Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Batman

The Batman
akcija
Podnapisi
Na sporedu od: 3.3.2022, Kolosej Ljubljana
2h 55min / 175min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Matt Reeves, Peter Craig, Bob Kane
Režija: Matt Reeves
Maščevanje je tukaj.

Po letih tavanja po ulicah Gothama in z le nekaj zanesljivimi zavezniki, osamljen maščevalec Batman postane edino utelešenje pravice med svojimi someščani. Ko elito Gothama napade sadističen morilec, vrsta skrivnostnih namigov popelje »viteza teme« globoko v podzemlje, kjer naleti na Selino Kyle aka. Catwoman, Pingvina, Carminea Falconea in seveda Ugankarja. Ko se dokazi začnejo kopičiti in vodijo vedno bliže in bliže domu ter razkrivajo veličino storilčevega zloveščega plana, mora Batman skovati nova zavezništva, razkriti krivca in vrniti pravico mestu Gotham, kateri je bil preveč dolgo zlorabljen s strani pokvarjene oblasti.

Poleg Roberta Pattinsona (Batman) v filmu igrajo Zoë Kravitz (Catwoman), Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Andy Serkis, Collin Farrell, Peter Sarsgaard in Jayme Lawson.

Film je režiral Matt Reeves po scenariju, ki sta ga spisala on sam in Peter Craig, film pa je tudi produciral skupaj z Dylanom Clarkom, Michaelom E. Uslanom, Walterjem Hamado, Chantal Nong Vo in Simonom Emanuelom.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.