Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Moje poletje v Provansi

komična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 25.9.2014, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2014
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Rose Bosch
Režija: Rose Bosch
Gluhi Theo se z bratom Adrienom ter sestro Leo po ločitvi staršev znajde na dedkovi provansalski kmetiji. Staromodni Paul sprva ni navdušen nad nespoštljivim obnašanjem starejših vnukov, ki se ves čas pritožujeta, prav tako pa ne zna vzpostaviti pravega stika s Theom. Toda čarobna pokrajina južne Francije otrokom počasi zleze pod kožo, na praznovanju v bližnji vasi pa vzplamtijo tudi prve iskre ljubezni. Paul se trudi vzpostaviti red, vendar mu načrte prekriža nepričakovani prihod starih prijateljev, ki v Paulu predramijo spomine na sproščeno mladost.

V topli in zabavni zgodbi spoznamo staromodnega dedka Paula, ki je primoran poletje preživeti v družbi svojih treh vnukov, ki jih zaradi družinskega spora še nikoli ni videl. Lea, Adrien in mali Theo se ob skorajšnji ločitvi staršev tako prvič znajdejo na dedkovi provansalski kmetiji, daleč od urbanega utripa Pariza. Že takoj po prihodu se med sorodniki pokažejo na videz nepremostljive generacijske razlike. Dedek namreč ni navdušen nad nespoštljivim obnašanjem starejših vnukov, medtem ko prav tako ne najde pravega načina za vzpostavitev stika z gluhim Theom.

Vseeno se sprva težavna najstnika počasi navdušujeta nad podeželjem, na praznovanju v bližnji vasi pa vzplamtijo celo prve iskre ljubezni. Paul se intenzivno trudi ohranjati red in kontrolo, kar pa mu otežuje še nepričakovani prihod starih prijateljev, ki v njem predramijo spomine na brezskrbno mladost.

Komentarji

27.10. 2014 ob 10:22

rr

— ff

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.