Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Vsi na jug

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 17.12.2015, Kolosej Ljubljana
Leto: 2015
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Julien Arruti, Nicolas Benamou in Philippe Lacheau
Sonia želi svojega fanta Francka predstaviti očetu Jean-Pierru, ki vodi ekološki hotel v Braziliji. Franck se skupaj s prijatelji poda na nepozabne počitnice, toda ko se nekega dne skupaj z Jean-Pierrovo pedantno mamo podajo na izlet v Amazonski pragozd, se za njimi izgubi vsaka sled. Sonia in njen oče najdeta zgolj majhno kamero, na kateri so posnetki neverjetno zabavnih dogodivščin, kako se je druščina spoprijela z nepoznanim in nevarnim okoljem, divjimi zvermi ter predvsem z lastnimi neumnostmi.

Če ste zamudili film Babysitting, ste se nehote prikrajšali za 85 minut čiste zabave. Slednje lahko v veselem decembru nadoknadite z ogledom drugega dela, ki se imenuje Vsi na jug. Odbiti komediji bi lahko označili kot Prekrokano noč po francosko, saj dogajanje prejšnjega dne spoznavamo postopoma – preko ogleda najdenih videoposnetkov. In bodite brez skrbi, zabavate se lahko tudi povsem brez poznavanja zgodbe iz prvega dela. Tokrat se bo klapa prijateljev, ki vedno deluje kot magnet za težave in smešne prigode, odpravila na počitnice v Brazilijo. Sanje o divjih zabavah in senzualnih užitkih bo sicer nekoliko pokvarila betežna babica, za katero bodo morali skrbeti, a nič ne de. Le kaj bi pod vodstvom izkušenega vodiča v osrčju Amazonije sploh lahko šlo narobe?

Osvežitev spomina na prvi del:

V prvem delu smo spoznali nadobudnega umetnika Francka, ki je delal kot receptor v založniškem podjetju in sanjal, da bi nekoč objavili tudi njegove stripe. Ravno na 30. rojstni dan ga je šef ukanil, da bo pogledal njegovo delo, v kolikor Franck tisti večer prevzame vlogo varuške in pazi na njegovega sina. Ker Franckova utrgana prijatelja – žigolo Sam in ljubiteljski snemalec Alex – nista želela izpustiti priložnosti za rojstnodnevno zabavo, sta slednjo pripeljala direktno do Francka. Seveda je situacija kmalu ušla izpod nadzora, za nameček pa je izginil še šefov sin. Zgodba, ob kateri je nemogoče zadrževati smeh, se je sicer srečno končala, saj so našli otroka, Franck je osvojil srce lepe Sonie ter pripetljaje večera opisal v svojem prvem stripu, ki je postal uspešnica.

O zgodbi Vsi na jug:

Amazonija še nikoli ni bila v večji nevarnosti!

Klapa se tokrat odpravi na počitnice v BRAZILIJO! Zaljubljenca Sonia in Franck sta namreč povabila prijatelje, da se jima pridružijo v luksuznem hotelskem kompleksu, ki ga upravlja Soniin oče Alain. Franck na skrivaj načrtuje zaroko, a njegovi načrti, da bi prejel očetov blagoslov, se hitro izjalovijo. K temu pripomorejo tudi njegovi prijatelji, ki se velikokrat izkažejo za najhujše sovražnike, saj ga nenehno spravljajo v težave. Sam je nepopravljiv ženskar, Ernest je neverjetno naiven, Alex pa na trenutne neverjetno zabit. Za nameček je tukaj še Alexova mačo punca, ki vedno reče kaj napačnega.

Ker je hotelski kompleks povsem umirjen in ekološko usmerjen, se druščini razblinijo sanje o divjih zabavah, senzualnih užitkih in brazilski vročici. Zato Sam vzame stvari v svoje roke in moški del ekipe prijavi na ekskurzijo v deževni gozd, kamor v svojem slogu na skrivaj povabi še dve brhki dekleti. To pa še ni vse, saj Alain nemudoma zagrabi priložnost in fantom v varstvo preda svojo betežno in ostarelo mamo. No, Franck se je v preteklosti že izkazal kot »odgovorna varuška«, zato ima stvari popolnoma pod nadzorom. Ali pač …

Ker se skupina ne vrne iz izleta, v hotelu organizirajo neuspešno iskalno akcijo. Naslednje jutro pa najdejo GoPro kamero, s katero je Alex beležil vse trenutke potovanja. Le kaj bodo razkrili posnetki?

Komentarji

19.12. 2015 ob 23:25

Priporočam ogled, ena boljših komedij v zadnjem času.

— Matej
27.12. 2015 ob 12:05

Film ogledal včeraj...resnično priporočam ogled, Francozi nikoli ne razočarajo s komedijo ;) :D

— Anže
11.1. 2016 ob 9:41

Super film-ena izmed boljših komedij.

— Kekac

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.