Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Avatar: Pot vode

Avatar: The Way of Water
domišljijski
Podnapisi
Na sporedu od: 15.12.2022, Kolosej Ljubljana
3h 10min / 190min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Režija: James Cameron
V glavni vlogi se vraca Sam Worthington, ki bo ponovno zaigral Jaka Sullyja. Njegovo sorodno dušo bo ponovno zaigrala Zoe Saldana, vracata pa se tudi Sigourney Weaver in Stephen Lang. V zasedbo so dodani tudi Kate Winslet, Vin Diesel, Michele Yeoh in Cliff Curtis, v za zdaj še neznanih vlogah.

Film „Avatar“ Jamesa Camerona je začel svojo pot v kinematografih leta 2009 in od takrat naprej je na prestolu najbolj uspešnih filmov vseh časov. Cameron je takrat naredil revolucijo v kino industriji, vizualno osupljivo zgodbo, ki ima hkrati ekološko noto. Prvi film je osvojil tri nagrade Oscar® in je podrl vse rekorde gledanosti, ki jih drži še danes.

Zgodba je umeščena deset let po dogajanju iz prvega dela, Avatar: Pot vode se začne z zgodbo o družini Sully. Odkar se je odločil trajno prenesti človeško zavest v telo Avatarja in postati novi vodja naroda Na’vi, Jake Sully s svojo družino živi na Pandori. Z Neytiri sta ustvarila družino in dobila otroke. Kolonizacijske sile se vrnejo na Pandoro, da bi oživile prvotno iskanje, zaradi česar Jake in Neytiri pobegneta iz svojega doma in raziskujeta doslej še neznane dele Pandore, da bi srečala ljudstvo Metkayine, klan domorodcev, ki živijo obdani z morjem.
 
Pod režijo se tudi tokrat podpisuje James Cameron, producenta sta Cameron in Jon Landau. V glavnih vlogah najdemo Zoe Saldana, Sama Worthingtona, Sigourney Weaver, Stephena Langa, Cliffa Curtisa, Joel Davida Moorea, CCH Pounderja, Edie Falcoja, Jemaine Clement in Kate Winslet.

Da pa bi si zbudili apetit in se spomnili na dogajanje iz prvega dela, si bomo lahko 22. septembra v kinih ponovno ogledali prvi del filma

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.