Kolosej
Film distribucije Cenex

Božiček 3

družinska komedija
Njegov čas na severnem polu se bo počasi iztekel.
Na sporedu od: 7.12.2006, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Ed Decter in John J. Strauss
Režija: Michael Lembeck
Božiček se kljub nevarnosti, da bi lahko izdal skrivno lokacijo svojega domovanja, odloči povabiti vse svoje sorodnike na prešerno praznovanje najlepšega praznika v letu. Na žalost hladnemu zmrzljivcu Jacku ni do prazničnega vzdušja, saj ni niti najmanj navdušen nad Božičkom in njegovo neučinkovitostjo. V želji po oblasti in slavi skuje pretkan načrt, po katerem bi kar sam oblekel rdeči kostum in prevzel Severni pol, toda tudi Božiček še ni rekel zadnje besede.

Kratka vsebina

Na severnem polu, pri Božickovih doma, je zelo živahno. Gospa Božičkova (Elizabeth Mitchell) bo povila svojega prvega otroka, v tovarni igračk gre vse narobe, božični večer je pred vrati, da pa je mera polna, pridejo na obisk še njeni starši (Ann-Margret in Alan Arkin), ki seveda ne smejo izvedeti, da je njihov zet Božiček, družbeno koristno delo pa v tovarni igračk opravlja zdraharski Jaka Zmrzal (Martin Short). Zmrzalu gre po glavi samo eno: znebiti se Božička, prevzeti njegovo mesto in končno dobiti svoj praznik.

Walt Disney predstavlja Božička 3 režiserja Michaela Lembecka. Scenarij sta napisala Ed Decter & John J. Strauss. Producenti so bili Brian Reilly, Bobby Newmyer in Jeffrey Silver, izvršna producenta sta bila William W. Wilson III in James Miller. V filmu igrajo Tim Allen (Kako se izogniti božiču, Božiček 2, Velike težave, Božiček, Home Improvement), Elizabeth Mitchell (Skrivnostni otok, Božiček 2, Betty, Gia), Eric Lloyd (Božiček 2, Sesuti Harry, Batman in Robin, Božiček), Wendy Crewson (Božiček 2, Mojih 200 let, Ugrabitev, Božiček, Corrina, Corrina), Judge Reinhold (Arrested Development, Božiček 2, Betaville, Božiček, Lovci na marihuano) in Martin Short (Mars napada, Nevestin oče 2, Nevestin oče).

O igralcih

Tim Allen (Božiček / Scott Calvin) je zaslovel s televizijsko humoristično nanizanko Home Improvement, ki je trajala kar osem sezon in mu prinesla zlati globus in nominacijo za emmyja. Na velikem filmskem platnu je debitiral leta 1994 z Božičkom, ki je postal velika uspešnica. Potem je posodil glas Buzzu Lightyearu iz animiranega Sveta igrač in igral v komedijah Iz džungle v džunglo, V bogastvu in bedi in Galaktična pustolovščina. Odličen je bil v komediji Velike težave, novembra 2002 pa je posnel Božička 2, prav tako uspešnico. Dve leti pozneje sta z Jamie Lee Curtis posnela komedijo Kako se izogniti božiču po uspešnem romanu Skipping Christmas Johna Grishama. Nazadnje smo ga videli v komedijah Zoom, Wild Hogs in The Shaggy Dog.

Elizabeth Mitchell (Gospa Božičkova / Carol), ki je Božičkovo srce ogrela že v Božičku 2, je zaslovela z vlogo v televizijskem filmu Gia, v katerem je bila njena soigralka Angelina Jolie. Gledalcem se je morda vtisnila v spomin kot dr. Kim Legaspi v nadaljevanki Urgenca.

Mitchellova je posnela nekaj celovečercev (Zgodba o Lindi McCartney, Mož in deček), v kinu pa smo jo videli tudi v Betty z Renee Zellweger in Gregom Kinnearom. Pred tem sta z Dennisom Quaidom igrala v znanstveno-fantastičnem Frekvenca.

Nazadnje smo jo videli s Paulom Walkerjem in Chazzom Palminterijem v filmu Wayna Kramerja (Lov na srečo) Na begu pred mafijo, spremljamo pa jo lahko tudi v odlično gledani nadaljevanki Skrivnostni otok.

Mitchellova je diplomirana igralka, študirala je tudi na British American Drama Academy. Šest let je igrala v priznanem Dallas Theatre in eno leto pri Encore Company. Med drugim je igrala v A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, Measure for Measure, Baby, Chicago...

Judge Reinhold (Neal Miller) je zaslovel s komedijami Policaj z Beverly Hillsa, Ruthless People, Fast Times at Ridgmont High, Božiček in Božiček 2. Med drugim je igral v Stripes, Gremlinih, Betavillu, Lovcih na marihuano, Vice Versa, Dead in a Heartbeat, Four Eyes and Six Guns. Za vlogo Elaininega fanta v humoristični nanizanki Seinfeld je bil nominiran za emmyja. Med drugim je igral tudi v Arrested Development.

Wendy Crewson (Laura Miller) je s Petrom Coyotejem igrala v Suddenly Naked, s Sophio Loren v Between Strangers, z Arnoldom Schwarzeneggerjem v Šestem dnevu, z Robinom Williamsom v Mojih 200 let, s Harrisonom Fordom v Potopljenih sencah in Ugrabitvi, s Tupacom Shakurjem in Jamesom Belushijem v Gang Related, z Robertom Redfordom in Helen Mirren v trilerju Grozljiva jasa ter Božičku in Božičku 2.

Eric Lloyd (Charlie Calvin) je igral v humoristični nanizanki Jesse, Luminous Motion Gooda Machina, Sesutem Harryju Woodyja Allena, z Jasonom Alexandrom v Orangutanu v hotelu Majestic, Batmanu in Robinu Joela Schumacherja.

Preden je dobil vlogo Charlieja Calvina v Božičku, je imel za sabo že vrsto filmov in nanizank: Pograbimo dediščino!, Heart and Souls, Seasons of the Heart, A Christmas Memory, Goosebumps... Escape from Horrorland.

Martin Short (Jaka Zmrzal) se je rodil v Ontariu v Kanadi. Preden je debitiral na velikem platnu, je nastopal kot stand-up komedijant (odlično je oponašal Eda Grimleyja, Jackieja Rogersa Jr., legendarnega Irvinga Cohena in odvetnika Nathana Thurma) v Saturday Night Live.

V Three Amigos sta se mu pridružila "sodelavca" iz Saturday Night Live Chevy Chase in Steve Martin. Short, večinoma znan po svojih komičnih likih, je igral v Mikrokozmosu, Treh beguncih, Cliffordu, Mars napada, Iz džungle v džunglo, The Big Picture in v obeh delih Nevestinega očeta.

Short pa komedije tudi producira in zanje piše scenarije. Tuje mu niso niti odrske deske. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen.

O režiserju

Michael Lembeck je zakrivil že Božička 2 in je veteran televizijskih komedij. V zadnjih 14 letih se je kot igralec pojavil v več kot 200 delih komičnih nanizank, kot režiser pa je posnel skoraj 300 delov.

Za režiranje Prijateljev je leta 1996 dobil emmyja in bil zanj še dvakrat nominiran. Med drugim je režiral Noro zaljubljena, Vsi imajo radi Raymonda, Caroline v mestu, Jesse, Ellen... V svoji dolgoletni karieri je Lembeck sodeloval s takimi igralci, kot so Carol Burnett, Carroll O’Connor, Nathan Lane, Mel Brooks, Phil Hartman, Julia Roberts, Jerry Seinfeld, Tom Selleck, Hector Elizondo, Carl Reiner, Gene Kelly, Jack Benny, Joan Plowright, Dennis Quaid, John Ritter, Harvey Korman in mnogi drugi.

Komentarji

8.12. 2006 ob 16:40

posneli ste zelo kul film

— sergey.kaa
8.12. 2006 ob 16:44

ta film je tak te vredi

— iko.kol
8.12. 2006 ob 16:46

posneli ste kul film če prav ga nisep celega vidla

— tina
8.12. 2006 ob 16:46

zelo dober kot prvi in drugi del je pa res da je zmeraj najboljši prvi del

— tomaž
9.12. 2006 ob 10:16

ta film je res debest.sam k bi bil se mal bl smesn pa...

— lepotec
10.12. 2006 ob 1:02 zvezdica

Kako je Jack Frost ukradel Božič. Strašno slabo, klišejsko, prav nič božično in nepotrebno nadaljevanje uspešnice The Santa Clause iz leta 1994, ki je leta 2002 dobilo dokaj solidno nadaljevanje, v katerem si je moral gospod Santa (Tim Allen) najti ženo (Elizabeth Mitchell). Tokrat se mora ubadati z njenimi zahtevnimi starši (Alan Arkin, Ann-Margret), čakati na rojstvo otroka in prenašati tečnega Jacka Frosta (Martin Short), ki ga matra občutek manjvrednosti. Ki se počuti premalo pomembnega, premalo znanega in preveč v ozadju. Jap, Frost hoče več. Frost hoče ukrasti šov in imeti svoj Božič. Kot Grinch in kot teroristi, ki skušajo zavladati svetu. Nič čudnega, da mu skoraj pride, ko mu Ann-Margret zapoje pesmico, kjer omenijo njegovo ime. Tako je, poba ima probleme z egom, zato Santi ukrade Božič in ga rukne nazaj na začetek. V leto 1994, ko je bil povsem navaden Scott Calvin. Malo nazaj smo imeli dvoboje Jasona in Freddyja ter Aliena in Predatorja, sedaj pa imamo mano e mano Božička in Jacka Frosta. Tistega Jacka Frosta, ki ga je v istoimenski pravljici sredi devetdesetih igral Michael Keaton. Čudeža na 34 ulici ni več, zdaj božične filme delajo po scenariju Osame bin Ladna.

— iztok gartner
10.12. 2006 ob 18:02

Ta film je ful fajn, čeprav ga še nisem gledla,pa sem brala majhno vsebino na internetu pa mi je ful ful ful fajn. Hvala tistim ki so ga snemali.

— Nika Duler
13.12. 2006 ob 17:30

joj zelo lep filem v vseh časih me je presenetil nisem še videla tako dobrega filma

— suzana
15.12. 2006 ob 8:50

FILM PRI KATERIM SE FUL DOBER ZABAVAŠ

— MANJA
16.12. 2006 ob 17:46

Bedni filmi so usi o boćičku,razn un k je igral Schwarzeneger.Aja IZTOK GARTNER a si ti en movie freak al kaj za usak film daš tok dolg komentar k js še spisa u šoli nism tok dolzga napisu-useh spisov skupi

— kr en -kritik
17.12. 2006 ob 9:43

film se mi zdi brezvezen in mislim, da bi bilo bolje, da dajo na spored raje kakšne bolj zanimive filme, ki bi privabili tudi gledalce od starosti 7-50 let. vsem priporočam, da dvakrat premislite, preden se odločite za ogled filma.ni vreden 1100 , za katerih si lahko ogledate tudi kakšen boljši film.

— valy
17.12. 2006 ob 9:47

ta film se mi zdi naravnost čudovit,oglejte si ga saj vam bo koristil ...ta film je lihk za v raj .ker je tok kul pa za vse starosti ...RAJJJ...RAJJJ.

— tija
20.12. 2006 ob 17:50

spomnite se kkšnga bolš filma

— cina
21.12. 2006 ob 12:07

je zelo vredu film zato ga priporočam vsem gledealcem"!!!

— sarč
22.12. 2006 ob 13:38

MA ZAKON!

— ma zakon
22.12. 2006 ob 14:47

ŽIVA BEDA

— DOMEN
24.12. 2006 ob 18:38

''Spet so tu božični filmi!" sem zavriskal čim se je zunaj začelo podhlajevati. In res jih je prišlo na kupe. Ampak tale tu zgoraj, je tako, beden, dolgočasen, razčrevsenjen, da raje ne bom sploh imenoval filma saj bi z naslovom užalil enega izmed treh največjih obdarovalcev, in bi verjetno moral plačati odškodnino. Da, uganili ste. Film je tako dolgočasen, beden, da njegov žanr ni fantazija, ampak sra*je! Že začetek se vleče kot na silo iztrgana čreva, vročino pa dobimo, ko se zamislimo, da je pred nami še dobrih 80 minut filma! Mojbog! Rezultat je film, ki dokončno uniči serijal dobrih, pristnih božičnih filmov in za katerega je oceno raje zamolčati! Lep pozdrav

— Dejan
26.12. 2006 ob 8:42

film se mi zdi čudovito božičel. lep film vreden ogleda...

— božiček
26.12. 2006 ob 8:51 zvezdica

No,menim da je film enkraten za vso družino,kjer se lahko pošteno nasmejete Božičku,njegovim dogodivščinam in zapletom.Sama sem zelo uživala med filmom in mislim,da nanj kar dežujejo pohvale! PlUs_GiRl...OGLEJTE SI NEPOZABEN FILM!

— plus_girl
26.12. 2006 ob 18:13

danes sem si ga šla ogledat in pravim vam, da je zares vreden ogleda... priporočila ga bom vsem mojim prijateljicam in prijateljem!

— dada
26.12. 2006 ob 18:31

ta film je zares super KUL!

— jozek
29.12. 2006 ob 19:46

joj kaki kul film

— kaya
1.1. 2007 ob 15:48

Film je cist za tamale

— ANCIKA
2.1. 2007 ob 13:28

film mi je bil še kar vredu. ne kej preveč zanimiv ampak vredu!!!

— *emo_girl*
27.2. 2007 ob 9:46

Nič posebnega.Preveč...K ako bi rekel...? Ameriško.KIČKIČKIČ.

— Matej (rabit)
8.12. 2007 ob 19:30

to je ful kul film

— Sebastjan
23.12. 2007 ob 16:35

film je res cool !!!!zelo je cool da je prišel v slovenijo .oz v kini!!!!!!!!!!tudito je super da ga lahko gledajo otroci, starši.......!!!!!!!!!pohvalila bi rada tistega, ki ga je napisal!!!!!!!!!!!!!!!rada imam filme o božiču, božičko......!!!!!!!!!!!!!veselim se že drugega leta ko bo božič, ker upam da bodo tudi takšnifilmi!!!!!!!!!!!!!!! božič cool je vedno vem ker prinese ti darila polnih dobrot in daril!!!!!!!!!!!!papa papa papa papa papa papa papa papa papa

— špela
4.8. 2008 ob 15:43

božiček 3 mora biti po televiziji v soboto 30.8.2008.

Hvala za razumevanje

LP.Erika

— erika
22.10. 2008 ob 2:00

Zelo dober filem. Božiček ...

— DAVID
15.8. 2009 ob 19:11

dober film tukaj poleg tega se lahko nasmejiš

— Bojana
22.12. 2009 ob 16:42

alo stari,kako to care

— nika
25.9. 2010 ob 11:39 zvezdica

Kako je Jack Frost ukradel Božič. Strašno slabo, klišejsko, prav nič božično in nepotrebno nadaljevanje uspešnice The Santa Clause iz leta 1994, ki je leta 2002 dobilo dokaj solidno nadaljevanje, v katerem si je moral gospod Santa (Tim Allen) najti ženo (Elizabeth Mitchell). Tokrat se mora ubadati z njenimi zahtevnimi starši (Alan Arkin, Ann-Margret), čakati na rojstvo otroka in prenašati tečnega Jacka Frosta (Martin Short), ki ga matra občutek manjvrednosti. Ki se počuti premalo pomembnega, premalo znanega in preveč v ozadju. Jap, Frost hoče več. Frost hoče ukrasti šov in imeti svoj Božič. Kot Grinch in kot teroristi, ki skušajo zavladati svetu. Nič čudnega, da mu skoraj pride, ko mu Ann-Margret zapoje pesmico, kjer omenijo njegovo ime. Tako je, poba ima probleme z egom, zato Santi ukrade Božič in ga rukne nazaj na začetek. V leto 1994, ko je bil povsem navaden Scott Calvin. Malo nazaj smo imeli dvoboje Jasona in Freddyja ter Aliena in Predatorja, sedaj pa imamo mano e mano Božička in Jacka Frosta. Tistega Jacka Frosta, ki ga je v istoimenski pravljici sredi devetdesetih igral Michael Keaton. Čudeža na 34 ulici ni več, zdaj božične filme delajo po scenariju Osame bin Ladna. - lilly balliska

— lily

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.