Kolosej

Blondinka s Harvarda

komedija
Na sporedu od: 20.12.2001, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Scenarij: Amanda Brown, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith
Režija: Robert Luketic

Koliko blondink je potrebnih, da spremenijo harvardsko šolo prava? Samo ena, če je tako prekrasna kot Elle Woods. Reese Witherspoon nastopa kot zlatolasa junakinja komedije Continental Filma Blondinka s Harvarda.

Elle Woods je naravna blondinka (pomembna razlika). Poleg tega je super priljubljena, odlična študentka, predsednica ženskega študentovskega društva, drugouvrščena na Miss Hawaiian Tropic, miss junija v koledarju študentskega naselja CULA - in njena razpoznavna barva je rožnata. Njeno življenje je bilo čudovito (nastopila je v videospotu Rickyja Martina!), vendar ni nevedna razvajenka - Elle, tako kot njeni lasje, ima zlato srce, in to pripada njenemu do obisti srčkanemu fantu Warnerju.

Ko jo Warner povabi na večerjo v nek poseben kotiček, predvideva, da jo bo končno zaprosil za roko in ji nataknil Skalo (šestkaratnega Harryja Winstona) na njen sveže zmanikirani prstanec. A namesto tega jo da na čevelj, rekoč, da je "preveč blond" in ne dovolj "resna" za njegovo bodočo politično kariero. Elle je povsem na tleh. Odločena, da se ne bo vdala, se mu nameni dokazati, da je lahko tisto, kar hoče on - sama se bo odpravila na Harvard študirat pravo.

Sprejmejo jo (njen sprejemni video režira nekdo iz klana Coppola), a Elle kaj kmalu odkrije, da je težko biti prekrasna na vzhodni obali - očarljiva osebnost in rožnata Pradina torbica ti ne bosta prav dosti pomagala v svetu mornarsko modrih suknjičev pravne šole, v kateri Elle bode v oči kot krava v modrcu. Vendar se odloči, da bo uspela in je na veliko presenečenje vseh kmalu najboljša v razredu. Ko profesor izbere štiri študente za pripravnike v svoji pravniški firmi, kar si želi prav vsakdo, je med njimi tudi Elle. Kaj kmalu pomaga pri senzacionalnem sodnem primeru umora. Elle enega za drugim osvoji svoje vrstnike in nazadnje sama brani stranko v najkrasnejšem primeru dekliške moči. Z bistrimi, lahkotnimi dovtipi o blondinkah in rjavolaskah, moških in ženskah oziroma o trapastih oznakah česarkoli in kogarkoli Elle preseže stereotip butaste blondinke in končno sebe razglasi za Blondinko s Harvarda.

O snemanju

Odrasla sem na Bel Airu, kjer čez cesto živi Aaron Spelling. Po mojem bi se veliko ljudi strinjalo, da je to precej bolje od kakšnega starega smrdljivega Vanderbilta. -- Elle Woods

Producent Marc Platt se je noro zaljubil v lik Elle Woods, ko se je na njegovi mizi znašel še neobjavljen rokopis knjige Amande Brown. Amanda Brown, sama plavolasa odvetnica, je obiskovala študij prava na Stanfordu in odkrila, da je ta kraj kot nalašč za antropološko študijo "o vrsti po imenu študentje prava." Rezultat je bil roman Blondinka s Harvarda, katerega junakinja je zabavno, očarljivo, nedolžno dekle. Njena glava je polna trivialnih podatkov pop kulture, njeno srce pa jo lahko ponese kamorkoli - celo na hodnike Harvardske šole prava in na naslovnice časopisov. Platt je takoj sprevidel, da je ta komedija o blondinki na suhem navdihujoča zgodba o preseganju pričakovanj.

"Zgodba mi je všeč, ker je tako smešna, seksi in na trenutke navdihujoča," pravi Platt. "Svet gleda na Elle kot na čedno blondinko in nič več kot to. Elle po drugi strani ne presoja ne sebe ne drugih. Po njenem mnenju je svet krasen, ona je krasna, vsi so krasni in nič tega ne more spremeniti. Je zares neuklonljiva sodobna junakinja."

Platta že dolgo privlačijo nenavadne junakinje, saj je predtem delal z Jessico Lange v Blue Sky in Julio Roberts v Erin Brockovich - obema sta vlogi prinesli oskarja. A Ellina pripoved, je vedel, bo narekovala nekaj posebnega, pretanjen smisel za humor. K sodelovanju je povabil scenaristki Karen McCullah Lutz in Kirsten Smith, ki sta roman priredili v bleščečo filmsko komedijo. Predtem sta Shakespearjevo Ukročeno trmoglavko uspešno predelali v najstniško uspešnico 10 Things I Hate About You s Heathom Ledgerjem. Zgodbi o Elle sta vdahnili značilno mešanico sončnega odnosa do sveta in satirične ostrine in ji primešali še reference iz pol kulture, trenutni trendovski sleng in trenutke komičnih razodetij.

"Karen in Kirsten znata gledati na svet skozi oči dvajsetletnic, kar je nazaslišano zabavno, a hkrati osupljivo resnično. Scenarij je prežet z bistrimi domislicami in močjo pop skladbic."

Tudi Lutzovo in Smithovo je Ellin lik takoj prevzel. "Tako nedolžen in živahen je," pripomi Kirsten Smith. "Je sproščena in zabavna, je poosebitev "girl power". Elle odkrije, da lahko v življenju doseže veliko več, kot si je predstavljala. Prelomi kalupe in to je precej vznemirljivo. Spozna, da je lahko zvesta sama sebi in obenem zmagovita."

Ko je bil scenarij nared, je Blondinka s Harvarda potrebovala režiserja, ki bi na satiro o oznakah in stereotipih pogledal z drugačnega zornega kota. Le kdo bi bil primernejši od outsiderja, ki so mu te zgodbe povsem tuje? Mladi avstralski režiser Robert Luketic, ki je opozoril nase s kratkim prvencem Titsiana Booberini. Sladka in začinjena ameriškost Elline zgodbe ga je takoj pritegnila. Poleg tega mu je bilo všeč, kako se junakinja prelevi iz razvajene deklice v žensko, ki se zelo dobro zaveda svoje moči.

"Zgodbe o ljudeh, ki so zvesti sami sebi, me zares privlačijo," pravi Luketic. "In Blondinka s Harvarda se tega loteva na zelo zabaven in drugačen način. Je nekaj posebnega. Je izredno živahna. In pripoveduje o dekletu, ki se odloči biti to, kar je, ne glede na vse. To je izredno privlačno: komedija o tem, da verjameš vase."

Vse o Elle

Ljubica, pravniške šole sploh ne potrebuješ. Pravna šola je za ljudi, ki so dolgočasni in grdi in resni, in ti, gumbek, nisi nič od tega. -- Ellin oče

Srce, duša in barva las Blondinke s Harvarda pripadajo odkritosrčni glavni junakinji Elle Woods. Izbira glavne igralke je bila za filmske ustvarjalce mačji kašelj, saj so od vsega začetka vedeli, komu bodo vlogo zaupali: Reese Witherspoon, morda najboljši hollywoodski mladi igralki, sposobni nastopiti tako v komediji kot v drami. "Reese je lepa, inteligentna, dobra komičarka in seveda naravna blondinka, skratka ima vse, kar narekuje lik," pravi Marc Platt. Robert Luketic dodaja: "Je izjemno nadarjena in je na vse naredila velik vtis s svojo zagnanostjo. Postopala je po Beverly Hillsu in opazovala dekleta, kako jedo solato z jastogom in kako preživljajo dneve na lepotnih kurah. Lik je znala oblikovati do zadnjega lasu natančno."

Tako kot vsi, ki so se seznanili z likom, je tudi Reese Witherspoon kaj hitro vzljubila Elle Woods in njeno odločno bitko, da bi jo jemali resno. "Pri zgodbi mi je bilo všeč, ker postavi pod vprašaj tvoje poglede na stvari," pravi igralka. "O ljudeh v življenju lahko kaj hitro sklepamo, in zares me je zanimalo raziskati razlike med tem, kakšna je oseba videti na zunaj in kakšna je v resnici v notranjosti."

Elle Woods za Witherspoonovo predstavlja še nekaj: moč. "Mislim, da ta film res vliva moč. Za vsakogar v življenju napoči trenutek, ko ne verjame vase, a Elle s svojim posebnih duhom dokaže, da vsakdo lahko premaga svoje strahove in uspe pod lastnimi pogoji, kakršni ti že pač so. Nekateri morda uspejo, ker poznajo Platona in Sokrata, drugi pa uspejo, ker se spoznajo na poršeje in Clinique. Bistveno je izkoristiti to, kar imate in verjeti vase."

Witherspoonova je v vlogi strašansko uživala, naučila pa se je tudi nečesa pomembnega. "Pravzaprav je težko ves čas ohranjati tako žlobudravo energijo. Elle si nikoli ne oddahne in je ves čas pokonci." Njen nezadržni optimizem je za igralko postal bistveni element pri oblikovanju lika, večjega o življenja samega. "Elle smo se odločili oblikovati kot osebo z realistično, nezlomljivo nedolžnostjo," razlaga. "V bistvu verjame, da so ljudje dobri, da je svet dober in to se skozi film nikoli ne spremeni. To mi je bilo zares všeč in to sem skušala posredovati na kar najbolj slikovit način."

Takšna - slikovita - je tudi Ellina garderoba, ki je bila Witherspoonovi strahovito všeč. Seveda nosi samo najbolj trendovska oblačila najbolj priljubljenih modnih oblikovalcev. "Teh oblačil seveda nobena prisebna oseba ne bi nosila v javnosti, ampak v kontekstu Ellinega lika ima smisel. Potrebno je pač razkazovati, kdo si."

Morda bi morala uporabiti še malce maskare in si resno posvetliti lase, ampak ni pa čisto ponesrečenega videza.

Elle o Vivian Kensington

Ellina nemesis v filmu je Vivian Kensington, rjavolaska, ki živi samo za posel, sveže zaročena z Warnerjem. Igra jo nadarjena in zabavna mlada igralka Selma Blair. "Selma je idealna v vlogi Vivian, ker je ujela njeno bistvo popolne, hudobne psice, a vendar lahko vidimo, da se pod tem skriva izredno zabavna in prijetna oseba, ki čaka, da bo splavala na plano," pravi Robert Luketic.

Blairova je bila vesela, ker je lahko upodobila Vivianino nuklearno zlobo do kosti in nato prikazala njeno preobrazbo. "Vivian je na začetku strahovito zlobna," razlaga. "Je dekle, ki se oblači v slogu Town & Country, ki ni nikoli brez biserov in ki na druge gleda zviška. V življenju sem srečala že veliko Vivian Kenstington. Noče verjeti, da je Elle sposobna - ne glede na to, kako izredno prikupna je - in se prepriča, da je zanjo najboljše biti psica brez primere. A ko Vivian v Elle končno vidi osebo in ne le plavolaso nekdanje dekle svojega zaročenca, se vse začne spreminjati."

Če želim do tridesetega leta postati senator, ga moram nehati lomiti naokrog. -- Warner Huntington

Nobenega dvoma ni, da Elle dramatično vpliva na moške, med drugim tudi na tistega, za katerega je upala, da bo postal njen mož, požene v drugo smer. Saj ne, da Warnerju Huntingtonu tretjemu Elle ni zares, zares všeč. Le da je po mnenju njegove družine videti kot Spice Girl, kar niti slučajno ne ustreza nekomu s Clintonovskimi ambicijami na pravni fakulteti in v politiki.

Bistvo angleškega jezika je v vzvišeni prevladi. Vzemimo denimo besedo semester - popoln primer, kako na tej šoli diskriminirajo jajčnike in dajejo prednost semenski tekočini." -- Enid, Ellina sošolka s Harvarda

Igralsko ekipo zaokroža ena največjih vzhajajočih zvezd filma - in edina, ki jo je moč nositi v torbici: čivava Moonie, ki igra Ellinega stalnega spremljevalca Bruiserja. "Na začetku naj bi bil samo čivava," pravi Luketic. "A je postal pravi filmski lik. Je tako karizmatičen kosmatinček - vedno, kadar se pojavi v prizoru, je v ospredju. Želel sem, da počne vse, kar počne Elle, do tega, da sedi pod sušilcem za lase z njo - in ta mali možakarček je bil več kot le za stvar."

Kdorkoli je dejal, da je oranžna "nova rožnata", je resno moten. -- Elle Woods

Zunanja podoba Blondinke s Harvarda odraža večbarvni in ljubki pogled na življenje Elle Woods, ki vključuje tudi prikaz ves čas cvetoče Kalifornije. Luketic razlaga: "Želel sem zbuditi občutek, kot bi hodili po kalifornijskih sanjah v tehnikolorju. Vse se sveti, vse je jasno in polno barv. Ko pa Elle pride na Harvard, vse začne bledeti, vse do ultra-rožnatega vrhunca." Scenografka Missy Stewart dodaja: "Uživala sem pri oblikovanju južnokalifornijskega bujnega tropskega vrta z eksotičnimi cvetlicami, kakršne so po mojem mnenju tudi Elle in njene kolegice. V prvem delu filma so cvetice povsod prisotne in imajo nekakšen matissovski učinek."

Pravila nege las so preprosta in strogo določena. Vsako Cosmo dekle to ve. -- Elle Woods

Poleg raznovrstnih kostumov ima Elle v filmu tudi kar 40 različnih pričesk. Frizerka Joy Zapata se šali, da je Blondinko s Harvarda preimenovala v Lasje, ki so požrli Hollywood. "Ellini lasje v filmu živijo svoje življenje," dodaja. "K sreči ima Reese zares neverjetno težke, goste, čudovite svetle lase. Večkrat ko sem jih oblikovala, bolj sem uživala. Vse sem lahko poskusila z njimi in vse mi je uspelo!" Zapatova je bila zelo zadovoljna, ker je imela tako pomembno vlogo v filmu. "Reese se je na moj stol usedla kot Reese, potem pa sem njene lase oblikovala v slogu Pamele Anderson, Giannija Versaceja, Beverly Hillsa, in ko je odhajala, je bila Elle. Z lasmi se je takoj prelevila v lik."

Plesno točko v filmu - te so režiserju že dolgo pri srcu - je oblikovala legendarna koreografinja Toni Basil. Odvija se v lepotnem salonu, je poklon svetlolasim zapeljivkam vseh časov, v njej pa nastopajo ženske vseh starosti, barv, velikosti, itd.

O igralcih

Reese Witherspoon (Elle Woods) je stara komaj 25 let, a je že dokazala svoje izjemne igralske sposobnosti. Debitirala je v The Man in the Moon, njeni filmi pa so še A Far Off Place, Wildflower, Fear, Freeway, Pleasantville, Twilight, Cruel Intentions (Podle igre), Election, Best Laid Plan, Ameriški psiho, Little Nicky, Jack the Bear, SFW, Overnight Delivery, Desperate Choices, Return to Lonesome Dove.

Naslednje leto bo ob Judi Dench in Rupertu Everettu nastopila v The Importance of Being Earnest.

Luke Wilson (Emmett Richmond) je debitiral v Bottle Rocket, v katerem sta nastopila tudi brata Owen. Njegova naslednja filma sta The Royal Tenenbaums z Gwyneth Paltrow, Genom Hackmanom in Benom Stillerjem ter Third Wheel z Benom Affleckom in Denise Richards. Njegovi filmi so še Charliejevi angelčki, Oropaj policijsko postajo! (drugo leto prihaja nadaljevanje te uspešne komedije), Home Fries, Dog Park, Rushmore, Krik 2, Best Men, Bong Water, My Dog Skip in Committed.

Selma Blair (Vivian Kensington) je nastopila v Podlih igrah, High Way, Storytelling, The Sweetest Thing in nadaljevanki Zoe. Sprva je želela postati fotografinja.

O filmskih ustvarjalcih

Robert Luketic (režiser): Blondinka s Harvarda je njegov celovečerni režijski prvenec, vendar je mladi režiser že dobro desetletje v tem poslu. Prvo filmsko nagrado je dobil že pri petnajstih. Zmagal je na filmskem festivalu ATOM v Paddingtonu. Leta 1994 so ga sprejeli na Victorian College of Arts School of Film and Television, eno najprestižnejših avstralskih filmskih šol, na kateri sta med drugim diplomirala Gillian Armstrong in Geoffrey Wright. Že po prvem letu je za študij dobil dva sponzorja. Leta 1996 je dobil nagrado Sklada kraljice Elizabete druge za izjemen filmski dosežek za kratki film Titsiana Booberini. Zanjo je napisal scenarij in jo režiral, gre pa za glasbeno različico pripovedi o grdi rački. V ospredju je osamljena blagajničarka v supermarketu, ki je precej kosmata in zaradi tega zasmehovana - a ki nazadnje najde srečo in odrešitev na kozmetičnem oddelku supermarketa.

Z Miramaxom ima sklenjeno pogodbo za tri filme, trenutno pa pripravlja The Girl most Likely To z Marcom Plattom.

Komentarji

2.9. 2004 ob 13:01 zvezdica

Najboljsi film na svetu!!! Enostavno- roznato!

— stelka
23.10. 2004 ob 22:16

vmes sm se zjokala,... film je totalno srčkan

— nikita
25.10. 2004 ob 17:48

Men se zdi kul film pa tut dekle je bilo sexi beyba.

— NIKO
30.10. 2004 ob 17:11

sm mislna, da bo kr neki... ful kr neki no... ampak sm bla prou pozitivno presenečena. supr filmčk za u izi večer s smehom=)

— supergirl
5.11. 2004 ob 15:27 zvezdica

Blondinka iz Harvarda je super film, ki brani blondinke. Seveda mi je bilo všeč tudi to, da se je znala postaviti zase in je povezovala svoje znanje. Ta film sem pogledala trikrat v tem tednu.Zame je Elle najboljša igralka,Robert najboljši režiser, Blondinka iz Harvarda pa najboljši film

— Enja
5.11. 2004 ob 15:46

Film je najboljši! Zakon!!! Na kratko najboljši od vseh!!!

— Enja
20.1. 2005 ob 18:22

TA FILM JE VEČ KOT SUPER. ELLE JE MOJA NAJBOLJŠA IGRALKA. TO JE MOJ NAJBOLŠI FILM.

— ALJA
23.1. 2005 ob 10:10

Film mi je bil zelo všeč še posebej pa ta psiček. Gremo čivave!!!

— Lucija
28.1. 2005 ob 18:15

KUL SI PA TVOJA ČIVAVA ! JELENA

— JELENA
20.2. 2005 ob 17:11

full vredi film vreden ogleda. mam eno prijateljico ki je Elle full podobna in je lepo paše. v glavnem glejte filme in se mejte fajn.

— katka
28.12. 2005 ob 11:19

This film is the best... jasna

— vse
28.12. 2005 ob 11:24 zvezdica

mogoče me je mal zmotl pr filmu to, da gre na začetku za neumno blondinko, kar se na koncu izkaže da kao ni...ne vem, ćeprau nism blondinka mi ta vsebina filma ni kej preveč ustrezala..to je tak "lahek" film...čeprau fajni za s kolegi se smejat:)

— flesherka
20.2. 2006 ob 14:17

mah kaj naj rečem pohvala gre vsem ki so trdo delali in naredili prfekten film. ne res ful dobr film

— mah ena
21.2. 2006 ob 5:00

v redu film, ena izmed najbiljših komedij, edin ka je je mogoč mal preveč rozasto vse skup. moram pa reč da me je 1. del velik bolj navdušo kot pa drugi

— annie
21.2. 2006 ob 15:01

jst sem gledala ta film.full dober je in Elle je izredno srčkana .pa še s tisto čivavo. men je film všeč. .v nedeljo bom gledala še drugi del ,kumaj čakam! da bom zagledala obraz blondinke in njene cofkaste roza torbice,svinčnike... roza,roza in lepa blondinka!

— dary!_12
23.2. 2006 ob 18:26

super film!

— tina
26.2. 2006 ob 10:50

ta je moj najljubši film! zakaj? ker je del mene! lp.

— alja
27.2. 2006 ob 8:34

ta film je bil ful cool najboljši na svetu!

— anyy
27.2. 2006 ob 13:25

ta film je full zakon lahko bi bil se 3 del sam da bi igral mi otroc kot blondinka s harwarda!naslov filma pa bi bil blondinka s harwarda 3:sem proti ubijanju ŽIVALI!! lahko mi pisete na moj email:alehandro13@em ail.si lep dan vam želi:salim

— salim
27.2. 2006 ob 15:47

To je moja najljubša komedija!

— Urška
27.2. 2006 ob 21:18

tudi sama sem blondinka*** moja najlubša barva je roza** in imam kužka čivavo in kot reese witherspoon** ta filem je bil najboljši od vseh ki sem jih gdaj gledala***in bo ostal za zmeraj*** blondinke držimo skupaj*** :)(:

— ***anja***
8.3. 2006 ob 16:08

ta film je najboljsi od vseh ki sem jih gledala upam da ne bo nihce pomislil da potem nisem videla veliko filmov ker to ni res ta film se mi zdi prekrasen sa je smesen . in je prica da se vse lahko doseze ce se dovol potrudis saj velikokrat mislimo da s trudimose prevec pa tega ne dosezemo nic ni nemogoce spremenimo svet to nam sporoca ta film ki je res THE BEST

— zana
8.3. 2006 ob 16:14

TA FILM JE NAJBOLSI ! SE POSEBEJ MI JE BILO VSEC DA JE VSE ROZNATO SAJ SEM TUDI SAMA TAKA VSE IMAM ROZA

— ZANA
17.4. 2006 ob 9:49

Reese Witherspoon je zelo dobra igralka.Blondinka iz Harvarda (1,2) sta najboljša filma ki sem jih videla upam da bodo posneli mogoče še Blondinka iz Harvarda (3,4...) ker so filmi zelo zabavni iz zares upam da boste posneli še kakšen filem

— laura
22.4. 2006 ob 19:48

ma ta filem je ful...kul..no še kr kull... ma drugi del ni bil tako dober.kot prvi... ma vi seno samo tako naprej.

— oboževalka filov...
26.4. 2006 ob 22:38

Nimam besed!! To je najboljši film na svetu, najboljša igralka na svetu in.enostavno je vse tak cool, da nimam več besed!! Cool, cool, cool, cool

— ELLE
24.9. 2006 ob 15:05

supr, fajn film! najbl ušeč pa mi je konc :):):)

— L mam na čelu
19.11. 2006 ob 18:20

najboljši film na svetu, pa igralka je zakon,p!nk pa tak al kat the best

— elle
18.2. 2007 ob 18:54

zelo fajn

— v
27.6. 2007 ob 10:47

zelo dobro navdušena sem

— katja
13.7. 2007 ob 15:05

film blondinka s harvarda je zakon!igralka elle zelo dobro igra saj se vedno postavi zase in vsakega fanta privlači(smeh)res super film

— blondinka
5.3. 2008 ob 17:32

heii ta fil je res THE BEST IN ZAKON!ful je smešno!!!hihih.......pozdravte mi elle woods!!pa papa***********

— melly
24.3. 2008 ob 12:43

Hehe res legendaren film
svaka čast Reese za glauno vlogo

— elči
23.6. 2008 ob 2:00

Odlična komedija in film, 4ewer!!

— Diaspro Ris
13.4. 2009 ob 15:15

JAZ SEM NARAVNA BLONDINKA,TKO DA,PRAVI FILM ZAME.PA MOJA NAJLJUBSA BARVA JE ROZA...

— ELLE WODDS
14.4. 2009 ob 2:00

Blondinka s Harvarta je najboljši film od kar sm jih gledala

— Anja
15.4. 2009 ob 20:36

ful dobr filmje

— maša
20.6. 2009 ob 15:15

ta film je najboljši in naj smešnejši na tem velikem svetu

— mia
2.7. 2009 ob 13:16

film mi je ful ušeč
še bposebi za to kr je elli v resnic isto ime ku men
de best jlr

— reese
25.9. 2009 ob 19:42

baje da je kul

— matija
2.10. 2009 ob 16:29

ma tole je ful dobr film

— maja
28.10. 2009 ob 12:17

PO PRAVICI POVEDANO SMO BLONDINKE PAAMETNE NE TAKO KOT PRAVTE NEKATERI PAČ SI BLONDINEC AL PA BLONDINKA KAJ JE TO TAKZGA.AMPAK TA BLONDINKA JE PA KAR LUŠNA KAJ NE .

— GALA LOLIPOP
14.11. 2009 ob 12:00

jaz sem to gledal na TV1000 in na možnih kanalih.to je res super!
upam,da naredijo še 3. del.

-amadej123

— amadej123
1.3. 2010 ob 13:59

BLONDINKA S HARVARDA JE NAJBOLJŠI FILM NA SVETU TU

— GALA LOLIPOP
15.10. 2010 ob 20:45

Jeeej, blondinke za vedno!!!

— *Blondinka*
26.6. 2011 ob 10:22

Reese Witherspoon, zakaj vedno tako razturaš?! Film imam na DVD-ju in ga gledam vsak petek. Mislim naj naj naj boljši!
Ta film dokazuje, da lahko z malo truda narediš "ustvariš" veliko in pa seveda, da blondindinke itaQ vedno RAZTURAMO!

— Blondi girl XDD
30.7. 2011 ob 10:15

hvala lepa za te komentarje poljubčke vsem blondinka...

— blondinka...
28.1. 2012 ob 11:55

To je the best film na svetu. Boljšiga si ne moreš predstavljat. Vse je romantično ... in popolno <3

— Alissa

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.