Kolosej
Film distribucije Continental Film

Bodi kul

komedija
Na sporedu od: 14.4.2005, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Peter Steinfeld po romanu Elmorja Leonarda
Režija: F. Gary Gray
Čas je za nove prigode druščine, ki smo jo spoznali že v črni komediji Kdo bo koga. Omagali so Gene Hackman, Rene Russo in Dennis Farina, a obupani nad filmsko industrijo se v svet glasbe polni novih moči podajajo John Travolta, Uma Thurman in Danny DeVito!

John Travolta se vrača kot Chili Palmer v nadaljevanju filma Kdo bo koga (Get Shorty), ki nosi naslov Bodi kul. Tokrat je Chili zapustil filmsko industrijo in se podal v glasbene vode, se zapletel v ruske gangsterske posle, posle z gangsterskimi raperji in pod svoje okrilje vzel lepo mlado pevko Lindo Moon. Tudi z Aerosmithi poskuša manipulirati, da bi igrali tako, kot on žvižga. Posel je nevaren in vsi že čakajo na njihovo novo uspešnico...

Kul produkcija

Komedija Kdo bo koga je požela velik uspeh. V njej se je predstavila nova vrsta gangsterja z že znanimi stereotipnimi značilnostmi. John Travolta je za vlogo Chilija Palmerja dobil veliko pohval in ustvaril nepozaben lik. In če v Hollywoodu požanješ takšen uspeh, običajno sledi nadaljevanje filma. Skoraj deset let kasneje je nadaljevanje zdaj tu.

Za slavnega pisatelja Elmorja Leonarda je bil velik izziv napisati nadaljevanje tako uspešnega filma. "Ko pa sem si predstavljal Johna Travolto in njegovega Chilija Palmerja, sem vedel, da ne bo tako težko spet oživeti ta nepozaben lik, " pravi Leonard. "Ves čas pa sem imel v mislih, da gre za nadaljevanje, ki mora biti še boljše od prvega dela. Moral sem se domisliti nečesa novega, drugačnega podviga Chilija Palmerja, da se ne bi zgodba prvega dela ponavljala. Zato sem se odločil, da bo Chili prešel iz filmskih vod v glasbene in ko sem se domislil tega, je bilo kar naenkrat ogromno materiala za pisanje. Morda tudi zato, ker je glasbena industrija ostrejša in se da uporabiti več zvitih tehnik, " še dodaja Leonard.

Ko je bil roman končan, je Peter Steinfeld priredil scenarij. Prvič je slišal za Bodi kul od svojega agenta in žene. "Prebral sem ga v treh urah in bil navdušen. Takoj sem se obrnil na producente Dannyja DeVita, Michaela Shamberga in Stacey Sher," pojasnjuje Steinfeld. "Ko sem razmišljal o scenariju, sem se med vožnjo po Bevery Hillsu kar na glas pogovarjal sam s seboj in ustvarjal možne scenarije za ta film. Ko sem se ustavil pri semaforju, sem opazil, da me iz sosednjega avta nekdo opazuje. Nisem mogel verjeti, da je to Delroy Lindo, ki je igral Boja Scatletta v Kdo bo koga. Ker sem imel na sovoznikovem sedežu obe knjigi, tako Kdo bo koga kot Bodi kul, sem dvignil obe in ju pokazal Delroyu. Dvignil je palec in to sem vzel za znamenje, da moram napisati ta scenarij. In res sem ga," pravi Peter Steinfeld. "Ko bereš Leonardove knjige, se počutiš, kot bi gledal film, kajti dialogi v knjigah so tako živi. Res sem imel tremor, ko sem prvi osnutek scenarija pokazal Leonardu. Posebna značilnost Leonardovih romanov je, da naredi vsak lik zelo poseben, unikaten, drugačen in nepozaben."

Režiser F. Gary Gray se je odločil za režijo tega filma deloma tudi zato, ker je zelo velik oboževalec drugih dveh filmov, posnetih po Leonardovih romanih - Kdo bo koga in Daleč od oči (Out of sight). Vsi, ki poznajo Graya, pravijo, da se po načinu snemanja prizorov razlikuje od vseh drugih režiserjev, saj se povsem uživi vanje. Vedno se spomni česa presenetljivega in nepričakovanega. "Ko sem slišal za Bodi kul in izvedel, da ga je napisal Elmore, sem takoj pomislil, da mora biti zelo smešen. Ko sem prebral Steinfeldov scenarij, sem bil navdušen. Da ne govorim o Johnu Travolti. Z njim je neverjetno delati. Takoj ko je stopil na sceno, se je prelevil v Chilija Palmerja in to mi je pri njemu najbolj všeč." pravi Gray. " John je vedno pripravljen. Popolnoma razume svoj lik. Nisem vedel, koliko časa bo John potreboval, da se bo po desetih letih spet vživel v lik, ampak s tem sploh ni imel težav," še pravi Gray.

Filmografije igralcev ter ekipa

John Travolta

Lonely Hearts (v pripravi), A Light Knight's Odyssey (posodil je glas, tv produkcija), Brigada 49, A Love Song For Bobby Long, The Punisher, Basic, Domestic Disturbance, Operacija: Mečarica, Lucky Numbers, Battlefield Earth, Our Friend, Martin, Generalova hčerka, Civilna tožba, Tanka rdeča črta, Prave barve, Noro mesto, Brez obraza, Tako je ljubka, Michael, Fenomen, Zlomljena puščica, Kdo bo koga, White Man's Burden, Šund, Glej, kdo se oglaša 1,2,3, Shout, Eyes of an Angel, Chains of Gold, The Experts, Basement, Perfect, Ostati živ, Two of A Kind, Blow Out, Mestni kavboj, Trenutek za trenutkom, Briljantina, Vročica sobotne noči, The Boy in the Bubble, Carrie, Welcome Back, Kotter (nadaljevanka), The Tenth Level, The Devil's Rain.

Uma Thurman

The Producers (v pripravi), Accidental Husband (ga še snemajo), Prime, Ubila bom Billa 1 in 2, Hysterical Blindness, Chelsea Walls, Plačilo, Tape, The Golden Bowl, Vatel, Sweet and Lowdown, Maščevalci, Nesrečniki, Gattaca, Batman in Robin, Duke of Groove, Beautiful Girls, A Month By the Lake, Šund, Even Cowgirls Get the Blues, Mad Dog And Glory, Jennifer Eight, Final Analysis, Robin Hood, Henry in June, Where the Heart Is, Nevarna razmerja, The Adventures of Baron Munchausen, Kiss Daddy Goodnight, Johnny Be Good.

Vince Vaughn

The Sky Is Green, Outsourced, No Place Like Home, The Wedding Crashes, Mr. and mrs. Smith, Thumbsucker, Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie, Anchorman, Dodgeball, Starsky in Hutch, I Love Your Work, Blackball, Old School, Dust: An Extraordinary Correspondence, Domestic Distrubance, Zoolander, Made, Sex and the Matrix, The Prime Gig, Celica, South of Heaven, West of Hell, Psiho, Clay Pidgeons, Return to Paradise, A Cool, Dry Place, The Locusts, Izgubljeni svet, Just Your Luck, Swingers, At Risk, Lies of the Heart.

The Rock

Instant Karma, Johnny Bravo, Gridiron Gang, Spy Hunter, Doom, Walking Tall, The Rundown. Kralj škorpijonov, Mumija 2, Longshot.

F. Gary Gray je režiral: The Italian Job 2 (v pripravi), Italijanska misija, A Man Apart, Ryan Caulfield: Year One, Set it Off (slednje tri je tudi produciral), Friday, Pogajalec. Kot igralec je nastopil v filmih Set it Off, Friday in Major League.

Komentarji

21.3. 2005 ob 13:01

Ha ha no za ta film pa mislm da bo hud.John Travolta je hud igralc.Gledov sm trailer in mi je super.Škoda ker ga še kr neki časa nav!

— Hudec
27.3. 2005 ob 11:55

o kul igralci!!!

— OoOoOo
5.4. 2005 ob 8:45

uouououououoOUOUOUOU OUOUOUOUOU! I GOU VATČ DIS FILM!!

— MI
5.4. 2005 ob 18:24

Flim pripoveduje o tem kako postati KUL.gledala pa sem ga v Avstriji.

— Tina
9.4. 2005 ob 14:15

FIŁM JE RES COOŁ

— THE GAME
10.4. 2005 ob 21:18 zvezdica

ja a ni ta film ubistvu nadaljevanje Kdo bo koga? ja John Travolta je res dobr igralc pa še posebi za take vloge pa tut Uma Thurman. onadva sta še posebi za skup kot igralca. potem je pa še tuki pevka Christina Milian pa Andre Benjamin(Andre 3000) iz dua Outkast, The rock, Danny DeVito tko da res to bo COOL! hehe...bomo vidl kako se teli raperji obnesejo ane? mislm da se bodo kr dobr če se na igralstvo spoznajo tok dobr k na rap hihi...no sej še mal mormo potrpet...14.04...km alu...=)

— Ancy
12.4. 2005 ob 3:07

Gledal movie. Razočaranje prve stopnje... Kopija Get Shorty. Tam hočejo film posnet tukaj pa plasirat eno Pevko in uspeti na področj Glasbene scene. V obeh je travolta kao mafiozo... Sam Get Shorty je dober movie. Lame

— Don
14.4. 2005 ob 16:49

FILM JE VREDU OGLEJTE SI GA-FILM

— tadej
14.4. 2005 ob 21:12

ta film je kr en ne splača se ga it gledat!!!

— slovan
15.4. 2005 ob 12:28

men se zdi da bo danny devito zamrazu in bo ceu film polomija...ceprov ga resujeta uma thurman IN john travolta. bohved zakaj niso uzel enih izkusenih igralcev-raparjov kot je Ice Cube?

— zmaj
15.4. 2005 ob 16:21

ta film je ful vreji tak da ga priporočam da ga grete vsi gledat!

— bodi kul
15.4. 2005 ob 16:24

ful dober film idite ga gleat pupika

— pupika
15.4. 2005 ob 21:06

ta film je zelo vreji tak da si ga idite pogledat!

— emina
16.4. 2005 ob 12:49

Film je ful kul. Dogajenje je da best

— gregor
16.4. 2005 ob 22:38 zvezdica

ok js sm šla dons gledat film in me niti ni presenetil. misnla sm sicer da bo bolj duhovito vse skupi ampak me ni razočaral. na začetku se je vse skupi zlo vlekl na konc pa je šlo bolj hitro. na trenutke so seveda bli tut kakšni kar smešni prizori. mislm da imata najbol smešne vloge The rock in pa Andre Benjamin. sicer pa v filmu lahko vidite tudi Black Eyed Peas in Stevena Tylerja (Aerosmith). moti pa me da je Danny DeVito napisan med glavnimi igralci v filmu pa se pokaže veliko manj kot drugi. vsaj Christino Milian bi lahko napisali ker se v filmu med drugimi največ pojavlja. mogoče so to naredili.em kaj pa vem...za promocijo filma?;) vseskozi je to seveda film o glasbi,kako uspeti v svetu glasbe itd.. priporočam ga za razvedrilo:) kaj več sicer od tega filma ne pričakujte.

— Ancy
17.4. 2005 ob 2:13

Film je ZAKON! Zakon!!!

— DeX
17.4. 2005 ob 10:05

Mah... v bistvu beden film, na trenutke te nasmeji, mogoče je kaka vloga dobro odigrana, sicer pa ne boste umrli če ga ne boste vidli. ODSVETUJEM!

— Giant81
18.4. 2005 ob 22:03

to je bil ful dobr film.pa vsi igralci so bili hudi,še posebej Uma Thurman , Andre Benjamin ter Black Eyed Peas

— aly
18.4. 2005 ob 22:31

the movie sucks... only a few commedy scenes were there and nothing else was good. my opinion sucks

— mu-tu
20.4. 2005 ob 17:48

ta film je resnični kul.je zelo smešen,kar sem pričakovala že preden sem si ga ogledala.izpolnil je vsa moja pričakovanja.bil je še boljši kot prvi del.res zakon!

— resnično kul
21.4. 2005 ob 11:27 zvezdica

Film me je zelo razočaral. Saj skoraj nič ne dogaja! Kot da bi posnel 10 najbolj dolgočasnih dni Travolte. Po Get Shorty sem pričakovala veliko več. Dobila pa nič.

— Tana
23.4. 2005 ob 19:13

COOL

— DANKY,LYLY & SIMONKO
24.4. 2005 ob 12:42

Js se osebno čist strinjam z vsemi

— HeadShot
24.4. 2005 ob 13:36

film je dolgošasen...miselna sm d je bolši sam ni!tko d ni wreden ugleda...:))

— ***
24.4. 2005 ob 13:37

k ga gledaš rečš WTF!ampaj to zato k je krneki---beda do konca!LOL

— franček
24.4. 2005 ob 15:07

This filmhas got Lol Lol Lol Lol. hahahahahahahah

— Nimam imena
24.4. 2005 ob 18:54

en mal se že strinjam s frančkom ampak men se zdi da je šu mal predelč

— Franček 2
24.4. 2005 ob 18:56

dons sm ga šu gledat. Ni glih tko smešn kt sm prčakvu ampak zdi se mi da si zasluš oceno 5

— še ne franček
26.4. 2005 ob 21:17

NEJC LEPO PROSI ,DA BI BLO KAJ ZA STOJN .VSAJ TA FILM,KER SI GA ŽELIM OGLEDATI

— nejc
26.4. 2005 ob 21:24

no ja...mate prow...tana...i agree...sicer pa a se midve poznava? 5ra tle...hehe no ja gledala dons. na začetku se vleče k čreva, na konc mau bl komično use skp, drgač pa nč ne boste zgubil. popestritev? bl mal, andre benjamin pa mogoče še travolta...pa un rus, ki mu je blo 2x povedano hehe lol no, mejte se, bejbi-ka

— Bejbika
27.4. 2005 ob 6:59

Ne priporočam tega filma. Je kr nekaj. Mislim špilali bi naj kao vredi igralci- to je že res samo film je vseeno za nič. Full mi je žal, da sem ga gledala.

— Teodora
27.4. 2005 ob 16:01

film je zelo slab..pise sicer da je komedija, ampak smesnega ni v filmu skoraj nic. vsekakor film ni vreden 100sit

— torentina
27.4. 2005 ob 19:23

kaj te z vami je?! film je legenda.ful je smešn.pa ful vse in kul...priporočam ga vsem...ki jih valda zanimajo komedije o glasbi...:)

— ljsdf
28.4. 2005 ob 17:13 zvezdica

Film je (pošteno povedano) zanič. Tipični ameriški zmazek.Kot bi gledal dvourno reklamo...za avtomobile, pevce, pištole,...kr neki! Škoda denarja, rajši si oglejte kaj drugega. Cau

— vrba
29.4. 2005 ob 13:09 zvezdica

Not so cool: potrošna roba, ki jo rešijo stranski igralci. Be Cool, sicer nadaljevanje filma Get Shorty, ki na žalost izgleda kot osmo nadaljevanje filma Get Shorty, ali še boljše, kot deseti del filma Pulp Fiction, je potrošna roba. Premalo ambiciozna kriminalna komedija, ki brez sramu plonka Quentina Tarantina in vse tiste filme, ki nas zapeljejo v zakulisje filmske in glasbene industrije. Tu je seveda naš stari znanec Chili Palmer (John Travolta), ki se naveliča filmskega biznisa in se vrže v glasbo. V menedžiranje mlade, obetavne in seksi pevke Linde Moon (Christina Milian). V objem stare prijateljice Edie Athens (Uma Thurman). Pod metke ruske mafije. In v parklje temnopoltih gangsterjev, ki so, pozor, pozor, tudi izjemno cenjeni glasbeni producenti. Jp, Be Cool ve kaj govori in se spozna na svojo temo. Ravno zato je škoda, da nima višjih ciljev. Da se zadovolji s klišeji in preveč povprečnimi zapleti. Pa vendar, tu so rokoborec The Rock, ki igra gejevskega telesnega stražarja neumnega menedžerja Vincea Vaughna, ki misli, da je črn. Tu je raper Andre 3000, ki ga rajca mencanje pištole. Tu je zajetni Cedric the Entertainer, ki fura imidž znanih glasbenih producentov, kateri vedno znova prihajajo navzkriž z zakonom. In tu je seveda Steven Tyler, legendarni Aerosmith, ki je najbolj ponosen na dejstvo, da ima Uma Thurman na riti vtetoviran njihov logotip. In zgodijo se MTV Music Awards, kjer seveda zmaga Christina Milian. Škoda, če bi se zgodili Grammyji, bi bil film veliko boljši.

— iztok gartner
2.5. 2005 ob 19:35

kako je ime tisti Sweet deklci k poje u filmu.K ma FUL lep glas ?

— *
8.5. 2005 ob 19:12

ej toti film je taka beda neka komedija pa sm biu not eno uro pa sol ven kr se niti enkrat nism smejo se spit smo sli neke prej da nam bo se bolse pa smo vsi bol zabedirali kot karkoli druga !ni vredno svojga dnara!

— XxX
9.5. 2005 ob 19:14 zvezdica

to je pa res zelo dolgočasen film,kjer se vseskozi sprašuješ al naj greš ven al naj počakaš,da se bo prava zabava začela.ampak le-te ne dočakaš.res veliko razočaranje.

— ojoj
11.5. 2005 ob 10:26

Be cool

— Be cool
15.5. 2005 ob 22:28

Film je daleč od komedije. Prej drama. Škoda časa in denarja.

— Jure
22.5. 2005 ob 23:10

Js sm glih zdej iz kina prsla. Celih 5 nas je blo! Moji dve frendici sta pobegnili ze po 1 uri, s fantom pa sva zdrzala celo uro in pol! Pol sva pa kr sla. Res ful dolgocasno:(

— Kaja
21.6. 2005 ob 14:49 zvezdica

ta film je eden mojih najboljših saj notri igrajo aerosmithi in zelo kul ,lep pevec steven tyler igravci pa so tudi sami znani in usi so cool film mi je bil po eni strani ušeč zaradi muzike aerosmithov

— anja
23.2. 2006 ob 17:28

ta film je čista polomija po pol ure sem se naveličal gledat, skoraj nič se ne dogaja prosim ne več predvajat tako brezveznih filmov

— saga
4.3. 2006 ob 15:50

ja je ful ql ne.seej že naslov ti use pove."BE COOL".ajde bodi kul.=))

— bbbo.!11
14.3. 2006 ob 15:27

film je res čist bv (bv=brez vezn)

— brez veze

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.