Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu

komična drama
Film je prejel 2 oskarja med drugim tudi oskarja za najboljšega igralca v stranski vlogi.
Podnapisi
Na sporedu od: 15.8.2019, Kolosej Ljubljana
2h 41min / 161min
Leto: 2019
Jezik: angleščina
Scenarij: Quentin Tarantino
Film je zgodba o nekdanjem zvezdniku televizijskih vesternov in njegovem dolgoletnem dvojniku, ki se v času umorov zloglasnega serijskega morilca Charlesa Mansona in vladavine terorja Helterja Skelterja leta 1969 v Los Angelesu odpravita na pot, da bi se uveljavila v filmski industriji.

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je zgodba o igralcu in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto pod soncem v neizprosni filmski industriji davnega leta 1969. Dogodki se odvijajo v Los Angelesu ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda.

Glavna junaka filma, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), nekdanja zvezda kavbojske TV-serije, in njegov dolgoletni dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt), se v obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več. Toda Rick ima slavno sosedo, Sharon Tate (Margot Robbie).

Komentarji

16.8. 2019 ob 19:24

Dober film, vendar sem pričakovala da bo veliko boljši. Oceno bi dala 7-8

— Kris
17.8. 2019 ob 2:15

Joj, nam je bilo ful žal tega časa, ki smo ga porabili za ogled filma... Preprosto ob koncu filma nismo vedeli za kaj se je šlo, saj so bili vsi dogodki pavšalni in si se včasih prav izgubil v filmu.
Film bo pa najbrž dober vsem tistim, ki so dobro seznanjeni z vsemi dogodki in stanjem takrat, ter bodo razumeli posredno podano zgodbo... Če pa zgodovine tega obdobja ne poznaš, potem pa misim, da bo ta film prej naporen, kot pa nek presežek.

— Nncho
20.8. 2019 ob 18:50

Zelo dober film, traja in traja in na koncu presenetljiv konec. Glasba hipijevska, dobra igralska zasedba in zadnji film Luka Perryja. Ocena 4 od 5.

— BradLeo
1.9. 2019 ob 20:35

Ni mi bil vsec

— Mirsad
5.10. 2019 ob 18:46

Definitivno pretemna slika.
Po igralski zasedbi bi pričakovala dober film, se mi pa zdi da ni imel ne repa ne glave. V uri in pol se ni praktično zgodilo nič ‘prelomnega’, kar je značilno za vsak film. Konca nisem niti dočakala, ker sem se po uri in pol odločila, da preneham s tem mučenjem.

— Marina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.