Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Babilon

Babylon
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 19.1.2023, Kolosej Ljubljana
3h 9min / 189min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Damien Chazelle
Režija: Damien Chazelle
Prihodnje leto se vračamo v Hollywood v dvajseta leta prejšnjega stoletja v epskem filmu z naslovom Babilon, ki ga je režiral in napisal scenarij Damien Chazelle (dobitnik oskarja za režijo filma Dežela La la). Zgodba je postavljena v Hollywood, v dobo jazza v dvajseta leta 20. stoletja, med prehodom iz nemih v zvočne filme, vključuje pa odlično igralsko zasedbo - v glavnih vlogah zaigrajo Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo, Li Jun Li, Tobey Maguire in Olivia Wilde. V drami bomo lahko slišali izvirno skladbo "Voodoo Mama" z oskarjem nagrajenega skladatelja Justina Hurwitza.

O ZGODBI:

Režiser in scenarist Damien Chazelle postavlja dramo Babilon v Los Angeles v dvajseta leta prejšnjega stoletja. Zgodba o prevelikih ambicijah in nezaslišanem presežku sledi vzponu in padcu številnih likov v obdobju nebrzdane dekadence in razuzdanosti v zgodnjem Hollywoodu.

»Babilon predstavlja skupino ljudi, ki se znajdejo v zgodnjem Hollywoodu v času skrajne pokvarjenosti in razuzdanosti,« pričenja svojo kratko predstavitev filma režiser Damien Chazelle, skupaj z glavnimi igralci - Robbie Margot, Brad Pitt, Diego Calva, Li Jun Li, Tobey Maguire, Jovan Adepo in Jean Smart.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.