Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Božič pri Cooperjevih

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 31.12.2015, Kolosej Ljubljana
1h 47min / 107min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Steven Rogers
Režija: Jessie Nelson
Ko se štiri generacije družine Cooper srečajo, da bi skupaj proslavili Božič, gre vse narobe. Niz nepričakovanih gostov in nepredvidljivih dogodkov spreobrne večer v skorajšnjo katastrofo, zaradi katere so člani družine primorani ponovno odkriti družinske vezi.

Charlotte Cooper (Diane Keaton) ima za te praznike zgolj eno preprosto željo: da bi imela njena družina spomin na popoln božič. Toda srečanje štirih generacij pod isto streho je vse prej kot popolno. Veselje in prazničnost je vse prej kot lahek cilj – zapadlo bo na tone snega, frčala bo hrana in na vrata bo potrkalo precej nepričakovanih gostov, med njimi tudi nekaj neprijetnih dejstev…

Sam Cooper (John Goodman) nejevoljno pristane na ženine vztrajanje, naj ne naznani ravno na božič, da se po 40 letih zakona razhajata. Njuna hči Eleanor (Olivia Wilde), brezposelna dramatičarka, ki jo je pustil na cedilu zaročenec, čas zabija na letališču, da bi se izognila razočaranju družine, ker je še vedno samska – pri tem pa naleti na vojaka Joeja (Jake Lacy)… Njen brat Hank (Ed Helms) se spopada z »blaženostjo« samohranilca treh in je ravnokar ostal brez službe, zadev pa nikakor ne lajša njegova nekdanja žena Angie (Alex Borstein) . Charlottina sestra Emma (Marisa Tomei) se zaradi spopada s sestro prelevi v tatico v trgovskem centu, kar morda lahko popravi policist Williams (Anthony Mackie) . In potem sta tu še Charlottin in Emmin oče Bucky (Alan Arkin) , ki mu je bolj kot družba hčerk všečna družba srnjeoke natakarice Ruby (Amanda Seyfried) , Samova teta Fishy (June Squibb) , ki – morda prav zaradi pešajočega spomina – edina zna zaživeti v sedanjosti, in družinski ljubljenček, kuža Rags, ki je bil prisoten na čisto vsakem prazničnem srečanju doslej. In to zadnje bo prav gotovo vsekakor najbolj ostalo v spominu!

Po izvirnem scenariju Stevena Rogersa je režirala Jessie Nelson, ki je producirala skupaj z Michaelom Londonom in Janice Williams. Izvršni producenti so bili Kim Roth, Anna Culp, Ted Gidlow, Steven Rogers in Diane Keaton. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Elliot Davis, scenografinja Beth Rubino in kostumografinja Hope Hanafin. Glasbo je zložil Nick Urata.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.