Kolosej
Film distribucije 2i Film

Ant-Man in Osa

akcijska domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 5.7.2018, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Chris McKenna, Erik Sommers, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, Paul Rudd
Režija: Peyton Reed
Medtem ko Scott Lang (Paul Rudd) krmari med vlogo superheroja in vzornega očeta, Hope van Dyne (Michelle Pfeiffer) in dr. Hank Pym (Michael Douglas) potrebujeta njegovo pomoč v novi nujni misiji, v kateri skupaj z Oso (Evangeline Lilly) odkrijeta skrivnosti svoje preteklosti.

Marvel Universe nam prinaša nadaljevanje dogodivščin Ant-Mana, kjer bomo spoznali njegovo novo dolgo pričakovano zaveznico, Oso. Gre za nadaljevanje dveh filmov, Ant-Mana in Stotnik Amerika: Državljanska vojna, zato bomo z novo zgodbo dobili tudi nekaj odgovorov preteklih marvelovih spektaklov. Najbolj pričakovan element tega filma je predstavitev nove ženske superjunakinje. Osa je tudi prva ženska superjunakinja v Marvelovem kinematografskem svetu, ki je dobila mesto v samem naslovu filma.

Marvel Comics je prvič predstavil Dr. Hanka Pyma, kako ustvari Ant-Mana v stripu leta 1962. Leto kasneje je postal tudi del teama Maščevalcev. Njegova posebnost je zanimiva in unikatna supermoč, da se lahko skrči in hkrati poseduje nadčloveške moči. Osa se je prav tako prvič predstavila kot ustanovitvena članica Maščevalcev in prva ženska super heroina, leta 1963. Marvel Cinematic Universe je prvič na velikem platnu predstavil Ant-Mana leta 2015, ko dr. Hank Pym tatu Scotta Langa naredi v superjunaka. Film tudi predstavi Pymovo hčerko Hope van Dyne, ki kasneje postane Osa.

V nadaljevanju zgodbe se Scott spopada z obveznostmi družinskega človeka in superheroja obenem in skuša balansirati med obema vlogama, ko ga dr. Hank Pym in Hope van Dyne soočita z novo misijo. Scott si mora ponovno nadeti junaško obleko in se ob boku z Oso podati na misijo, kjer odkrijeta mnoge skrivnosti iz preteklosti. Brez obleke je Scott popolnoma navaden družinski človek, brez posebnih nadčloveških moči. Osa nam na začetku pokaže njeno trmasto voljo in odločnost, da ne potrebuje ob boku partnerja. A vendar sčasoma ugotovita, da sta le skupaj neustavljiva dvojica, ki bosta kos novi nevarnosti, saj so njune sposobnosti res unikatne.

Pod režijo se ponovno vpiše Peyton Reed, ki ima opraviti z odlično igralsko zasedbo: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip “T.I.” Harris, David Dastmalchian, Hannah John-Kamen, Abby Ryder Fortson, Randall Park, in z nominirancema za oskarja, Michelle Pfeiffer in Laurencom Fishburnom ter oskarjev nagrajenec Michael Douglas.

Komentarji

1.6. 2018 ob 20:31

komi čakam

— abel
4.6. 2018 ob 18:52

komi komi čakam tudi jaz! upam, da se bo povezal lepo v celoto

— anchan
1.7. 2018 ob 0:45

Ni šans da bi ga videl saj še ni bil na sporedu!

— Miran
29.8. 2018 ob 16:49

Bedabedabeda...
Dober cgi

— Lightning speed

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.