Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Asterix&Obelix: Srednje kraljestvo

Asterix & Obelix: L'Empire du Milieu
pustolovski
Podnapisi
Na sporedu od: 2.2.2023, Kolosej Ljubljana
1h 52min / 112min
Leto: 2023
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Rene Goscinny, Albert Uderzo, Guillaume Canet
Režija: Guillaume Canet
Piše se leto 50 pr.n.št. Kitajska cesarica je bila pravkar zaprta, po državnem udaru, ki ga je spodbudil Deng Tsin Qin, izdajalski princ. S pomocjo Finalthesisa, fenicanskega trgovca, in njenega zvestega telesnega stražarja Mai Weija, cesaricina edina hci princesa Sass-Yi pobegne v Galijo, da bi za pomoc prosila dva pogumna vojšcaka, Asterixa in Obelixa, ki sta zaradi svojega carobnega napoja obdarjena z nadcloveškimi mocmi. Vsem poznana nerazdružljiva junaka z veseljem sprejmeta izziv in ponudita pomoc princesi pri reševanju mame in osvobajanju države. Veliko potovanje in pustolovšcina na poti proti Kitajski se lahko pricne! Vendar pa se proti Srednjemu kraljestvu odpravi tudi Cezar in njegova mogocna vojska, žejna novega osvajanja.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.