Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Avatar 3D (repriza)

domišljijski akcijski spektakel
Film AVATAR RE-RELEASE vsebuje nekaj sekvenc z utripajočimi lučmi; to utegne imeti učinek na tiste, ki zaradi občutljivosti na svetlobo lahko doživijo epileptični napad ali trpijo za drugimi oblikami tovrstne občutljivosti.
Podnapisi
Na sporedu od: 22.9.2022, Kolosej Ljubljana
2h 41min / 161min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: James Cameron
Režija: James Cameron
Režiser legendarnega Titanika in kultnih ZF akcij Osmi potnik ter Terminator se v nepozabni 3D pustolovščini poda na čudoviti neznani planet Pandora. Tja je namenjen tudi paralizirani vojak Jake, ki s pomočjo prenosa misli dobi novo - nezemljansko telo. V neznani pokrajini ga skoraj doleti smrt, a ga še pravočasno reši Pandorina staroselka Neytiri. Jake se zbliža s ponosno bojevnico in njenim plemenom ter ob tem spoznava pravo lepoto neukročene Pandorine narave. Toda kmalu se znajde ujet sredi epskega boja, kjer se mora odločiti med tem, kar mu veleva um, in kar mu narekuje srce.

Avatar nas popelje v spektakularni svet, kakršnega si ni moč predstavljati. Na njem se prišlek z Zemlje poda na epsko pustolovščino in se nazadnje bori za rešitev tujega sveta, ki je sčasoma postal njegov dom. James Cameron, režiser in dobitnik oskarja za Titanik, je o filmu začel razmišljati pred 15 leti, ko sredstva, s katerimi bi realiziral svojo vizijo, še niso niti obstajala. Zdaj, po štirih letih produkcije, Avatar, igrani akcijski film z novo generacijo posebnih učinkov, prinaša povsem novo filmsko izkušnjo, v katero se gledalec dobesedno potopi. Revolucionarna tehnologija, ki so jo iznašli za film, se razblini v čustva likov in razsežnost zgodbe.

V  nezemeljski svet vstopimo skozi oči Jaka Sullyja, nekdanjega marinca, priklenjenega na invalidski voziček. Kljub invalidnemu telesu je Jake v srcu še vedno bojevnik. Rekrutirajo ga za potovanje na več svetlobnih let oddaljeno človeško postojanko na Pandori. Tam mogočna korporacija izkopava redki mineral, ki je ključnega pomena za rešitev Zemljine energijske krize. Ker je ozračje na Pandori strupeno, so ustvarili Program Avatar, v katerem je zavest človeških "voznikov" povezana z avatarjem. Avatar je na daljavo kontrolirano biološko telo, ki lahko preživi v smrtonosnem ozračju. Ti avatarji so plod genetskega inženiringa človeške DNK in DNK domorodcev Pandore - Na’vijev.

Ponovno rojen v svojem avatarju Jake lahko spet hodi. Njegova naloga je infiltracija med Na’vije, ki so postali glavna ovira pri izkopavanju dragocene rudnine. A prekrasna ženska Na’vijev, Neytiri, Jaku reši življenje in to spremeni vse. Jaka njen klan sprejme medse in nauči se, kako postati eden od njih, kar je povezano z mnogimi preizkusi in pustolovščinami. Ko se Jakov odnos z njegovo obotavljivo učiteljico Neytiri poglobi, začne spoštovati na’vijevski način življenja in nazadnje zavzame svoje mesto med njimi. Kmalu bo postavljen pred najtežji preizkus, ko jih popelje v epsko bitko, ki bo odločila o usodi celotnega sveta.

Začetki

"Avatar je najzahtevnejši film, kar sem jih posnel," pravi scenarist in režiser James Cameron. In ta izjava veliko pove, glede na to, da je Cameron svetovno znani mojster pripovedovanja zgodb: njegovi filmi Titanik, Terminator, Terminator 2, Osmi potnik 2, Brezno in Resnične laži so bili prelomni filmi, mešanica spektakla, izjemne zgodbe, likov in tehnološke čarovnije, ki je služila zgodbi in čustvom.

"Z Avatarjem sem hotel ustvariti znano vrsto pustolovščine v neznanem okolju," razloži Cameron, "zasnoval sem klasično pripoved o prišleku na tuji zemlji in v tuji kulturi v nezemeljskem svetu. Zgodba je po obliki klasična v najbolj grobih potezah, vendar občinstvo čaka polno preobratov in presenečenj. Sanjal sem, da bi ustvaril film, kot je ta, film, ki se dogaja v drugačnem svetu velike nevarnosti in izjemne lepote, vse od kar sem kot otrok požiral šundovsko znanstveno fantastiko in stripe in med urami matematike risal nezemeljska bitja, skrivajoč se za učbenikom. Z AvatarjemJEM sem končno dobil priložnost."

Kako jim je uspelo

Camerona pri ustvarjanju tuje vrste ni zanimala uporaba maske. Humanoidne Nezemljane že več desetletij igrajo zamaskirani igralci, vse od B filmov petdesetih let, skozi štiri desetletja Zvezdnih stez in njihovih spin offov ter drugih znanstvenofantastičnih filmov in nadaljevank. Preizkusili so že vsak dizajn in metodo nanašanja maske na obraze igralcev. Za povrh je to tudi omejujoče. Velikost in obliko oči ne moreš spremeniti. Proporce telesa ne moreš spremeniti, prav tako ne velikosti lika. Igralec, ki ima na sebi gumo in ostale vrste maske, je omejem tudi pri igranju, saj je maska pregrada med igralcem in objektivom kamere.    

Z metodo, ki so jo uporabili pri Avatarju, metodo ujetega gibanja, se te negativnosti ne pojavijo. Z računalniško grafiko so avatarji podobni igralcem, ki jih igrajo, njihovi osnovni proporci pa so drugačni. Oči Na’vijev so po premeru dvakrat večje od človeških in med njimi je večji razmak. Na’viji so precej vitkejši od ljudi, z daljšimi vratovi, imajo drugačno strukturo kosti in mišic, med drugim tudi najbolj očitno, dlani s tremi prsti.  Kot računalniški liki so Na’viji in avatarji lahko precej večji od ljudi. Z modro masko bi bila njihova koža motna, z računalniško grafiko pa je prosojna in se obnaša kot prava koža, pri kateri pigment na površju ne pokriva rdečice krvi pod njo, kar se denimo vidi, ko močna sončna svetloba posije na zadnjo stran ušes likov. Vse te malenkosti skupaj omogočajo nastanek na videz živih bitij.

Cameron je iskal način, kako ustvariti nezemljane za 21. stoletje. Leta 1995 je videl hiter napredek na področju računalniško oblikovanih likov in mislil, da bo lahko posnel svoj sanjski projekt, ki se dogaja na drugem svetu. Ker je že ustvaril povsem novo generacijo računalniških likov za Brezno in Terminatorja 2, je Cameron želel ponesti računalniško grafiko v nove višave in tako napisal vizualno ambicioznega Avatarja.  Ko pa so scenarij razdelali strokovnjaki za posebne učinke, je spoznal, da je tehnologija, potrebna za fotorealizem, oddaljena še nekaj let, zato je projekt romal na polico.

Ko je leta 2005 Cameron oživel projekt, se je zdelo, da so vse potrebne tehnike za prvim vogalom. V tistem času jih je še skrbelo, da liki ne bodo videti povsem živi in da bodo žrtve t.i. učinka mrtvega očesa iz zgodnejših filmov s tehniko "ujetja nastopa." Cameronova ekipa se je odločila, da preseže vse začetne poskuse in zagotovi popolno realnost likov. Razvili so povsem novo tehnologijo, s katero so posneli obrazno mimiko. Igralci so nosili posebne čelade, podobne nogometnim, na katere so pritrdili majhne kamere. Te so posnele celo najbolj drobne premike obraznih mišic. In kar je najpomembneje, kamera je posnela gibanje oči, česar prejšnji sistemi niso mogli. Seveda so posneli z igralci in pod Cameronovim vodstvom tudi vse prizore v filmu: brez scene, brez kostumov, samo igrali so, kar se je večini zdelo nadvse imenitno.

Druga inovacija, ustvarjenja posebej za Avatarja, je virtualna kamera, ki je Cameronu omogočala snemati prizore znotraj računalniško ustvarjenega sveta, kot če bi snemal v hollywoodskem studiu. Skozi vizualno kamero Cameron ni videl Zoë Saldana, ampak njen velikanski modrokožni lik Neytiri.  Namesto Sama Worthingtona in Sigourney Weaver je videl njuna velikanska avatarja, skupaj s repoma in velikanskimi zlatimi očmi. Namesto pustega sivega prostora pa je videl bujen pragozd Pandore, lebdeče gore Hallelujah in človeško kolonijo pri Peklenskih vratih.

Za učinke so poskrbeli pri WETA Digital iz Nove Zelandije, ki so ustvarili like pri Gospodarju prstanov in King Kongu.

Je to animacija? 

Če vprašate animatorje pri WETA, vam bodo povedali, da so avatarji in Na’viji animirani.  Če vprašate Jima Camerona, vam bo rekel, da so like odigrali igralci. Resnica je, da imajo oboji prav. Potrebno je bilo velike animacijske spretnosti, da so liki "odigrali" natanko tako, kot so to storili igralci. Hkrati si niso pri igri jemali nobene svobode. Niso jih polepšali ali z njimi pretiravali.  Animatorji so vsekakor nekaj dodali z gibanjem repa in ušes, česar igralci niso mogli. A celo pri tem je bil cilj ostati v skladu s čustvi, ki so jih ustvarili igralci med prvim snemanjem,

"Igralci me sprašujejo, ali jih skušamo nadomestiti," pravi Cameron. "Prav nasprotno, skušamo jim dati večjo moč, jim dati nove metode izražanja in ustvariti like brez omejitev. Nočem nadomestiti igralcev. Rad delam z njimi. To počnem kot režiser. Nadomestiti hočemo samo pet ur ždenja v maski, kolikor so pač včasih potrebovali za nastanek likov, kot so nezemljani, volkodlaki, čarovnice, demoni in tako naprej. Zdaj ste lahko, kdorkoli in karkoli hočete, pri katerikoli starosti, lahko celo spremenite spol, ne da bi zapravljali čas z ždenjem v stolu za masko."

Poleg vse kompleksnosti je Avatar posnet v stereoskopskem 3D-ju, za kar je bilo spet potrebno ustvariti posebno tehnologijo, t.i. . Fusion Camera System. Cameron ga je razvil skupaj z Vincom Pacom. Zanj sta potrebovala sedem let.  

Zaradi različnih nivojev tehnologije, ki so jih razvili posebej za AvatarjaJA,  je bil to najbolj zahteven Cameronov film do zdaj. Filmarji so se znašli na neznanem teritoriju in sproti iskali odgovore.

A vse te revolucionarne tehnologije so samo Cameronovo orodje, ki vedno služi zgodbi, čustvom in likom. Producent Jon Landau pravi: "Avatar na občinstvo ne bo pustil vtisa zaradi tehnologije. Bistvo so liki in zgodba, ki jih je Jim ustvaril."  Cameron dodaja: "Vedno je nazadnje pomembno samo vprašanje: Ali je zgodba dobra? Nazadnje se bodo ljudje pogovarjali o likih – nezemljanih in ljudeh – in njihovih potovanjih."

O osrednjem liku, Jaku Sullyju, Cameron pravi: "Trik ni bil v tem, kako ga napisati, trik je bil najti pravega igralca, ki ga bo odigral." Več mesecev so iskali po ZDA in nazadnje našli Sama Worthingtona – v Avstraliji. Ta je sprva ponudbo okleval sprejeti, saj je bil projekt ovit v skrivnost. Še tega mu niso povedali, kdo ga bo režiral. "Zdelo se mi je zapravljanje časa," pravi Sam. Čez teden dni so ga znova poklicali in ga povabili, naj pride v Los Angeles na pogovor z Jamesom Cameronom. "Velja – a pogovor glede česa?" ga je še vedno zanimalo,

Tudi potem ko mu je Cameron opisal zgodbo in Jakov lik ter ga vprašal, ali se je pripravljen podati na pustolovščino, je imel Sam še eno nujno opravilo pred začetkom potovanja na Pandoro. "Jimu sem rekel, da, seveda se bom odpravil na pustolovščino – ampak najprej moram še popraviti zavore svojega avta."

Cameron in Landau sta vedela, da je Worthingtona vredno počakati.  

Lik Neytiri, ki jo igra Zoe Saldana, ponovno izpostavlja Cameronovo naklonjenost močnim ženskim likom, ki jih tako rad ustvarja. Neytiri se tako pridružuje klasičnim Cameronovim junakinjam, ki so postale prave ikone, Prva je seveda  Ellen Ripley iz drugega dela Osmega potnika. Igrala jo je Sigourney Weaver. Njena igra in njen nastop sta postala zgled akcijske junakinje. Sigourney po več kot 20 letih v Avatarju spet sodeluje s Cameronom. Potem so tu še izjemni ženski liki, Sarah Connor iz obeh Termintorjev,  Rose DeWitt Bukater iz Titanika, Lindsay Brigman iz Brezna in Helen Tasker iz Resničnih laži. Nobeden od teh likov ni bil samo za okrasek, v katerega se zagleda glavni moški lik. Neytiri je v skladu s to bogato tradicijo močna, elegantna, športna, lepa, čutna, ranljiva in čustveno neposredna.

Zoe je pred začetkom snemanja tako kot večina drugih igralcev veliko telovadila. Jahala je, se ukvarjala z borilnimi veščinami in streljala. Skupaj z drugimi igralci in Cameronom je poleg tega odpotovala na Havaje, ki so okoljsko spominjali na Pandoro. "Živeli smo brez sofisticirane tehnologije, orodij in drugega ugodja. Tri dni sem bila skoraj gola. Kopala sem in plezala in bila vsa od blata. Pogrešala sem udobja civilizacije in se pritoževala, da tega ne zmorem. Jim pa mi rekel: "Oh, daj no, Neytiri, stisni zobe! "

Želja vseh udeleženih je bila z Avatarjem obiskovalcem kina ponuditi enkratno izkušnjo. "Jim filmov ne snema zase," pravi Jon Landau. "Snema jih za občinstvo."   Cameron dodaja: "Zares si želim, da bi imelo občinstvo popolno filmsko doživetje. Upam, da bodo ob prihodu iz kina ljudje rekli: Nisem videl filma. DOŽIVEL sem film."

O igralcih

Sam Worthington (Jake Sully) je na prestižni sydneyjski National Institute of Dramatic Art (NIDA) diplomiral leta 1998.  Po diplomi je nastopil v gledališki postavitvi Judeževega poljuba.

Imel je manjše vloge v filmih Hartova vojna, The Great Raid in Rogue. Potem se je potegoval za vlogo Jamesa Bonda v Casino Royale. Čeprav je ni dobil, je bila to dobra vaja za naslednje leto, ko ga je James Cameron po dolgotrajnem iskanju osebno izbral za glavno vlogo v Avatarju.

Igral je tudi v Terminatorju: Odrešitev, ki je po svetu priigral 370 milijonov dolarjev. 

Pred kratkim je končal snemanje dram Last Night s Keiro Knightley in The Debt s Helen Mirren.  Poleg tega je posnel Clash of the Titans, ki naj bi ga premierno prikazali 26. marca 2010.

Worthington je debitiral v avstralskem filmu Bootmen. Posnel je še avstralske filme Dirty Deeds, Getting’ Square, Macbeth, Somersault

Na televiziji je nastopil v Love My Way, The Surgeon, Delivery Man, Two Twisted.

Zoë Saldana (Neytiri) je posnela filme Zvezdne steze, Center Stage, Točka prednosti, Ugani, kdo pride na večerjo, Pirati s Karibov: prekletstvo črnega bisera, Terminal, Dirty Deeds,Temptation and Constellation, Get Over It, Crossroads, Snipes in Drumline.

Na televiziji je nastopila v Keeping It Real in v Zakon in red.

Med njenimi prihajajočimi filmi sta Death At A Funeral in The Losers.

Sigourney Weaver (Dr. Grace Augustine) je ustvarila celo vrsto nepozabnih filmskih likov, tako resnih kot komičnih, od  Ellen Ripley iz Osmega potnika do Dian Fossey iz Goril v megli. Očarala je občinstvo in si pridobila priznanja kot ena najbolj cenjenih igralk tako na odru kot na velikem platnu.

Na filmu je debitirala s prvim delom Osmega potnika. Za vlogo v drugem delu je bila nominirana za oskarja in zlati globus. Ripley je upodobila tudi v tretjem in četrtem delu.

Posnela je še nepozabne Gorile v megli, v kateri je upodobila strokovnjakinjo za primate Dian Fossey ter komedijo Delovno dekle (obe vlogi sta ji prinesli nominacijo za oskarja, prva za glavno, druga za stransko, za obe vlogi je dobila vsaj zlata globusa). V njeni izjemni filmografiji najdemo še Izganjalce duhov, Posnemovalca, Jeffreyja, Smrt in deklico,  Half Moon Street, 1492, One Woman or Two, Eyewitness, Sneguljčico, A Map of The World, Galaxy Quest, Lomilki src,  Holes, The Guys, Vas ob gozdu, Imaginary Heroes, Infamous, The TV Set, Snow Cake, The Girl in the Park, Točko prednosti, Baby Mama, Wall-E-ja in Despereauxa.  

Med njenimi prihajajoči filmi so Crazy on the Outside, Paul, You Again

O Jamesu Cameronu

Režiser, scenarist, producent in montažer Avatarja.
Rodil se je v Kapuskasingu v Ontariu v Kanadi in odraščal v bližini Niagarskih slapov. Leta 1971 se je preselil v Breo v Kaliforniji. Tam je študiral fiziko in v času študija najprej delal kot mehanik in nato kot voznik tovornjaka. Ko se je odločil za kariero pri filmu, je leta 1978 pustil svojo službo voznika tovornjaka in zbral denar od konzorcija lokalnih zobozdravnikov in z njim produciral svoj prvi kratki 35 mm film.

Vizualni učinki pri tem filmu so ga pripeljali do sodelovanja pri filmu Battle Beyond the Stars (1980) Rogerja Cormana, pri katerem je bil scenograf in režiser vizualnih učinkov. Potem je bil režiser druge ekipe pri Cormanovem znanstvenofantastičnem trilerju Galaxy of Terror (1981).

Leta 1983 je Cameron napisal tri scenarije: Rambo 2, Osmi potnik 2 in Terminator. Leta 1984 je režiral Terminatorja z Arnoldom Schwarzeneggerjem, Postal je nepričakovana uspešnica in se uvrstil na lestvico najboljših filmov leta revije Time.

Cameron je potem režiral Osmi potnik 2  (1986) ter napisal scenarij in režiral Brezno (1989).  Potem je bil scenarist, producent in režiser Terminatorja 2 (1991),  Resničnih laži (1994) in Titanika (1997).  Bil je tudi koscenarist in producent Point Breaka (1991) in Zadnjih dni (1994) ter producent Solarisa (2003).

Njegovi filmi so tlakovali nove poti vizualnih učinkov in postavili številne rekorde gledanosti doma in po svetu. Titanik je še vedno najbolj gledan film vseh časov, saj je skupaj prislužil 1,8 milijarde dolarjev. Cameronovi filmi so bili nominirani za številna priznanja.

Leta  1999 je bil Cameron soavtor serije Dark Angel. Snemali so jo dve sezoni.

Posnel je tudi dokumentarce Ghosts of the Abyss, James Cameron’s Expedition: Bismarck, Aliens of the Deep in Last Mysteries of the Titanic.

Komentarji

8.11. 2009 ob 15:43

v evropi so veliki problemi z podnapisi pri 3D filmih.
http://www.variety.com/article/VR1118004885.html?categoryid=2222&cs=1

a kdo ve če so ta problem rešil za Avatar?

— MBHZT
12.11. 2009 ob 20:14

Ne vem, mene niti ne motijo, saj poznam dovolj angleščino, da mi jih ni treba brati.

— Čkl
20.11. 2009 ob 12:36

Komaj čakam!!!! Mene tud ne motijo podnapisi, pa tudi če jih sploh ne bo... :)

— Gilraen
27.11. 2009 ob 9:24

Mislim da lahko rečem da bo ta film prelomnica v 3D kinih in da bo verjetno dobil še kakšnega oskarja povrh.

— BigTickey
28.11. 2009 ob 7:16

ooo to more bit tok dobr film =D

— no name
28.11. 2009 ob 19:24

Komaj cakam, saj si zelim ta film cim prej ogledat :P

— InnEr
29.11. 2009 ob 14:49

Nism vedu, da bo v 3d. Super! Upam, da bo v prihodnje več 3d akcijskih filmov. Me prav zanima kakšen bi film 2012 zgledal v 3d.

— tž
30.11. 2009 ob 11:58

Hm, me prav zanima, če bo dober in kakovosten kot se za AVATARJA spodobi.

Lp

— hellzBrother (from youtube)
3.12. 2009 ob 19:30

Film desetletja. Obvezno gledat.
CGI na skoraj najvišjem možnem nivoju. Se takoj vidi da je high budget film :p

— korenje
4.12. 2009 ob 6:10

zgleda kul sam me zanima gdaj bo prošlo u kino

— primož
4.12. 2009 ob 7:26

podnapisi sux..

— Raq
4.12. 2009 ob 9:16

glede podnapisov je problem edino to da so na platnu (2d) in jih moras brati cez 3d efekt/sliko, kar pa v koncni fazi tudi ni tak zelo motece in se navadis po 10 minutah

— poluks
4.12. 2009 ob 17:01

ima Maribor dobro Xpand dvorano? je platno veliko?

— hfldo
4.12. 2009 ob 17:37

No jaz še vedno upam da bo zastonj.
Če bo me podnapisi ne motijo.

— Miki
6.12. 2009 ob 20:35

"
8.11. 2009
ob 16:43

v evropi so veliki problemi z podnapisi pri 3D filmih.
http://www.variety.com/article/VR1118004885.html?categoryid=2222&cs=1

a kdo ve če so ta problem rešil za Avatar?
— MBHZT
"

če res ne razumš angleško :D pejd u nemčijo tm ti sinhronizirajo vsak film k pride iz amerike ... xD

— Miško
7.12. 2009 ob 13:50

mene tut ne :) - važn da bo avatar!

— urki
9.12. 2009 ob 15:51

a Avatar bo treba gledat v Xpandu al v Koloseju in ali bo razlika v gledanju-doživetju med dvoranami (Xpand proti standard Kolosej dvorana)

Bi bil hvalezen za odgovor :)

lp

— indi
10.12. 2009 ob 8:55

me zanima kako boš razumel na'vi ki imajo svoj jezik. me zanima kako jih boš razumel brez podnapisov.

— MBHZT
11.12. 2009 ob 18:35

kaj kdo ve ob kolkih bi naj to blo ?

— lolekj
12.12. 2009 ob 19:00

Moj bratranec, ki živi v Ameriki, mi je sporočil, da z podnapisi ne bo problem, tut pri 3-D.
Is ga grem gledat v xPand, 100% !! Komi čakam.

— Anja
14.12. 2009 ob 10:22

Saj podnapise so že zdavnaj zrihtal da so 3D oz. nemoteči.
Glede filma pa boljše da je dober, glede na to kok se hvalijo.
Grem pa gledat obvezno.

— cuso
17.12. 2009 ob 8:34

film je bil super...mene sicer podnapisi 3d niso motili, so bli vredu čitljivi...bolj so moteča očala..ko skoz dol padajo! čene moja ocena za filem je 5-ka :) super barve..in zelo lepa zgodba! vredno ogleda

— lorrt
17.12. 2009 ob 8:54

TEZKO JE NAJTI PRAVE BESEDE ZA OPIS! LAHKO LE REČEM DA JE TO NAJBOLJŠI ZNANSTEVNOFANTASTIČNI FILM KAR SEM JIH KDAJ GLEDALA!!!! GLEDALA SEM ŽE KR PRECEJ ZNANIH FILMOV TAKŠNIH ZNANSTEVOFANTASTIČNIH...AMPAK MOREM REČ DA NOBEN FILM NE SEGNE AVATARJU NITI NAJMAN BLIZU. NAJBOLJŠA USPEŠNICA,KAR SEM JIH KDAJ GLEDALA!!!!!!! IN ZELO PIPOROČAM,DA SI OBVEZNO OFGLEDATE 3D,SICER NI PRAVEGA UČINKA ZA UŽIVANJE. KO SEM GLEDALA,JE BILO TRENUTEK ZA TRENUTKOM BOLJ NAPETO,A KOT KAZE V SREDICI FILMA,SE NAZADNJE LE ODVIJA ZELO NEPRIČAKOVANO,NAPETO,DIVJE...IN SEVEDA ZELO MAGIČNO NAVDUŠJE!!!! NAJDRAŽJI FILM NA SVETU. JAZ VAM POVEM,DA FILM BO ZMAGOVIT POTEPTAL TITANIC!!!!!!!

— Lexa
17.12. 2009 ob 9:25

Res dober, neverjeten! Narava, živalstvo in prebivalci Pandore te tako očarajo, da doživiš black-out in za trenutek ne slediš več zgodbi. Šele, ko vidiš tisto popolno obrazno mimiko Na'vi-jev, zaštekaš kam je šlo 300 milijončkov in 7 let dela za efekte. Kar se tiče zgodbe pa na žalost ni nič posebnega, smo jo že prežvečili v podobnih filmih. Minus bi dal samo muziki, še posebej v zadnji akciji se ne klapa z dogajanjem. Drugače pa kot 3D film je res popoln in vsekakor si ga bom še enkrat ogledal, da ga doživim v popolni luči. James Cameron je spet dokazal, da je glavni!

— Sapunovič
17.12. 2009 ob 9:57

samo se en film iz amerike, ki se konca na isti nacin.
obracun s slabo in dobro stranjo..
raztreli helikopter pa je idiot se vedno ziv..seveda ko pa morata osebno poracunat.
drugace pa dobr film..seveda..2 uri sedet v dvorani z nekulturnimi ljudmi je pa tut katastorfa
ne brcajte v sedez ki je pred vami, ne mecite kokic..sej ni tezko

— lalo
17.12. 2009 ob 11:09

kje je zdj bol gledat, 3D al ne ?

— Unknown Soldier
17.12. 2009 ob 14:47

FILM OBVEZNO GLEDAT... UCER SM GA GLEDU v 3D... UBIJALSKI EFEKTI... ZGODBA FENOMENALNA ... IGRALCI HUDI... VSE V ENEM RES...

film je konc ... pap oglejte si tud ocene filma kjerkoli ... folk je naudusn

— robi
17.12. 2009 ob 19:25

Sem gledu filem. ODLIČEN. Z podnapisi tut ni nobenga problema. VREDNO ogleda

— Alen
17.12. 2009 ob 21:39

1A film, kapo dol

— VirtualXprofessor
17.12. 2009 ob 22:20

Podnapisi delujejo brezhibno tudi v XpanDu. Ne vem kaj se nekateri tako tresete, če že znajo naredit 3D film najbž niso taki butli da nebi znali prikazat 2D tekstov.

Film absolutno priporočam vsem. Res vsem. Sem velik filmofil in z filmi Camerona sem praktično odraščal. Še danes jih rad gledam, tako da je bil to vsaj zame film ki ga nikakor nisem smel zamudit. Film sem šel gledat s punco, ki ni ravno navdušena nad Sci-Fi, ampak se je potem ko je prebrala Marcelovo recenzijo - ZELO ZA vendarle odločila da gre z mano v kino. Na koncu je bila nad filmom več kot navdušena. Film te vklene na fotelj od prve minute tako da sploh ne opaziž, da so minile 2 uri in pol. To je definitivno najboljši film Camerona in mislim da tudi najboljši film tega desetletja.

— Nejc
17.12. 2009 ob 22:28

Pogledal sem Avatarja v 3D. In je EPSKO!!!

— Niki
18.12. 2009 ob 10:30

vsi, ki ste si ogledali film, zanima me, kam naj ga greva s punco gledat? v kolosej 3D ali v expand 3D? hvala!

— Lix
18.12. 2009 ob 12:57

FIlm sm si ogledala včeraj v 3D tehniki. Bom najprej napisala minuse. Očala niso delovala dobro, pa jih je šel fant zamenjati in ga je hostesa pe zasliševala zakaj niso dobra in podobno. Za ogled 3D filma plačaš več, plačaš za uporabo očal in potem je nekdo še tako pameten, da te bo spraševal zakaj niso uredu? Sem zaposlena tam, jih izdelujem, da bi morala vedeti zakaj en delujejo? Druga očala ki jih je dobil niso dobro prikazovala podnapisov. Podnapisi so bili prikazani na treh straneh platna!!! Nato se je odločil, da bo film gledal brez očal. In iskreno povedano sem jih tudi sama večkrat snela. Film v 3D tehniki je le približek tega, kar bi ta film lahko bil. Vse je bilo tako oddaljeno, namesto, da bi bilo bolj izrazito, dinamično, kot smo za 3D filme navajeni. Barve so bile medle in močno zatemnjene. In ko filma nisem gledala z očali, sem opazila da večino prizorov sploh niso spremenili v 3D, temveč je ostala ista. Če bi ga gledala še enkrat, bi ga zagotovo gledala v navadni tehniki, ker je škdoa dodatnega denarja. Verjetno se večina ne bo strinjala, toda niso vsi filmi v 3D tako boljši od navadnih, in ta zagotovo ni bil.
Glede zgodbe, efektov... WAUU. Pričakovala sem ga že odakr sem ga videla pred parimi meseci v trailerju. Vse je tako dodelano, igralci fenomenalni.

Vse pohvale filmu. Priporočam ogled.

— Anky
18.12. 2009 ob 19:07

Pogledal 2d fenomenalen film zgodba zelo pozitivno naravnana glede na današnji svet in dogajanja v njem glede narave in ljudi, ki živijo zelo srečno v svojem okolju dokler ne pride lakomnost in požrešnost. Naviji izredno pozitivno ljudstvo, ki živi dobesedno v stiku s svojim planetom in bitjem na njem. Priporočam film vsem tudi tistim, ki ne gledajo ta žaner filmov vsak lahko potegne iz tega filma veliko poučnega seveda morali bi ga obvezno pogledat vodilni ljudje sveta in se malo zamislit na svojimi dejanji...
Jutri še v 3D in bo zgodba zaklječena za par let..
Vincenco

— Vincenco
18.12. 2009 ob 22:20

Film je SUPER...čist useen je če gledaš 3D, v Koloseju al pa v Xpand.

— cjen
18.12. 2009 ob 22:43

film je zelo fajn, nisem pa tok navzdušena...v bistvu sem pričaovala čist drugo zgodbo, vsaj malo boljšo. efeti pa so seveda dobri.

— lolly
19.12. 2009 ob 0:03

Sem si ogledal film v 3D v Koloseju... izjemen film:) LP

— Miha
19.12. 2009 ob 9:41

fulllllll kulllllllllllllllll

— jože
19.12. 2009 ob 11:00

Super film....vsak bi si ga mogo it pogleat!!

— Roberto
19.12. 2009 ob 13:41

podnapisi delajo brezhibno tudi v 3d
film je čist hud..
zelo sem navdušena!!

— tjaša
19.12. 2009 ob 13:52

kaka pa je razlika med 3d v koloseju in xpandu?

— marko
19.12. 2009 ob 14:51

ne vem ¸¸¸!!!!!!!!

— jgjrfngjjngvjrkdihf
19.12. 2009 ob 15:43

Ta film je res za pogledat.... če bi bil malo bolj krajši, bi pa še boljše bilo..:)))
3d enkratno

— Neytiri
19.12. 2009 ob 15:54 zvezdica

V svojem življenju sem pogledal že kar nekaj filmov, tokrat pa prvič v 3D na premieri v X-pandu.
Film je res odličen in Vam zato osebno predlagam 3D različico, saj se tu razloči velikost produkcije in vloženi čas, trdu in denar, ter seveda posledično vso kakovost filma. Glede podnapisov sem opazil nekaj vprašanj pa naj povem, da se hitro navadiš, je pa res da so nalepljeni pred dogajanje in so na začetku moteči, ampak kmalu na to pozabiš in se prepustiš dogajanju in poteku zgodbe. Kar se tiče vsebine filma se mora vsak odločiti zase, meni osebno je bila zgodba dobra (ne presežek), ampak je zato toliko boljša sama predstavitev tega drugega sveta Navijev, njihovo harmonično življenje, poduhovljenost, preprosto povezanost z energijo vsega živega, naravo, živalmi in seveda celotnim ljudstvom. Super se opazi ta kontrast med našim sivim v kapital zagledanim pogubnim mišlenjem in njihovo barvito povezanostjo z vsem življenjem, tako da se na trenutke opazni tudi kritika ravno te človeške pogubnosti in željo po dobičku in uničenju, ki izvira le iz iluzije ega.
Efekti so enkratni, 3D globina prav tako, kadriranje je super (menjava med drugoosebnim in prvoosebnim), tako da res dobiš skupaj z 3D učinki občutek, da si v dogajanju, da se lahko skoraj dotakneš likov oz. narave. Glede na to, da mi osebno znanstvena-fantastika ni prvi med filmskimi žanri, pa mislim, da vam je lahko še toliko bolj jasno, da je film odličen!:)

— Žiga
19.12. 2009 ob 19:00

Totalno sem navdušen. Zgodba gor ali dol, film je tako čudovit, da samo gledaš.

Film sem res DOŽIVEL in ne samo videl.

Gledal sem ga v Koloseju, navadno verzijo, in je bilo fantastično. Naslednji vikend pa v Xpanda še 3d.

— Miha
19.12. 2009 ob 21:42

Kakšna je razlika, če gledaš film v 3D v Koloseju al pa v XPandu??

Hvala za odgovor!

— Cassey
19.12. 2009 ob 23:02

EPSKO Je kar prava beseda.

— Majstr
20.12. 2009 ob 2:11

noro,fillm vreden vsacga centa,
priporocam ogled v 3D,podnapisi odlicni,
EPSKO!!!

— anze
20.12. 2009 ob 8:43

js sm šu gledat ta film podnapisi so u 3D tko da je full dobr

— matej
20.12. 2009 ob 10:50

Film je odlicen,Cameron si je zelel da bi doziveli film in to mu je dejansko uspelo,kar se pa tice zgodbe je pa pac hollywood....
Priporocam 3d ogled

— premius
20.12. 2009 ob 11:36

film seka:D:D:D
prej sm ga u 2d gledu zdj ga grem pa še u 3d:D

— krimininalist
20.12. 2009 ob 13:13

Fenomenalno. Vedel sem kaj grem gledati, pa sem vseeno obsedel in odprtih ust dobesedno požiral lepoto iz platna.Tako lepega filma še nisem gledal, kakšen svet je naredil Cameron je neverjetno. Res sem se občasno zalotil, da sem dobesedno odplaval v film in me sploh ni bilo v dvorani, takšno vzdušje predstavi. Genialno!

Edini minus je ta, da ti ob vhodu računajo dodaten Euro za očala???? Potem pa se nabira gužva, ko folk išče kovance po žepih... Bedarija, ki če jo že hočejo računati, naj jo obračunajo s karto!!!

— Tomaž
20.12. 2009 ob 13:44

Nezemljani se mi zdijo ravno dovolj nenavadni v obnašanju in videzu da jim verjameš, seveda pa ne gre zanemarit dejstva da so to tudi do sedaj najbolj izpopolnjeni digitalni liki. 3D efekti niso vsiljivi, dajo ti le občutek globine in prostora, kar je pri širjavah panoram pokrajin prava estetska ekstaza. Določeni odlomki so še vedno preveč patetični in predvidljivi, vendar po koncu filma jim je vse oproščeno. pejte gledat!

— zrka
20.12. 2009 ob 14:51

Fenomenalen film, včasih zmoti izpad 3D montaže (megla zadaj ali pa pred dogajanjem)
Kar se tiče podnapisev, so malo na sredi malo na desni malo na levi... nekako stran od dogajanja, tako da če hočeš lahko v miru prebereš ali pa samo gledaš film
Zgodba ne šepa toliko, da bi bila moteča. 3D efekti odlični... Ta film bo definitivno v moji DVD zbirki...

Kako uničiš odličen film v XpanD dvorani;
1- Kakovost 3D očal; a so mogoče iz kakega vojaškega skladišča iz leta 80?????? Vsaj kar se tiče čistoče, izgleda ter teže!!!!!!! In za to še plačaš 1€ za pripravo očal?????
2- Izgleda da je recesija udarila tudi na zvok, da ne omenjam slovenske posebnosti o glasnosti in višini basov!!
3- zamuda in nejevolja zaradi drobnega tiska (očala za 1€). A res ne znate pri vsej tehniki v 2 tisočletju naredit računa z in brez 3D očal???
4- Kokice kamorkoli pogledaš
5- Laserji, ki naj bi projecirali na zid svetijo tudi v oči, pa kaj je z vami ali bi radi, da kdo oslepi?

— mitrandir
20.12. 2009 ob 15:49

Film je res fenomenalen, se posebej ce si ga ogledas v 3D. Bi pa rad opozoril gledalce, ki si bodo film ogledali v Xpandu, naj pridejo prej, ker meni se je zgodilo, da sem bil tam ob uri, ko naj bi se film zacel, vendar sem zamudil prvih 15 minut filma, ker sem cakal, da sem lahko sploh prisel v dvorano, zaradi placevanja 3D ocal. Tale sistem s placevanjem ocal je cisto zgresen, se posebej ker bi lahko ocala, ce jih ze hocejo zaracunat, vracunali v ceno karte in bi lahko gledalci hitreje prisli do sedezev. Prav tako, ni bilo ne duha ne sluha o racunu za 3D ocala. (davčna inšepkcija, kje ste?).

— klukec
20.12. 2009 ob 18:14

Včeraj gledal film...
klanjam sem pred mosjtrom Cameronom, film je vrhuuuunski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Marko
20.12. 2009 ob 19:31

Vse odkar sem videl Brezno, se mi je zdelo, da zna J.C. prilesti še daleč, s temle je pa presegel vsa pričakovanja. Zadeva je nora, sploh v 3D-verziji, in to ne samo za znanstvenofantastikofile. Sam se bom v kino podal še enkrat.

— krjavl
20.12. 2009 ob 21:55

Eno vprašanje: a je fuul razlika če greš gledat v xpand oz v eno izmed prvih 6. vrst s posebnimi učinki, al je vseen če sediš bolj zadi oz gledaš v koloseju isto 3d varjanto?

— Tadej
20.12. 2009 ob 22:38

Fil vseh filmov. Prevzame te custveno popolno. Zamislis se nad nasim svetom in nasim delanjem s svetom. Povsod samo denar politika in pohlep. Avatar je popoln svet svet sprave bitja z naravo. Film me je povsem prevzel vceraj sem ga gledal in cel dan razmisljam samo o njem. Ko sem videl trailer se mi ni zdel nic posebnega, vendar se v poteku filma zaljubis v navije - ljudstvo pandore in dozivis prav res black out. Tako kot je rekel Cameron ta film ne vidis ampak ga dozivis. Tisti ki tega filma ne dozivi zame ni oseba globokega srca in duse. To je moje mislenje. <3 avatar

— Hidden
21.12. 2009 ob 1:59

Danes pogledal.Končno spet en dober filem...ne samo dober! Mogoče najbolši.V 3D nujno gledat Zgodba lepo teče,pokrajina je sapo jemajoča, vse je doteran v nulo!...Gospodar Prstanov,Gladiator,Dan Neodvisnosti, Terminator 2....to je za cajtom. ocena 10/10

— gerg
21.12. 2009 ob 7:50

KRATKA OCENA FILMA: vir: (POLITIKIS) http://www.politikis.si/?p=3904

¨Moder¨ utopični paradiž !

Med ogledom filma sem se začel spraševati je AVATAR odskočna deska za novo FILMSKO REVOLUCIJO ? Po koncu filma sem dobil odgovor >> DA, TO JE TO << ! >> CAMERON TI SI CAR << !

Gre za najbolj neverjetno znanstveno fantastiko po (VOJNI ZVEZD) ! Modra barva je zakon, Modra te sprošča, Modra je AVATAR, samo če jo gledaš v digitalni 3-D tehnologiji, bojim se, da gledalca v običajnem 2-D formatu ne bo navdušila in da pri nas ne bo takšen odziv, kot pa v ZDA ! Osebno sem si film ogledal na X-pandu v koloseju (z 3D očali in podnapisi ni bilo težav, celo podnapisi so bili v 3D formatu in obarvane rumenkaste barve), Spraševal sem se kakšna bomba mora biti AVATAR šele na IMAX projektorju če že na X -pandu ¨ ti gate trga ¨! CAMERONOVA epska zgodba (enostavno mi primankuje besed, da bi Vam opisal pandorin svet, film morate videti in šele na to, bo pred vašimi očmi zaživel CAMERONOV utopični paradiž ), kakšna je ? Se še spomnimo začetek Georga Lucasa in njegovo vizijo za vojno zvezd ? Ko sem pristal na planetu Pandora, sem v hipu pozabil na STAR WARS in na Lucasa ! Vojne zvezd je konec, začenja se AVATAR ! Sploh ne dvomim da se bo v novi desetletki našega časa epska pustolovščina Na¨ vi – jev razširila (po svoji strukturi na še bolj precej kompleksnejšI KOZMUS od Vojne zvezd) in prestižni oskarji bodo ponovno padali v CAMERONOVO naročje ! (Priporočam, da si ga ogledate že danes v 3D različici ali še bolje zavijete v avstrijski kino, kjer predvajajo film v orginal verziji, torej ne sinhronizirani na 3-D IMAX projektorjih) ! Očala ti dajo še dodatno dimenzijo in globino novega obljubljenega planeta, po 20 minutah bitja niso več modri smrkci, so bitja, ki se vsedejo v naša srca in postanejo normalni ljudje, AVATAR postane ¨ PLAVI TITANIK ¨ ! Bitka na koncu filma preseže vse videne bitke v filmih do sedaj in je prava MAMA drugim majhnim bitkam, kot smo jih bili vajeni iz MATRICE (vojna strojev) in iz zadnjega dela GOSPODARJA PRSTANOV, očitno je, da je CAMERON ob snemanju filma preživljal več časa pod vodno gladino, glasba ki jo je kompoziral JAMES HORNER (TITANIK) te magično transportira v drug svet ! >>GENIALNO << in še to, že lep čas je potekel, ko sem se nehal spraševati, ¨ali smo zemljani čisto sami v vesolju ?¨, po ogledu filma mi je vprašanje postalo spet aktualno ! Kar se tiče oskarjev je moje osebno mnenje, da si AVATAR lahko prisluži deset nominacij in sicer za najboljšo sliko, za najboljšega režiserja, za najboljši film, za najboljšo smer v umetnosti, za urejanje filma, za glasbo, za najboljšo pesem, za urejanje zvoka, za mešanje zvoka in za vizualne učinke ! Kolikšen izkupiček oskarjev bo AVATAR prejel, pa bomo morali še malo potrpeti, kot tudi to, če bo postavil nov rekord najbolj gledanega filma vseh časov po TITANIKU !

— Pero
21.12. 2009 ob 10:12

Film sem si ogledal včeraj in moram reči, da se ga splača ogledati v 3D tehnologiji. Sam film je vreden ogleda tudi v 2D. Dober film, ni kaj..

— Simon
21.12. 2009 ob 10:23

zakon je impresiven! kar se 3d tiče pa je malce overrated...obična verzija mi je bla bolj všeč!

LpP

— pjoter
21.12. 2009 ob 12:07

Po reklami se zdi film fffffffuuuuuuuuuuuuuuulllllllll kkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuullllllll!!!!!!!!!!!!!Moj gmail je matic.velepic@gmail.com
Čauuu stari,ti s facamen.

— James Cameron
21.12. 2009 ob 12:40

Nepopisno... obvezen ogled v 3d. Film sem dejansko doživel. 2.30 ure totalnega odklopa od realnosti :)

— denis
21.12. 2009 ob 12:53

Ker hud film....veliko hodim v kino in še nobeden film mi ni bil tok ušeč kot ta..efekti,glasba ma ni da ni...vse je kuuul noro dobro...sploh ne morem vpisat,cel film sm si mislna WAW.Rada mam znanstvene fantastike in ta je ena bolših!!!!

FOLK TO JE NOOOOOOOOOOOOORO IN VALDA PEJTE GLEDAT!!!!

— tanja
21.12. 2009 ob 13:20

Ali film Avatar v 3D tudi traja 161min?

— EN TM
21.12. 2009 ob 21:31

OK mi lahko kdo razloži 3D? Nikoli nisem bla, pa nimam pojma, in iskreno tista očala so turn off. Kaj pa tisti ki nosjio očala za vid? Morajo nosit leče za 3D? Al dobiš posebna očala? Res ne vem al naj si ogledam ta film v 3D al ne.....

— Sara
22.12. 2009 ob 0:19

do kdaj se vrti Avatar 3D u lj u XpanD?

— pika
22.12. 2009 ob 16:01

očala za 3D so večja in jih lahko daš čez svoja očala ...

— mateja
22.12. 2009 ob 17:19

Nisem si mislil, da me bo nek znanstveno fantastični film tako prevzel. Ima zgodbo, ne zgodbo, ima sporočilo, ki je v neki meri alarmantna. V senci sestankovanj v Kobenhavnu, kjer se velike gospodarske sile na vse pretege branijo investirati v čistejšo industrijo, ki bi znižala segrevanje ozračja in s tem uničevanje našega planeta, smo v filmu lahko spoznali vso krutost požrešnega kapitalizma. kdor bo razumel, se bo zamislil.
Priznam, da mi ta film ne da miru in prepričan sem, da se bo v neki obliki medija znašel v moji zbirki. Zagotovo ga nisem gledal zadnjič. Priporočam ga vsem tistim, ki se še obotavljajo glede ogleda. Verjemite, in to potrjujejo številni komentarji na tej strani, da boste na ta znanstveno fantastičen film navdušeni tudi vi.
Kot je dejal eden izmed predhodnikov: Film ne boste samo gledali, temveč doživljali. To je bil tudi namen Camerona in lahko rečem, da mu je v veliki meri tudi uspelo. Čestitke.

— Bojan
22.12. 2009 ob 20:29

ta film je fuuuuuuuuuuuul hud. To morte jt tkoj zdej gledt.!!! Uglavnm film seka da drevesa padajo XD.

— žblj me&u
22.12. 2009 ob 22:24

sara! ce nosis ocala si lahko das komot se ta ocala za 3D ker je dovolj prostora za vse.3D ja najboljsa stvar kar so jih do zdaj naredla in mislis da se ti stvari dogajajo pred tvojimi ocmi mogoce bi se jih celo zelela dotaknit!
KAJ SE TICE FILMA,PRIPOROCAM TOPEL OGLED IN POMOJE SE GA BOM SEL GLEDAT ENKRAT KER KOT JE BLO RECENO,GA DOZIVIS ,NE DA GA GLEDAS!!!!
T O P E L O G L E D! ! ! ! ! !

— danijel
23.12. 2009 ob 8:54

Kaka je razlika pri 3d varianti med Kolosejem in XpanD-jem?

— Simon
23.12. 2009 ob 9:44

Sara, tudi tisti, ki nosimo očala, lahko brez težav gledamo film s temi 3D očali, ne dobiš kakšnih posebnih.
Kar se filma tiče; zgodba obupno predvidljiva, na trenutke prizorni močno spominjjajo na nekatere Miyazakijeve mojstrovine. Efekti krasni, narava, alieni v modri barvi, živalice, super res. 3D je bil zame razočaranje, sem očitno pričakovala preveč.

— N.B.
23.12. 2009 ob 12:05

včeraj pogledu film v 2D ocena 8/10, predvidevam da je v 3D še boljši!

— tone
23.12. 2009 ob 14:31

Film je fenomenalen. Sem si ga ogledal v 3D tehniki in lahko z lahkoto trdim, da je to film leta 2009. Se vidi, da so za film zmetali ogromno denarja

— Saš
23.12. 2009 ob 15:46

folk ta film si morte ogledat

— kr-en
23.12. 2009 ob 20:59

dej spucite očala nemarneži, deset minut filma sem jih mogu sam pucat. sramota, debakl, par ljudi bi blo treba za to odpustit

— diplopia
23.12. 2009 ob 21:04

da vas ni sram tako umazana očala posojati za 1€. kljub zamenjavi zaradi prezamaščenosti je bilo potrebno pucati tudi nova 10 minut in še so bila mastna ob robu, ki se je ob čiščenju kar stopil in spet razmazal. hvala ker ste mi uničili tak film. prav res, sramota vseh sramot. ker je bil rob nejasen sem škilil še deset minut po filmu in upam da ne bo kakih posledic.

— triplopia
23.12. 2009 ob 23:43

Ta film je neverjeten! Prvič v življenju sm pozabu da sm v kinodvoran. Dve ure pa po spektakla, da bi na konc sam do kase šu pa novo karto nabavu. Enostavno ga morte it gledat v 3D.

— Rok
24.12. 2009 ob 7:49

Malo preveč hollywoodski konec, drugače pa je film ZAKON. 3D varianta je dobra samo, če imaš dobra očala. Tista, ki jih ponujajo v koloseju so pa za en k.... Polna risov, ki ti nato motijo sliko, umazana, skorajda mastna in pa seveda totalno neudobna za nosit dlje časa.

— andrej
24.12. 2009 ob 9:46

Človek prebere komentarje pa ne ve a bi se smejal,ali...

Vidim da res ne veste kaj je to sploh xpand in pišete Kolosej 3D in xpand 3D.

xpand je samo posebna dvorana in nič drugega.Imaš navadne dvorane,ter eno dvorano,ki se imenuje xpand,torej dvorana za 3D.
Tale xpand dvorana ima 147 sedežev,od tega je 47 sedežev specialnih.Torej dež,pršenje,druga svetloba,megla,žgečkanje,premikanje levo desno.
To je vsa umetnost ta tiste ko ne veste kaj je to xpand

— avatar007
24.12. 2009 ob 16:01

to je legendarni film vseh časov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

— kaj???
25.12. 2009 ob 13:27

haha avatar007nevejo ka je XPAND lllooooolllllllll

— martix
25.12. 2009 ob 14:15 zvezdica

Človek bi težko spregledal, razen če je živel v jami, da se je te dni po svetu začel predvajati Avatar, najnovejši produkt Jamesa Camerona, režiserja, ki ne potrebuje predstavitve. Mnogo je že bilo in še bo napisanega o tem znanstvenofantastičnem epu, ki je bojda najdražji film vseh časov, s proračunom ocenjenim na 280 milijonov dolarjev. Cameron ga je želel posneti že leta 1999, takoj za slavnim Titanikom, a bi takšni efekti takrat terjali do 400 milijonov dolarjev, kar pa seveda ni želel kriti noben studio. Deset let kasneje pa mu je le uspelo in do izida filma mu je uspelo ustvariti enormno količino »buzza«, ki mu ga je uspelo upravičiti z izjemnimi vizualnimi efekti.

Zgodba se odvija v prihodnosti, na oddaljenem planetu Pandora, ki je poseljen s svojim prebivalstvom, Na’ viji. Jake Sully, paraplegik in nekdanji marinec dobi priložnost, da bi sodeloval v znanstvenem projektu in seveda jo izkoristi. Njegov um prenesejo v drugo telo, avatar in tako se vizualna poslastica prične. Sam koncept filma je dokaj enostaven in že mnogokrat viden. Tok dogodkov je dokaj predvidljiv, kar pa je seveda dokaj pričakovano, saj drugače Cameronu verjetno ne bi uspelo dobiti tolikšnih sredstev za film, a navkljub preprosti zgodbi ne gre spregledati sporočilnosti filma, ki je predvsem ekološko obarvana. Ljudje namreč prepogosto uničujemo okolje za dobro gospodarstva in industrije, na ta način trpijo tudi razni domorodci in živali, kar pa seveda ni prav. To Cameronu uspe zelo natančno in slikovito prikazati, k temu pa prav gotovo pripomorejo efekti.

Pri tako astronomskem proračunu pa Cameron ne izgubi glave in ne izrablja efektov za »važenje«, ampak vseskozi služijo zgolj kot dodatek k zgodbi in pripomorejo pri osvetlitvi problematike in prikazu čustev. Poleg efektov je film tudi na ostalih tehničnih področjih izjemen. Tu je spretno uporabljena kamera, čustveno polna glasbena podlaga Jamesa Hornerja in tudi zaključna pesem »I See You« v izvedbi Leone Lewis. Film je torej režijsko gledano odličen, a po scenaristični plati precej obrabljen, čeprav ga tudi tu rešujejo določeni prizori, ko Cameron namensko citira starejše filmske klasike, denimo Full Metal Jacket.

Za tovrsten produkt seveda ni dovolj le ogromen proračun, temveč tudi izjemno vizionarski režiser, kar Cameron zagotovo je. Po Terminatorjih, Aliensih in Titaniku, mu je vso pridobljeno znanje uspelo združiti v Avatarju, kjer so vidni zametki njegovih prejšnjih izdelkov. Avatar torej ni le sci-fi, je tudi ljubezenska zgodba, akcijski spektakel epskih širin, ekološko osveščevalni izdelek in seveda neponovljiva filmska izkušnja, ki postane mojstrovina šele ob ogledu v kinu, po možnosti v 3-D tehniki.

Čeprav smo sedaj vajeni že praktično vsega, je Cameronu uspelo presenetiti celotno populacijo, ki kar dere v kinematografe, da si ogleda klasiko za kasnejše generacije. V okviru znanstvene fantastike je Avatar odličen izdelek, ki že stokrat viden koncept zapakira v novo, izjemno in osupljivo preobleko s foto-realističnim izgledom. Ogled vsekakor priporočam vsem, po možnosti v kinu, saj natanko takšno filmsko izkušnjo jaz pričakujem za ceno šestih evrov, pravo doživetje, kjer se za dobri dve uri in pol z mislimi prestavimo na prečudovito Pandoro in le občudujemo lepote narave, ki počasi, a vztrajno izginjajo. Hvala, James Cameron!

9/10

http://w33d.blog.siol.net/2009/12/24/avatar/

— http://w33d.blog.siol.net/
25.12. 2009 ob 14:55

Poleg sedežov je razlika med xpand in navadnim kinom tudi v formatu slike, Avatar 3D v Koloseju ali planetu tuš je v navadni 3D digitalni tehniki, v xpandu pa je imax format za katerega je bil tudi film posnet. Vsi, ki hočete potegniti maximalno iz filma pojdite v xpand. Sam sem gledal v navadni 3D tehniki, film je odličen, naslednji teden grem pa še v xpand. Med komentarji sem prebral da 3D tehnika večkrat odpove in je spredaj in zadaj megleden, hahahaha, 3D tehnika sploh ne odpove, Avatar je posnet s stereoskopskimi kamarami, ki simulirajo človeški vid, zato glejte tja kjer je slika najbolj čista tam je fokus, ker tako tudi mišljeno. V glavnem, vsi, ki se ne morete odločiti v kateri tehniki si film ogledat, to sploh ni vprašanje. Xpand če je le možno, drugače navadni 3D.

— Avatar10
25.12. 2009 ob 17:09

Prebral komentarje, ki so me pripravili do tega, da napišem še mojo izkušnjo. Film je odličen, priporočam ogled v 3D. 2,5 ure zgodbe, ki te potegne, da si sploh ne zaveš, kdaj je minil čas. Priporočam, da imate s seboj krpice za očala, da si lahko očala, ki jih dobite za ogled dobro očistite. Po novem dobiš tudi račun za izposojo očal. Skratka priporočam!.

— Marko
25.12. 2009 ob 17:57

Ga nisem še šel gledat ga pa nameravam noc. Moti me le to da je treba doplača za 3D očala 1 € itak je vstopnica dost draga tako da je potrebno za dve osebi odšteti 15€...

Upam da bo odtehtalo vložen denar za ogled filma...

— __lepi__
25.12. 2009 ob 20:32

Odličen film. Gledano v koloseju dvorana 6 (Avatar 3d).

Res pa je, da če že računajo 1eu za "pripravo 3d očal" bi jih lahko vsaj spucal.
1 liter šprice in robčki pa ja niso nevem kakšen strošek....

— saso
25.12. 2009 ob 21:53

Ja, film je v redu. Kar se tiče tehnike, slike, učinkov in tako naprej sigurno številka 1. Zgodba je pa druga stvar. Pač epski spektakel. Drugače pa... dvorana xpand ima 365 sedežev, ne 147, prvih šest vrst je res s posebnimi učinki, ampak že dolgo niso delali, ker pač ni filma, ki bi imel posebne učinke. Je pa po mojem mnenju boljše gledati v xpandu kot v koloseju, ker je večje in lepše platno, očala so malo lepše očiščena in osebje je dosti bolj prijazno kot v Koloseju!

— lekadol001
26.12. 2009 ob 12:44

kolko te prije karta ?

— tomi
26.12. 2009 ob 14:21

Ja avatar sej si brihten ampak folk zanima, če ta film sploh nudi te dodatne efekte ali je enostavno samo 3D in je povsem vseeno kje sediš...

— scar
26.12. 2009 ob 15:31

Naiibolši film kar ih ie na svetu!!

— Nežii
27.12. 2009 ob 1:54

Ok takole bom reku itak prvo okrcanje zaradi ocal NEMARNEZI POHLEPNI SRAMOTA prvic sem vidu da racunate za ocala v 3d kinu, sam itak idejo ste dobili ko ste si ogledali film in ste se ozrli po bad guys pohlep np, ocala spucite pol pa obirajte.
Kar se pa tice filma zgodba ni ne vem kaj bau bau sem pricakoval vec,AMPAK kako je filem narejen je pa za mene preskok z črno belih filmov na barvne res neverjetno (pog nam pomagaj v prihodnosti) filem je res dober priporocam ga cisto vsem super super in se engrat super.

— Edi
27.12. 2009 ob 4:40

adrenalin! se zdele se mi slike rolajo :)

— bobby
27.12. 2009 ob 10:16

Včeraj sem si šla ogledat Avatar 3D.Nisem velik fan Jamesa Camerona ampak ne glede kdo je režiser je ta film odličen. Zgodba, ki je nova, sveža, takšne še nismo videli.
Na začetku filma opazuješ te mogočne modre humanoide, kasneje pa jih že sprejmeš za svoje in se ti njihov svet zdi prekrasen, čudovit. Grozno se mi zdi kakšni smo ljudje. Vse bi uničili samo, da bi prišli do denarja. Mislila sem, da bo konec tragičen tako kot pri Titaniku ampak sem bila kasneje zelo vesela, da se je obrnilo drugače. Zelo mi je bila všeč ta vez. Bili so iskreno,resnično povezani s sabo. Potem pa ljubezen,ki je prikazana med glavnima junakoma zasenči vse. To je tista čista,nedolžna ljubezen, ki resnično vse premaga.
Glede igralce pa mislim, da so se vsi izvrstno odrezali. Sam je svež igralec in to zna zelo dobro unovčiti.Siguorney pa je kot vedno izvrstna.
Tehn ika je naravnost osupljiva in res nekaj novega.Film te prav posrka vase in po nekaj minutah pozabiš na vse ostalo in še samo razmišljaš o filmu.
Nikoli si nisem mislila, da me bo znanstvenofantastični film tako navdušil ampak me je.
Mislim,da bo letos pobral veliko nagrad in tudi oskrajev,ker je res perfekten.Vsebuje vsega malo in prav to pritegne gledalca.Ponudi mu nov,svoj,drugačen svet.In gane vsakega tako,da še tisti najmočnejši potočijo solzico ob gledanju.
RESNIČNO VREDEN OGLEDA!!!!!!!!!!

— filmarka
27.12. 2009 ob 10:50

Najboljši film vseh časov :)))

— LoL
27.12. 2009 ob 12:00

Ga grem danes pogledat 3d seveda

— KAOLINA
27.12. 2009 ob 13:31

Nisem si še šla ogledat tega filma , vendar sem stoodstotno prepričana , da je zelo dober , saj je primeren tako , za otroke , kot za malo starejše .
Zelo dobro pa je tudi da so naerdili to še v 3D verziji , sepravi da gledamo s tistimi očali. Že vnaprej priporočam ogled tega filma , saj resnično verjamem , da je zelo zanimiv in res vreden ogleda . Aja , pa še nekaj : nekatero mogočeto pišete samo , da dobite nagrado , sepravi , da bi LAHKO BILI MOGOČE NGRAJENI , AMPAK , je boljše če izrazite svoje mnenje in ne gledate na vsebino .

— avatarcek
27.12. 2009 ob 13:41

Nisem filmofil, a obožujem dobre filme. Ta film ni dober. Ta film je senzacija. V svojih 30 letih sem gledal veliko res dobrih filmov, a Avatar jih pohodi. Efekti, animacija, zgodba... Ironija ali pa je Cameron v tem filmu z namenom pokazal realen odnos Amerike (na bad guy strani). 2 uri in 40 minut je minilo kot bi pihnil. Nikoli še nisem padel v nek film tako zelo kot v tega. Cameron, moj globok poklon tvoji domišljiji in ustvarjalnostim bravo...

— Sašo
27.12. 2009 ob 14:11

dons šou gledat v 3D!!!!!!!!!!!!!
CARSKI FILM!!!!!!!!!!!!

— tim
27.12. 2009 ob 18:07

a ve kdo ali delajo SFX sedeži v Xpandu OK pri Avartarju? Hvala

— luigi
27.12. 2009 ob 19:32

Sicer že velikokrat videna zgodba ampak sama produkcija pa je neverjetna...

— Denis
27.12. 2009 ob 21:32

Ok,se strinjam da so efekti izjemni... ampak prosim vas ljudje,ne se prepustiti hollywoodskem pompu. Dan danes,vecina filmov z zacetnimi ocenami blizu 10,so v toku let bili potrjena polomija. Ne pravim da bo pri temu tako,ampak dejmo si ogledat film brez reklam Avatarjevih producentov (resnicno,kako so pa lahko sami proizvajalci filma objektivni nad njim?).
Osebno sem se odlocil da si bom ogledal samo 1 reklamo filmov katerih imam namen si ogledati in nic drugega.
Sicer pa, ljudje postaje vedno bolj podobni avtomatonom kjer ponudnik diktira kaj je dobro vsi ostali pa se z njimi strinjajo (pa cetudi je vseskupaj eno veliko spakedralo...konc koncu,malo ljudi si upa priznati da so storili neumnost,ko so kupili nekaksen produkt ki je izgledal dober bil pa je za en kukuruz).

Me prav zanima kaksen bo ta film...

— MindFever
28.12. 2009 ob 1:44

Film je grozno overrated. Za dober film je potrebna tudi dobra zgodba, ne le dobri učinki. Žal pa je le-ta totalno predvidljiva, občasno tudi osladna, tipično ameriška. Na čase se preveč vleče, konec pa seveda tipičen holivudski happy end. Priznam, da so efekti dobri, da je nov svet zelo lepo dodelan, kaj več pozitivnih stvari pa žal ne najdem.

— razočaranje
28.12. 2009 ob 4:16

Ko berem vse te pozitivne in negativne komentarje sem vedno bolj prepričan da se filma v 3d tehniki ne splača videt sploh in je bolje da si ga ogledaš normalno

— jojojoj
28.12. 2009 ob 8:05

Ob včerajšnjem ogledu filma sem bila navdušena...To jo končno film, ki te ne pusti na cedilu in ti ves čas podaja trenutke užitka in pozornosti...niti 5 minut ni bilo dolgočasno glede na celotno dolžino filma. Nori prizori, slika in zvočni efekti...ne morem ga prehvaliti!!! Ne posedajte doma, ampak pojdite gledat Avatar v 3D!!

— Ewe*
28.12. 2009 ob 8:26

No jaz grem jutri gledat 3d verzijo b kolosej ljubljana upam da mi nebo žou:P

— jan
28.12. 2009 ob 11:21

film je polom hud in dobr.... res vredn je ogleda....najbolsi je do zdj res:)

— uijkal
28.12. 2009 ob 11:38

Včeraj sem si film ogledala v 3d....samo kratko in jedrnto,če želite,da se vam koža naježi ob gledanju filma,potem kar Avatarja gledat....fenomenalno....

— KAROLINA
28.12. 2009 ob 13:04

......sama se v kino prvič v življenju podajam že drugič.......tole je definitivno vredno ponovitve...genijalno....zadeva ponuja neverjetno doživetje, toliko lepote, da jo človek kar težko prenese.....pa obvezen ogled v 3D!!!

— sonja
28.12. 2009 ob 13:46

Ko pokličem prek mobija za M vstopnico mi pove predstave samo za navadni kino 2d medtem ko za 3d zamolči. A je kakšna zanka a sploh ni možno nakup prek M vstopnice za 3D.Pa če se da da mi čim hitreje javite ker mislim it v kratkem

— seemon
28.12. 2009 ob 14:28

aha okej ... najlepša hvala zadnejmu komentarju! mene je predvsem to s sedei zanimalo ja. da je zaslon isti, pa špegli, je logično. za sedeže pa res nism vedla da tut v xpandu niso vsi specialni. tko da najbrš je pol res vseeno kje to gledaš ..

— tyra
28.12. 2009 ob 15:03

ni boljšega filma. res, ful te preseneti.. čist noter padeš. res posebno doživetje v kinu. :) sem si ga ogledala že 2×.. in mi absolutno ni niti malo žal. :)

— nesi
28.12. 2009 ob 17:47

film je bil odličen! bil je poln akcije in efekti so super!

— nejc
28.12. 2009 ob 22:15

OPOZORILO ZA VSE K ŠE NISTE GLEDAL FILMA (AVATARJA)
vstopnice rezrverite 1 dan prej k drgač nowte dubil kartt

film je drgač fulfulful dobr še posebi 3D
drgač ne hodm vlik u kino sam tale film grem pa še enkrat pugledat
tisti k ga mislte jit gledat vm ne bo žal

— gapi
29.12. 2009 ob 8:13

Katastrofa.

1.) Dodatno plačilo za očala, ki nikjer prej ni omenjeno. Zakaj ne morejo pobrat tega denarja ob nakupu kart? Gre torej za skrite stroške, podobno kot če ti v trgovini kasirajo "izstopnino" ali pa če ti na blagajni poberejo dodaten "davek". Me zanima kdo bi mirno plačal kot tu.

2.) Film sam je katastrofa. Zgodba na nivoju 5-letnega rednecka. Nevem zakaj v kina enostavno niso sposobni spravit spodobnega znanstveno-fantastičnega filma. Na žalost je vedno vse na ravni 5-letnih otrok... ubistvu, ose opravičujem. Mislim, da delam 5 letnim otrokom krivico. Gre za popolnoma REDNECK varianto, za perverzijo. Ni mi jasno kako lahko ima oceno na imdb tako visoko... očitno je množica pripravljena požret.

Film sam je na trenutke zelo dober, vendar kot celota popolnoma razočara. Sploh inteligentnega gledalca, ki mogoče od filmov želi malo več kot le boleč mehur po skoraj treh urah.

"Nezemljani" so pa tako tipično človeški da boli. Sploh ne delujejo kot nezemljani. Mogoče prvih par minut, potem pa postanejo tipični rednecki, tako da se lahko množice bolj vživijo.

— Neikius
29.12. 2009 ob 9:19

Gledal včeraj v MB. Film v 3D je bomba, ni besed za prikazano. Sedeti je treba čim bližje. Z očali nobenih težav, res pa je, da sem si jih očistil dodatno še sam. 1€, ki ga zahtevajo kot strošek za pripravo očal, pa je sramotno, ker vse kar naredijo je, da s papirnato brisačo, namočeno v steleks, na hitro potegnejo čez očala. Delo ca. 3 sekunde po enih očalih. 100.000 ogledov = .....

— Saso
29.12. 2009 ob 10:56

ej a kdo ve v čem je razlikas med 3d pa xpand

— mimimimi
29.12. 2009 ob 11:36

Odličen film, sam sem šel gledat film brez velikih pričakovanj, zato me je morda še toliko bolj prevzel.

— A
29.12. 2009 ob 12:13

film je bil superski, me je pa zmotilo to, da smo morali posebej plačati za izposojo očal. Naj to dajo v ceno karte pa dajo mir. Ne pa da smo čakali kot bebci v vrsti za izposojo. Recimo, sam imam v lasti tudi očala, ki so namenjena ogledom 3d predstav, vendar te alternative nisem imel, ker mi noben ni rekel, da bo treba posebej plačati očala. Ne pišem to zaradi tega, ker je 1€ preveliko ali pa ker mi je žal filma, vendar se mi zdi odnos neopravičen. 6.5€ za karto + 1€ za očala. Prvič, ko sem šel v Expanda, sem kupil karto, dobil očala in to je to. Zdaj pa kr naenkrat posebej vse...zakaj že? Aja, pa še mogoče vprašanje za publiko: KDO izmed vas je že izkoristil popust za bowling???jz ga nočem, dajte mi mir s tem...

— kolosej se je pokvaril
29.12. 2009 ob 13:57

kdo si pa tega filma ni šel v 3d verziji ogledat si je pa sam kriv....je res kaj govorijo....avatar si ne poglej, doživi ga....kar se dogaja celo predstavo...ite gledat..drgač vam bo žal...

— katjuša
29.12. 2009 ob 13:58

Ali so očala še taka težka, da te nos boli po 20 minutah ali so že kakšna drugačna?

— jerry
29.12. 2009 ob 14:44

Fimel je ful vredu vreden ogleda

— patty
29.12. 2009 ob 18:36

vceraj sem film dozivel ne videl...res film vseh filmov!!

EPIC!!

— Camron
29.12. 2009 ob 22:44

glede na to, da sem že naveličana gledanja vedno enih in istih ameriških filmov morem rečt, da me je ta presenetu! res vreden ogleda! čista 5 ka!!! :) mislim, da kdor razume film kot je treba, spozna kaj je pravo sporočilo.

— blebleble
29.12. 2009 ob 23:59

Končno sem pogleda tudi jaz ta Avatar v 3D :) Film je noooor :). Mislim da bi ga vsak zemljan moral videti. 100% je v Avatarju nekaj za vsakogar, zgodba, sporočilo, narava, pokrajina... skratka vse v enem paketu. Edina "slaba" lastnost je pomoje ta da s časom ne zaznaš več 3D, to pa enostavno zato ker čist padeš noter v film in pozabiš na okolico :) Zagotovo si ga bom ponovno ogledal v 3D v kratkem in nisem edini ki si ga bom poznam še par ljudi ki je to že storilo, še en dokaz več da je film odličen.

— Square
30.12. 2009 ob 9:23

film je zakon! sicer je malo ameriških for, sam tehnika, zgodba zmaga. res bi mi bilo žal, če ne bi šla gledat...
mislim da je to eden najboljših filmov... sploh 3D

— tea
30.12. 2009 ob 10:22

Film sem si ogledal v navadni 2d tehniki, vendar ga hočem videti tudi v 3D. Me prav zanima razlika. Film je fantastičen, ker sem itak ljubitelj ZF. Zgodba je v odraz resnice in sicer raznih kombinacij: zgodba o indijancih v Ameriki, ki so jih evropski priseljenci pobili, zgodba o poseku brazilskega pragozda in že znana zgodba o človeškem pohlepu. Vse je zavito v lepo pravljico z hepiendom. Sporočilo je vredno razmisleka. Meni je bilo vse skupaj všeč.

— franklin
30.12. 2009 ob 13:35

Sem gledal Avatarja v Xpandu! Bilo skoraj perfektno(motila so me le neudobna trda očala)! Če se že odločte it gledat film v kino, potem vam naj nebo škoda dat dodaten euro za Xpand! Veliko užitkov vam želim!

— sony25
30.12. 2009 ob 14:16

film je zares eden najboljših to leto. James Cameron in njegva ekipa so se res zelo potrudili. Glede zgodebe.
je mešanica akcije,drame,romantike... vsega ima zgodba in gledalca res navduši.(mene je).
zgodba tudi spominja na izgon indijancev. predstavlju pogoltne ljudi ki bi radi zaradi neke surovine uničili civilizacijo. ljudje so res takšni. zgodba je zelo pomenska.
Glede vizualnih učinkov.
ta film ima res najboljše zf efekte. liki so videti čisto realistični, pa tudi pokrajna je zelo dobra narejena.ni bilo nobenega pretiravanjo kot npr. pri 2012. po mojem mnenju bi film mogel dobiti oskarja za vizualne učinke.
čim več takih filmov in upam da bodo kmalu posneli še kakšen del avatarja.
LP

— lev
30.12. 2009 ob 21:58

Film je na višku trenutne tehnologije in je prava paša za oči... Sama zgodba, narava, vse skupaj pa lahko gledalca zelo močno spominja na kakšno igrico kot npr. Halo, World of Warcraft pa še katere bi se najdle... Film pa dejansko doživiš in ne samo vidiš.... Škoda k ni tko k v filmu :)

— Any
30.12. 2009 ob 22:28

Mene tudi zanima, če tokrat pri tem filmu uporabljajo v XpanDu specialne sedeže z efekti, ker jih navadno ne. A ve kdo kaj glede tega??
In... ali se da preko gsm in M vstopnice kupiti 3D v XpanDu ali ne?

— Kat.
30.12. 2009 ob 22:49

To je nadfilm!

— yo!
31.12. 2009 ob 10:30

Od navdušenja nad filmom,so mi pritekle solze.Kaj takega še nisem videl. Kako lep znanstvenofantastični spektakel. Ne morem verjet!

— Luka
31.12. 2009 ob 15:05

Ta film je megafantastičen morte si ga ogledat, sej je vredn ogleda.

HF*

— Evaa*
31.12. 2009 ob 20:40

moja ocena je 4.5. zelo dober film pol točke odbite seveda zaradi zgodbe...čeprav je bila tudi ta včasih prav presenetljivo presenetljiva. prav na poseben način sem DOŽIVELA znanstvenike. na začetku se mi je zdelo da so tudi oni nekako pohlepni po vzorcih, novem biološkem svetu... (prav na živce mi gre kako je vse res kako se ljudje vtikamo v vse stvari ki se nas sploh ne tičejo.zaradi denarja kajpada. ko vsaj v tej naši 'vedoželjnosti' ne bi povzročali škode. )
tega občutka se sicer tudi takrat, ko se ločijo od matičnega tabora, nisem izgubila. drugače pa neverjetno.predvsem pohvala igralcem čeprav je Sam na trenutke deloval malo prisiljeno(v bistvu enem trenutku) a drugače zelo naraven, realen..mislim pa da je bila igra Michelle Rodriguez zelo dobra in seveda zoe vse pohvale.
vreden ogleda in denarja pa tut za tiste: 'oh jes pa ne gledam zi-fi' ker u bistvu je tko kot bi blo res.zakaj pa ne bi enkrat probal neki drugačnega??

— tjaša
1.1. 2010 ob 19:00

sm ga ze gledala in nainai film

— takicaa
1.1. 2010 ob 19:56

Zgleda kul!

— Rok
1.1. 2010 ob 23:35

Upam da dobiš tisti 1€ za očale nazaj. Nove take očale namreč stanejo 2€.
Kar berem glede tega kako so očale slabo očiščene ali sploh ne, sem zelo razočaran in upam da jih kaj hmalu obišče tržna inšpekcija.

— mrbrdo
1.1. 2010 ob 23:54

Filma ne bom preveč komentiral, ker je že o sami vsebini, tehniki in drugem veliko povedano. Meni osebno je bil zelo vsec. Zgodba res da že premleta vendar to kar nam je v filmu vsec je ponovno opozorlilo na to kako kaksni smo pac ljudje.
Precej me je motilo, da vsem nam, ki nam je film bil vsec in si ga z veseljem zelimo ogledati, moti dejstvo, da nas tako ponizujejo pri samem nakupu vstopnic in posebej ocal.
Stati pol ure v vrsti, kjer uboga deklica mora prodajati vstopnice, pijaco in kokice hkrati je zelo slaba poteza lastnika Xpanda. Dve zaposleni??? Halo! Cakanje na najem ocal, ki bi jih morali dobiti ob nakupu vstopnice za 3D, ce se ne motim sem kupil vstopnico za 3d kino, pa je dodatna sramota in ponizevanje, ki te stane skoraj eno uro casa v prostorih Arene, kjer je milo receno prostor urejen za debile, ki se ne zavedajo samih sebe. Morda nas s tem vodstvo kina hoce obdrzati v prostoru, kjer naj bi si kupili dodatno pijaco in poleg evra za ocala pustili se kaksen za bedno pijaco in prostor, ki ga ponujajo. To, da moji punci, ko sva se koncno namestila, niso delovala ocala in sem spet moral ven po nova, mimo gledalcev in s tem izpadel kreten, ker motim predstavo je bila zame pika na i. Kaksno sranje moramo trpeti, da lahko gledamo to kar bi nam mesto moralo ponuditi v nekem bolj kulturnem prostoru in na vsaj malo bolj kulturen nacin.
Zalostno!!!!

— kritik
2.1. 2010 ob 10:16

jaz sem dokaj zahteven pri filmih, vendar AVATAR je pa zakon film, eden izmed boljših kar sem jih gledal, če se slučajno obotavljate glede tega bi ga šli gledat ali ne, potem definitivno pojdite ker je to eden izmed najbolših filmov vseh časov !

— mejtik
2.1. 2010 ob 12:08

Film je absolutno FENOMENALEN!!!

Ampak njegova kvaliteta se ne odraža v posebnih učinkih... Film ljudem posreduje pomembno sporočilo, in prikazuje ljudi današnjega sveta, ki nikakor ne razumemo narave in bistva življenja, saj nam je pomemben samo materializem in se vsi ženemo samo za denarjem in življenja sploh ne izživimo z naravo.
Mislim, da gre pri tem filmu za zelo globoko zgodbo, ki jo po mojem mnenju (brez zamere) niso vsi dojeli. Za večino je bil to le še en film, ki prikazuje nezemljane ter njihovo bitko oz. bitko dobrega proti zlu.

Vsa čast Cameronu za tak scenarij in nepozaben film!!!

— pa3k
2.1. 2010 ob 12:33

ful hud film

— bety
3.1. 2010 ob 2:23

1. osebja v xpandu ima (če predstava nima zamude) približno pol ure časa da spuca 350 očal, da počisti dvorano, da potrga karte in da na novo razdeli 350 očal in jih obračuna. če ima že prejšnja predstava zamudo ima časa še manj.
2. ja, ponavadi to delata dve hostesi. (DVE!)
3. evro za očala je potrebno doplačati, ker je sedaj karta en evro cenejša in se očala obračunajo posebaj. (obstaja možnost da imajo ljudje svoja očala). nikomur to ni preveč všeč. to imejte v mislih naslednjič ko se razkurite na ubogo utrujeno hosteso.
4. očala so spucana. čistijo se z dezinfekcijskimi robčki in na svetlobi izgledajo malo lisasto, zato se ljudje pritožujejo v smislu "ja madona no, če vm pa dam en evro jih bi pa že lohk mal popucal, a ne?" bolje dezinficirana kot pa ne, je res?
sploh pa po mojih izkušnjah (iz prve roke) tisti ljudje, ki zahtevajo izrecno še robčke za čiščenje očal, jih potem malomarno pustijo na svojem sedežu ali na tleh, tako da...kjer se osel valja...

gužva je velika, osebja je malo. seveda so pomankljivosti, predsava zamuja tudi po pol ure, dolge kolone pred blagajno, ko pa hočeš kupit samo eno vodo, vrsta spet pred dvorano, itd. kako se pa ljudje obnašajo pred predstavo (v dolgi koloni ko se pobira en evro za očala) in med predstavo ter po njej, lahko pripišejo sami sebi in si nastavijo ogledalo. če očala ne delajo, jih zamenjajte. ne pa bentit pa celem xpandu. prosim lepo, ne znašajte svoje jeze in živčnosti na hostese, ker si niso same izmislile takega sistema. delajo po 12 ur na dan in se trudijo ostati prijazne. (khm...tudi ko jih ozmerjajo z gnoji)
malo olike in dobre volje, da boste tako vi, kot mi, ki tam delamo, uživali v Avatarju.

— Nana
3.1. 2010 ob 2:24

Kot prvo: kaj ti pomaga vsa možna tehnologija, če jo moraš gledati skozi zamaščena očala?
O samem filmu pa: žal veliko razočaranje. Brez booma 3d tehnologije, animacije, zares čudovitih posnetkov pokrajine, imaginarnih živali in rastlin, film ne bi bil nič posebnega. Režiser/scenarist se hoče postaviti v pozicijo etičnosti in morale, vendar se ne more otresti "ameriške" oz. holivudske perspektive. Glavni junak ostane popolnoma enak, z enakim vrednostnim sistemom, pač v okvirih nove kulture, v katero vstopa z različnimi iniciacijskimi obredi. Kljub vsemu ostane priokus ameriške "nad-etičnosti" in ne glede na to, da gre za popolnoma drugačno kulturo, drugačen vrednostni sistem, v katerem so vsa živa bitja povezana, je, zanimivo, bojevanje še vedno edini način njihove obrambe in bojevniki najbolj spoštovani členi družbe.
Veliko tehnologije, zares spektakularni kadri, vendar žal brez močne zgodbe, ki naj bi bila kljub vsemu temelj filma.

— žblj
3.1. 2010 ob 13:09 zvezdica

James Cameron se je spet izkazal. Da ustvariš svet kot je Pandora, moraš imeti res izredno domišlijo. Rastlinstvo, živali in pa seveda domorodci...odlično! Efekti pa, kot pričakovano, fenomenalni. Animirani liki še nikoli niso bili videti tako realni. S 3D očali se zapelješ naravnost v dogajanje in film doživiš povsem drugače. Pandora te očara in zamisliš se o tem, kako preveč materialna so naša življenja in kako kruto ravnamo s svojo naravo. Vzoporednice bi se dalo potegniti tudi z vojnami na Bližnjem vzhodu in tamajšnjo nafto... Kljub temu pa me je sama zgodba malo razočarala. Moderna verzija Pokahontas z dokaj predvidljivim dogajanjem in ne najbol izvirnimi preobrati. Več sem pričakoval tudi od soundtreka, ki je npr. v Titaniku prišel veliko bolj do izraza. Vseeno pa gre definitivno za enega najboljših, če ne najboljši znastveno fantastični film do sedaj.

— Dingo
3.1. 2010 ob 15:48

A lahko kdo napiše kaka je razlika če gledap 3D v koloseju al pa v xpand!? xpanD vem da je dražji..kaka je cena če gledaš 3D film v koloseju..verjetno moraš tud to dokupit očala-niso vključena v ceno??
Tnx

— mare
3.1. 2010 ob 17:45

Tovrstnih filmov ne maram, pa vendar sem se zaradi vsega pompa odločila, da ga pogledam.
Najprej bi povedala to, da sem si pod 3D predstavljala predvsem nekaj druga. Tisti, ki ste kdaj obiskali Universal Studios in si ogledali 3D Terminatorja, veste o čem govorim. To je popolnoma druga dimenzija ali doživetje, kot pa 3D v Koloseju.

Če sem že pri 3D; sramota je, da Kolosej dodatno zaračunava za pomaščena 3D očala, nato pa ti ponudijo čistilo za čiščenje stekla, s katerim si lahko spucate očala. Prvo kot prbvo, če že računajo za ta očala, bi morali gledalcu predati čista, ne pa da si moramo kot neki bizgeci pred dvorano pucat ta očala s čistilom, ki nikakor ne sodi v stik s kožo, sploh pa ne na obrazu. Tudi to mi ni jasno, da ti ta 1 € ne morejo zaračunat v vstopnico.

No, pa še o fimu. Ker nisem ljubiteljica tovrstnih filmov, seveda ne morem govorit v superlativih., Zame osebno bi bila dovolj ura ogleda, da pač vidim, kaj so ustvarjalci filma napravili. Sicer v tehničnem smislu vrhunski film, pokvari stereotipna zgodba o človeškem pohlepu in ljubezni. Bolj domišljena zgoba bi dala filmu dodano vrednost, tako pa ji to daje izključno tehnični vidik.

— Tinkara
4.1. 2010 ob 12:11

Odličen film, ga bom sla kar se 1x gledat! :D Vsem tistim, ki pa se sprasujete kje je boljse, 3D v Xpandu ali Koloseju, pa priporocam Xpand (kolegica je gledala v obeh kinih in pravi da je Xpand boljsi).

— Ket.
4.1. 2010 ob 14:13

dobr je, dobr

— angie
4.1. 2010 ob 16:40

Ok to bo zvenelo neumno, ampak nimam pojma in moram vrpašat; XpanD je dvorana v Koloseju (Ljubljana), right? In je v bisvtu IMAX3D v Angleščini? Ful bi šla gledat film na cim boljši način, sam ne vem kje je XpanD?!?!?

— Nina
4.1. 2010 ob 19:47

Film ma tudi pomoje mestoma predvidljivo (že videno) zgodbo. Liki so preveč ekstremni in enostavni (domorodci in skupina ljudi, ki se jim pridruži so pravi svetniki, medtem ko so ostali ljudje, predstavniki korporacije in vojaki, pravi brezsrčni hitlerji).

3D je sicer dober, motijo me pa očala, ki so pretežka, na koncu me je bolel nos, in pretemna. Če sem si namreč sredi filma očala snel, so bile barve bistveno bolj sijoče.

Vseeno me je film navdušil. Na'viji s svojo moralno superiornostjo in ideja skupne zavesti so zelo posrečeni, čeprav, za kakega poznavalca ZF literature, spet ne najbolj novi. Prizori na Pandori so fenomenalni. Človeški high tech je hrepenenja vreden, prozorni displayji so bili res sexy. Igralci, predvsem Worthingthon, so bili super.

Aja, na IMDBju ma 8.7 oceno, tako da mislim da je že na vrhu lestvice. Tako oceno bi mu prisodil tudi sam.

— ksmith
5.1. 2010 ob 14:33

Imam samo eno vprašanje: kdaj za vraga bomo pri nas dobili IMAX dvorano? Film sem si ogledal v Pragi v IMAX 3D dvorani in povem vam da je izkušnja bila enkratna. Platno dejansko zapolni celotno gledalčevo vidno polje, tako da če sem lahko odkrit trenutne dvorane "nimajo za burek" kot bi se reklo --- bolj slovnično pravilno, aktualne dvorane tako v "navadni" kolosejevi dvorani kot v Xpandu so stvar preteklosti in so trivialne v primerjavi s sliko in zvokom ki jo IMAX ponuja.

Oh saj res. V Pragi v IMAX dvorani NE zaračunajo dodaten 1€ za očala, pa čeprav so veliko kvalitetnejša (prijatelj je lahko pod njimi brez oviranja nosil očala za vid) in očiščena po vsaki predstavi. Zgledujte se po temu Kolosejevci!!

Zdaj pa glede filma samega. Če imate radi pravljice in so vam všeč lepe zgodbe s srečnimi konci, brez pretresljivih zapletov in ugank, potem si film vsekakor oglejte. Res lep spektakel in tekoča zgodba ki je vredna svojega denarja. Če imate možnost si film definitivno oglejte v IMAX 3D dvorani (v Avstriji recimo). Če pa ne gre drugače si ga oglejte v navadnih dvoranah, ker je vseeno veliko boljše kot čakati na izid Blue-ray ali DVD izdaje.

— Tomo
5.1. 2010 ob 16:42

kaj morda god ve do gdaj bojo vrteli ta film? sm ga mislu u soboto gledt, sam ni sporeda

— alen
5.1. 2010 ob 18:01

zanima me zakaj je bil moj komentar zbrisan??
mislm..
a če človek malo pokomentira in dejansko napiše tisto kar misli(čeprav smo leta 2010) je pa kar za v koš??
žalostno, res.

pa še to.
VELIKO vas sprašuje ali delajo SFX sedeže v Xpandu ... NE DELAJO!!
sicer mi sploh ni jasno, ker maj bi bil to nek ph in sploh film...polj pa niti tresenje ne dela(torej-da bi vsaj treslo..tut če ni drugih efektov).
za zaključek samo še to, da očitno so naši kao "high tech" kinematografi še na zelo zelo nizki stopnji razvoja. kaj čmo. tko kt je v filmu pohlep po denarju .. je tut v Koloseju.

— skajwoker
6.1. 2010 ob 0:05

Res ste nekateri smešni......pucanje očal.....čisto razumem, da jih ne morejo pripraviti in očistiti za vse gledalce, saj je med dvema predstavama le 30min časa.....za kar se porabi cca 15min, da se gledalci spravijo iz dvorane (nevem kaj jih zanima na napisih, ki se predvajajo po koncu filma....če jim je pa pesem tako všeč si jo pa lahko non-stop vrtijo na spletu), nato je potrebno očistiti dvorano za gledalci, ki pustijo za sabo kot, da so v svinjaku.....me res zanima ali doma, na fotelju ob gledanju filma tudi pustite pijačo, kokice in podobno na tleh, fotelju in nevem še kje?????? torej za očiščenje dvorane ostane 15min kar pa je po tem kar sem videl v dvorani res ni mogoče.......pa recimo, da očistijo dvorano v 10min....ali pa v 5 min....torej ostane cca 10 min za čiščenje 506 očal.......torej če vi čistite ena očala 10 min ?????? kako si potem razlagate pripravo očal....????!!!!! Sicer pa morajo čistiti za nami....gledalci, ki očala prijemamo po lečah.....jih mečemo po tleh....(kar nekaj sem jih opazil) ..... itd.

Malo se zamislite kaj pišete in za kaj se zavzemate......

Film pa brez komentarja....

LP

— Gmerja
6.1. 2010 ob 13:39

film mi je všeč predvsem zaradi zgodbe in sporočila, ki pa ga verjetno res veliko ljudi niti ne dojame v celoti. Po ogledu trailerja se mi je zdelo, da je to pač en povrpečen znanstveno fantastičen film, ampak me je kasneje totalno presenetil. Na nek način se mi zdi malo smešno in zanimivo, da moraš ljudem kot malim otrokom povedati zgodbico, pravljico, risanko, itd.,da bi spoznali kdo so v resnici in dojeli kakšen nauk. film priporočam vsem.

— Francl
6.1. 2010 ob 18:43

Nana:
moja kritika čez xpand ni letela na punce, ki delajo pri prodaji kart in očal.
Ste pač tam in verjamem, da prenašate jezo in izbruhe gledalcev in vam seveda tega ni treba.
Vendar to, da ena oseba mora spucati 350 očal, počistiti dvorano, potrgati karte in na novo razdeliti očala, v pol ure, ni naš problem, ki čakamo. Da moram za film, ki traja 2 uri in pol čakati še uro in pol do začetka, se mi ne zdi nič drugega kot prošnja, da me več ne vidite.
Ne moti me tisti dodaten evro za očala, moti me grozljivo slaba usluga in kompliciranje po nepotrebnem.

— kritik
7.1. 2010 ob 8:46

Včeraj gledal v 3D- zelo zabavno. Nazadnje sem gledal v 3D "Shark boy...", in od tistega so me kar oči bolele pa brez veze je bilo glede samega 3D učinka. Xpand je pa čist nekaj drugega- res priporočam.
In ja- očala so bila čista. Res da mi je glupo dat 1€ za očala pa še 2,2 € za pol litra vode (to je kriminal, ne očala:)), ampak čisto je pa bilo.
Zgodba ni najbolj orginalna ampak je sigurno dovolj dobra in vse drugo je narejeno v piko, tako da mi ni žal da sem bil v kinu.
V bistvu, najraje bi si ga še enkrat ogledal.

— dx
7.1. 2010 ob 11:54

xpand je boljše,film je dobr
ni pa sedežov s posebnimi učinki..
pa ja za očala je treba doplačati kar mi ni všeč..lahko bi jih potem vsaj obdržali

— nellchy
7.1. 2010 ob 12:23

FILM JE ZAKON ŠE NISO NAREDIL BOLŠGA

— ROK
7.1. 2010 ob 17:05

Definitivno eden boljših filmov vseh časov, brez skromnosti. Marsikdo bi se lahko zgledoval po njem. Ne bi bil presenečen, če pobere kakšnega oskarja - zagotovo za posebne učinke, pa tudi za režijo bi si zaslužil.

— Uroš
8.1. 2010 ob 13:42

Meni je film odličen

— Aljaž
8.1. 2010 ob 13:58

Zakoooooooooooooooon :DDDDDDDDDD

— monika-
9.1. 2010 ob 10:28

men je biu film ful zakon..edin na konc je blo mogoče mau preveč strelana..drgač pa vredn ogleda..=)

— ...
9.1. 2010 ob 14:19

men se film zdi bz. Avatar je kar neki

— bedak
9.1. 2010 ob 16:50

Včeraj so me sošolci zvlekli s sabo v kino...o Avatarsju sme prebrala zgolj en članek,pa še to je bil bolj o Cameronu in vedela sem da so notri eni modri pajaci in da je znanstvena fantastika. Dan se je zdel živa polomija ampak moram priznati da še pri nobenem filmu nisem bila tako fascionirana. BOMBA!!!! 2h 40 se ne vleče niti sekundo in v prvi priliki si ga še 1x ogledam. Kapo dol!

— RoNcoLiNo
9.1. 2010 ob 18:48

Pogledala film v 3d ... Vizualno mi je bil film zelo zelo všeč; lepe barve, scene, liki itd. Dejansko pa me je zelo razočarala zgodba, ki je včasih zelo predvidljiva, poleg tega pa ni ne vem kako izvirna, saj je veliko podobnih motivov že bilo prej (Pokahontas, Pleše z volkovi...). Ampak dobro, to še nekako gre. Najbolj so me motili prevč plitki, črno-beli liki v zgodbi; nekako sploh ne prideš do tega, da bi se identificiral z njimi, pustijo te več ali manj neprizadetega. Kar se tiče sporočil glede uničevanja narave oz. sožitju z njo, ja ok, saj ti dajo mislit, ampak še vseeno so podana na nek naiven, zelo preprost način. No, tudi Hornerjeva glasba v filmu je bila že slišana; kot da bi malo predelal nekaj svojih prešnjih soundtrackov (Čudoviti um, Glory...).
Skratka, film je vreden ogleda, vendar pa razen vizualnih presežkov zame nič posebnega. Kaj šele najboljši film desetletja ipd.

— Mis
10.1. 2010 ob 16:01

Ocena filma 10*/10*, vredno ogleda!!! Grajo imam nad organizacijo Koloseja za izposojo očal, kajti pred pričetkom filma se naredi ogromna kolona in zaradi tega zamudiš pol filma!

— RoK
10.1. 2010 ob 22:13

Zanimivo,film sem doživljala,na gledala.Dojem pa mi presega znanstveno fantastiko in prehaja v realnost.Prepričana sem,da je J.Cameronu uspelo prenesti svoje globoko sporočilo veliki množici ljudi,kar pa je v biti njegov namen.Izvrstno opravljeno delo!

— Majda
11.1. 2010 ob 16:28

Film sem si šel ogledati pa čeprav me trailer ni navdušil in prepričal. In rezultat?: žal mi je denarja, ki sem ga dal za vstopnico! Tako veliko denarja so zapravili za tako podpovprečno, že neštetokrat videno zgodbo. Kaj ljudje v filmih gledajo samo še efekte, ki niti niso tako neverjetni in je vseskupaj samo napihnjen kič. Zgodba, kot rečeno nezanimiva oziroma že videna in predvidljiva. Nekakšna nakičena zgodovina amerike. Indijanci in kavbojci!! O igralcih težko kaj rečem, ker so liki v filmu tako nekarakterni in klišejski, kot v najbolj otročji risanki. Največji absurd pa je to, da ima film sporočilo kako je kapital in denar grd, pa prav ta film je očitno narejen samo zaradi bajnih dobičkov! Žalostno...V glavnem veliko razočaranje in mirno lahko rečem, da je avatar eden najslabših filmov.

— oilpower
11.1. 2010 ob 20:40

Film je enkraten, vsebina enkratna. Ma še enkrat je dokazano da je človek '' ŠKODLJIVC'' gleda sam svoj uspeh in dobiček in ne misli na ostale in na naravo. Taglavni glumec bi moral bit mal bol realen z občutki. Ostalo je res super!!!!!

— interio
12.1. 2010 ob 11:46

Hm, koruza. Že spet en " futer za folk". Niti v enem oziru film ni inovativen, razen "nove in drage tehnologije" in nabijanja, ki je dandanes žal edini način da privabiš množice, vsebine pa nobene. Zgodba je naravnost kičasta in že neštetokrat povedana v neštetih verzijah, "afriško pleme v modri barvi" pa naravnost dolgočasno. Moraliziranje o ekoloških problemih spada bolj v poročila ob 19 zvečer, ne pa v umetniško delo (če pa že, pa je to storila že kopica dosti boljših filmov). Fantazijski liki in živali so staromodne kopije SF literature iz 50 in 60 let in raznih Fantasy Art umetnikov kot npr. Patrick Woodrofe. Res smešno (žalostno), kako malo dandanes rabimo ljudje da nas spravijo v kino - kokice in 3D očala, volume na ozvočenju pa do "are you nuts?"

— Matjaž
13.1. 2010 ob 6:42

Odličen film, vreden ogleda, še posebej v 3d tehnologiji.

— Boštjan
13.1. 2010 ob 15:58

dobr film

— h,afsdfg
14.1. 2010 ob 8:08

A ga otroc lahko gledajo, tam 8 in 10 let? Berem, da ma folk po svetu po ogledu filma probleme z dojemanjem realnosti. Verjetno labilneži, sam za otroke je pa lahko verjetno res problem...

— kiki
14.1. 2010 ob 17:25

zelo zanjimiv film tuti zelo dolg

— adnan
14.1. 2010 ob 21:18

fulllllllllllllll cool ej zakon!

— ----------x----------
14.1. 2010 ob 23:48 zvezdica

Avatar....Cameron je z njim ponesel filmsko industrijo na drug nivo. Presegel je vsa pričakovnja in naredil nekaj, kar še ni bilo videno na filmskem platnu. Po tem film je moja lestvica kakovosti filma dobila novo oceno, ki prej ni obstajala.

Zgodba je unikatna in edinstvena, ki te popelje v dimenzije neskončnih razsežnosti doživetja filma. Mislim, da je s tem Cameron dosegel svojo namero s tem, da je vsak gledalec film doživel pa tudi, če se sam tega (še)ne zaveda.

Sam se lahko upredelim, kot filmofil in lahko brezmadežno povem, da je to najboljši film, ki sem ga videl oz. prvi, ki sem ga doživel v celoti. Če bi bila možnost, da zamenjam naš zastrupljen svet polen nestrpnosti, sovraštva, vojne, lakote, svet kjer vlada materializem in obsesija po samodokazovanju in oblasti, za svet Na'vijev, bi rekel samo "kje naj se podpišem". Kaj naj rečem, kot sem že zgoraj omenil, film je pustil pečat.

Priporočam ogled filma v Xpandu, večje platno in boljše projeciranje. Podnapisi so več kot odlični in me niti malo niso motili pri ogledu filma, še več, celo font so spremenili, ko govorijo Na'viji.

Oglejte si film, če ga še niste.

Lep pozdrav!

— Vlado
15.1. 2010 ob 19:41

Film sem si že ogledala in vam ga zelo priporočam.
Ker je film posnet tako ali tako v 3D tehnologiji, vam bol priporočam ogled z 3Djem, saj se tukaj v 3D tehnologiji pustolovščina komaj začne.
Edina malenkost me je motila, da se vsi predmeti niso odvijali bol blizu očem.

Drugače pa vreden ogleda. :)

— Tjax.
16.1. 2010 ob 0:46

Me veseli, da ste vsi tako navdušeni nad filmom... bi pa dal jaz eno kritiko... 300mio ali koliko so porabili za ta filem, pa kreativcem ni uspelo naumiti več kot konja, ki ima spredaj štiri noge!? Zgodba je zelo suhoparna, brez presežkov (ž evideno in prežvečeno na višjem nivoju - recimo final fantasy). Vsekakor pa vsa pohvala grafičnim učinkom (z izjemo obraza znanstvenice, ki deluje nekako... plastificirano).

Skratka... če povežem.. kot bi iz 30 filmov pobral iz vsakega po nekaj in skušal naredit.. recimo... dream team reprezentanco kadrov, zgodb, oseb, zamisli... še vedno raje pogledam našo reprezentanco;)

— Tilen
16.1. 2010 ob 12:26

Film je res super,...se res splača sedet 3 ure v dvorani. Je tako zanimiv da ti te 3 ure mignejo v trenutku... zelo všečen film...ko te popelje med neresnične ljudi, med ljubezen....in res začneš drugače gledat na naravo in bitja v njej:-)))

oglejte si film ne bo vam žal. Čeprav v 3D različici sem pogrešala več efektov...ni bilo nič kaj takega...sem pričakovala vsaj kakšen predmet da mi prileti v glavo kot pri Beoulfu v 3d ampak ta film v 3d ni nč kej tazga...tud za otroke primerno.

— anja
17.1. 2010 ob 0:10

Preprosto,kratko in jedernato : NAJBOLJŠI FILM VSEH ČASOV!!!

— filmofan
17.1. 2010 ob 10:07

Tistim pametnjakovičem ki pravijo da očala stanejo 2€ naj povem da so vredna 130€ ne 2€! Bi bilo logično plačevat ''pripravo očal'' za očala ki stanejo 2?? Potem takem bi si vsak svoja kupo za 2 € pa da vas vidim kak lepo boste videli skoz njih ;)

— Delavka
17.1. 2010 ob 18:57

polno bo? s

— b
17.1. 2010 ob 19:43

Totalno debilen film, brez zgodbe, ta film obožujejo ljudje, ki niso imeli otroštva!!!
TIpično ameriško posiljen film z namenom optimizirati dobiček, računalniški film, ki nezahteva dobrega igralca. Debilnoooooo

— partizan stane
18.1. 2010 ob 0:37

Filem je bil fenomenalen....ni mi žou niti centa =) vrjetno ga bom šu pa še enkrat gledat...mogoče zaj še v 2D da vidim kakšna je razlika.

— Matjaž
18.1. 2010 ob 1:34

Bedno.

— Natalija
18.1. 2010 ob 19:00

nekako mi je bilo kljub vsemu simpatično bebavo, kako v filmu nonsalantno opletajo s pojmi teror, terorizem, ˝napadimo jih, preden nas napadejo oni˝, nasa zemlja itd..
sicer pa nickolikokrat prezvecena fabula, v bistvu ze brez okusa, ceprav jo na trenutke dejansko strese osamljen krc inovativnosti, ampak temu navkljub izdihne v agoniji monotonosti.

kje so casi star wars?!

— fury
18.1. 2010 ob 20:25

Se podpišem pod Vladota in vse ostale komentarje z modro zvezdico. Če se vsaj malo zavedaš, da mišljenje današnje civilizacije - Narava kot vir brezmejne energije,hrane in predvsem sužnje sodobnega človeštva - vodi v propad, potem bo zgodba zate epska, fantastična. Če tega ne dojemaš tako, potem bo zgodba zate hollywoodska, ameriška, pocukrana...

FIlm grem že gledat drugič, ampak tokrat v kolosej Ljubljana. Cen kart in dodatnega računanja za očala (totalno oderuštvo) ne bi preveč komentirala, ampak za ta film se splača .. In ja obvezno 3D verzija, vsaj 1x (jaz obakrat)

— Branka
19.1. 2010 ob 13:55

Še enkrat bi šel gledat 3D, če bi mi dali dobra očala. V universal 3d terminatorju je bolje delovalo. Tehnologija, učinki, zvok, posnetki so enkratni. Zgodba pa je tipično ameriška. Neroden zaplet junaka, nežna deklica nič seksa in srečen konec. Nekako sem pričakoval malo ZF poizkusa pri socialni strukturi tega plemena. Pa je čisto navadno pleme iz spodnjega dupleka.

— Danilo
19.1. 2010 ob 17:05 zvezdica

Glede na to, da sem samo 3D oblikovalec in se ukvarjam z animacijo in podobnimi stvarmi sem eden izmed tistih redkih ki so razumeli kaj vse je lo v tak film. Film je tehnično dodelan v nulo, James Cameron se je res izkazal. Kar se tiče splošne ocene moram dat filmu 10/10 pri vseh točkah. Čeprav traja skoraj 3 ure se nikoli ne vleče in je konstantno zanimiv. Edina slaba stran filma je spoznanje da nikoli neboš mogel biti edn izmed Na'vijcev :).

Podnapisi so lepo berljivi, vendar razumem dovolj angleško da jih nisem bral cel čas. Zanimivo je tudi, da je drugačna pisava ko govorijo Na'vijci.

— Miha Krajnc
20.1. 2010 ob 7:57

Film je brez pretiravanja res prava paša za oči. Obvezno si ga oglejte v Areni v Xpand-u.
Po karte pridite malo prej (posebej ob vikendih), da ne boste zaradi vrste, ki nastane ob prevzemanju 3d očal, zamudili pričetek nepozabne dogodivščine.
Film ni zgolj doživetje za vaše čute, ima tudi zgodbo v kateri je za vsakega nekaj, čudovit svet Pandore, 3D poslastice, akcija, romanca, ponos, življenje v sožitju z naravo...
Le redki so filmi vredni ponovnega ogleda, Avatar to zagotovo je.

— Dejan
20.1. 2010 ob 16:43

koliko moraš bit star za AVATARJA al pa kolk morš bit velik?????

— eva
20.1. 2010 ob 21:06

Film je definitivno za pogledat. Je že paša za oči če ne druzga.

— Luks
21.1. 2010 ob 9:35

Hoj.. No še mok komentar. 3D učinek zelo vredu sama zgodba filma pa zelo povprečna. Tisit evro ki ga pobašejo v koloseju brez računa (kaj delajo inšpektorji) pa gre očitno nekomu v žep. Očala ki sem jih dobil so bila tako zasrana z neko šminko da bi bilo mene sram taka očala dati nekomu v roke kaj šele na obraz. Če že poberejo evro bi jih lahko tudi spucali. Sicer so mi bila pa bistveno bolj všeč linearno polarizirana očala (papirnata) kot pa ti težki izdelki ki vlečejo glavo dol.

p.s.
V bolnišnicah si moraš razkužiti roke v kinu pa dobiš svinjarijo za na obraz!

— Bonny
21.1. 2010 ob 20:50 zvezdica

Zgodba je res relativno preprosta, a ima aktualno sporočilo, sploh v teh časih. Je pa zgodba podprta s svetom, ki ti vzame sapo in te čisto posrka vase. Animacija karakterjev je osupljiva, če je bil Gollum v GP nova dimenzija animacije karakterjev, je tukaj Gollumov polno, vsi so izredno prepričljivi, gibanje, obrazna mimika, sinhronizacija glasu, iteracija med njimi.., vse brezhibno. Svet, v katerem se gibljejo, pa je totalno noro lep in narejen v nulo. Res si ob vsem tem človek lahko le še zaželi, da bi Pandora obstajala. Vrhunsko!!
BTW, za očala sem dobil račun, bila so čista in delovala brezhibno. Edino slika, ki se vidi skozi, je malo pretemna, verjetno bi bilo smiselno povečati svetlost projektorja pri 3D predstavah.

— breathless
22.1. 2010 ob 20:51

ta film je zakon hehe gdo se strinja gdo pa ne

— uri
23.1. 2010 ob 11:33

Film ,stoletja!!!!! Vreden ogleda .Ta te kap.

— matej
23.1. 2010 ob 11:42

TA FILM JE UBIJALSKO DOBER!!!

— JAN
23.1. 2010 ob 18:45

film je fuuuul dobr.jst drgač...jst drgač ful ne maram takih vrst filmov sam mi je biu film res ušeč!!

— buci buci
23.1. 2010 ob 19:10

sicer je film dobr, ampak škoda VOJNE ZVEZD!!!

— jule
24.1. 2010 ob 17:48

itak da je dobil nagrado... aja poberi točke 10000000000000000000000000000 sej veste zakva :D
ker mi je planet všeč zakaj se gre žarn in pa vesolci in bojevniki ter pošasti pa skok iz pečine
mykec

— mykec
24.1. 2010 ob 18:20

Moj komentar na film in mala študija - http://the-movie-perspective.blogspot.com/2010/01/avatar-2009.html

Sicer gledala v 2D, ker je bilo nemogoče dobiti karte za 3D. Vrhunska scena, fotografija, kostumi. Zgodba pa žal ni nič posebnega, pač pobrano iz več sorodnih filmov. Vseeno deluje zelo OK. Prvi tako dolg film po dolgem času, gledan z užitkom.

— Maja
25.1. 2010 ob 10:36

Edini pravi komentar je komentar partizana staneta...bedarija,bedarija in bedarija. Navadna 3d risanka brez zgodbe, ki posiljuje v ameriškem slogu...za kozlat...in tipično, da ga vsi obožujejo, raja je itak neumna in obožuje ZF filme...podn, tak žal mi še ni bilo za 12€ kot tokrat...

— partizan stane 2
25.1. 2010 ob 14:01

ta film je ful mega!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CCCCCCCCCCCCCCCOOOOOOOOOOLLLLLLLLL
najbolj so mi všeč vse tiste rastline in živali, ki živijo na Pandori. to je kul!!!!

— john storm
25.1. 2010 ob 16:43

Partizan stane 2, verjetno ni edini pravi komentar tvoj in tisti partizana staneta 1. če pogledaš sta v manjšini. Nekakšna anomalija v vsesplošnem zadovoljstvu gledalcev.
Avatar: bedarija, risanka, posiljuje, za kozlat in nam, ki je bil všeč smo neumni.
Vsak ima pravico do svojega mnenja, toda nekatera so enostavno absurdna in se jih ne da utemeljit.

— Toms
25.1. 2010 ob 18:51

Ne znam opisat kako super je ta film, predvsem u 3D obliki. Dejansko sem ga doživela in padeš not čiiist. Film ti na obraz prinese smeh in solze, strah in vsa občutja, katera ne znam opisat...dejansko imaš občutek da si eden izmed njih v filmu in dwe urce pa pou ti mine na en , dva , tri....definitivno ga grem še enkrat gledat! Super je!

— Jasna
26.1. 2010 ob 16:29

Definitivno priporočam ogled. Seveda v 3D verziji, saj se takoj vidi, da je v to bilo vloženega veliko denarja in truda. Na začetku sem mislila, da je film naredil tak "bum" zgolj zaradi pohvalnih 3D efektov, vendar Cameron spet ni razočaral kar se tiče zgodbe. Res presenetljivo kaj lahko ustvari človeška domišljija.
Nekje sem prebrala članek, v katerem je pisalo, da se ljudje, ki imajo probleme z depresijo in so si ogledali avatarja nagibajo k samomoru. Nekateri so dejali v komentarjih, da komaj čakajo smrt, saj bodo v posmrtnem življenju živeli na planetu Pandora, ker je na zemlji vedno bolj pogubljeno življenje. Članek me je presenetil, čeprav verjamem depresivnežem. Malce pretiravanja s tem samomorom, vendar lahko v filmu res vidimo, kakšna razlika je v življenju na zemlji in Pandori. Film skriva jasna sporočila in opozorila, da je potrebno nekaj narediti, če ne želimo živeti na "umirajočem planetu", kakor zemljo imenujejo v filmu.

— biba
26.1. 2010 ob 18:56

Hja, meni se tudi zdi zgodba tipično ameriška. Na eni strani so bad guys in na drugi strani good guys. Dobro premaga zlo. Začinjeno s posebnimi efekti...

— Lovespringgreen
27.1. 2010 ob 10:43

A je bolj v Xpand al v koloseju gledat 3d?

— Pero
27.1. 2010 ob 14:38

NAJBOLŠI.........upam da bo 2 :P

— xaxa
27.1. 2010 ob 16:04

toti fiLm je tak BEDN da kuj hudo !!!! o maj gad !! živa bedarija !

— bLee
28.1. 2010 ob 16:13

fulm je super!

— ana
29.1. 2010 ob 13:07

Grem danes gledati v x-pand pa bomo videli ;) Upam, da ga ne bom kritiziral,inače vadim pajser!

Vidimo se Šabani.

— Remy
29.1. 2010 ob 23:03

fajn ane ^.-

— me and my ego =)
1.2. 2010 ob 8:27

Sicer Cameronove filme obožujem že od nekdaj, vendar sem bila na začetku skeptična, ker nekako nism ljubiteljica animacije. Včeraj gledala film v 3D verziji. Zelo, dobro narejeno. Tako kot ste že mnogi tukaj napisali, ljudje ki so na nizkih nivojih ga ne dojemajo za njih je to samo še ena pocukrana zgodba, vendar je jasno da film prinaša sporočila da moramo ljudje spremeniti način razmišljanja in življenja.

— anya
1.2. 2010 ob 18:42

Sm šla gledat v 3D verziji.(pa očala so bla čista)
Sicer imam filme z orožjem že na konc glave, sam sem zarad tega dubila sporočilo. Všeč mi je, ko prikazuje ta bitja, kako so povezani z naravo in med sabo.
Prav tako mi je všeč zaključek, ki enkrat za spremembo ni žalosten. Pa tut to, ko odpre oči na konc je kul.
Sicer sem se med temi tremi urami ene trikrat mogla pretegnt, drgač je pa film supr.

— Metuljček
1.2. 2010 ob 19:12

Film res vreden ogleda!!!
Ampak en velik minus Koloseju, ker računu za pripravo 3D očal 1 eur! Ne bi rekel da bi bila očala čista in res pripravljena ampak, da pa dobim očala, ki so popolnoma zapacana in mastna pa me res razpizdi, če moram to še plačati! Naj se vodstvo malo zamisli nad tem!

— Jure
3.2. 2010 ob 12:56

..uglaunemm... usi pravijo da je najboljpi filem.. noo.. upam.. oz vas..prooosiim.. da če lagko filem vrtiste še dougo.. ki u 5ek.. bo pa jst odšla gledat ta filmm.. oki.. huala.. res ste cooL... papa*

— :D
3.2. 2010 ob 19:09

najboljši film kar jih je .

— amy
5.2. 2010 ob 13:39

dost ful kul film

— ferth
6.2. 2010 ob 11:22

Film sem si ogledal v obeh variantah, očal za 3D nisem rabil čistiti, ker sem imel s seboj svoja za vse variante gledanja 3D.
Filma ne bi gledal več tretjič. Veliko drugih filmov sem gledal tudi po večkrat.

— Adi
6.2. 2010 ob 18:07

Super film.
Ko odhajaš iz dvorane se ne moreš sprijazniti, da Pandora ne obstaja, da tebe ne bo tam, da te lepote, perfekcije ni.

— Zala
6.2. 2010 ob 18:21

to je NAJBOLŠI film kar sem jih kdaj gledala. OBOŽUJEM ga! resno mislim. vreden ogleda. !!!!!!!!!!!

— <3
7.2. 2010 ob 14:30

Dober film! Ima zgodbo, poanto, opozarja na izhodišča s katerimi se srečujemo danes... če se odpremo in prisluhnemo, lahko tudi naredimo svet boljši! Priporočam!

— TeA :)
8.2. 2010 ob 13:22

bLee! (sklepam, da misliš da si bruce lee,hehe) film je odličen,če si star vsaj 14 let in imaš vsaj 5 delujočih sivih celic v glavi. tvoj komentar mi pove, da ti nimaš ne enega ne drugega. Verjetno so tebi najjači kaki Transformerji...
Ljudje, pejte gledat, ne bo vam žal, če le imate iq nad sobno temperaturo.

— filmofil
8.2. 2010 ob 18:13

Takšne zgodbe se dogajajo na Zemlji, vendar z žalostnim koncem - eksploatacija rudnin, lesa... - Južna Amerika, Afrika, Malezija... pa vendar nihče ne "kihne".
Režiser nam je dal nekaj iztočnic za globok razmislek o našem nadaljnem bivanju na našem planetu. Upam pa, da se bodo tudi odgovorni za nastalo situacijo zamislili in prenehali svoje pehanje za čim večjim profitom, na škodo vseh nas.
Vendar je to, po mojem mišljenju, na žalost edina skupna točka z filmom - sci fi!!!! Mogoče se pa motim...?

— Perč
9.2. 2010 ob 13:24

Osebno meni je ta film bil najbolj bedn. Najboljši film men je bil revni milionar ali bombna misija in še nekateri. Nemorem verjet kako lahko avatar najbolj gledan film če je tako beden!! U GLAVNEM KR EN FILM

— bla :D
10.2. 2010 ob 7:41

Včeraj sem gledala ta film in res kapo dol.
Zelo sem navdušena nad tem filmom tako, da 10000% priporočam ogled.

Ja očala sem pa jaz še naknadno sčistila z robčkom ter razkužilom za roke...
Bohve kako kaj oni to spucajo...Zihr je zihr...

— Bejba...
11.2. 2010 ob 13:59

grem prvič 3D gledat tko da me zanima po izkušnjah kaj pravte bolš sedet nekje zadej al sredina??

— maja
11.2. 2010 ob 20:50

je najlepši film ker sm pogledoo.. jemes cameron your are the bestt :)

— AJETI
12.2. 2010 ob 20:44

ravno sm se vrnu domov po ogledu filma. Mislm da je to najboljši film kar sem jih gledal ali ga je spravu skup holywod. Nujno peste pogledat.Očala pa ful zameglijo sliko, žulijo v nos in ušesa in včasih grejo podnapisi skozi glavo kšnga marinca :)
ampak ful dobr by

— achilles
15.2. 2010 ob 10:51

Če greste gledat 3D priporočam v Koloseju, v Xpandu je slab zvok, prav moteče....

— Urša
17.2. 2010 ob 19:02

Jutri si ga grem še enkrat ogledati. Fenomenalen film.
Čestitke Cameronu in celotni ekipi!

— Navdušenka.
17.2. 2010 ob 20:03

Avatar------> the best, res zakon!!!!(3D su gledat) Samo učinki pa niso več tako dobri kot so bli učasih, k so bla še una ta ogromna očala!!! Zdej so druga in je manj 3D, pa se placat jih moraš!!! Kaj čš(usral so ga)!!! Drgač pa film ress dobr!!!!

— Spenzll
19.2. 2010 ob 14:16

Mene pa film ni prepričal. Res je da je tehnično kapo dol, vendar pa imamo vse te pravljične lepote ki so tukaj tako prelestno prikazane na naši čudoviti zemlji vsak dan in vse okrog nas in vsak ki ni ravno največji primitivec ve, da ima naš način življenja za naš ljubi domek katastrofalne posledice, dvomim pa da bo zaradi ogleda tegale ultra mega spektakla kdorkoli začel reciklirat, uporabljat javni transport ali kakorkoli že, z najmanjšimi koraki prispevat za boljši jutri. In vse to sožitje živih bitij ki ga gledamo v filmu ni čisto nič novega, pav tako je vse okrog nas, samo človek je mal "vn padu" iz tega sožitja ker smo pač egoisti in ker se naš svet vrti okrog denarja, zaradi katerega ja tudi nastal tale film...

— bunka
20.2. 2010 ob 7:07

hudo dober film

— kokice
20.2. 2010 ob 10:05

Film mi je biu res ušeč. Drugače ne maram znanstvene fantastike ampak, ko sem pogledala ta film.res waaaau :).
Priporočam ogled. Jaz sm ga gledala v 3D obliki in mi je biu zelo všeč. Zdi se mi, da sem se lažje uživela v film<3.
Res pejte pogledat tud ostali. Js sm ga šla gledat iz ferbca, ampak zdj sm res OBSEDENA z njim. Gledala sm ga že 3x ;).

— spela
20.2. 2010 ob 16:36

Meni je bil to najboljši film kar sem jih kdaj videl.
Komaj čakam, da pride na cd-je, kar pa verjetno ne bo kmalu saj je še skoraj nov.

— NEKDO Z LUNE
21.2. 2010 ob 7:27

Film je kr neki in brez veze

— Paule
21.2. 2010 ob 17:23

če sem edini sem pa edini ki meni da je ta film nateg stoletja ne pa film stoletja. totalno brezveze

— klemen
21.2. 2010 ob 19:05

joj film je najboljsi.nikoli nisam gledo boljseg filma.svaka casttt

— el hadzidiuf
22.2. 2010 ob 8:09

JA, NAJBULŠI FILM J REJS SAM ČE PRAŠM VSE VS BOSTE GOTOVO REKLI K J PREMALU FILMOV V 3D, SICER NE VEM ZAKAJ AMPAK POMOJEM JE PRAMALO FILMOV V 3D. KER cca. DVA MESECA JE EN INISTI FILM, SEJ TU J PROW SAM VSEENO JE ZAME PREMALO FILMO V 3D. PA SAJ IMAJO TOLIKO DVORAN V LJ. ZAKAJ POTEM NI VEČ FILMOV?
prosim za odgovor tistega ki ve...
hvala

— Drejča
22.2. 2010 ob 13:00

ta filem je tako lep in zakonska

— ellchy
22.2. 2010 ob 13:37

film je super

— Matic
22.2. 2010 ob 19:27

Želela sem si z družino ogledati film Avatar 3D v XPandu, na posebnih sedežih. Na blagajni smo vprašali, kje je prosto, in kje se najbolje vidi. Prodajalka nam je svetovala nekje na sredini, vendar nam ni povedala, da so posebni sedeži tisti, ki so odspredaj, izgledali so zasedeni. Vprašali smo kako to, da so vsi spredaj in ali to pomeni, da je tam bolje. Ni nam povedala, da so tam posebni sedeži, očitno ni vedela, da sploh obstajajo. Mislim, da bi moralo osebje kupce podučiti o možnostih in posebnostih kina.

— Gledalka
22.2. 2010 ob 19:58

film avatar prikazuje življenje čisto nekoga drugega za začetek je film zelo dobro zrežisiran in posebni efekti so super. filen nam hoče povedati kakšno življenje nekateri še zdaj trpijo zaradi nepravih okoliščin. za film znanstvene fantastike je odličen. seveda to življenje prikazuje borca za rešitev ljudstva katerega ima rad in ga ščiti. na kratko film skupaj z animacijo od mene dobiva 12/12 saj za tak film moraš imeti veliko časa in truda. mislim oziroma vem da je to filn let 2010 do 2015 saj ja briljanten.

— GALAC ŠTUCIN VELIKI
23.2. 2010 ob 20:13

res zakon film vam ne bo žal če si ga boste šli ogledat u 3D

— roxy
24.2. 2010 ob 21:18

Film za debile

— tom
28.2. 2010 ob 20:20

ta avatar je malo brezveze najbols je blo titanik prejokal sm in je blo še resnicno avatar pa izmisljena zgodba ena punca je umrla za avatar kako bedoo

— obseden filmov
28.2. 2010 ob 21:35

ne klemen nisi edini. to pa dela dobra reklama. film je povprečn in predvidljiv po prvih 15 minutah. ljudje nekaj vas vprašam, tisti ki ste že gledali kakšne 3D zadeve prej, nevem ali se samo meni zdi ali pač v tem filmu ni neke konkretne prostorske globine? zdaj pa nevem ali je to zaradi preslabih predvajalnikov ali je film tak.

— miha
2.3. 2010 ob 21:03

Film mi je bil kar všeč. Ogledal sem si ga v Xpandu. Zmotilo pa me je neumno osebje. Zakaj je samo ena vrsta za karte in kokice? Potem pa se se še blagajna pokvari... To in slabo očiščena očala so mi rahlo pokvarila ogled filma.

— VaBo
4.3. 2010 ob 17:03

razlika med xpandom in kolosejom je da v xpandu lahko mas ucinke

— slo
6.3. 2010 ob 9:27

@gledalka: posebnih učinkov NI pri tem filmu. sedeži z učiniki so v prvih vrstah in teoretično, če ni učinkov res ni fajn sedet na njih. če že zadržuješ vrsto s tem da sprašuješ prodajalko kje je fajn sedet, bodi vsaj hvaležna za odgovor.

— Nana
7.3. 2010 ob 15:53

Film sem šla gledati dvakrat . Že prvič sem se čisto zaljubila :) . Pa Naviji so tak lepi in živali na Pandori . Za zdaj ostaja to moj najljubši film že zato , ker prikazuje in sporoča zgodbo o indijancih in belcih, ki jih hočejo uničiti skupaj z naravo . Avatar je podoben filmu Pleše z volkovi . Da je tak dober pa se vidi že po tem , da je že skoraj tri mesece v kinih in , ker je Cameron res odličen režiser :) .

— amy
7.3. 2010 ob 19:06

aha oskarji bodo pocas. ena napoved z moje strani. avatar dobi enga in to za vizualne učinke. vse ostalo poberejo bolsi.

7.3.2010

— miha
7.3. 2010 ob 19:47

zakon film...mislm de je tu najboljši film kar sm jih kdaj vidla;)

— teyka
8.3. 2010 ob 21:09

V soboto sva si z ženo ogledala film v 3D tehniki. Film je fantastečen. Vse je naj, naj. Zasluženo je bil nagrajen s tremi Oskarji. Res lepo doživetje. Imam pa pripombo na prezračenost dvorane. Zelo zatohel izrabljen in veliko prevroč ter smrdeč zrak. Temperatura zraka je bila vsaj za 5 stopinj previsoka. Dvorana ni bila temeljito prezračena že precej dolgo. Po koncu filma je povsod videti razmetane kokice, pač kultura gledalcev.

— Buc
10.3. 2010 ob 12:46

Sem peljal na ogled moje moško najstniško potomstvo, ki je dandanes zelo zahtevno, kar se vsebine in oblike tiče. Ostala sta brez besed; razumela sta sporočilo filma.

— kljukec
10.3. 2010 ob 16:16

Najboljši film vseh časov, TOP film

— Dule
14.3. 2010 ob 13:44

UPAJMO NA DRUGI DEL.

— Jake
20.3. 2010 ob 13:18

itak

— patty177
20.3. 2010 ob 14:25

zelo dober film in zanimiv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
obožujega cela moja družina!!!!!!!!!!!!!
pozdrav, naja s

— naja s.
20.3. 2010 ob 14:37

živijo, sem naja in vsa moja družina ima rada filem avatar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
komaj čakam preostale dele in upam, da bojo tako zanimivi, kot 1. del!!!!!!
prebrala sem, da ima avatar 4 dele.
komaj čakam, da jih posnamete in da jih bomo lahko gledali v koloseju 3d!
imam pa eno majceno pripombo, v dvorani je bilo prevroče.
upam, da boste ta komentar objavili in še enkra FILM JE SUPER IN KOMAJ ČAKAM PREOSTALE DELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LEP POZDRAV NAJA S.

— naja s.
20.3. 2010 ob 16:50

nemorm spat ko pomislm kolk bo ta film zaslužu. poglejte si ta link ki nadrobno opiše genialnost in globino te neverjetno izvirne zgodbe. http://avatarsucks.com/

— miha
24.3. 2010 ob 16:14

meni je ful cool!
mega nov svet zares dober film! tagega zanimivega filma še nisem gledala pia kovač 9 let

— pia
26.3. 2010 ob 16:37

ma teji ljudje niso normalni ou ma kaj je z njimi ma res ou mislim... že pou leta je to u kinu ene filme niti teden ni u kinu TO JE ŽE PREVEČ ČASA U KINU OU

— tomi
30.3. 2010 ob 12:36

nisem še gledal filma, baje da je zgodba zanič

— nekdo
21.6. 2010 ob 14:30

zelo lep filem varen ogleda vam priporočam jokali boste

— eva
1.7. 2010 ob 16:14 zvezdica

Film avatar me je navdušil bolje kod katerikoli drug film.ko sem ga začela gledati sem mislila da je film zanič a ko se je zgodba o avatarju nadaljevala me je film zelo navdušil.s 3D očali sem se v film zelo vživela oziroma vglobila.ampak za ta film sem izvedala da je gotovo zelo dober po reklamah na televiziji.res so me prepričale da grem film avatar si pogledat na velika platna kino dvorane.nikoli ne bom pozabila ali žalovala da sem ga šla gledat.ta film je presegel moja pričakovanja.ta film se mi bo vtisnil v spomin za zelooo dolgo let.v film sem se tako poglobila da sem res mislila da sem v filmu.film me je kdaj zelo zabaval kdaj ma je tudi celo spravil v jok.kdaj sem kar pozabila kaj se dogaja okoli mene in kje sem.podnapisi me sploh niso zanimali.o filmu so govorili oziroma v filmu da bojo veliko let kasneje prišle res naprave ki se bodo ljudje spremenili v avatarja.mogoče je to samo blebletanje o tem ali je to resničnost.v filmu mi je bilo hudo ker je tisti povelnjik vsem ukazal naj uničijo dom navijev.ampak od vseh tistih ki so pomagali njemu in mu izpolnili njego ve ukaze le en tisti avion ali oziroma helikopter je prenehal z bojem.zelo so mi bili všeč in zanimive tiste kot nekakšne meduze ki so plavale po zraku,nebu.razburljivi pa zmaji najbolj pa zmaj ki so se ga vsi bali.jake,glavni junak zgodbe je bil na vozičku celo,saj je bil invalid posebej za njega je bila to velika preizkušnja saj je prvič lahko stopil na tla,hodil in tekel.

— tia
31.10. 2010 ob 17:46

ta igrica avatar je zelo dobra in film zato ker je na koncu avatar poklical živali

— meldin
9.12. 2010 ob 14:00

Ne poznam nobenega drugega filma od Jamesa Camerona. A si želim, da bi ga poznala in tudi gledala. Ker Avatar je film, ki ti uzbudi občutke žalosti in veselja. Ko sem film gledala v kinu, sem jokala. Zaradi sreče in žalosti. Vsem ga priporočam!

— james cameron
14.1. 2011 ob 12:32

ma jebes nekega avatarja dej use zanic prou brezveze polej rajs ksn izvor alpa zlovesci otok tisto so prawi filmi in teha avatarja k je zanec puste lpo pr mjri in kej ce ma avatr najveci proracun to meni pomen sam to da so dnar zaprauli za u brezveze

— luka the bad boy
19.1. 2011 ob 17:54

alo ful dobr filmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! morš gledat

— katja
31.1. 2011 ob 18:50

ta film je ful precenjen!!! je uredu je uredu ni pa supr
pa tisti roboti me zlo spominjajo na une iz matrice

dam mu 3.5 od pet

— dsredds
6.3. 2011 ob 9:35

to je res zelo lep in dober film:p

— nina gregorčič
6.3. 2011 ob 21:02

je uredu sam zlo dobr pa ni

— fggff
14.3. 2011 ob 15:30

DOBR FILM, SAM NE NAJBOLJŠI

— 8
15.3. 2011 ob 20:22

Avatar je res prijetno doživezje, ki te popelje v svet, kakeršnega še nismo bili priča! A žal je to največji dosežek filma, saj zgodbe katere smo jo že videli storkrat oziroma tudi doživeli( napad na indijance insta pašta, sam da je bil pr njih slb konec). Konec je tipičen in ne nekaj presinetljivega. Je pa pohvalen napredek, ki ga je filem naredil. Če prav me je motilo to, da je bil planet preveč računalniški in ne realn listi so se niso zdeli ravno resnični a useeno je prijetno doživetje, ki si zasluži pohvale glede tehnike a drugo žal ne !

— kdj
2.4. 2011 ob 13:55

ta fillllllllllm je bil kullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
narejena je igrica in sem šel gledat ta film v 3d pa je bilo kullllllllllllllllllllllllllllll

— drevo
4.4. 2011 ob 22:47

zgodba tega filma je zlo stara in preuporabljena. kar pa je glede efektov so dobri sam k jih pogledam vem da je tm sam rašunalnik ene parkat je blo tko da sm čutu k da se lahk zares dotaknem sam k pogledam vem da je to računalniško narjeno stem da kako izuriti svojega zmaja je prišel samo nekaj mescou kasnej pa je meu velik bolše efekte no upam da bodo u naslednem delu si zmisll mau bolšo zgodbo.

— mešanca med garfildom pa smrkci
16.4. 2011 ob 10:33

ta film mi je zelo všeč in ga hočem velikrat gledat

— anže
30.4. 2011 ob 15:02

fejkal so battle for tera

— miha
1.5. 2011 ob 21:56

the visuals are stuning but the story is accual bulshit

— miha
4.5. 2011 ob 0:01

TITANIC forever

— Tanja
4.5. 2011 ob 0:03

najbl kr se spomnm od tega filma je to, da nam je pred predstavo ena baba potresla tortile (pa da smo dobli ena pokvarjena očala)

— Tanja (spet)
4.5. 2011 ob 0:10

pa ja, u bistvu mi je ta film čist isti k una risanka Bitka za Terro....a ni glih
(prou the same point, the same dogodki, sam da to ni tok childish style)

— Tanja (sam še neki)
28.5. 2011 ob 17:34

Beda!!!

— franc
4.6. 2011 ob 16:55

AVATAR JE ZAKON!!!

— FANN
16.11. 2011 ob 16:45

ful je dobr najboljši film pa mal žalostn.

— tina
16.11. 2011 ob 16:56

ta film je super . skoraj sem se razjokala ko so oni uničli gozd. res je super.jooooooooooooooooooj to je tak dobro ,da ne morem opisat.
sploh pa 3d. no vsaj meni in mislim da tut drugim. priporočam!!!!!!!!!!!!!!

— tina
26.1. 2012 ob 20:52

še sedaj ne morm verjet da je lahko bil ta film posnet s takimi efekti že v letu 2009 tak da James Camarona je res za pohvalit kolko truda je vložil v ta film polek tega kak dolgo so ga snemali upam da bo v bližnji prihodnosti (kot sem zasledil )posnet uspešno tudi avatar 2 ki bi najverjetneje izsšel sredi leta 2014.ta bo verjetno 100% še boljši

— avatar350
22.3. 2012 ob 17:23

škoda da ni james se mau bl potrudu da bi bla zgodba originalna namest da se sam za effekte briga.

— tt
27.4. 2012 ob 13:08

lejte jaz sem ta fil gledal 2X in mislim da bi se ga splacalo gledat se 10X ker tudi ce si ga gledal 2X je se vedno napet ODLICEN FILM nena vem zakaj so pravli da je beden

— anonimus
9.5. 2012 ob 19:25

sm lihk gledu aliens učeri,in nej vm neki povem! aliens je bolši od avatarja

— jzt
2.2. 2013 ob 14:56

zelo dobro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ziko
10.3. 2013 ob 15:35

Nimam besed, ki bi opisale lepoto in izvirnost filma. Ogledala sem si ga v koloseju, doma pa že večkrat. Priporočam ogled!

— Ninch :)
28.3. 2015 ob 7:03

ta vilem mi je zelo všeč anpak preveč nasilj dala mu bi oceno8

— renata
24.4. 2016 ob 9:16

super je kulllllllllllllllllllllllllllllllllllll

— nina
12.8. 2022 ob 19:26

Ooo komej čakam da ga vidim v kinu. Decembra pa drugi del

— Jake

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.