Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Doba Armagedona

Armageddon Time
drama
Podnapisi
Na sporedu od: 10.11.2022, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: James Gray
Režija: James Gray
Film priznanega ustvarjalca Jamesa Graya je globoka osebna zgodba o moči družine, zapletenosti prijateljstva in generacijskem iskanju ameriških sanj.

O ZGODBI:

Drama spremlja družino Graff, njeno globoko osebno zgodbo, moč, ki jo ima ter odraščanje in generacijsko iskanje ameriških sanj.

Režiser James Gray je ob filmu povedal: »Zgodovina in mit se vedno začneta v osebnem mikrokozmosu. Z dramo Doba Armagedona sem si prizadeval posneti najbolj intimen in jasen film, kar sem ga lahko. Zgodbo sem želel osvoboditi pasti žanra in odstraniti vse ovire za iskrenost. Najbolj od vsega sem želel biti iskren. Spomnim se, da sem napisal štiri besede na karton in ga prilepil na kamero za stalni opomin: »Ljubezen. Toplina. Humor. Izguba.« In v tem filmu je izguba dobila veliko različnih oblik. Ameriške sanje so bile vedno vidne v zgodbi, ki jo je moja družina rada pripovedovala o sebi. Z vsem srcem smo verjeli v lok širše pripovedi. Moji starši so menili, da smo dovolj modri, da ločimo mite od dejstev, vendar sem jih opazoval, kako se borijo z omejitvami, ki so del sistema, zgrajenega na zmoti brezrazredne družbe. Svet je od moje družine zahteval kompromis. Na koncu smo dali vse od sebe, a včasih to preprosto ni bilo dovolj. Naš privilegij je bil hkrati resničen in poln. To je film o trenutku v času, trenutku v preteklosti, ki odraža, kje smo danes. Rad imam ljudi v tej zgodbi. Zdaj so vsi duhovi.«

 

 

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.