Kolosej
Film distribucije Constantin Film

Božiček in druščina

Santa & Cie
družinska komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 8.11.2018, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2017
Država: Francija, Belgija
Jezik: francoščina
Scenarij: Alain Chabat
Režija: Alain Chabat
Ko vsi palčki zbolijo, mora Božiček najti zdravilo na Zemlji, da bi rešil božič. Novo leto je pred vrati, na Severnem tečaju pa razsaja gripa. Božiček je v hudih škripcih, ker je vseh 92.000 palčkov dobilo nevaren prehlad, ki jih je prikoval na posteljo. Kdo mu bo zdaj pomagal, da izdela igrače za milijone otrok po svetu? Dobremu Božičku ne preostane drugega, kakor da gre na Zemljo iskat gumimedvedke z vitaminom C, ki bodo njegovim tovarišem pomagali na noge, da bodo skupaj rešili božič in novo leto.

Film “Božiček in druščina” je zabavna družinska komedija, ki jo je posnel režiser slavnega filma “Asterix in Obelix: Misija Kleopatra”, Alain Chabat. To, da gre za velik projekt slavnega režiserja, scenarista in igralca Alaina Chabata, pove tudi podatek, da je filmska hiša Gaumont vložila kar 28 milijonov evrov v njegov peti igrani film. Poleg izjemne igralske zasedbe najbolj priljubljenih francoskih filmskih imen, med katerimi sta tudi Audrey Tautou in Pio Marmai, je nova družinska komedija o Božičku začinjena z vizualnim učinki, ki jih sicer vidimo v slavnih hollywoodskih filmih. Prav Brianu Jamesu, velikemu mojstru vizualnih učinkov (“Batman: Na začetku”, “Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja”, “Harry Potter in ognjeni kelih”, “Prometej”...) so zaupali nalogo, da iz filma “Božiček in druščina” naredi novoletno kinematografsko čarovnijo, ki bo razveselila otroke po vsem svetu.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.