Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Atlas oblakov

misteriozna znanstvenofantastična drama
Na sporedu od: 22.11.2012, Kolosej Ljubljana
2h 52min / 172min
Leto: 2012
Scenarij: Tom Tykwer, Andy Wachowski in Lana Wachowski po noveli Davida Mitchella
Režiserji trilogije Matrica in trilerja Parfum predstavljajo epsko sago, ki se razteza preko več stoletji in prikazuje človeško preteklost, sedanjost in prihodnost, povezane v nerazdružljivo pajčevino človeških usod. Šest različnih zgodb se preplete v vrtinec upanja, pohlepa, ljubezni in sovraštva, vse pa povezuje preprosta človeška odločitev, katere posledice leta kasneje sprožijo revolucijo in morilca spremenijo v odrešenika sveta.

Ganljiva in navdihujoča epska drama Atlas oblakov (Cloud Atlas), ki je po istoimenski knjižni predlogi Davida Mitchella nastala pod režisersko taktirko cenjenih režiserjev Lane Wachowski, Toma Tykwerja in Andyja Wachowskega, prikazuje, kako dejanja posameznika in njihove posledice vplivajo na življenja drugih, tako v preteklosti kot tudi v sedanjosti in prihodnosti.

V zgodbi se dramatično prepletajo dogodki, skrivnosti in romantika, ob tem pa se ena duša iz morilske prelevi v junaško. Eno dobro dejanje se prenaša skozi stoletja in predstavlja navdih za odločilno spremembo v daljni prihodnosti.

Zvezdniško mednarodno igralsko zasedbo sestavljajo oskarjevi nagrajenci Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump), Halle Berry (Monster’s Ball), Jim Broadbent (Iris) in Susan Sarandon (Dead Man Walking), v družbi uveljavljenih imen, kot so Hugo Weaving, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Zhou Xun, Keith David, David Gyasi in Hugh Grant. Vsak član igralske zasedbe se pojavlja v več vlogah, saj zgodba potuje skozi čas.

Scenarij je priredila režiserska trojica. Lana in Andy Wachowski sta se pred tem kot scenarista in režiserja podpisala pod izjemno trilogijo Matrix, ki je filmske blagajne po svetu napolnila za več kot 1,6 milijarde dolarjev. Tom Tykwer je prejel nagrado Independent Spirit ter nominacijo za nagrado BAFTA kot scenarist in režiser uspešnice Run Lola Run. Pred kratkim je režiral večkrat nagrajeni triler Perfume: The Story of a Murderer.

Ambiciozna epska mojstrovina, katere zgodba povezuje pet stoletij, Atlas oblakov, odgovarja na vprašanja o življenju in smislu življenja, o katerem človeštvo razmišlja že od vsega začetka. S kalejdoskopsko pestrostjo dogodkov, čustev in nujnih človeških vezi, ki se raztezajo po neskončni časovnici, nakazuje, da se posamezna življenja po osebnih tirnicah nadaljujejo skozi stoletja. Duše vedno znova ob ponovnih rojstvih obnavljajo medsebojne vezi. Napake se lahko odpravijo … ali ponovijo. Svobodo je mogoče pridobiti ali izgubiti; k svobodi stremijo vse generacije. In kot vselej, ljubezen preživi.

“Nemudoma nas privabi pestrost zamisli, sočutje do človeških bitij, drznost, pogum, kombinacija klasičnega in povsem novega,” pravi Lana Wachowski, ena izmed treh scenaristov/režiserjev, ki so priredili večkrat nagrajeni roman Davida Mitchella. “Tematsko preskakuje meje človeštva in spola, lokacije in časa ter pripoveduje zgodbo, ki potrjuje, da narava človeštva presega vse obstoječe meje. Pri branju romana nas je navdušilo prav to in pričeli smo se pogovarjati o scenariju.”

“Del filma zaznamuje čudovita ljubezenska zgodba, prikazana skozi različna življenja, a ne naenkrat, temveč v nizu trenutkov,” pojasnjuje Lana glede ljubezni mladega para, ki postaja močnejša in vpliva na njuna dejanja skozi ponavljajoča se snidenja v različnih obdobjih. “To je še ena izmed tem - ljubezen lahko kadar koli spremeni smer našega življenja.”

V igri so tudi druge sile. Tom Hanks, ki se pojavi v šestih vlogah, ki prikazujejo popotovanje ene duše od točke do točke na časovni premici, ugotavlja, da “se liki pogosto soočajo z nečim, kar bi lahko za vedno spremenilo njihova življenja, zato morajo ukrepati. Lahko so junaki ali strahopetci. Vprašati se je potrebno naslednje: ‘Kaj je zgodovina drugega kot nešteti tovrstni trenutki, povezani v celoto? Kaj je človeška narava drugega kot niz odločitev, ki jih je potrebno sprejeti?’” Z nazornimi primeri poguma, upanja in čudežnih dogodkov kot tudi izdaje, trpljenja in izgube “Atlas oblakov” močno izpostavlja prav takšne dogodke. “Gre za nadvse zabaven način pripovedovanja,” nadaljuje Hanks. “Kakšno sporočilo prinaša, pa je odvisno od interpretacije gledalca. Ne najdemo trenutka v filmu, ko kamera ni ujela kakšnega spektakularnega dogodka ali človeških čustev. Med branjem scenarija sem se sprva spraševal, kdo so ti ljudje, potem pa so njihove medsebojne vezi postajale jasnejše. Vse bolj žive so bile njihove težave, boj za preživetje ter izbire, ki povezujejo neko življenje z naslednjim. To me je povsem prevzelo. Gre za popolno kombinacijo zgodbe Davida Mitchella in filmske stvaritve treh režiserjev – izvrstno filmsko literaturo, ki preučuje povezljivost človeštva skozi čas.”

“To snemanje je bila edinstvena filmska izkušnja,” pojasnjuje Halle Berry, ki se prav tako predstavi v šestih vlogah. “Dvomim, da bom lahko še kdaj sodelovala v podobnem filmu. Navdušena sem nad njegovo izvirnostjo. Odpravljene so številne zapreke in uresničene mnoge razburljive zamisli. Upam, da bo ogled filma gledalce spodbudil k razmišljanju o tem, kako sprejemajo svet in svoja življenja.”

Igralska zasedba

 • TOM HANKS - doktor Henry Goose, vodja hotela, Isaac Sachs, Dermot Hoggins, igralec podoben Cavendishu, Zachry
 • HALLE BERRY - domorodka, Jocasta Ayrs, Luisa Rey, Indijka na zabavi, Ovid, Meronym
 • JIM BROADBENT - kapitan Molyneux, Vyvyan Ayrs, Timothy Cavendish, korejski glasbenik, Daljnovedec 2
 • HUGO WEAVING - Haskell Moore, Tadeusz Kesselring, Bill Smoke, sestra Noakes, svetnik Mephi, Stari Jura
 • JIM STURGESS - Adam Ewing, revni hotelski gost, Meganin oče, hribovec, Hae-Joo Chang, Adam/Zachryjev svak
 • DOONA BAE - Tilda, Meganina mama, Mehičanka, Sonmi-451, Sonmi-351, prostitutka Sonmi
 • BEN WHISHAW - ladijski strežaj, Robert Frobisher, prodajalec, Georgette, član plemena
 • JAMES D’ARCY - mladi Rufus Sixsmith, stari Rufus Sixsmith, negovalec James, arhivist
 • XUN ZHOU - Talbot/vodja hotela, Yoona-939, Rose
 • KEITH DAVID - Kupaka, Napier, An-Kor-Apis, Daljnovedec
 • DAVID GYASI - Autua, Lester Rey, Duophysite
 • SUSAN SARANDON - gospa Horrox, starejša Ursula, Yusouf Suleiman, Opatinja
 • HUGH GRANT - prečastiti Giles Horrox, hotelski receptor, Lloyd Hooks, Denholme Cavendish, videc Rhee, vodja Konajcev

Filmska ekipa

 • WACHOWSKI Andy in Lana - scenarista/režiserja/producenta
 • TOM TYKWER - scenarist/režiser/producent/skladatelj
 • DAVID MITCHELL- roman

Komentarji

25.9. 2012 ob 14:36

Mislim, da bo tole film leta, navkljub raznim Batmanom, Hobbitom in drugim uspešnicam. Zgleda resnično 'breathtaking'.

— kevin*
4.10. 2012 ob 15:26

že sam to da je tolk različnih obdobij v filmu je full zanimivo

— jjh
9.10. 2012 ob 18:20

Ne vem če bo prekašal Foresta Gumpa, ampak definitivno obeta..upam, da je trailer realna napoved dobrega filma..

— Boštjan
20.10. 2012 ob 23:43

Preberite knjigo... film bo fenomenalen.
Če se so režiserji držali knjige, nas čaka res eden boljših filmov 21. stoletja! :)

— Andrej
30.10. 2012 ob 20:57

The Wachowski brothers !!

— ;)
31.10. 2012 ob 19:36

film nisem še gledat, a po trailerju izgleda zelo obetavno. Samo na živce mi gre da že v opisih filma povejo celotno zgodbo s preobratom vred.

— matej
2.11. 2012 ob 16:23

Knjiga je odlična, komaj čakam na film.

— Vesna
10.11. 2012 ob 20:10 zvezdica

http://www.youtube.com/watch?v=BFeRC1qJS_w

Tule si poglejte original trailer od filma. Najdaljši in najboljši trailer ever!
Komaj čakam na tale film!

— Shackler
13.11. 2012 ob 12:47

Se strinjam, tisti 5 minutni trailer je nekaj najboljšega, kar sem videl...nekateri ga označujejo kot 'pretentious', ampak meni res požene kocine po konci vsakič, ko ga pogledam.
Če bo film približno na isti emocionalni ravni kot trailer, bo super...je pa pri takih filmih najbolj problematična konstrukcija zgodbe, upam, da jim je uspelo.

— :)
16.11. 2012 ob 18:39

Nujno si morem ogledat! Po Trailerju sledeč mora to bit najboljši film do zdaj... tak se vsaj men zdi..

— Simon
23.11. 2012 ob 12:42

Film sem si ogledal včeraj v Koloseju, danes pa sem mu vna lestvici tega portala dal oceno 2/5 (z upoštevanjem vseh dejstev in okoliščin). Kaj dosti tu rajši ne bom komentiral, ker bi bilo skoraj vse negativno. V bistvu se ne bi rad (večinoma) ponavljal z nekaterimi mojimi komentarji tule v zadnjih mesecih, letih. Film je bil zame prazen z vseh vidikov, skoraj popolnoma brez kakršnegakoli učinka na moje čute, kaj šele čustva, nadalje brez trdnih oprijemljivih točk in "razlogov", brez česarkoli novega in še vedno s popolnoma napačnimi poudarki, pričakovanji in nameni, kakorkoli si že kdo razlaga slednje. Se oproščam za naslednjo oznako, vendar - upam, da bo Hollywood-u (čeprav so v konkretnem primeru sodelovali tudi Nemci) dovolj kmalu prenehal streči takšno in podobno sranje ...

Samo še to - dvomim, da bi pred 35 leti prav veliko ljudi napisalo vsaj približno podobno kritiko npr. za Star Wars. Takrat so namreč filmi še imeli vsaj dušo in bili so zares inovativni ...

— Georgie (zatarra@live.com)
25.11. 2012 ob 0:18

Zanimiva zgodba, ki pa se na filmu ne poveže v celoto. Vzdušje napovednika ostane v celotnem filmu neprepoznavno. Preveč paralelnih akcij in vse zgodbe so vizualno zelo slabo povezane. In nekatere so dosledne, druge pa se zdijo same sebi namen. Film želi preveč dobesedno povedati, da so naša dejanja prepletena, vendar mu nekako ne uspe. Če ne bi igrali isti igralci vlog vse počez in če nam ne bi pripovedovalci v spremnem tekstu povedali, kaj naj si mislimo, bi ti paralelni svetovi in niti usode razpadli. Na koncu kar malo zvodeni vse. Sploh pa, vsi ti liki niso prisotni v vseh zgodbah in zato se zdi, da film ni dosleden. Ker nekaterih v določenih zgodbah ni, se zadeva nekako ne ujema. Na kratko - preveč so želeli strpati v en sam film, pa se ni povsem izšlo. In maska je na trenutke prav smešno naivna in neprepričljiva.

— Simon
26.11. 2012 ob 9:54

trailer je bolj privlacen kot sam film.
čeprav, tudi tiste 2 uri 50 kar nekako mine. Digestable

— te
26.11. 2012 ob 13:41 zvezdica

Sicer zelo lep film in za masko mora definitivno dobiti oskarja, ampak ... Meni se je zdelo, da je vsega preveč. V skoraj treh urah, kolikor traja, si niti za trenutek ne oddahneš - koncentracija ves čas na višku, da ne bi zamudil kakšne preobleke kakšnega igralca ... Medtem ko ugibaš, kdo je kdo in od kod že poznaš tega pod masko naključnega Kitajca v stranski vlogi, ter ko se osredotočaš na to, da bi fragmente zgodbe spravil v kronološko, če že ne vzročno-posledično zaporedje, mimo tebe švignejo glasba (ki je zaradi zasičenosti vseh čutil sploh ne slišiš, pa čeprav veš, da ima izredno pomembno vlogo), usode nekaterih likov in, konec koncev, zgodba. In glede filozofije - meni se zdi, da so nas z nekaterimi citati že prav posiljevali. Ker če ves film poslušaš tistih nekaj par citatov, ki odvzamejo pozornost drugim stvarem, je škoda. Škoda zato, ker bi do teh misli lahko prišli gledalci tudi sami, samo če bi jim film pustil, da si ga v miru ogledajo.
So se pa ustvarjalci zelo potrudili, film je vizualno čudovit in če si ga bom ogledala malo večkrat (in bolj neobremenjeno), mi bo mogoče postal malo bolj všeč.

— Theia
27.11. 2012 ob 14:03

Če boste sli gledat vam bo zal! 3 ure trplenja! Zgodbe oz. obdobja preskakujejo brez kakrsnegakoli smisla. V redu, ce bi ble smiselno povezane, ampak niso. Kot bi dal v en film 10 malih filmov, ki preskakujejo med seboj. Pa sem se trudil povezati dogodke iz teh malih filmov, ampak so bili popolnoma brez smisla in konkretne vsebine ... Najslabsi film 21.stoletja, saj kar se tiče pompa in reklam ipd.

— Lojze
27.11. 2012 ob 14:10

Super film! Hec hec :) ce vam je kaj do vasega časa si ne ogledujte filma! Če pa imate čas za bluzit si pa le pojdite ogledat film! :)

— Fritz
27.11. 2012 ob 19:37 zvezdica

ENKRATEN FILM! Epsko nabit z vsemi možnimi žanri, filozofijo, akcijo, ljubeznijo, iskanjem smisla! Hotel ga boste iti 2krat gledat!

— Andrej
29.11. 2012 ob 6:05 zvezdica

Tole je najboljši film zadnjih let, hvala bogu da še obstajajo dobri ustvarjalci, saj smo skoraj že izgubili upanje videti še kak dober film. Končno vse na svojem mestu. Poleg dobre igre in efektov, je film večplasten, vsebuje bistvo, zgodbo in pozitivno sporočilo. Fantastičen je!

— BB
29.11. 2012 ob 6:07

ps.: edino PREVOD (podnapisi) je pa RES porazen! Nepotrebno pačenje, nimaš časa odvozlati pomena.... ojojojoj neprofesionalno do konca...

— BB
29.11. 2012 ob 7:59

ATLAS OBLAKOV

skozi kozmične
širjave se prelivamo
kot morska trava,
bogu ni pogodu,
da so razpršene
duše brez nadzora,
v celicah sužnjev
dremajo zametki
svobode, ploščki,
votli ekrani,
brezbarvni pogledi,
veseli roboti,
šibki nismo meso,
da močni nas jedo
Igor Bizjan

— Igor Bizjan
30.11. 2012 ob 9:42

Kaj zdaj, eni pravite, da je zanič, eni pravite da je odličen. Najbrž je treba dosti razmišljat pa vam ni bil všeč.

— aaa
30.11. 2012 ob 15:35

DEJ SHUTITE VI KRETENI. film je cist dobr. ce vm pa ni vsec pa n piste komentarjev. debili eni

— qwert
2.12. 2012 ob 10:49

Zanima me, če NIHČE od odgovornih ne pregleda prevoda, preden se film pojavi na platnu?? Prevodi enega časovnega obdobja oz. ene zgodbe so bili popolna spakedranščina in tako nagnusno nepravilni, da se nisem mogla niti zbrati in poslušati izvirne angleščine, ker so me nenehno zbodli ti prevodi, katerih avtor bi bil sramota za prvi razred OŠ :-( ! Ne vem - ali je bil to morda preizkus za dobre živce občinstva??

— petra
2.12. 2012 ob 16:56

film predstavlja zame kalejdoskopsko prehajanje različnih časov, oseb, krajev in celo filmov drug v drugega. Vse to je že videno v drugih filmih od osebno biografskih, do zgodovinskih in futurističnih. Vse to je pod taktirko skladbe Atlas oblakov. film nas hoče prepričati da je naša zgodba le ena izmed neštetih podobnih zgodb, ki so že odvijale v preteklosti in se bodo še v prihodnosti. Razsežnosti so res kozmopolitske, vprašanje pa je, čemu služijo prevodi v popačeno slovenščino. Ali res ne vemo več, katere arzmere so normalne in kateri govorjeni jezik jim ustreza?

— bogomir
3.12. 2012 ob 9:05

Film je narejen po genialno odlični knjigi (mislim, da je s Slovenščini še ni). Je pa zelo bogata in zapletena. Slogovno, časovno, vsebinsko ... Me je čisto prevzela, ko sem jo brala. Si pa moraš zanjo vzeti čas, biti pripravljen na razmišljanje itd ;-)
Nisem še videla filma, ampak domnevam, da bo za nekoga ki gre v kino vedno samo zato, da odklopi in mu ni treba razmišljati, da se pač malo sprosti, žal film prezahteven zalogaj (Časovno in vsebinsko). Upam da še kdo hodi v kino gledat dobre filme...

— Pepa
3.12. 2012 ob 13:51

filma se nisem videl mislim pa da ga velika vecina sploh ne razume saj po trailerjo sodec je zelo zahteven film .

— evgen
5.12. 2012 ob 10:40

Prekrasen film! Zanesljivo je potrebno več ogledov, da se zaznajo vse povezave in podtoni in da se pridobijo nova razumevanja (tudi o "spakedranščini" :))). Zgodba je seveda univerzalna, resnice so večne, zato se nas tudi lahko tako dotakne

— Maja
5.12. 2012 ob 14:57

Fantje, ki so režirali ta film so se definitivno izgubili v prostoru in času. Mislim, da niso niti vedeli drug za drugega :)

Če pa upoštevam še Slovenski prevod pred ogledom filma priporočam zaužitje kakšnega pomirjevala.

— matej
5.12. 2012 ob 15:01

Ste normalni? Ste sploh poslušali angleščino v filmu? Je popačena, izkrivljena, ker se tista doba odvija toliko kasneje. Je napol pogovorna, mešana. Točno to odraža slovenščina v prevodu, ki je po mojem odličen.

— Atlas
6.12. 2012 ob 17:22

kdaj bo Cloud Atlas na ogled v Kranju?

— polde
9.12. 2012 ob 19:19

Zlo dobr film priporocam vsm k mate radi trileje!!

— Kekec
9.12. 2012 ob 20:39

film katastrofa, pravkar gledala, eden najslabših filmov k sm jih gledala!

— daisy
10.12. 2012 ob 13:08

Prvo uro filma sem čakala, da se zgodba razjasni, drugi dve uri filma pa sem razmišljala, kako bom šla po filmu na pivo. Žal! Kot da bi kadre med sabo naključno pomešali, potem pa pogruntaj v čem je fora. Po nepotrebnem zakompliciran film s sicer lepim in močnim sporočilom.

— MIša
11.12. 2012 ob 20:00

alo ti...qwert - pa kaj si pet let star asocialec, da tukaj gor zmerjaš ljudi, ki pišejo komentarje??! temu je namreč ta plac namenjen - izmenjavanju mnenja, ne glede na to kakšno je, pozitivno ali negativno... dobro jutro, če tega še nisi vedel...

— petra
12.12. 2012 ob 16:55

Izjemno dober film, eden izmed najboljših v zadnjem desetletju. V filmu se prepleta več žanrov, lahko bi ga opisal kot znanstveno fantastično romantično komedijo. Film obsega tudi več zgodb v različnih svetovih in različnih časovnih odbobjih, ki se med sabo izjemno dobro dopolnjujejo. Film ima tudi pomembno sporočilo, kar je pri filmih v 3.tisočletju izjemna redkost. Skratka film, ki je vsekakor vreden ogleda, pa čeprav je dolg 3 ure. Moram pa priznati, da so tudi mene motili delni prevodi v neko čudno srboslovenščino, vendar pa je to napaka prevajalcev in ne avtorjev filma. Upam, da posnamejo še kakšno nadaljevanje. Ocena: 10/10

— Aljaž
16.12. 2012 ob 10:56

Seveda nihce ne pregleda prevoda, saj se tako porabi manj casa in je dobicek prevajalskih agencij, med katerimi mnoge uporabljajo kar studente, vecji.

Sicer pa se mi osebno ne da tri ure cakati, da mi film nekaj pove.

— obvezna
22.12. 2012 ob 14:28

Dobro da nekateri od tistih, ki kritizirate prevod, pišete 'slovenski' z veliko začetnico.

— peter
22.12. 2012 ob 14:39

Gledala film in je trenutno moj najljubši. Enostvano vse je izjemno, scenarij je izjemen, večino stavkov bi si najraje napisala na liste in jih polepla po sobi in maska je izjemna, in čeprav je dolg skoraj 3 ure, sem v njem tako uživala, da sem čisto pozabila na čas. Resnično sem vesela da na svetu še obstajajo tako dobri filmi! Je enostavno izjemen!

— karla
23.12. 2012 ob 12:14

Podnapisi so svetovni :D Sploh tam k govorijo v narečjih pa nekj čudno k bi bli vsi naliti :D V bistvu je film vse...na trenutke komedija s temi podnapisi, mal drame, kriminalke, trilerja, akcije. Vse v enem :)
Sicer mal dolg, sam k je tolk zgodb skupi ti kar hitr mine. :)

— Marko
24.12. 2012 ob 16:52

Film je odličen in vreden ogleda. Kdor pravi, da so bile posamezne zgodbe med seboj nepovezane, je žal posvečal več pozornosti kokicam, kot pa umetnosti, ki se je odvijala na platnu (ali pa ima izredno kratek attention span - klišejska ameriška komedija bo za take naslednjič veliko boljša izbira).

— Ivana
25.12. 2012 ob 8:35 zvezdica

Zahteven film z zelo dobrim konceptom in tudi izvedbo, čeprav bi lahko bilo po mojem mnenju isto sporočilo posredovano na nekoliko bolj prebavljiv način - brez tako eksplicitnega nasilja. Gotovo film, ki si ga je vredno ogledat večkrat. Tudi zato, da dojameš in prepoznaš vse povezave in vse, kar so želeli ustvarjalci sporočiti.

Kar pa se tiče kritik glede "čudnega" prevoda, se sprašujem ali vsi tisti, ki niste bili zadovoljni s prevodom razumete angleščino dovolj dobro, da bi prepoznali razliko med angleškim jezikom in spakedrajščino, ki jo govorijo prebivalci postapokaliptičnega sveta? Res je, da smo Slovenci navajeni, da so filmi in knjige prevedeni v knjižno slovenščino, vendar je v tem filmu razlika v načinu govora med enimi in drugimi ljudmi postakapoliptičnega sveta za samo zgodbo pomembna. Zato je tudi prevajalec kvazi angleščino prevedel v kvazi slovenščino. Kar igralci govorijo v normalni angleščini je tudi prevajalec prevedel v knjižno slovenščino.
Res je, da se mora človek navaditi na ta "drugačen" način govora, ampak prav tako se je moral vsak angleško govoreči gledalec navadit na tisto kvazi angleščino. Ne eno ne drugo ni bilo blazno razumljivo - ampak vse to z namenom! Meni se zdi prav, da je prevajalec ostal zvest filmu in ni samovoljno spreminjal govorice posameznih ljudstev.

Filmu bi dala oceno 9/10 - zame je izgubil del svoje vrednosti predvsem zaradi prevelike doze eksplicitnega nasilja.

— KYB
26.12. 2012 ob 21:27

Vejetno res najboljši film tega leta, ampak Kolosej ... v dvorani 1 imate po celem zgornjem robu platna en odsev ali eno senco preveč. Zadeva je precej moteča!

— pegasus
30.12. 2012 ob 0:53

@obvezna kaj ti pol gledaš sam 20min serije, da ne zapravljaš časa? bog ne daj, da bi šla kšno knjigo brat, ker bi samo čas zapravljala in traja še dlje, da ti kaj pove

— filmar
30.12. 2012 ob 20:28

Film z zgodbo, sporočilom/i, dobro igralsko ter snemalno zasedbo, kar je v kompletu prava redkost (par filmov na leto). Vse zgodbe se čez film nekako povezujejo, vendar nejasno, a pravo, celotno sliko dobiš šele na koncu.
Film je definitivno med najboljšimi zadnja leta, seveda v svojem žanru. Če imate radi tak žanr, si ga je vredno ogledati.
Ocena 10/10

Uživajte v ogledu ;)

— David
2.1. 2013 ob 19:51

Težko bi se bolj strinjal s KYB.

— matjaž
4.1. 2013 ob 15:10

Največje razočaranje leta...definitivno. Trailer sam zase je najboljši film, film pa je to slabo predstavil v 3 urah...škoda, velik potencial je bil...

— Didl
11.1. 2013 ob 13:05

Ja tale film ni za vsakega, moraš bit rahlo poseben :) Ampak je pa eden boljših filmov desetletja.

Seveda marsikomu pa ne bo všeč. Škoda.

— Neikius

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.