Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Blade 2

akcijski, grozljivka, triler
Na sporedu od: 6.6.2002, Kolosej Ljubljana
Scenarij: Marv Wolfman, Gene Colan, David S. Goyer

O zgodbi

V pol človeku, pol vampirju z imenom Blade gori želja, da bi rešil človeštvo pred grozečo pošastjo. Pridruži se energični skupini vampirjev, ki jih sovraži, da bi uničil krvavega Armageddona, ki skuša iztrebiti obe rasi.

Film popelje občinstvo v osrčje mejnega sveta, ki se nahaja pod površjem vsakdana. V njem vladajo vampirji, ki se hranijo s človeštvom.

Stripovski junak Blade je prvič leta 1998 zaživel na velikem platnu. Preden se je rodil, je njegovo mamo napadla skupina vampirjev, zato je njegova kri napol vampirska. Whistler, Bladov mentor je iznašel serum in mu omogočil gibati se po dnevni svetlobi.

Eli Damaskinos, vodja vampirskega naroda je ugrabil Whistlerja in ga okužil z vampirskim virusom, Blade pa se je medtem spoprijateljil z Scudom, ki je zanj izdelal krvoločno orožje za boj proti sovražniku.

"Blade je edinstven v svoji vrsti", o svoji vlogi pravi Wesley Snipes. Ima vso moč vampirjev, ne pa tudi njihovih slabosti. Njegov svet obkrožajo vampirji, ki jih sovraži in njegova želja je, da bi rešil svet pred njimi.

O igralcih

Wesley Snipes (Blade)

Zelo nadarjen in spoštovan igralec je blestel že v mnogih filmskih uspešnicah z legendarnimi igralci kot sta Robert De Niro in Sean Connery.

Leta 1985 se je prebil med zvezde v filmu Wildcats, kjer je igral skupaj z Goldie Hawn, leta 1987 pa se je pojavil v razvpitem videu (režiral ga je Martin Scorsese) Bad, pevca Michaela Jacksona, kot vodja nasprotne bande. Opazil ga je režiser Spike Lee, s katerim je sodeloval v filmih Mo' Better Blues in Jungle Fever. Kasneje je igral v filmih: Major League, skupaj z Tomom Berengerjem in Charlijem Sheenom, New Jack City, Driblerja pod košem, Passenger 57, Rising Sun, Demolition man, Sugar Hill, Drop Zone, Money Train, The Fan, US Marshalls in One night stand, kjer je igral z Nastassjo Kinski. S to vlogo je leta 1997 na beneškem filmskem festivalu prejel nagrado Volpi Cup za najboljšega igralca.

Kmalu ga bomo videli v zaporniški drami Undisputed.

Kot mnogi njegovi kolegi, je tudi on ustanovil neodvisno produkcijsko podjetje Amen Ra Films, ki podpira različne projekte.

Snipes je izurjen umetnik, ki ima v malem prstu vrsto različnih disciplin: karate, kung fu in capoeiro, afriško brazilsko veščino.

Kris Kristofferson (Whistler)

Kris Kristofferson je človek z zelo razgibanim življenjem. V sedemdesteih letih je njegova kariera popularnega country pevca dosegla vrhunec s pesmimi Me and Bobby McGee, Help me make it through the night, For the good times, Loving her was easy,...

Skupaj s kolegi Willijem Nelsonom, Johnnyjem Cashom in Waylonom Jenningsom je dolga leta prirejal koncerte vsepovsod po svetu.

Sprva je poskusil iti po očetovih stopinjah vojaškega pilota, njegova velika ljubezen do pisanja pa ga je vodila od prosvete k legendarnemu pevcu, katerega pesem Sunday Morning Coming Down je postala najboljša country pesem leta 1970, on pa je prejel nagrado za najboljšega pisca pesmi.

V teh letih pa se je začela tudi njegova filmska kariera. Film Zvezda je rojena, kjer je igral z Barbaro Streisand mu je 'prinesel' nominacijo zlati globus za najboljšega igralca.

V zadnjih 30-ih letih je igral v številnih nepozabnih filmih: Pat Garett in Billy The Kid režiserja Sama Peckinpaha, Limbo in Lone Star režiserja Johna Sylesa, Scorsesejevem Alice doesn't live here anymore, Heaven's Gate, Payback in Planet opic režiserja Tima Burtona.

Mnogostransko izobražen Kristoferson ima v svojem potnem listu zapisan poklic pisatelja. Glasba ga najbolj osrečuje in kot sam pravi: "Zadovoljen sem, da lahko izražam stvari, ki jih čutim in se tako približam ljudem, ki čutijo podobno."

Norman Reedus (Scud)

Igral je v zelo različnih filmih kot so: 8 mm z Nicolasom Cageom režiserja Joela Schumacherja, Gossip Davida Guggenheima, Boondock Saints z Willem Dafoem, Let the Devil Wear Black z Mary Louise Parker, Six Ways to Sunday z Deborah Harry, I am loosing you z Elizabeth Perkins in nazadnje v Deuces Wild režiserja Scott Kalverta, kjer igra ob Mattu Dillonu.

Prvič se je pojavil v znanstveno fantastičnem trilerju Mimic režiserja Guillerma Del Tora, skupaj z Miro Sorvino.

Leonor Varela (Nyssa)

Varela je igralka francosko-čilanske krvi, ki je bila opažena v vlogi serije Cleopatra v letu 1999 in si utrla pot na filmska platna: Texas Rangers, The Man in the Iron Mask, The Tailor of Panama, kjer igra ob Piercu Brosnanu in Geoffreyu Rushu.

O režiserju

Guillermo del Toro

Leta 1992 je na filmskem festivalu v Cannesu prejel nagrado kritikov za prvenec Cronos. Častilec gotskega horrorja, je nadaljeval kariero s filmom Mimic, za katerega je napisal tudi scenarij, igrali pa so Mira Sorvino, Jeremy Northam in Charles Dutton.

V zadnjem času je posnel špansko govoreč fim The Devil's Backbone v njegovem tipičnem stilu. V glavnih vlogah slovijo Eduardo Noriega, Marisa Peredes in Federico Luppi. Film je koprodukcija Almodovarjevega (El Deseo) in njegovega podjetja (Tequila Gang).

Trenutno razvija projekte, povezane z Francisom Fordom Coppolo in Jamesom Cameronom, v vlogi

Komentarji

22.7. 2007 ob 7:26

ful kulski film meni je ful dober blade in lušna pa mi je nysa

— aljaž
8.5. 2009 ob 18:40

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111

— SEX
14.1. 2023 ob 17:01

Film kot vsa nadaljevanja ni preveč dober ne pričakujte preveč . Efekti in zgodba sta še nekako uredu ampak ocenil bi ga z 6 od 10 .

Moje mnenje je če niste oboževalci grozljivk ga ne glejte če pa mate grozljivke radi film priporočam .

— Black Panther

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.