Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Aquaman

akcijska domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 13.12.2018, Kolosej Ljubljana
2h 23min / 143min
Leto: 2018
Država: ZDA, Avstralija
Jezik: angleščina
Scenarij: Will Beall, Geoff Johns, Mort Weisinger, James Wan, Paul Norris
Režija: James Wan
Režiser James Wan ponuja z obilo akcije prepojeno pustolovščino, odvijajočo se v podvodnem svetu sinjega morja, ki v svoji lepoti in brezmejnosti jemlje sapo. Aquaman z Jasonom Momoo v naslovni vlogi razkriva zgodbo o izvoru polčloveka in pol potomca Atlantide Arthurja Curryja; popelje ga na potovanje njegovega življenja - potovanje, na katerem se bo ne le primoran soočiti z resnico o tem, kdo dejansko je, temveč tudi odkriti, ali je vreden položaja, za katerega se je bil rodil: položaja kralja.

Igrajo še Amber Heard (Liga pravičnih, Vroči Mike) kot vročekrvna bojevnica Mera, ki Aquamana spremlja na njegovem popotovanju; za oskarja imenovani Willem Dafoe (Platoon: Vod Smrti, Spider-Man 2) kot Vulko, svetovalec atlantidske krone; Patrick Wilson (Priklicano zlo, Varuhi) kot Orm oziroma Varuh oceanov, trenutni kralj Atlantide; Dolph Lundgren (franšiza Plačanci) kot Nereus, kralj atlantidskega plemena Xebel; Yahya Abdul-Mateen II (Obalna straža, serija The Get Down) kot maščevalni Črni manta; oskarjeva nagrajenka Nicole Kidman (Ure do večnosti, Lev: Dolga pot domov) kot Arthurjeva mati Atlanna; Temuera Morrison (Vojna Zvezd: Epizoda II – Napad klonov, Zelena svetilka) kot Arthurjev oče Tom Curry; in Ludi Lin (Power Rangers) kot kapetan Murk, atlantidski komandos.

Wan je režiral po scenariju Davida Leslieja Johnson-McGoldricka (Priklicano zlo 2) in Willa Bealla (Gangsterska enota, serija Dan za trening); zgodbo so na podlagi likov v lasti založbe DC (Aquamana sta ustvarila Paul Norris in Mort Weisinger) zasnovali Geoff Johns, James Wan in Will Beall.

Producirala sta Peter Safran in Rob Cowan, izza kamer pa so sodelovali še za oskarja imenovani direktor fotografije Don Burgess (Priklicano zlo 2, Forrest Gump), Wanov petkratni montažer Kirk Morri (Priklicano zlo, Hitri in drzni 7, franšiza Zakleti), scenograf Bill Brzeski (Hitri in drzni 7) in kostumografinja Kym Barrett (trilogija Matrica, Neverjetni Spider-Man). Glasbo je zložil Rupert Gregson-Williams (Čudežna ženska).

Komentarji

7.8. 2018 ob 19:28

zakon

— vid
14.1. 2019 ob 15:52

L

— L
19.1. 2019 ob 23:41

Za spremembo res dober akcijski film z zgodbo in polno akcije. Odlicni vuzualni efekti le nadgradijo film. 85/100

— Tomi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.