je bilo tisto, kar je prevladalo, da bi ponovna ekranizacija tega klasičnega dela po več kot 50 filmskih priredbah bila vredna ogleda?

"Če je nekdo zmožen povedati zgodbo na način, kakršnega doslej še ni bilo, ko glavni junak dobesedno ''skoči'' iz platna in se jih skoraj dotakne, je to zagotovo nekaj izjemnega. Videl sem vse Zemeckisove filme, od Rogerja zajca do Polarnega vlaka, in vedel sem, da je s svojo umetniško žilico sposoben narediti nekaj izvirnega."

Carrey v filmu upodablja različne like različnih starosti…

"Gre za približno osem različnih likov glavnega junaka, saj sem ga moral igrati pri sedmih letih vse do starosti, ko se mu življenje izteka. Vloge so bile velik izziv, če ne zaradi drugega, zaradi glasu, ki se z leti spreminja."

Jima Carreyja je kot izjemnega komika filmsko občinstvo spoznalo v priljubljeni komediji Ace Ventura. Sledil je filmski hit Maska in za njo Butec in Butec v duetu z Jeffom Danielsom. Domala vsak film, ki ga je doslej posnel Carrey, je privabil v kina ogromno število gledalcev, pa naj so bile to komedije za širši krog ali zahtevnejši filmi, med katere sodijo Trumanov show, Človek na Mesecu ali Večno sonce brezmadežnega uma. Nazadnje je z Ewanom McGregorjem posnel črno komedijo I Love You Phillip Morris, lani pa je igral v komediji Yes Man. Pot iskanega komika je začel na televiziji v oddajah NBC Duck Factory. Njegov prvi večji film za veliki ekran je bil Coppolov Peggy Sue Got Married.

Garyja Oldmana se spomnimo iz cenjenih filmov Drakula Francisa Forda Coppole, bil je Beethowen v Nesmrtno ljubljeni, videli smo ga v Petem elementu in Profesionalcu Luca Bessona, pa v Pravi stvari Tonyja Scotta, v izjemnem trilerju Romeo is Bleeding, v JFK-ju Oliverja Stona in številnih drugih. Preizkusil se je tudi v režiji in za svoj prvenec Nil By Mouth prejel več prestižnih nagrad.

Bob Hoskins je bržkone eden največjih britanskih igralcev. Med njegove najopaznejše filme zagotovo sodijo drama Mona Lisa Neila Jordana, Kdo je potunkal Rogerja zajca, The Long Girl Friday, A Prayer For the Dying, The Inner Circle, Sovražnik pred vrati in še kakšen. Za vlogo v Moni Lisi je bil nominiran za oskarja, prejel pa je zlati globus, BAFTO in nagrado na festivalu v Cannesu ter številna priznanja filmskih kritikov.

Robert Zemeckis se je v filmske arhive zapisal z brezčasnimi filmi Forrest Gump, za katerega je prejel oskarja, zlati globus in nagrado Združenja ameriških režiserjev, pa Brodolom, Smrt ji lepo pristoji, Kdo je potunkal zajca Rogerja, Romancing the Stone in na začetku kariere izjemno priljubljen Nazaj v prihodnost, ki je zrasel v uspešno trilogijo. Za večino je napisal tudi scenarije in jih finančno podprl kot producent. Znan je tudi z malih ekranov po dolgometražnem dokumentarcu The Pursuit of Happiness, serijah Amazing Stories in Tales From the Crypt.

Komentarji

21.11. 2009 ob 10:09

zelo dober
film se splača gledat

— rok
21.11. 2009 ob 14:42

mislim da je zelo dober film
ocena 5

— marley
21.11. 2009 ob 15:04

cool zgleda..!

— njegova...
23.11. 2009 ob 9:21

Najbolj kulski film kar sm ga vidla!
Priporočam ogled.
Film, primeren za otroke.
O čemse gre pa si lahko pogledate sami. V koloseju namreč.
Tople pozdravčke od Tyashe

— Tyasha
25.11. 2009 ob 13:42

FILM NI PRIMEREN ZA OTROKE POD 12 LET!!

— Urša
26.11. 2009 ob 12:23

Film je zelo vredu,priporočam ga vsem.Malo strašljivo vendar super!
Ja pa tut za glavno ulogo so izbral cool igralca.nwm kaj nej rečem film je vredn pohvale.Me pa zelo spominja še na nekatere,ki sem jih že gledala isto trije duhovi pa to...Ja upam da bom mel velik ogledov se pa splača jt pogledat v xpand,pač 2 evra gor al pa dol :).Sicer pa nwm no ocena po moje bi bla 4 od 5(vsebino sem že zasledila v nekem filmu oz. risanki).
Ja to bi blo use vsi k ga še niste gledal vm priporočam!!
lp.

— nina*
27.11. 2009 ob 13:30

jaz ga grem danes gledati.

— rok
27.11. 2009 ob 14:40

kr en film.ocena: 1

— klaraaa.
28.11. 2009 ob 12:52

tole bomo u šoli špilal
sej je fuŁ huda

— christmas carol fan
28.11. 2009 ob 16:38

film sem si nameravala ogledati (predvsem zaradi jima carreya) ampak sm ugotovila, da to zgodbo kar precej poznam, tako da si ga verjetno ne bom.
verjamem pa, da je odličen :)

— myself
28.11. 2009 ob 19:30

glede na to, da so nekateri napisali, da je to najboljši film ever...no to ni ravo res-stara sem 12 let, in ne vem če bom danes lahko spala zaradi njega(da je grozen, so se strinjala vsa dekleta-ki jih ni bilo malo), tako da ne priporočam ogleda, sploh ne z mlajšimi otroci...
uživite še naprej!!!:P
luckaaa

— anti_božična_pesem_girl
28.11. 2009 ob 21:11

MORTE SI POGLEDAT TA FILM FUL JE DOBR.
PRIMERN JE ZA OTROKE .

LEP POZDRAV

— PESEM
28.11. 2009 ob 21:54

Risanka se mi zdi uredu predvsem za 3-6 letnike ;)
Jst si ga grem ogledat imam 4 letno ses3ično in mislim
da bi ji bil zanimiv.Priporočam tudi za odrasle saj sprošča živce ;)

LepPozdrav (:

— Uaneee.
29.11. 2009 ob 8:49

Odličen animiran film, zgodba mi je ze od prej znana in moram rect, da je film presegel vsa moja pricakovanja. Se enkrat bi ga sel gledat, pa se sklada se s tem predbozicnim casom, skratka ODLICEN JE ! Must see movie ...

— Jaka
29.11. 2009 ob 10:04

zelo dober film, odlično narejen grafično, pa še dobre igralce za glasove so zbrali(jim carrey npr je perfekten)

— Jim Carrey
29.11. 2009 ob 15:28

Včeraj sem videla film (sicer v tujini) in je res dober. Človek se zamisli nad sabo in svojimi navezanostmi, ki nam lahko uničujejo življenje, tako kot Scroogeju denar. Sploča se videti.

— Mimi
29.11. 2009 ob 16:54

gotovo je dober !!!!!

— ajda
30.11. 2009 ob 9:01

Tale film nikakor ni primeren za manjše otroke. Nekateri z manjšimi otroci so kar odhajali iz dvorane. No razen, če vaši otroci ljubijo nagravžno narisane mrtvece (in njihove duhove), 20 m globoke grobove s krtstami,...

— Jest
30.11. 2009 ob 9:02

Ni za majhne otroke!

— Očka
30.11. 2009 ob 15:18

zelo dober animirani film. Sli smo ga gledat v navadni kino sam more ful hudo zgledat v 3D. Risanka te res spravi v božično razpoloženje. Ceprav so liki animirani majo poteze igralcov npr. pri liku ki ga igra Jim Carry se ga res da prepoznat.
Cau bau**

— watcher 93
1.12. 2009 ob 16:25

grem gledat zdele!

— teja
1.12. 2009 ob 22:32

zanimiv film gledat ga grem če 4 v enem mescu carski najbolši kar sem jih gledala bravo igralcem in režiserejm

— katy
2.12. 2009 ob 19:55

amm a je dobr fiilm.??

— Abuuuu.!
2.12. 2009 ob 22:44

k gledam samo slike tuki na internetu...se mi zdi ta risani film tok dbr narisan...usaka gubica, vsak najmanjši detajlček je fantastičn narisan...skori kukr da bi gledu pravi film...XD

— lana
3.12. 2009 ob 17:21

zelo kooooooooooool film d bestttttttttt

— sarchiiiiiii
3.12. 2009 ob 19:29

mislim da je v nemciji bolj popularen.AMPAK TUKI JE BOLJSI

— arakno
4.12. 2009 ob 20:13

men ni glih kul film ampak še zmer priporočam ogled vsaj za gledat

— bajsi
5.12. 2009 ob 11:27

t morte gledat sploh pa 3D

— sara peace
5.12. 2009 ob 11:41

ta film zgleda zlo dobr.
mislm da ga bom šla gledat he....he....

— me........
5.12. 2009 ob 16:51

Ime mi je beda in tut ta filem je beda.

— BBBBBBeeeeeeeeeeeda
5.12. 2009 ob 19:53

ful dober filem. Se splača gledat. <3 =)

— katarina
6.12. 2009 ob 20:51

Film je lušten, priporočam 3D,

Lp

— onch
7.12. 2009 ob 14:06

zlo dobr film carski

— nekdo pač
8.12. 2009 ob 8:12

najbolši film :)

— darja
8.12. 2009 ob 15:56

neve m kakšn je pravjo pa d je kul

— miley
8.12. 2009 ob 17:23

Mi gremo to gledat 24. s šolo :)
Sam js sm že gledala eno risanko z podobno usebino k s bla mejhna..
Ful mi je pa glupo to, da gremo osmarji pa devetarji gledat ta film..
To bi blo bl za une šestarje, sedmarje...
Pa dobr no, bolš k pouk :D

— Hana
10.12. 2009 ob 14:22

komi čakam da pogledam film
juuuuuuuuhej......

— janko in metka
11.12. 2009 ob 16:57

strašen za otroke do 11 let !!

— anejcy
11.12. 2009 ob 18:52

ful prima film čeprav ni priporočljiv za otroke pod 12 letom je pa res (KUL)

OGLEJTE SI GA ČAV čAV

— KR EDEN!?!?!?!?!?!?!?
11.12. 2009 ob 18:56

FILM JE OBVEZEN OGLEJTE SI GA FILM JE ZELLLLLLO PRIMEREN ZA OTRoke
nUjNo otroci starejši od ((((((((((((((((((12)))))))))))))))))))))) let pač no za vSe

— ZELO KUL OGLEJTE SI GA XD
12.12. 2009 ob 10:14

js ga grem pa jutr gledat(13.12.2009)
z mojo sošolko:::::::.......

— sandra
12.12. 2009 ob 11:39

film je biu fulll strašen...obiskala sm ga učeri z mojimi prjatelcami blo je noro....kričale smo k newem kj... blo je strašno na trenutke...splača se ga gleadat...še posebej u 3D....

CiAo!.....glejte ga....

Ciao!.....

— *...X.o.X...*
13.12. 2009 ob 10:11

ej ti kao jest.
ta fulm al p risnka je cizt kull.
p ne jamri..
izaq se morjo utroc to nuct..
kmau..sei itaq hitr zrastejo p use in se bodo mogl suočt iz tem..
:D
drgač p pilm/risnka je zlooo dobra..

— piki
13.12. 2009 ob 15:15

ja pač gorzljiv je zaradi tega ker ja tako bila napisana zgodba . meni je super filem In jim Carrey je zelo dober igralec..

— anja
16.12. 2009 ob 15:18

HuuDoo*,Taa FiiŁm Jee SuuPrr!...

— Tiinqaa
16.12. 2009 ob 17:27

Zakaj se ga predvaja samo v zgodnjem popoldanskem času?

lp

— Mitja
16.12. 2009 ob 19:10

Film je res vreden ogleda in tudi primeren za otroke, je celo poucen.
Efekti v 3D kinu so fenomenalni in dejasnko se ti v nekaterih delih zdi da si dejansko v filmu.Res priporocam ogled in svetujem nepustite zlobnim jezikom da vam preprecijo ogled res dobrega izdelka z res dobrim reziserjem in igralcem.
lp

— filmar
16.12. 2009 ob 21:49

zgleda dobr upam da je res

— Ga dang
19.12. 2009 ob 10:19

dons ga grem gledt z mojo sošolko k je stara10 let.......
upam da ni zlo strašn????
ocena pa upam da bo 10

— simonaa
19.12. 2009 ob 17:49

prooooooooosiiiiiiiiiiiiim gllllllllejte ga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— žana
20.12. 2009 ob 12:12

zgleda dobr film pa tut usi praute da je cool.
upam da je res ok jas si ga grem verjetno v torek
pogledat nevem še.
LP metyy.*

— mety
20.12. 2009 ob 18:58

no ja film je kr uredu. Ful je poučn tak da lohk bi se usi iz njega kej naučil... ABSOLUTNO NI ZA OTROKE POD 12 LET!!!!!!!!!!!!!!!!!! razn če se vam di da je zelo pametno da mejhni otroci gledajo mrtvece, človeka k ga je ful strah, k je čist obupan, k kriči od groze, k beži ko ga lovi mrtvaška kočija z 2 črnima konjema z demonsko-rdečimi očmi, ko visi na prstu nad svojim grobom v katermu se krsta odpre in on pade dol proti trugi pod katero lepo oranžno žari??? Ok sej sm dost napisala.
Pa spet so mogl duhovščino not prvlečt?? Otroc! Brez ne znajo ne? Sej...

— Katkarinca
21.12. 2009 ob 12:30

danes sm 3d gledu in je res hudo dobr film teli duhovi majo vsak eno grzljivo stvar še posebi zadn duh pa prvi. če vam je ušeč animiran božični mejčken grozljivi pa zabaven fil prporočam definitivno.

— scorpion
22.12. 2009 ob 15:24

mi gremo to s šolo gledat

— lady
23.12. 2009 ob 11:17

Midve ga greva danes gledat!!

— H&P
23.12. 2009 ob 11:48

film smo šli gledat s šolo :) pa je ful dobr ! ajde

— evica
23.12. 2009 ob 20:26

ful hudo ocena 5

— tilen
24.12. 2009 ob 23:07

napram Beowolfu 3D - no commment... igrana risanka, ne tč ne mš bi reku

— whutsup
25.12. 2009 ob 11:56

kua lažete to je prou"bed" film..!..

— larchyka
25.12. 2009 ob 12:38

beda

— mooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
25.12. 2009 ob 13:27

dans si ga bomo mogoče z mojo družino šli ogledat.............pa upam da je za kaj

— marjetica
25.12. 2009 ob 15:01

bi šla gledat s best frendico pa me zanima če je dobr fillm?????????

— tyashiika
25.12. 2009 ob 16:37

Filma še nisem gledala, sem si pa, ko je v Ljubljani gostovala neka angleška igralska zasedba, ogledala ta isti musical in lahko rečem samo, da sem bila navdušena :))
Tako da si bom film zagotovo pogledala :)

— Snow flake
25.12. 2009 ob 16:52

film je res cool

lp

— dawko
25.12. 2009 ob 21:38

DANES SEM SI GA ODŠLA OGLEDAD Z MOJO 6LETNO HČERO BILO JE OBUPNO
TEKOJ KO JE MOJA HČERA ZAJOKALA OD STRAHU SVA ODŠLE Z DVORANE TAK DA NE

— MAMA
26.12. 2009 ob 8:31

ni za otroke pod 50 leti

— deda
26.12. 2009 ob 8:56

jst grem dons gleat a je to za otroke stare 6 let?????????????''

— ema
26.12. 2009 ob 10:23

ful hud film.

— maj
27.12. 2009 ob 14:20

a je res tok strašn ka pravte?

— ninči
27.12. 2009 ob 16:26

brezveze fiLm... brezveze dajala 4.50€ .. kaj smo vijaaa .. XD

— mikeenaa
28.12. 2009 ob 11:51

janeža ga gre tut ju3 gledat no ja se še odloča zdej gleda te komentarje pa jo je kr neki strah ... bres panike neža ! ja in zdej je v dvomih joj no dej pejt že gledat to da bojo mel doma vsaj mal mera pred tabo!!!!!!!!!!!

— sara
28.12. 2009 ob 12:19

........................pa uredu**

— :/
29.12. 2009 ob 8:45

smo šli s šolo gledat men je blo fullll ušeč .......

— spellchy
29.12. 2009 ob 12:28

ja men je bil film ful fajn, čeprov nism glih ljubiteljica risank. :)

— petra
29.12. 2009 ob 12:43

najbol grozen filem kar sem ga gdaj videla ne splača se ga it gledat

— lucija
29.12. 2009 ob 15:37

FiLm Je naJBoLsi EweR ;D pejte Ga GLeaTT ;D lubm vs gledat ga pejte :$
waaawww****

— kLaRa;D
30.12. 2009 ob 10:29

oiLa. FiLm je taaPraaavaa Špicaa.
December je čas obdarovanj, zato menim da bi si več Ljudi moralo ogledati ta film prav v tem božično -novoletnem času. Med otroci danes materialne dobrine.. nihče pa ne pomisli na to, da jenajboLj pomenbno, da se imamo Lepo in izkoristimo čas z družino, sorodniki in prijatelji.
Za konec pa še ena lepa misel:
"Najlepša darila so tista, ki jih že imamo... drug drugega."

— ŁiŁuu <3
30.12. 2009 ob 21:15

ful carski film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cooooool!!!!!!!!!!!

— nala
1.1. 2010 ob 14:43

a je film smešn!!!

— ožbej
2.1. 2010 ob 14:41

ni mi všeč

— hjzkiul
3.1. 2010 ob 18:18

Ful dober. . . hhahahah x)

— KarinCka
16.1. 2010 ob 11:59

Film je bil super, animacija, igralci all perfect:) ampak mislim, da bi slovenski kinematografi dosegli veliko večjo gledanost tega filma. če bi napisali; film primeren za otroke od 12 leta starosti. Ker tako kot pa je bilo zdaj, pa so si očetje in matere mislili "grem jaz gledat film s svojima otrokoma"(do te ideje pa je prišel, ko je videl, da je to božični film in, da glavnemu liku posodi glas Jim Carrey). Starejšim pa ni blo it za gledat ker so si mislili to je spet ena božična pocukranka za otroke kar pa mislim, ni bila:)
LP

— lepotec
14.2. 2010 ob 20:35

fuul hud film čprou je mau fantazije
res ie hud
sam un stari je pa res u formi aiie tko!??

— nikica
31.7. 2010 ob 14:00

Je tko (:

3D je ful boljši koker navadn, sploh ni primerjave, v 3D je prav napet, 2D pa ...
pa tok mal nagrad je dobu o.O

— xD

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.