Kolosej
Film distribucije Razno

Antigona - kako si upamo! (FSF 2020)

Antigona - kako si upamo! / Antigone - How Dare We!
igrano - dokumentarni
1h 26min / 86min
Leto: 2020
Država: Slovenija
Scenarij: Jani Sever, Stojan Pelko, Miloš Kalusek
Režija: Jani Sever
Producent: Nina Jeglič
Po motivih drame Trojno življenje Antigone Slavoja Žižka. Slavljena kot junakinja odpora proti državni oblasti se zdi Antigona priročen ideal za današnji čas. In vendar, ali gre res za emancipatorno junakinjo? Ali pa je tudi ona del problema? Čas je, da odkrijemo "odvratno mrmranje življenja" v svetu desnega fundamentalizma, klimatskih sprememb in neizmerne neenakosti. ANTIGONA - kako si upamo! predstavlja politično dramaturgijo, ki podžiga najbolj vitalna vprašanja našega časa.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.