Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Beowulf 3D

animirana domišljijska pustolovščina
Sooči se s svojimi demoni
Podnapisi
1h 54min / 114min
Leto: 2007
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Neil Gaiman in Roger Avary
Režija: Robert Zemeckis
Mojster revolucionarne animacije posnemanja resničnih človeških gibov Robert Zemeckis, ki nas je navduševal že s Polarnim vlakom, se podaja v čarobni svet mitov in legend iz 8. stoletja. Veliki bojevnik Beowulf skuša osvoboditi mestece Heorot iz objema strašnega stvora Grendela. To mu na glavo nakoplje srd Grendelove matere, ki zna spreminjati obliko, in tako v podobi zapeljive lepotice skuša prevarati tudi Beowulfa. Neomajni bojevnik se kljub temu proti stvoru uspešno bori, toda pot do legende je še dolga in posuta z obilico smrtonosnih pasti in ukan.

Zgodba

V dobi junakov stopi v ospredje najmogočnejši vojščak Beowulf. Ko ubije nepremagljivega demona Grendla, si nakoplje divji srd njegove zapeljive matere, ki namerava storiti vse, da bi se maščevala. Epska bitka, ki sledi, bo odmevala v prihodnost, z njo pa si Beowulf zagotovi večno slavo.

Z oskarjem nagrajeni režiser Robert Zemeckis bo prikazal najstarejšo epsko zgodbo v angleškem jeziku s pomočjo najnovejše tehnologije. Beowulf predstavlja desetletje dolgo pot za avtorja Neila Gaimana (romana v slikah Mirrormask in Sandman) ter scenarista Rogerja Avaryja (Šund), da bi na koncu le uspela mit prenesti na veliko platno.

Film je narejen tudi v 3D tehnologiji, katere predstavnik v Sloveniji je XpanD. V XpanDovih dvoranah v Ljubljani in Mariboru, si bo tako film mogoče ekskluzivno ogledati v 3D tehniki. Ogled v 3D tehniki ponuja edinstveno in nepozabno izkušnjo.

Junaška epska zgodba

Zgodba je postavljena v magično obdobje, polno junakov in pošasti, pustolovščin in poguma, zlata in slave, ko izjemni Beowulf reši starodavno dansko kraljestvo pred pogubo. Pri tem se orjaškemu Vikingu, iz katerega kipita samozavest in častihlepnost, uspe povzpeti na sam prestol.

Njegovo ime odmeva po kraljestvu, pevci pa pojejo o njegovem izjemnem junaštvu in dejanjih. Ko Beowulf potolče strašno pošast, začne rasti njegov ugled in bogastvo. Vsem zakladom in izjemnim skušnjavam pa se zelo težko upre. In prav to, kako se bo uspel spoprijeti močjo, ki so mu jo potisnili v roke, ga bo zaznamovalo kot vojščaka, vodjo, moža in predvsem kot človeka.

Beowulf je najstarejša preživela epska pesnitev v angleškem jeziku. Čeprav filmska upodobitev vsebuje veliko vsebine in likov iz izvirne pesnitve - pošasti in junaki, bitka med dobrim in zlim - vseeno ne gre za isto pesnitev, kot jo poučujejo v šolah. "Odkrito povedano mi v izvirni pesnitvi ni bilo nič všeč. Spomnim se, da sem jo moral v šoli prebrati in mi ni bilo nič jasno, ker je napisana v stari angleščini," prizna Zemeckis. "Zato si nisem mislil, da lahko iz tega nastane zanimiva zgodba. Dokler nisem prebral scenarija Neila Gaimana in Rogerja Avaryja. Potem me je čisto prevzelo."

Poseben poudarek so ustvarjalci dali na upodobitev demonskih pošasti, ki terorizirajo nemočne ljudi. Če so hoteli narisati stvor, ki ne obstaja, denimo Grendla, so morali začeti od začetka, tako da so izdelali majhen kipec. Podobno je bilo pri zmaju - začeli so z najboljšim približkom, ki obstaja, in oblikovali naprej.

"Da bi poustvarili svetlobo iz 4. stoletja, smo za film pripravili tri svetlobne sheme," pravi Zemeckis. "Sončna svetloba je morala biti z območja Danske, in sicer pozimi, torej dokaj hladna in razpršena. Potem še svetloba ognja in svetloba, ki se odbija od zlata. Čar računalnikov je ravno v tem, da lahko poustvariš svetlobo, ki je ne bi mogli drugače doseči."

Beowulf je narejen tudi v 3D tehniki, prvič doslej. V Ameriki bo igral na več kot 700 platnih, v Sloveniji pa si bo možno ekskluzivno ogledati film tudi v dveh dvoranah XpanD v Ljubljani in Mariboru. Seveda pa tudi tisti, ki si bodo film ogledali v 2D tehniki, ne bodo prikrajšani, saj je izkušnja podobna kot pri Polarnem vlaku.

Igralci

Ray Winstone (Beowulf)
Pred kratkim smo ga lahko videli v z oskarjem nagrajenem filmu Martina Scorseseja Dvojna igra in Nepovabljen, v katerem je igral ob Judu Lawu in Juliette Binoche.

Kmalu pa ga bomo lahko videli v četrtem Spielbergovem pustolovskem filmu o Indiani Jonesu.

Igral je še v Hladnem vrhu, Kralju Arturju in uspešnici Zgodbe iz Narnije.

Anthony Hopkins (Hrothgar)
Prejel je oskarja za vlogo v filmu Ko jagenjčki obmolknejo (1991), nominiran pa je bil še leta 1993 in 1995, za vlogi v filmih Ostanki dneva in Nixon. Za Ostanke dneva je prejel nagrado BAFTA za najboljšega igralca. Leta 1993 je ob Debri Winger zaigral v filmu Richarda Attenborougha Shadowlands, ki je naletel na številne pohvale kritikov v Ameriki in Veliki Britaniji. Leta 1998 si je z vlogo v filmu Amistad priigral nominacijo za oskarja za najboljšega stranskega igralca. Pred kratkim je ponovno oživel lik Hannibala Lecterja v filmu Rdeči zmaj.

Leta 1992 je zaigral v filmih Howardov kot in Drakula, sledili sta vlogi v filmih Jesenska pripoved in The Road to Wellville. Svoj režiserski prvenec je doživel leta 1995 s filmom August, posnetem po Čehovem romanu Striček Vanja, zanj ustvaril glasbo in sam zaigral vlogo Vanje. Glavno vlogo je prevzel tudi v filmu Življenje s Picassom in napeti pustolovščini režiserja Leeja Tamahorija Preživetje na robu divjine. Film Zorro, ki ga je režiral Martin Campbell, je na filmska platna prišel leta 1998. V njem je Hopkins zaigral ob Antoniu Banderasu in Catherine Zeta-Jones. Leto prej pa je bilo Hopkinsovo igro moč opazovati tudi v Spielbergovem filmu Amistad.

Leta 1998 je nastopil tudi v filmih Ko pride Joe Black Martina Bresta in Instinkt Jona Turtletauba, nedavno pa je ob Jessici Lange zaigral tudi v filmu Titus. Vlogo pripovedovalca je prevzel v filmu Grinch in se kot dr. Lecter v uspešnici Ridleyja Scotta Hannibal vrnil na filmska platna.

Med njegove prve filme sodijo 84 Charing Cross Road, The Bounty, Desperate Hours, The Elephant Man, Magic in A Bridge Too Far. Ameriška televizija mu je prinesla dve nagradi emmy za vlogo v filmih The Lindbergh Kidnapping Case (1976), kjer je upodobil Bruna Hauptmanna, ter The Bunker (1981), kjer je zaigral Adolpha Hitlerja.

Igral je še v Aleksandru, Legendi o motorju, Vseh kraljevih možeh.

John Malkovich (Unferth)
Čikaškemu gledališču Steppenwolf se je pridružil leta 1976 in na newyorških odrih debitiral sedem let kasneje s True West.

Na filmu je debitiral s Prostori v srcu, sledili so filmi Polja smrti, Steklena menažerija, Nevarna razmerja, Na ognjeni črti, Štoparski vodnik po galaksiji, Mož z železno masko, Mulholland Falls, Biti John Malkovich, Shadow of the Vampire, Hotel, Ripley’s Game, The Dancer Upstairs, Hideous Man, Johnny English, The Libertine, The Great Buck Howard, The Mutant Chronicles, Gardens of the Night.

Na televiziji je med drugim nastopil v Heart of Darkness, RKO 281, Nesrečnikih in Napoleonu.

Bil je scenarist in režiser Hideous Man, producent in režiser The Dancer Upstairs ter Art School Confidential ter producent Ghost World, The Loner, Kill The Poor, Found in the Street, The Libertine. Za televizijo je produciral Some Assembly Required.

Robin Wright Penn (Wealthow)
Svoj prvenec je doživela v klasiku Roba Reinerja The Princess Bride. Nominacijo za zlati globus je prejela leta 1995 za nepozabno vlogo Jenny v izjemnem Forrestu Gumpu Roberta Zemeckisa.

Igrala je še v Tako je ljubka, Nine Lives, Sorry, Haters.

Angelina Jolie (Grendlova mati)
Je dobitnica oskarja in trikratna dobitnica zlatega globusa. Leta 2004 je ob Ethanu Hawku igrala v trilerju Zbiralec življenj, akcijsko pustolovskem filmu Nebeški kapitan in svet prihodnosti z Judom Lawom in Gwyneth Paltrow ter v filmu Oliverja Stona Aleksander ob Colinu Farrellu. Istega leta je posodila glas usodni zapeljivki Loli v uspešnem animiranem filmu Kraljestvo morskega psa.

Leta 2003 je igrala akcijsko junakinjo v filmu Lara Croft: Tomb Raider - Zibelka življenja, nadaljevanju mega uspešnice iz leta 2001, kot tudi predano humanitarno aktivistko v provokativni drami Beyond Borders. Igrala je v filmu Izvirni greh z Antoniom Banderasom ter v uspešnici Samo še 60 sekund ob Nicholasu Cageu in v komediji Life or Something Like It.

Njena upodobitev duševne bolnice v Nore in svobodne ji je prinesla oskarja, tretji zlati globus, nagrado Broadcast Film Critics in nagrado ShoWesta za stransko vlogo. Film je posnet po resnični zgodbi Susanne Kayson, režijo je prevzel James Mangold, glavno vlogo pa je dobila Winona Ryder.

V trilerju Zbiralec kosti Phillipa Noyceja igra neizkušeno policistko, izkušenega detektiva pa Denzel Washington. Prav tako je igrala ob Billyju Bobu Thorntonu in Johnu Cusacku v filmu Mika Newella Pushing Tin. Za ganljivo dramo Srčne igre Willarda Carrolla (z izjemno igralsko zasedbo, v kateri so bili tudi Sean Connery, Gena Rowlands, Madeline Stowe, Ellen Burstyn, Gillian Anderson in Dennis Quaid) je osvojila nagrado The National Board of Review v kategoriji 'mladih igralcev'.

Film Gia, posnet za hišo HBO, v kateri igra slavno manekenko, ki umre za aidsom, ji je prinesel pohvale kritikov in nominacije za zlati globus, emmyja in nagrado Screen Actors Guild. Za emmyja je bila nominirana tudi za vlogo druge soproge Georgea Wallaceja, Cornelije, v zgodovinskem epu Johna Frankenheimerja George Wallace, o kontroverznem guvernerju Alabame, ki ga je igral Gary Sinise, posnetem za televizijsko hišo TNT. Za to vlogo je dobila prvega zlatega globusa in nominacijo za nagrado cable ace.

Ob Davidu Duchovnyju in Timothyju Huttonu se je pojavila v filmu Andyja Wilsona v vlogi boga, pred tem pa je igrala v mini-seriji True Women, ki je posneta po zgodovinski knjižni uspešnici Janice Woods Windle. Poleg tega je igrala tudi v priznanem filmu Annette Haywood-Carter Foxfire, ter v filmu Hekerji.

Izza kamere

Robert Zemeckis (režiser/producent)
Za megauspešnico Forrest Gump je prejel tako oskarja, kot tudi zlati globus za režijo. Film si je prav tako prislužil oskarja za najboljšo moško vlogo, in sicer ga je dobil nihče drug kot Tom Hanks.

V svoji bogati karieri je režiral naslednje filme: Potopljene sence (v katerem sta igrala Harrison Ford in Michelle Pfeiffer), vse tri dele uspešnice Nazaj v prihodnost (Michael J. Fox in Christopher Lloyd), Stik (Jodie Foster, Matthew McConaughey in Tom Skeritt), Smrt ji lepo pristoji (Meryl Streep, Goldie Hawn in Bruce Willis), Kdo je potunkal zajca Rogerja? (Bob Hoskins in Christopher Lloyd), Lov na zeleni diamant (Michael Douglas, Kathleen Turner in Danny DeVito).

Komentarji

28.11. 2007 ob 18:47

To se resnično baje splača gledat v 3D kinu! Ziher ga bom šel gledat v Xpand, PRVIČ.

Če ga je že kdo vidu, naj pove kako je!!?

— I.P.
1.12. 2007 ob 18:19 zvezdica

Film navduši z efekti, katerih nismo vajeni - gre za 2-urni 3D spektakel. Sama zgodba deluje preprosto in epsko. Še mogoče nasvet: ne kupujte si sedežev posebnih efektov. Le ti sicer pri tem filmu niso vključeni, so pa stoli le teh izredno neudobni, saj sem moral noge imeti v zraku kar 2 uri.

Pa še kritika Koloseja: film so najprej zavrteli in se je po 5 minutah prekinil. Zavrtijo ga drugič, nakar se zgodi isto. V tretje je šlo rado!

— Miha
7.12. 2007 ob 9:08

Ojla, a je že kdo gledal ta film v 3d kinu?

— Kiklops
7.12. 2007 ob 9:10 zvezdica

Odličen film. Končno nekaj novega v 3D tehniki. Nova, kvalitetnejša očala. Vsi animirani filmi bi morali biti v 3D. Edino podnapisi bi morali biti bliže. Pa ne zato, ker jih je daleč kaj težje brati, ampak zato, ker jih je v nekaterih prizorih potrebno gledati "skozi" objekte. Vsekakor je film, ki ustvarja novo poglavje zgodovine filma. 3D filmi so redkost, zato ne zamudite zgodovinskega dogodka.

F

— Fra
8.12. 2007 ob 4:37

film je zelo dober ampak so nekateri prizori zelo grozni zato ker je naenkrat tišina in potem naenkrat zelo glasno in potem pride pošast v nas . drugače pa je zelo dober in ga priporočam da si ga ogledate pa tudi 3d očala imajo nova

— maša
8.12. 2007 ob 19:26 zvezdica

s kolegi smo si ogledali ta film v xpandu, z ocali. morm rect da je zadeva enkratna. najmanj 3x sem zelo cviknil ker bi me kmalu veja po nosu, ali bi me voda zalila ali pa kak vojak priletel direktno vame. ok, ne ravno zares ampak 3D je tako realen da enostavno cviknes zaradi refleksov.
Edino kar mi ni bilo prevec vsec je to, da se podnapisi ne berejo ravno najboljse.

— marcus
8.12. 2007 ob 19:28 zvezdica

Film je kar se vsebine tiče zadovolji: zgodba je napeta, vsebina ni razvlečena.
Je pa ga je posebno doživetje pogledat v 3D obliki, zaradi česa je film poseben in ne le ena računalniško animirana, srednjeveška zgodba(čeprav je animacija izvrstna). Film morda res ni primeren za najmljajše, saj je v njem kar nekaj golote in precej grozljivih prizorov.

Ocena: 3+
Ocena(v 3D obliki): 4+

— et
8.12. 2007 ob 19:28

Hi
Film je zelo cool, vreden ogleda.
lp

— Bionic
9.12. 2007 ob 11:54

to je tok bedn film

— matrix
9.12. 2007 ob 17:38

Najslabsi film letos! Skoda stran vrzenega denarja...res bolje bi bilo iti pogledat kako komedijo v Koloseja!

ocena: 3/10

— kr neki
10.12. 2007 ob 11:00 zvezdica

eden izmed tistih filmov, ki enostavno prekratko trajajo. akcija od začetka do konca. tudi sporočilo je zelo zelo globoko. vse skup zelo izvirno.

...v Xpandu priporočam da se vsedete na sredini dvorane. akcijaaaaaaa totalka.

— marko22
12.12. 2007 ob 7:53

mogoče kdo ve, do kdaj bo film v x-pandu?
še nekaj.. pač ne vem, ker nisem z ljubljane. xpand je v koloseju, ali se nahaja kje drugje, blizu koloseja?

— *tina*
12.12. 2007 ob 18:09 zvezdica

Se strinjam z drugimi glede podnapisov, morali bi biri bliži, včasih jih je težje brati. In tudi sedeži s posebnimi efekti, so malo nerodni ker ti noge visijo v zraku, mogoče kakšne pručke ali kaj podobnega.

Film v 3D tehniki, odličen! Animacija človeškega obraza, še ni tako dobra, drugače zgodba OK. Škoda, da ni kakšnega pravega filma v 3D tehniki, ker mislim, da bi bil odličen.

Splača se pogledati, lepo v sredini dvorane, in ne stegovati rok proti platnu ;-)

— Danilo
21.12. 2007 ob 18:33

a sedezi ne delajo al jih samo za ta film niso naprogramiral?
to se mi zdi pa cist mem...
ce so lahko za bedn 2D film like Noc v muzeju naprogramiral stole, zakaj jih pol se za 3D spektakl ne morejo???
beda od bede...

— buba
28.12. 2007 ob 16:35 zvezdica

Šu gledat v 3Dtehniki. Film ima zelo dobre efekte, lepo narisan zgodbo dokaj povprečno. Z Očali sem 4krat pomežiknu ko sem mislil da bo kaj vame priletelo =) Na čase daje preveč "ploski" vtis dveh slik. Na zelo blizu vidiš zamegljene 2 slike. Ter očala zelo zatemnijo film (podobno kot sončna očala). Niso tudi kaj extra udobna. Zvok v xpandu je bil dokaj povprečen.

Ogled priporočam.

— Janez Veliki Plemeniti
29.12. 2007 ob 23:41 zvezdica

film mi je bil zelo vredu,malo se moraš navadit na ta očala,mene je pol ze vse bolel nos.me pa je motilo ker so ti stoli tak neudobni,neki trdi,pa komaj dol segaš z nogami.drugace kot film,si od zacetka moras zlo vid privadit,ker se vse odvija hitro in komaj sledis pol pa gre.vmes te res malo kaj prestrasi ker imas vse pred očmi,tak da film je zanimiv in splača se pogledat kaj drugačnega.

— sandra
5.1. 2008 ob 17:16 zvezdica

danes (5. 1. 2008) smo gledali ta film,,,,in moram rečti da ,,trga gate"!!
je pa res to,,,podnapise je res malo težko brati,,,pa stoli so res neudobni žal (stoli so takšni kot na starem avtobusu),,,
Zvok je bil odličen,,,Film mi je enostavno všeč,,,in to je tudi res,,da te oči pečejo (zaradi 3D očal),,pa noge ti v luft visijo (še posebej če si velik do 170cm (in imaš seveda kratke noge),,
nevem kako naj se izrazim za vse to,,,bom dal kar ocene:
ocena filma: 10/10
ocena udobja (stoli, očala...): 6/10
ocena za vse skupaj: 8-9/10

film priporočam vsem, ki bi radi doživeli res pravo pustolovščino,,,
BEOWULF JE ZAKON!!!še posebej v 3D verziji!!..

— Kevin V.
5.1. 2008 ob 17:23 zvezdica

Film je s strani animacije, tekstur in globine skoraj brezhiben. Teksture so fantastične ampak bolj ko je grozljiv karakter bolje izgleda in lepša kot mora biti ženska bolj plastično celuje...Tek in jahanje konj je še vedno nerešljiva uganka... Karakterji so fantastični, pri emocijah pa se rahlo zatakne. Še vedno ne izžarevajo tega kar vsak povprečen igralec naredi z lahkoto ali pa animiran lik iz recimo Shreka, Ice ige itd. Ampak mislim, da so samo še nekaj kotakov stran od tega. Zgodba je tako ali tako saga, ki opeva junaška dejanja iz 6 stoletja in deluje bolj kot pravljica. Ampak to sploh ni moteče, če padeš notri. Na nek način to ni nič drugače kot gledati Gladiatorja, ki je prav tako izmišljen.
3D projekcija je OK. Globinska ostrina deluje 100%. Na trenutke so nekateri karakterji ali objekti preveč ploski in ostri. Ampak to je bolj postranska pripomba.
Podnapisi pa so zgodba zase. Problem je, da so projeciraniv 2D tehniki film pa v 3D tehniki in mora tvoje oko neprestano preklapljati med filmom in podnapisi. Če dosti dobro razumeš angleščino to ni problem ampak vseeno avtomatično pogleduješ dol proti podnapisom. Pač.... edina stvar, ki bi to rešila je sinhronizacija.
Kakorkoli že priporočam, ker izkušnja je absolutno fantastična.

— Iztok
12.1. 2008 ob 15:25 zvezdica

Sm šla gledat z eno prijatelco in sva se mele res super...film je bil res dober,zelo realističen tako da učasih kr pozabiš,da je v bistvu neke sorte...risanka.
Edino, kar me je malo motilo, so bli podnapisi, ker jih zarad 3D očal vidiš malo slabše, ker niso ''prirejeni'' za 3D predvajanje. Ma po ene pol ure se navadiš.

— PunkiSpužva
18.1. 2008 ob 16:16 zvezdica

Obstaja samo en stavek, ki lahko opiše ta film: "Brezvezen je, škoda denarja!" ta nori, umobolni Beowulf hoče ubiti prečudovitega zmaja, i pač tam živi! Ljudje so res nori, da posnamejo film o tem idiotu, in to še v 3-D! Morali bi posneti film, v katerem zmaji vladaju svetu in ubijajo ljudi! Moja ocena filma -15

Charu, Königin der Drachen

— Charu, Königin der Drachen
19.1. 2008 ob 3:45 zvezdica

jaz sem ta film pogledala kar že 3x saj se mi zdi fantastičen v vseh pogledih. rada bi dodala da res ni narejen za najmlajše vendar ni problema če si ga tudi oni pogledajo (mislim starejše od 10 let) saj film ni tako grozljiv kakor pravijo.slišala sem že kako se nekateri starši pritožujejo ko si otroci želijo oditi pogledati beowolfa in tudi kako komplicirajo da to ni za njih. tako da tisti starši ki to berete prosim ne mislite da pomagam vašim otrokom da bi vas prepričali le rada bi povedala da se nekateri motite in delate manjšo krivico otrokom saj to ni grozljivka triler ali kaj podobnega. je le animirana domišljiska pustolovščina podobna ostalim ki so jih vaši otroci zagotovo že gledali. je kakor gospodar prstanov le da se maloveč bojujejo in da v njem nastopajo drugačni stvori. to pa vam govorim ker mislim da vem kakšni filmi so in kakni niso primerni za maldoletne osebe. veliko mojih prijateljev si ga je pogledalo in skupaj smo zbrali te komentarje. le majhen nasvet bi še dodala: film si pojdite pogledati v 3D verzijo saj je "mega" le ne vsedite se na stole s posebnimi učinki saj res niso udobni.

— sara
19.1. 2008 ob 5:07

the best movie ever!!!!! Grozn, pa še smešn naenkrat
nimam bolšga opisa, kt to. Grendel je najbolj grozen lik, še bolj, kt un golum iz gospodar prstanov

— Maruša
31.1. 2008 ob 0:00

Se eden v vrsti filmov zadnje case ki so milo receno porazni, brez vsebine, brez kjucnih sestavin za vsak dober film. LAME

— Uros
19.5. 2009 ob 2:00

Ta filem je napet.Dvakrat sem ga gledal ampak sm si vse zapomnu
,s prijatelji smo odsli gledat ta film . Kuker vem nam je bil vsec :)

— Torso
26.1. 2010 ob 10:21

ta film je napet! dvakrat sem ga gledal, ampak si nisem nic zapomnil! s prijatli in profesorico smo gledali film, vsi so si kaj zapomnili, a jaz, ki sem impedido si nisem nic zapomnil, zapomnil se si le tistega velikega zmaja, ki sem se bal, da me naenkrat v enem hipu poje! tki zmaji so strasni , dopade se jim clovesko meso polito z majonezo in kecapom! meni zmajevo meso mi ni vsec, tudi ce mu dodam majonezo ali kecap! najraje imam ocvrte paradiznike, ali cevapcice na zaru. Moja brat tomaz se v tem casu igra z mojim dedkom, in se nima prav nic lepo, ker njegov dedek ga hoce ubiti! pred nekaj casa sem bil v avstraliji. Tam sem lenaril in se potapljal s morskimi psi! skakal sem tudi s kanguroti, kot pravi profesor boris udovic. doktroe boris udovic ima veliko znanja kemije, a ni nikoli skakal s kenguruji! moj brat tomaz se je v avstraliji bal kengurujev in velikih morskih psou!

— niko daneu

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.