Kolosej
Film distribucije Fivia

Antboy

družinska komična pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 7.8.2014, Kolosej Ljubljana
1h 17min / 77min
Leto: 2013
Država: Danska
Jezik: danščina
Scenarij: Anders Olholm
Režija: Ask Hasselbalch
V zabavni mladinski pustolovščini spoznamo mladega Pelleja, ki ga v šoli vsak dan nadlegujejo nasilneži. Vse se spremeni, ko ga nekega dne piči skrivnostna mravlja, kar dečku omogoči neverjetne mravljinčje moči. S pomočjo prijatelja Wilhelma mladenič spoznava svoje nadnaravne sposobnosti in naposled vzpostavi red in mir v šoli. Za dodatne preglavice poskrbi zlobni negativec Bolha, ki ugrabi Pellejevo sošolko, zato mora deček pozabiti na otročje norčije in odrasti v pravega super junaka.

Pelle Nøhrmann je običajen dvanajstletnik. Malce preveč običajen, če vprašate njega. Je samotar in prelepa Amanda, v katero je na skrivaj zaljubljen že od male šole, ga komajda opazi. Še preradi pa ga opazijo nasilneži na šoli. Ko ga nekega dne lovijo po zaspanem predmestju, se skrije na sosedov zaraščeni vrt. Nasilnežem se mu uspe skriti, a ga medtem ugrizne velika in nenavadna mravlja. Ponoči ga preganjajo skrivnostne sanje. Ko se zjutraj zbudi, je močan kot mravlja. Izostril se mu je tudi voh, z lahkoto pleza po zidovih in... lula kislino.

Pelle seveda skriva svojo novo identiteto, a ne traja dolgo, ko piflarski ljubitelj stripov Wilhelm odkrije njegove super moči. Prepričan je, da mora Pelle postati super junak in se boriti proti zločinu. Ta seveda nad predlogom ni navdušen, a če bo pri tem očaral Amando, zakaj pa ne. Super junak Antboy kmalu postane nočna mora vseh zločincev v mestu. Kmalu pa spozna, da ni edini s super močmi. Strašni nasprotnik Bolha ugrabi Amando, Antboy in Wilhelm pa se znajdeta pred največjim izzivom doslej. Ali lahko majceni super junak premaga pravega super zlobneža?

Antboya so posneli po priljubljeni knjižni seriji Kennetha Bøgha Andersena.

O glavnem igralcu

Oscar Dietz (Antboy) je eden najmlajših igralskih upov na Danskem. Do 13. leta se je dokazal že v več filmskih vlogah, preizkusil pa se je tudi na odrskih deskah: in Kralj in jaz. Oscar je svoj močni glas že posodil različnim filmskim in risanim junakom. Piše svojo glasbo in je glavni pevec v skupini Bjørnebanden.

O režiserju

Ask Hasselbalch se je rodil leta 1979 na Danskem. Diplomiral je na kraljevi akademiji lepih umetnosti in filmski šoli. je njegov režiserski prvenec, s katerim se je predstavil na mednarodnem filmskem festivalu v Torontu. Leta 2013 so ga izbrali za enega najobetavnejših filmskih ustvarjalcev v Skandinaviji.

Komentarji

8.8. 2014 ob 22:41

a resno ta film zgleda zanč. rajš kupm burek k da grem to gledat

— chipokemon
14.8. 2014 ob 18:30

chipokemon, pejt na burek potem pa takoj gledat Kardashians.

— Matjaž
21.8. 2014 ob 12:23

aneda ta film je tok glup že po trailerju resno dobesednoo grem rajš gledat še ninja želve ,ki jih preziram.PATETIČNO

— WTF

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.